Блог ЕМ АРТ

ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ - ЕДНА ВЕЧНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ВАШИЯ ДОМ

ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ - ЕДНА ВЕЧНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ВАШИЯ ДОМ

Независимо дали ни харесва или не, тенденциите имат начин да проникнат и да оформят промените, които правим в домовете си. Може би това е изкуство на повтарянето - без дори да осъзнаваме, виждаме проблясъци на свежи цветове и текстури.

Ние жадуваме за промяна, точно както осигуряват сезоните, така че всеки от нас обича малкото освежаване на дома си. Но не забравяйте, че що се отнася до дизайна, не можете да сгрешите, избирайки това, което обичате!

Прогнозирането на тенденциите е завладяваща тема, особено в света на дизайна. Експертите в бранша преценяват това, което ще видим много повече през следващата година! Дървото усилва уютния фактор, като предоставя текстурата на природата на всяко пространство така, че то винаги ще е в топ класациите за стилен дизайн на вашия дом.

Дори стилът ви да е бохемски, това не означава, че не можете да прегърнете част от естествената тенденция. Настрана от естетиката, внасянето на природни елементи във вашия дом може да ви помогне да се потопите в безспорните ползи от прекарването на времето с майката природа.

 

Дървените декорации, например ви помагат да се свържете с мисълта, че някога са били дърво - не ги губите; давате му нов живот. Вие сте в състояние да оцените това, което природата е успяла да ви осигури.

 

Дървото е един от най-добрите природни елементи, които можете да използвате за дома. В своята най-органична природа то работи, дори когато се използва, за да се направи нещо толкова уникално и забележително в интериора на Вашия дом.

 

Идеите за декорация на дома от дърво са идеални за всеки, който иска да почувства уют в жилищното си пространство. Елементите от дърво са лесен за намиране и лесен за поддръжка вариант, така че защо да не създадете интериорен дизайн, който е шик, но очарователен?

 

Включете някои дървени акценти и ще имате прекрасно изглеждащо жилищно пространство, което включва всички ваши идеи и творения за декорация на дома от дърво. Най-хубавото на дървените елементи е, че са подходящи за всеки дом и пасват чудесно на всеки стил.

Знаете ли, че..?

Дървените елементи може да се използва по няколко различни начина във вашия дом. Те могат да бъдат поставени на стената, за да се създаде стил за вашите книги, или може да бъдат поставени на входна врата в прекрасен знак за добре дошли, като е поставен на стената точно на главния вход.

 

Идеи от ЕМ АРТ

 

Особено интересни са свещници в които са включени дървени елементи. Друго, което би стояло велоколепно във всеки дом, е часовникът на стената, декориран от няколко различни по големина елементи от дърво.

 

Създайте невероятен централен дисплей във вашата трапезария с помощта на дървени декорации и подредете любимите си сезонни плодове или подредете цветя с дълги стъбла за по-естествен чар.

 

Закачете дървен знак в главната си спалня, за да влеете топлина и уют в любовното си гнездо. Деликатният подходящ дървен елемент, добавя фина романтика към стаята. Заспивахте в леглото всяка вечер със сърдечна топлина от очарователния език на този дървен знак.

 

В разнообразни размери от големи до малки, дървени декорации придават напълно нов облик на обикновено кръгло огледало. Висящо на стената, то изглежда перфектно над камината или над скрина в спалнята. Сместа от дърво с елегантността на огледалото създава приятен контраст за модерен дизайн.

 

Какво значи да имате дървени елементи във вашия дом?

 

Дървения елемент е жизненост, растеж и доброта. Дървесната енергия също е свързана с гъвкавостта и човешкото сърце.

 

Системата от пет елемента е един от многото фън шуй инструменти, използвани за регулиране на енергията на дадено пространство, ако нещо е извън баланс. Например, ако искате повече от тези живи дървесни качества в живота си, може да искате да добавите повече дървесни елементи към вашето пространство.

 

Дървен елемент във Фън Шуй се свързва с пролетта, зайците и тигровите зодиаци, както и добродетели като доброта и жизненост. Когато мислим за дърво, трябва да мислим за растения, флора, гори и джунгли. Пролетта обновява планетата и носи със себе си зелени листа, млади животни в полетата и повече слънчева светлина.

 

Пролетта често се свързва с младостта. Пролетта често се свързва с романтика и ухажване. Това е време на годината за плодове, цветя и подправки. Зеленото, кафявото и пастелите често съставляват пролетната гледка.

 

Добавянето на повече дървени елементи във вашия дом може да ви помогне да се чувствате живи и спокойни. Можете да добавите повече дървесна енергия в дома си, като използвате зеления цвят, синьото и кафявото. Добавете живи растения в пространството, което искате да превърнете в уютно местенце.

 

Когато добавяте предмети в пространство за дърво, изберете:

  • яркост
  • остри отчетливи ръбове
  • твърдост
  • наситеност
  • височина и украсеност

 

Едно от най-лесните неща за правене във вашия дом е добавянето на повече дървени мебели. Изберете дървени парчета, които имат дизайн, особено на цветя, листа и дървета.

 

За да направите дома си едно истинско място за релакс, към декоративни елементи от дърво добавете боядисване на стените си в зелени, сини и релаксиращи цветове. Можете също така да добавите тапет от плодове, цветове и птици.

 

Пролетта трябва да оживее в това пространство. Добавете пасторални изображения на животни към стените си и създайте жизнена енергия във вашия дом.

 

Пространството, управлявано от дърво, трябва да бъде приятно, мечтателно и релаксиращо. Трябва да получите и малко допълнителен кислород от растенията, миризмите трябва да са приятни и вашите вещи ще ви мотивират да растете и да процъфтявате.

 

Кои са най-подходящите декоративни елементи за всеки дом?

 

Декорацията по фън шуй е мощен (и забавен!) начин да внесете наистина добра и жизнена енергия във всяко пространство, било то дом или офис.

 

Както при всеки нов инструмент, може да ви отнеме известно време, за да научите основите на доброто декориране на фън шуй, но е доказано, че това е добре прекарано време. Успешното декориране на фън шуй се основава на умелото използване на теорията за 5 елемента фън шуй.

 

Ще споделим с вас основните подробности за всеки фън шуй елемент и как да го използвате, когато декорирате дома или офиса си за по-добра енергия.

 

Донесете енергията на елемента Фън Шуй от дърво, когато имате нужда от пробив, когато вашето жизнено виждане изглежда неясно, вашата енергия е ниска и объркана или когато искате да укрепите здравето си, както и да насърчите енергията на изобилието.

 

Да се съсредоточим върху декора на дървените елементи

Дървесният фън шуй елемент трябва да се подхранва и укрепва в източните, югоизточните и южните зони на багуа на вашия дом или офис (ако работите с класическата фън шуй багуа). Ако работите със западната багуа, тогава приветствайте елемента дърво във вашите зони за здраве и семейство, пари и изобилие и слава и репутация.

 

За украса с елементи от дърво

Има многобройни начини за изразяване на всеки фън шуй елемент, както можете да откриете в нашето изследване на 5 елемента във фън шуй декорирането. Трите основни начина са: цвят, форма и специфични елементи от декора. Елементът дърво се съчетава най-добре в цветове зелено и кафяво, правоъгълни форми.

 

Всяка стая е добре да има фокусна точка и тази фокусна точка трябва да бъде произведение на изкуството. Както при всяко друго нещо, важно е да не прекалявате.

 

Твърде много изкуство може да направи стаята ви да изглежда натрупана. Най-добре е да изберете само едно парче, което е достатъчно интересно, за да привлече вниманието, без да изглежда внушително.

 

Декоративни елементи от дърво ще свършат безупречна работа като фокусна точка на всеки тип стая. В зависимост от размера на стаята можете да изберете всичко - от сложни детайли и приглушени цветове до живи тонове и опростен дизайн.

 

Дървените елементи никога няма да се натрапят на гостите, така че не можете да сгрешите с дървените елементи за декорация.

 

Дървото може да бъде не само за мебели от дърво, вашият съвременен дом може да използва естествени и органични материали при украса отвън, за вашия интериор и прости декоративни елементи, изложени в целия ви дом.

 

Съвременният период на живот породи ново усещане за използване на органични материали като дърво, скала, шисти, тик, памук, вълна и други великолепни текстилни изделия в модерното обзавеждане, а не само запазени за традиционните домашни нужди.

 

Понякога само кичур или два памука съчетани с дървени декорации могат да добавят свежест, уникалност към едно пространство. Макар и прости, тези естествени материали допринасят добра енергия за Вас и Вашия дом.

 

Замисляли ли сте се, че всяка стая се нуждае от поне едно парче дърво? Дървото е точно толкова топъл и уютен материал, независимо от финала на вашия стайлинг на дома. Направете пространствата си допълнително уютни, като добавите нещо дървено.

 

 

 

 

 

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 3.50/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Взаимодействието между Цветовете, Чакрите и Кристалите МАГИЯТА НА ШАБЛОНИТЕ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА Вижте как можете сами да изработите красиви DIY бижута от епоксидна смола с естествени цветя и листа!


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.