Блог ЕМ АРТ

КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА

КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА

Коледа - това е сезонът за декориране на вашите зали и домове. Понякога закупеният от магазина (или дори по-удобно-онлайн) е просто начинът да се снабдите с Вашата украса за дома, но има нещо толкова специално и очарователно в коледните украси за домашно приготвяне, което просто не може да се купи.

 

Пример: Тези обмислени идеи и проекти за коледни декорации са лесни, създават часове семейно забавление (имаме предвид, доброволно семейно забавление) и са удобни за бюджета.

 

Голяма част от радостта на празничния сезон се крие в преоткриването на съкровищата от миналото на Коледа. Независимо дали става въпрос за величествена елха на публично изложение или деликатна борова фиданка върху трапезария, орнаментите с дърво е една от най-трайните ни празнични емблеми.

 

Днес все още обичаме величието на голямо коледно дърво и украсата му с ценни орнаменти е традиция, която си заслужава да се запази. Запазете историята на вашето семейство с орнаменти, направени от всеки член, млад и стар. Можете да се възползвате от собствените си традиции на предците или любима празнична легенда.

 

В ЕМ АРТ ще намерите разнообразна колекция от нужните за Вас материали за Коледна декорация за дома, орнаменти-включително ято птици с аромат на канела, позлатени фенечки и дървени мъниста, както и вълни от снежни хартиени изрезки-за да изпълнят дома ви с празничния дух.

 

На някои ще отнеме един следобед, за да създадат, докато на други - за минути - но за спомени, които ще покрият залите ви сега и за години напред, считайте това за добре прекарано време.

 

Кои елементи символизират Коледа?

Орнамент от цветя и скъпоценни камъни

Метални розови, медни и златни стъклени „скъпоценни камъни“ висят-много добре във висулка, на вериги-от клоните. Ако веригите на долните клони са по-дълги, подчертават ефекта на капене със скъпоценности.

 

За да направите ефектна Коледна декорация с цветя поставете две цветя с еднакъв размер с гръб назад. (Ако желаете, използвайте три цветя за по -голямо измерение, като поставите по -голямо между две по -малки.)

 

Прокарайте тел през центровете и около венчелистчетата, за да закрепите цветята заедно. Подрежете жицата. Залепете с горещо лепило кристали към центровете на цветята.

 

Отворете скачащ пръстен с клещи, след това използвайте, за да прикрепите дължина на веригата към цвете или стъклен скъпоценен камък. Прикрепете дължина тел към другия край на веригата за окачване - увийте жицата около клона на дървото.

 

 

 

Кои са най - популярните коледни елементи?

 

Може да помислите за някои от най -популярните коледни елементи, които да закупите за невероятна Коледна декорация за Вашия дом и градина.

Те от своя страна са :

 

  • Свещи
  • Гирлянди
  • Въже
  • Ленти
  • Звезди
  • Украса за коледно дърво
  • Венци
  • Дядо Коледа
  • Северен елен
  • Снежни човеци
  • Снежинки
  • Захарни пръчки
  • Камбани
  • Звезди
  • Ангели

 

Лентите са прекрасно коледно украшение за вашата празнична украса. Можете да изберете панделки, които допълват цветовата схема на вашия празничен декор. Например, ако изберете цветове златно, зелено и лилаво за декорация, изберете един от тези цветове и за вашите декоративни панделки.

 

Идея за Коледна декорация

 

Искрете коледното си дърво с тези лесни за изработка коледни орнаменти. Не позволявайте сложният им геометричен дизайн да ви заблуди ... те са изненадващо лесни за изработка!

 

Изработването на тези декорации е толкова просто, колкото да изрежете няколко кръга от хартия и да ги залепите. Хубавото в тези лесни за изработка коледни орнаменти е, че можете да направите няколко различни форми в зависимост от това колко кръга използвате.

 

Материали за лесни за изработка коледни орнаменти:

 

  • Цветна хартия за скрапбукинг
  • Нещо кръгло за проследяване, приблизително 1,5 инча в диаметър
  • Молив
  • Лепило
  • Лента

 

Инструкции за лесна изработка на коледни орнаменти

 

Стъпка 1: Изрежете 20 кръга

Изрежете 20 кръга от цветна хартия. Всеки кръг трябва да бъде с диаметър около 1,5 инча. Ако сте перфекционист, тогава ще искате да сте сигурни, че два цвята никога не се появяват един до друг върху готовия орнамент.

 

В този случай ще трябва да използвате поне три цвята, с 6, 6 и 8 кръга от всеки цвят.

 

Стъпка 2: Направете шаблон за триъгълник

Тук може да се възползвате от два варианта :

 

  • Вариант 1: Ако използвате хартия за албуми за печат, изрежете шаблона за триъгълник и го сгънете на триъгълник.

 

  • Вариант 2: Ако използвате своя собствена хартия за скрапбукинг, изрежете един допълнителен кръг (може да е от обикновена хартия) със същия размер като всички останали.

 

Сгънете го наполовина вертикално и хоризонтално, за да направите кръстовидна гънка. След това сгънете всяка страна, за да срещнете центъра по този начин, и в крайна сметка ще получите равностранен триъгълник.

 

Стъпка 3: Сгънете всички кръгове на триъгълници

Поставете вашия триъгълник шаблон върху кръг и сгънете кръга в триъгълник.

 

Стъпка 4: Залепете 5 триъгълника заедно

Залепете пет от триъгълниците заедно, за да направите нещо като "капак".

 

Стъпка 5: Добавете лентов контур

Нарежете лента с къса дължина, сгънете я наполовина и завържете възел, за да направите цикъл.

 

Използвайте молив или друг заострен предмет, за да прокарате лентата през отвора в средата на "капака". Издърпайте лентата докрай, докато възелът спре до отвора.

 

Стъпка 6: Залепете 10 триъгълника заедно в лента

Залепете 10 триъгълника заедно, за да направите дълга лента, която ще стане средата на вашето украшение.

 

Стъпка 7: Залепете горната, средната и долната част заедно

За да завършите домашното си коледно украшение, остава само да залепите горната, средната и долната част заедно.

 

 

Защо червеното и зеленото символизират Коледа?

 

В съвременния празничен декор има десетки цветове и стилове, които могат да се използват за украса на дома за празниците. Традиционният празничен декор обаче е изцяло червен и зелен.

 

Защо обаче е така? Оказва се, че тези цветове са потопени в религиозен контекст.

 

Зеленият цвят се свързва с продължаването на живота през зимата, както и с вярата в вечния живот на Исус. Междувременно червеното традиционно се използва за символизиране на кръвта на Исус. Днес червеният и зеленият цвят се използват както в нерелигиозни, така и в религиозни условия, за да отпразнуват сезона!

 

Коледните украси несъмнено са сред ключовите елементи, с които да почувстваме духа на задаващите се празнични дни. Те внасят уют и настроение, даравят ни с красота и ни зареждат с вдъхновение. А какво по-хубаво от това да си направим сами коледната декорация вкъщи.

 

Припомнете си снежинките от хартия, които изрязвахме като деца. Самият процес беше забавен, помагаше ни да развихрим въображението си и накрая ни изненадваше с причудливи красиви форми.

 

Бяхме горди със снежинките си, които заемаха почетно място на елхата или по прозорците. Хубавото на ръчно изработената декорация за Коледа е, че можем да включим цялото семейство, като в същото време съчетаем приятното с полезното.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 1 Коментари



Дискусии 1 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 9 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 1 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Коментатор URL на коментара AG
С тази украса градината ще стане прекрасна
plus 0 minus

Отговор

19 юли 2023 14 33 няма
Ръчно изработена декоративна метличка за Баба Марта DIY оригинално ръчно изработено сърце за Свети Валентин Как да си направим оригинална мартенска подкова


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.