Блог ЕМ АРТ

3D Мандала - Идея за стенна декорация

3D Мандала - Идея за стенна декорация

     ОТНОВО НА ВЪЛНАТА НА ВДЪХНОВЕНИЕТО

     Продължаваме нашето пътешествие в света на творчеството, където всеки ден можем да бъдем озарени от ново вдъхновение, полезен опит и интересни открития.

    Ще споделя едно вълнуващо, творческо приключение, както и две ценни за мен открития. Надявам се да бъда полезна на тези, които обичат да изменят пространството с помощта на своето въображение, внасяйки приказност и красота в заобикалящата ги среда.

     ФИБРАН

             

     Този материал виждаме всеки ден по строежите  и блоковете, подлежащи на саниране. Да!... Именно той е първото откритие за което исках да ви разкажа. Предлага се в различни дебелини и цветове. Реже се лесно и е много лек. Може да се залепи върху всякаква повърхност. Подходящ е за изграждане на всевъзможни декоративни 3D форми. Ако все още не сте го добавили към творческия си арсенал, то непременно го направете, за да увеличите своите възможности. 

     Вариантът, който използвам аз, обикновено е зелен с гладка повърхност и 1см. дебелина. В конкретният случай от него, с предварително подготвен от картон шаблон, изрязах лотусовите листенца за да изградя с тях 3D мандала на стената. 

     За изрязването ви е необходим макетен нож. Не забравяйте да го държите изправен, докато режете, ако не искате да се получат деформации. Режете бавно и често поднопвявайте острието, за да е достатъчно остро и линията на разреза да е гладка. В противен случай може да се получи накъсване и назъбване.

     След като изрежете формата може да я прикрепите на стената с пирончета или лепило. Строителното лепило е идеално за целта. С помощта на смес за шпакловка или структурна паста може да запълните всички луфтове и дупки и да дооформите основата, подготвяйки я за най-сладката част от проекта, допълнителната декорация.

     МАНДАЛА НА СТЕНАТА

     Моят проект представлява вградена рамка или олтар, предназначен да огражда свещен предмет, който ще бъде инсталиран на стената в един духовен център. Именно това го прави толкова вълнуващ за мен. Предполагам сега разбирате защо съм избрала именно мандалата, лотосовите листенца и синьо-златните цветове.

     Боите, които използвах са специални деко бои на марката CADENCE, едни от най-добрите на българския пазар.

Тази боя заслужено е наречена хибрид, в случая между нежно синьо и сребристо сиво, което не придобива хомогенност, а стои леко на петна преливащи едно в друго. В зависимост от светлината и гледната точка нюансите постоянно се променят.

Използвах го за малките детайли. Колкото повече се наслоява, толкова по плътен и хпмогенен става цвета и златният блясък става по-плътен. Добре е да се изчаква да изсъхне, преди да се нанесе следващ слой. За по-големите площи го смесих с бяла акрилна боя за стена и съм доволна от резултата. Блясък се забелязва, но не толкова плътно.

Бялото беше истинската изненада за мен. Купих го в неделя и в единствения отворен магазин не намерих нокакво друго бяло. С леко раздразнение от мисълта, че е компромисен вариант и особенно поради факта, че макар и да не изглежда така, на опаковката ясно е написано "ЗЕЛЕНО", все пак реших да го изпробвам. След като направих първите две листенца бях силно изненадана от резултата. Целта ми беше да направя изсветляване към края на листенцата. Но кой би очаквал, че в резултат ще имам листо което се прелива към зелено, когато го погледнеш от едната страна, към бяло, ако си централно срещу него и към розово, ако гледната точка е от другата страна. Макар че изненадата първоначално ме смути, аз продължих и резултатът определено бе магичен, както смело заявява наименованието. 

         

     Що се отнася до орнаментите, ЕМ АРТ е мястото, където може да намерите шаблони. Аз лично обичам да отида на място или да разгледам шаблоните онлайн, преди да съм си създала ясна концепция. Така идеята се оформя бързо в главата с помощта на наличните варианти и материалите за изпълнение на проекта моментално са налице.

                             

     АКРИЛНИ КАМЪЧЕТА

     Десертът този път са акрилните камъчета. Те са и второто ценно откритие, което за мен дойде с този проект. Сега горя от нетърпение да им намеря още приложения. Може би ще си кажете, че не съм открила Америка, защото камъчетата отдавна са на пазара и се използват за какви ли не джунджурии. Но именно за това и никога не ми е хрумвало да си взема от тях. Дилемата е в това: Могат ли да се използват за нещо стойностно? И след известна борба с мойте предрасъдъци, отговорът ми е ДА! 

     С различните си размери, форми и цветове дават възможност за осъществяване на красиви визуални ефекти. В моя проект те добавиха допълнително измерение, разнообразявайки релефа и внасяйки изящност. Съчетанието от плътни и прозрачни камъчета разчупи сравнително монохромния дизайнайн, допълвайки го с игриви отблясъци.

     Акрилните камъчета са подредени на самозалепваща силиконова лента или имат кръгче силикон на гърба за залепване. Ако желаете да създадете трайна декорация, аз ви съветвам да не се доверявате на този силикон, а да ги залепите с универсално лепило (може и силиконово). Ако обаче ги използвате за временна декорация, то това е идеалният вариант. Не всички акрилни камъчета са самозалепващи. Има и такива, които са тип кбошон, който се залепва с лепило.

     Непременно разгледайте всички варианти, както и шаблоните, защото, със сигурност, в резултат ще се родят много нови, красиви и вдъхновяващи идеи, било то, за декорация или друг вид творчество.

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

БИЖУТА С ПЕРЛИ И СЕДЕФ ЗА ОСЛЕПИТЕЛНА ВИЗИЯ ТОП КРЕАТИВНИ ПРОЕКТИ ЗА РАЗНООБРАЗЯВАНЕ НА СЕМЕЙНАТА ОБСТАНОВКА ПЪЛЕН НАРЪЧНИК ЗА ТВОРЧЕСКАТА ЛИЧНОСТ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.