Блог ЕМ АРТ

Вижте 10-те кристала, които най-щедро подпомагат женското духовно, физическо и емоционално здраве!

10-ТЕ НАЙ-ЦЕННИ КРИСТАЛИ ЗА ЖЕНСКОТО ДУХОВНО, ФИЗИЧЕСКО И ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕ

      Както знаем, всички кристали съдържат в себе си енергийни свойства, от които може да извлече полза всяко човешко същество. Тази статия ще ви поднесе синтезирана информация за 10 кристала, които най-щедро подпомагат женската енергетика, подхранвайки силните страни на женската природа или балансирайки нейните по-слаби страни.

 

 1. РОЗОВ КВАРЦ

     Прекрасният розов кварц е камък на безусловната любов. Той носи мека, женска енергия на мир и състрадание, изцеление и нежност, захранване и комфорт. Той разтваря всички наслоения от душевни рани, страхове и негудувания и циркулира своята любяща енергия из цялата аура. Събуждайки вродената в човешкото сърце любов, той осигурява дълбоко чувство на удовлетворение и освобождава способността за отдаване и получаване на любов от другите.

     Розовият кварц е лековит за тези, които не са се чувствали обичани и не изпитват радост от живота. Може би, защото не са получили родителска обич и грижа през първите години от живота си, те не са могли да изградят вътрешна увереност и позитивен образ за себе си. В тези случаи розовият кварц изтрива първичните отпечатъци и  препрограмира сърцето да приеме безкрайния източник на любов, извиращ от собсвените му недра.

     Този преливащ от любов кристал е целебен за всяка чувствителна жена. Той облекчава болките от миналото и учи човека да обича себе си. Чистата любов която излъчва прониква на всички нива и носи подкрепа и изцеление. 

              

 

 2. КЕХЛИБАР

     Кехлибарът е еднo от най-старитe и най-желаните съкровища в света. "Златото на Морето" формирано от живот и светлина, запазено от времето и изтласкано по бреговете за хората. Талисман за красота, защита и обновление. Кехлибарът е особено подходящ за огнените жени. С него може да се освободите от негативно настроение, да облекчите тревожност или да отклоните от себе си чужда енергия. При продължителен допир с тялото се затопля и генерира силен и позитивен енергиен поток.

     Кехлибарът лекува емоционалното тяло. Изтръгва негативните енергии, които крадът оптимизма и ги замества с вибрации, вдъхвщи сила и подтикващи към положителна промяна. Той може да помогне на хора, които проявяват склонност към самоубийство, пристрастявания или се борят с депресия, да видят светлина в края на тунела.

     Кехлибарът е вдъхновяващ и поддържащ камък за всяка жена, независимо колко силна, динамична и позитивна е тя. Бижутата от кехлибар осигуряват енергийна защита и засилват горещата женска красота.

       

 

 3. ЦИТРИН

     Естественият цитрин е водещ камък на проявление, въображение и лична воля. Силата на слънцето, която носи е топла и успокояваща, енергизираща и животворна. Въздействието му върху чакрите е като на слънчевата светлина през пролетта. Прояснява ума и подтиква душата към действие. Неговата честота събужда творческата енергия и въображението и поддържа трансформирането на мечтите и желанията в осезаема реалност.

     С чистата си жълта енергия, цитринът насърчава пълнотата на живота, носи вдъхновение за свежо начало и нови занимания. Той е отличен кристал за междуличностни отношения. Изглажда семейните или груповите проблеми и създава сплотеност. Носенето на цитрин привлича любовта и щастието и предпазва от тези, които може да разбият сърцето ви. Той е ефективен щит срещу злобата и ревността. Повишава физическата издръжливост и енергия, подпомага ендокринната система и насърчава правилния метаболизъм. Полезен е за страдащите от хронична умора и може да помогне за обръщане на дегенеративни заболявания.

     Смята се, че балансира щитовидната жлеза. Под формата на еликсир, облекчава менструалните и менопаузалните симптоми като горещи вълни и хормонален дисбаланс. Цитринът отваря висшия ум за радостта в живота, освобождавайки гнева и негативните чувства, дълбоко вкоренените страхове и деструктивни тенденции. Намалява чувствителността към критика и вдъхновява самоизразяването. Повишава самочувствието, като ви откъсва от миналото и ви позволява да се движите напред оптимистично. Енергийният тласък, който носи цитрина, е необходим на всяка жена, особено в периода на менопаузата.

                 

 

 4. Алмандин - Гранат

     Алмандинът е известен като камък на осезаемата истина. Той прави човекът реалист, помагайки му да създаде спокойна връзка с настоящето. Неговото енергийно присъствие позволява да се възприеме абсолютната подкрепа на Вселената. Интелектуалните му свойства го правят полезен за изследователите, особено в областта на астрономията, астрологията и математиката. Той е отличен кристал за плодородие, сексуална потенция и либидо. Подпомага възстановяването след нараняване и поддържа здравето на половата система. Може да помогне с болка, особено по време на раждане.

     Емоционално, алмандинът култивира чувство за сигурност, безопасност и изобилие. Свързан е с първата чакра и има заземяващо действие. Увеличава волята за съпротива към всичко негативно. Гранатът балансира енергийната система, стимулира амбицията и позитивизма. Предотвращава страховете от загуба на пари. Той е щастлив камък за късмет в любовта и постигането на личните цели.

     Използвайте го, за да увеличите популярността си и повишите личното си самочувствие. Носете го за успех в бизнеса и бизнес отношенията. За алмандинът се казва също, че помага на вдовиците да намерят нов съпруг. След дълъг траур, той съдейства за въвръщане на духа, успокоява тъгата и емоционалната болка. Ясно е, че гранатът може да бъде чудесен камък за много различни жени. От него може да се възползват тези, които се надяват да заченат или искат да реализират мечтите си за дом, семейство, любов и изобилие. Той може да помогне на вдовиците за облекчаване на скърбите.На бизнес дамите в преследването на кариера, както и на тези, които са устремени към научни върхове. 

                    

 

 5. Аметист

     Аметистът е забележителен камък, носител на духовност и чувство за пълнота. Известен е с метафизичните си способности да успокои ума и да вдъхнови дълбоко медитативно състояние. Присъщата му висока честота пречиства аурата и създава защитна обвивка от светлина около тялото. Това прояснява ума и центрира енергията, давайки им възможност да се отворят за духовната реалност.

     Аметистът стимулира третото око и коронната чакра, което е съпътствано от способността за приемане и обработване на информация на по-дълбоко ниво. Присъствието му ускорява развитието на интуицията. Той е камък на мъдростта и носи утеха на тези, които скърбят по загубата на любим човек. Аметистът оказва голяма подкрепа на емоционалното тяло, помагайки на претоварените от работа, стрес или негативни емоции да си върнат баланса.

     Облекчава физическото напрежение и главоболието и успокоява горещия нрав на тези, които имат склонност да се ядосват. Мъдростта, която носи помага на човек да разбере, че нама смърт, че има само преход от едно състояние на съществуване към друго и смяна на форми. Той улеснява дълбоката връзка с истинската същност, със себето на човека, а от там и с творческия потенциял, който извира отвътре. Той ще подпомогне всяка жена, която се чувства претоварена, ядосана, изгубена или просто износена. А на тези които са постигнали баланс в живота ще донесе дълбоко прозрение, духовно израстване и вдъхновение.

              

 

 

 5. Яспис

 

     Известен като "Върховеният Благодетел" ясписът е заземяващ камък, който осигурява комфорт, стабилност, сигурност, изцеление и сила. Всяко камъче яспис е шедьовър на твореца, изпъкващ и примитивен по стил, солиден и земен по форма, с топла и хармонична енергия, резонираща с изначалното себе. Неговото балансиращо присъствие води до ниво на цялостност и мир, напомняйки че живем не само за себе си, но и за да носим радост и смисъл на другите.

     Яспис се носи за успокояване на нервите и за увеличаване на фокуса, както и за прогонване на кошмари и вредни мисли. Той е чудесен помощник в пазенето на диета и гладуването. Дава подкрепа и сила в самодисциплината и увеличава енергийното ниво. Бавната му стабилна вибрация помага да се избегнат крайностите и насърчава постоянството. Едно от неговите качества е плодовитост. Препоръчва се при проблеми със зачеването и е благоприятен за бременни жени. На тези, които са възприемчиви към аурата му, носи приятно усещане, което се разстила по цялото тяло. Събужда чувства като състрадание и търпение, смирение и щедрост. 

           

 

 7. Оникс

     Още един заземяващ камък със стабилизиращо въздействие върху емоционалното тяло. Неговата сила е необходима при трудни или объркващи обстоятелства, както и във време на огромен психически или физически стрес. Той облекчава притеснението, тревогата и страха и възстановява рационалното мислене и самоконтрола. Излъчва енергия на самообладание, увеченост, авторитет, фокус, непринуденост и способност за вземане на мъдри решения. Помага на вятърничевите натури да се приспособят към по улегнал начин на живот. Отвяря към нови идеи и съдейства при изпълнението на досадни задачи.

     Разчитайте на оникса за физическа сила след продължителна болест, продължителен работен проект, изтощителни упражнения или програма за отслабване. Осланяйте се на него при всяка ситуация, която изчерпва ресурсуте ви. Той ще ви помогне да отстоявате правата си и да запазите хладнокръвие в конфликтна ситуация.

     Ониксът се носи като амулет за защита с цел да изостри сетивата и инстинктите ви, независимо дали прекосявате пуста улица през нощта, дали се борите със страх от тероризъм, или от грубияни в обкръжението ви. С оникс може да отклоните от себе си негативните мисли или критики на другите, както и манипулативните и свадливи хора. За защита от кошмари и страхове, свързани с тъмнината може да поставите оникс на нощното си шкафче. В древността са слагали оникс върху корема на раждащите жени, за да облекчат болките им. Съвременните жени могат да се възползват от силната му енергия, за да развият издържливост и дисциплина, за подобряване на здравето и загуба на тегло.

             

 

 8. АМАЗОНИТ

     Подобно на водите древни и дълбоки, амазонитът приканва със своите завладяващи нюанси на тюркоазено-зелено, обещавайки успокоение за душата. Неговата енергия е мощна като реката, на която е наречен и дръзка като легендарните жени-воини, с които се свързва. Въпреки това той смекчава агресията, укротява безрасъдството и успокоява тревогата. Осигурява хармония и баланс. Подмладява духовното сърце и гърлената чакра, засилвайки любовта на всички нива. Той балансира мъжката и женската енергия, както и много от аспектите на личността.

     Амазонитът повишава самочувствието, особено при жените, и намалява склонността към самонаблюдение. Влиянието му върху гърлената чакра води до по-ефективна комуникация и до осъзнаване на факта, че думите формират реалността и че промяната на речника, може да отрази една по-висша и по-синхронизирана с личностните нужди реалност. Той също повлиява на човека да постави подходящи граници както в самодисциплината, така и във взаимоотношенията с другите.

     Амазонитът помага за преодоляване на самотата и носи щастие в семейния живот. Връзката му със съзнанието на водата го прави неповторим емоционален лечител, който регулира агресивните аспекти на личността и подтиква ума да търси баланс.

            

 

 9. Червен Корал

     Червеният корал се слави със своите мистични свойства още от началото на първото хилядолетие. Сред римляните е била разпространена практиката да се оакачва клонче корал около вратлетата на малките деца, за да ги предпазва от опасности, а вътрешно веществото се е прилагало като лекарство.

     Вярата в силата на корала като талисман продължава и през Средновековието чак до началото на 20 век. Съвременните специалисти казват, че Червеният корал създава връзка между човека и природните сили на земята и им помага да влязат в хармония с естествените процеси, в които са въвлечни. Под негово влияние човек разбира как да устоява постоянния натиск от страна на тези сили и дори да процъфтява, възползвайки се от тях. Той е чудесен талисман за строители, занаятчии и художници. Подпомага усвояването на нови умения и знания, както и за изграждането на нови взаимоотношения.

     Червеният корал е свързан с първата (Базова) и втората (Сакрална) чакра. Използва се за изцеление на конфликти между емоциите и първичните инстинкти. С негова помощ може да канализирате Универсалната енергия и да се справите със сложността на съвременния свят, намирайки баланс в живота. Червеният корал се счита за "Кръвта на майката Земя" от индианците и се използва от тибетските жени за плодовитост. Той е подходящ за жени, които се нуждаят от баланс между главата и сърцето си. А също и за бизнесмени, на които ще носи успехи в бизнеса.

           

 

 10. Сапфир

     Великолепният свещен Сапфир, във всичките му небесни нюанси, е камък на мъдрост и царственост, на пророчество и Божествено благоволение. За древния и средновековен свят небесното синиьо на сапфира е било символ на възвисяващата вяра и надежда, на защита, благополучие и духовна проницателност. Той е олицетворявал сила и власт, но едновременно с това благост и доброта.

     Звездният сапфир, особено в по-бледи нюанси, се асоциира с мъдро и честно ръководство, и е добър помощник за всички жени на ръководни длъжности, било то в бизнеса или политиката, които се борят да успеят, без да компрометират почтеността. Също така е идеален инструмент за всеки, който иска да превърне идеите си в реалност или се нуждае от допълнителна енергия, за да довърши започнатото.

     Сапфирът освобождава от “вътрешните затвори”, от психическите страдания, които водят до емоционално затваряне. Той може да окаже ефективна помощ при лечение на неврози и психози. Носи спокойствие и фокус на ума и възстановява баланса в тялото. Подходящ е за хора, които лесно се повлияват от чуждото мнение. Насърчава самопознанието и помага на човек да разбере себе си по-добре, което води до вътрешна увереност в собствените знания и преценка, както и способност за изразяването им пред другите.

     Звездният сапфир от всеки оттенък е отличен лечебен кристал за хора с комплекс за малоценност, които се страхуват от общуване и себе изразяване или им е втълпено, че са безполезни. Той може да помогне за осъществяването на детска мечта, която изглежда невъзможна. Със свойствата си да облекчава депресията, да увеличава щастието, да намалява стреса, да носи спокойствие, фокус и убедителност той е прекрасен кристал за жени от всякаква възраст и всички сфери на живота.

            

    

     Надяваме се изформацията, предоставена в тази статия да ви е била полезна и да ви помогне да направите своя избор, независимо дали изработвате бижу за себе си, за подарък или за клиент! На страниците на emart.bg ще намерите много от гореспоменатите камъни под формата на мъниста, висулки и бижута. Ние поддържаме максимално ниски цени.

     Имайте предвид, че в категорията  Естествени камъни  има различен клас полускъпоценни камъни. Някой от тях са напълно натурални с много високо качество, други са реконструирани, синтетични или имитации, но това става ясно от наименованието на продукта.

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

В СВЕТА НА КВИЛИНГ ТЕХНИКАТА DIY ръчно изработени декоративни куклички за празника на Баба Марта ВЪЛШЕБСТВОТО НА КРЕАТИВНИТЕ КОМПЛЕКТИ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.