Блог ЕМ АРТ

ИСТОРИЯ НА КВИЛИНГ ТЕХНИКАТА

ИСТОРИЯ НА КВИЛИНГ ТЕХНИКАТА

Какво е квилинг?

 

Квилингът също се нарича с много имена, навиване на хартия, превъртане на хартия, филигран и мозайка. Въпреки че занаятчийското изкуство се нарича с много имена и зад него има богата история на квилинг, определението за квилинг е просто. Квилинг изкуството е ръчно изработено изкуство.

 

Той използва ленти от хартия, които се навиват, оформят и залепват, за да създадат красив дизайн. Въпреки своята простота, няма граница за творчеството на квилинг техниката. Изкуството за квилинг на хартия е приложено към много дизайни, от малка очарователна картичка до красива картина, закачена на стена и др.

 

Защо се нарича квилинг?

 

Думата „квилинг“ се отнася до инструмент за гъши пера (перо), който първоначално се използва за навиване на хартиени ленти. Това се трансформира в хартиен филигран, когато монахините използват хартия за създаване на изкуство за квилинг, а не сребърни и златни нишки.

 

Защо много хора обичат квилинга?

 

Най -привлекателният факт за квилинга е противопоставянето между неговото ограничение и простота. Не ви трябват години, за да научите занаята. Творчески идеи, две функционални хитри ръце, цветни ленти хартия, инструмент за игла и лепило са всичко, от което се нуждаете, за да започнете първия проект. Интересно, нали?

 

 

ДА ГОВОРИМ ЗА ИСТОРИЯТА НА КВИЛИНГ

 

Откъде може да произхожда квилингът?

Поради дългата история на квилинг, няма подходяща документация за това как е започнало изкуството на квилинг. Повечето хора знаят, че квилингът започва след изобретяването на хартия в Китай. Други обаче твърдят, че квилингът произхожда от древен Египет. Независимо откъде произхожда квилингът, той се е разпространил по целия свят.

 

Пътуване към изкуството на квилинг техниката

 

Например, около 300-400 г. сл. Хр., Хората използвали техники за квилинг, за да търкалят сребърни и златни нишки около стълбове и вази и да ги комбинират с скъпоценни камъни. През 1200-те години тази форма на изкуство е била много популярна, докато цветните метали, среброто, златото не стават по-трудни и скъпи за изработка.

 

Цветната хартия след това се заменя поради своите практически и икономически ползи. Има някои документи, записващи картини на квилинг от 1200 -те години, но квилингът става по -забележим, когато френските и италианските монахини навиват хартиени ленти и разкъсват библии, за да украсят реликвии и свети картини, добавяйки позлата и много орнаменти.

 

Дамите през свободното си време практикували изкуството на квилинг през 1600 -те и 1700 -те години. В периода Стюарт квилингът става популярен в началото на 1700 -те, а в грузинския период през 1800 -те.

 

В Европа и Англия квилингът се превръща в тенденция и хоби за много млади жени, които по -късно се преподават в училище.

 

Младите жени биха могли да покажат своята ловкост с цветя от перо, за да украсят шкафове, чайове, шкафове, маси за карти, кутии с инструменти, вази за вино и мебели и пр. Тогава само жените от висшата класа ще имат време и материал да практикуват това щателна форма на изкуство.

 

Тази форма на изкуство е популярна през периода на Регентството през 1800 -те години, след което избледнява към края на века. Имало някои неуспешни усилия за възраждане на формата на изкуството. Имигрантите са донесли тази форма на изкуство в Северна Америка и тя е преминала през много трансформации и е възродена днес.

 

ПРИЛОЖЕНИЯ НА КВИЛИНГА В ИЗКУСТВОТО

 

ТОП 1 ~ КВИЛИНГ КАРТИЧКИ

Поздравителната картичка е най -доброто приложение за квилинг. Хората обичат добрата памет и най -добрият начин да ги запазите е чрез поздравителна картичка.

 

Хартиената картичка за квилинг е един от най-добрите начини да запазите ценни спомени благодарение на сложността на дизайна и стойността на ръчната работа. Винаги можете да запазите картичката, да я поставите в рамка и да направите красива картина за декорации.

 

ТОП 2 ~ КВИЛИНГ СТЕНИ

Окачването на стена с квилинг техника винаги носи голяма стойност на собственика му. Обикновено голямото окачване на стена изисква много ръчна работа от своите художници.

 

Отнема от 1 ден до няколко седмици, за да завършите един проект въз основа на сложността на дизайна. Следователно декорацията на дома винаги е най -добрият избор за приложения за квилинг.

 

ТОП 3 ~ КНИГОВА ОТМЕТКА

Вие или вашите приятели сте книжар? Тогава отметката за квилинг определено е най -доброто приложение за вас. Преглеждането на страници никога не става по -интересно с красивата ви отметка за квилинг.

 

ТOP 4 ~ БИЖУТА КВИЛИНГ

Бижутата са незаменим артикул за всяка жена, особено обеците. Въпреки че обеците идват от много различни видове материали, хартията винаги е един от уникалните избори, които разказват много за нейните собственици.

 

Ето защо обеците от квилинг са класирани като топ избор за приложения за квилинг. Кой може да устои на красиви ръчно изработени хартиени обеци.

 

ТОП 5 ~ КВИЛИНГ МАГНИТ

Обичате да пътувате? Посещението на държави и опознаването на различни култури винаги носи много радост и щастие. По време на пътуването си никога не забравяме да купуваме сувенири за приятелите си и за нас самите, за да запазите спомените за вашите приключения.

 

За всички това е като значките за постижения, които отбелязват своето пътуване. Магнитът е най -добрият избор за подарък на любими хора. Следователно пазарът на квилинг ще бъде вашия най -добър избор.

 

Въпреки че точният му произход е загадка, се смята, че изкуството на квилинг е възникнало в Древен Египет от монахините. Напоследък квилингът се практикува като форма на изкуство във Възраждането във Франция / Италия, както и в Англия от 18 -ти век.

 

През Възраждането френските и италианските монахини и монаси са използвали квилинг за украса на корици на книги и религиозни предмети.

 

Най -често използваната хартия била ленти от хартия, отрязани от позлатените ръбове на книгите. След това тези позлатени хартиени ленти били разточени, за да създадат оформените форми.

 

Квилингът често имитирал оригиналната железа на деня. През 18 век квилингът става популярен в Европа, където нежните качествени дами („дами на свободното време“) практикуват изкуството.

 

Това било едно от малкото неща, които дамите могат да направят, за които се смятало, че не е твърде натоварващо за техните умове или нежни нагласи. Квилингът се разпространява и в Америка и има няколко примера от колониалните времена.

 

Много изкуства с изкуство квилинг могат да бъдат намерени на :

  • шкафове и щандове
  • дъски за къщички
  • дамски портмонета
  • широка гама от картини и рамки
  • работни кошници
  • чанти за чай
  • гербове
  • подложки за вино

 

Кутиите за съхранение, по -големи от повечето кутии за бижута с чекмеджета и / или плотове, които се отварят, куилирани кутии за заключване и по -популярно е, че квилинг бижутата в последно време се превърнаха в тенденция за любителите на модата, тъй като те могат да бъдат много леки и лесни за носене.

 

Някои елементи са специално проектирани за квилинг с вдлъбнати повърхности. Квилингът също е комбиниран или съчетан с други техники като бродерия и рисуване.

 

Днес квилингът вижда възраждане на популярността. Понякога се използва за декориране на сватбени покани, за Коледа, обявления за раждане, поздравителни картички, страници с лексикон и кутии. Квилингът може да се намери в художествени галерии в Европа и в САЩ и е изкуство, което се практикува по целия свят.

 

Квилингът е сравнително лесен за научаване в сравнение с повечето други занаяти и с наличните днес ресурси той може да бъде научен от почти всички.

 

Основни техники за квилинг могат да се научат почти навсякъде и има няколко видеоклипа онлайн, които да ви научат как да започнете квилинг. Има по -екзотични стилове на квилинг, които обикновено не се преподават, но могат да бъдат научени чрез книги, които преподават специфичния стил.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ДА СИ НАПРАВИМ ОРНАМЕНТИ ЗА ЕЛХА ОТ ДЪРВЕНИ ВИСУЛКИ ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА АМАЗОНИТА DIY оригинално ръчно изработено сърце за Свети Валентин


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.