Блог ЕМ АРТ

ТЮРКОАЗ И НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА

ТЮРКОАЗ И НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА

За първи път, когато носите тюркоазен скъпоценен камък, става ясно защо той е изиграл толкова важна роля в бижутерските модни тенденции на много от големите цивилизации в света.

 

От персите до древните египтяни до коренните американци, неговият поразителен син оттенък с богати разновидности на кафяви и черни жилки - известен също като матрицата - грабвал погледа на много проницателни любители на висококачествени скъпоценни камъни. Визуалната привлекателност е толкова голяма, че е била източник на много духовни системи на вярвания през вековете.

 

Полускъпоценният скъпоценен камък, определен за рожден камък през декември, заедно с циркон и танзанит, е открит на практика във всеки ъгъл на земното кълбо. Ето някои от най -завладяващите факти, които този исторически, широко разпространен добив е открил за тюркоаза, който всички познаваме и обичаме.

 

1. ТЮРКОАЗЪТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК, КОЙТО ИМА ОФИЦИАЛЕН ЦВЯТ

Яркият външен вид на чист тюркоаз е толкова приятен за окото, че той е назначен за официален цвят сам по себе си - привилегия, която никой друг скъпоценен камък в света не е имал до днес.

 

Той е незабавно разпознаваем и перфектно универсален, за да бъде вид аксесоар, който можете да носите с почти всяко облекло.

 

2. ТЮРКОЗ МОЖЕ ДА ОБХВАНЕ ЦВЯТ ОТ ЯРКО СИНО ДО ЗЕЛЕНО

Хималайската земя, в която тюркоазът е намерен от тибетските миньори, му придава отличителен зеленикав цвят, което прави тибетския тюркоаз световно известен и много желан. Обратно, скъпоценните камъни, които се намират в персийските и египетските мини, са много по - сини на цвят с по -малко очевидни жилки на повърхността им.

 

Вариациите в цвета и жилките по целия свят възникват поради различните нива на мед и алуминий, присъстващи във водата, която тече през скалите, в които се образува.

 

3. ПОЗНАТО Е КАТО „НЕБСЕН КАМЪК“ ОТ ТИБЕТСКИТЕ И НЕПАЛСКИТЕ ХОРА

Тюркоазът е почитан от хората в Хималаите в продължение на хиляди години благодарение на вярата, че е дошъл от небето горе.

 

Привлекателният му синьо-зелен цвят се смята, че носи защита на всеки, който го носи на себе си, поради което децата в Тибет са надарени със скъпоценните камъни в ранните си години, за да ги пазят в безопасност по време на пътуванията си през живота.

 

4. ЛЕСНО Е ДА РАЗЛИЧИТЕ ИСТИНСКИ ТЮРКОАЗ ОТ ИМИТАЦИЯ

Обикновеният бял минерал хаулит е много абсорбиращ и може да бъде боядисан, за да прилича на всеки оцветен скъпоценен камък, който има подобна лента, така че обикновено се използва от неуважаеми дилъри за създаване на фалшиви тюркоазени камъни.

 

За щастие лесно можете да различите разликата между боядисания хаулит и истински тюркоаз. Всичко, от което се нуждаете, е памучен тампон и малко ацетон.

 

Потопете пъпката в безцветната течност и я втрийте леко върху повърхността на камъка за няколко секунди. Ако това премахне някакво синьо-зелено багрило от камъка, е ясно, че всъщност това е хаулит, а не тюркоаз.

 

 5. ТЮРКОЗ МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯ ЦВЕТА СИ

Древните вярвания са, че тюркоазът променя цвета си въз основа на вероятността от предстояща опасност за лицето, което го носи и се смята, че това е сигурен начин да разберете кога да потърсите прикритие или защита или да направите промяна в живота си.

 

Колкото и романтично да изглежда това, по - модерното разбиране е, че продължителното излагане на пряка слънчева светлина, козметика и топлина може да доведе до промяна на цвета на тюркоазения скъпоценен камък.

 

Това може да бъде избегнато с внимание и като почиствате скъпоценния си камък с мека кърпа от време на време, като внимавате да го измиете само с вода, за да избегнете влиянието върху жизнеността на порестия камък

 

Интересни факти за тюркоаза

Потопете се направо в меките тихи небесносини води и пречиствайте спокойната енергия, докато казвате „да“ на всичко, което тюркоазът трябва да внесе на масата.

 

Този красив син камък кипи с всички нюанси на океана, свързвайки се с чакрата на гърлото, за да можете да говорите своята истина и да гарантирате, че вашият вътрешен критик ще остане притиснат.

 

С естествени нюанси, бледи и ясни като млечния път, този свещен камък е потопен в нюанси на свещено синьо-зелено, за да донесе допълнителен слой духовно прочистване.

 

Синьото е цветът, който успокоява душата, който ни напомня за потока вода, пречистващата енергия на земята и прилив на енергия, който може да дойде от дълбоко.

 

С име от стария френски, което означава турски, може би във връзка с богатата си персийска история, синият тюркоазен камък цели да пречиства негативната енергия и да носи късмет.

 

Тюркоазени лечебни свойства

Донасяйки много ползи за всички, които обичат и носят тюркоазен хаулит, този специален кристал се чувства най -добре у дома, когато ви примамва да оставите истинския си глас да тече.

 

Това е камък, който носи късмет, лекува стари рани и като цяло втъква повече живот, утвърждаващ богатството във вашия свят. Ето още няколко предимства да внесете спокойната същност на синьото в живота си ...

 

Физически лечебни свойства

Като камък от чакра в гърлото, тюркоазът помага да се излекуват всички проблеми в тази област. Ако имате възпалено гърло, дихателни проблеми, алергии, мигрена и други физически заболявания, които преминават през ушите, носа, гърлото и белите дробове, тогава Тюркоазът винаги се стреми да подаде ръка.

 

Психични и емоционални лечебни свойства

Тюркоазът прави чудеса за вашето благополучие навсякъде, но като лечебен камък за вашето емоционално и психическо здраве е мястото, където блести най-много. Лечебната му енергия е свързана със спокойствие и мир - точно като излизане в охлаждащите нюанси на спокойните води в горещ ден.

 

За тези, които се чувстват изгорени или сякаш духът им е претеглен, този камък знае как ефективно да лекува тези житейски капани, така че можете да се отърсите и да стъпите в собственото си пространство, вместо да се опитвате да натъпчете всичките си чувства в кутия.

 

Метафизични свойства

Не може да се отрече, че тюркоазът е тоник за духа. Той работи в тясно сътрудничество с нашата чакра на гърлото, която е в основата на нашето общуване и чувството, че сме чути - и двете допълват чувството ни за собствено достойнство.

 

Блокираната чакра на гърлото може да доведе до много проблеми както в начина, по който говорим на себе си, така и в това как общуваме със света.

 

Ако се борите да отворите гърлената си чакра, може да имате проблеми да бъдете чути и оценени, може да ви се стори трудно да поддържате границите си ясни и може да се почувствате така, че хората, които ви харесват, ви държат на място.

 

Като камък, който се свързва с чакрата на гърлото и я кани да тече, тюркоазеният хаулит има за цел да изведе истината ви на повърхността.

 

Зодиакален камък за раждане

Що се отнася до връзките със зодиака, които използват тюркоаз, тези, които попадат под знака на Стрелец, ще паднат трудно заради ярко синьото оцветяване. Стрелците често са позитивни и оптимистични и изпълнени с любопитство. Те обичат да мечтаят и да достигат високо и могат да бъдат много забавни да бъдат наоколо.

 

С цялото това изобилие идва бързо движение и това понякога може да доведе до това, че Стрелците не са толкова добри в общуването си. Този бърз и френетичен звезден знак може да бъде прекалено директен и откровен за някои хора, което води до ниво на борба.

 

Тъй като тюркоазът е мъдър стар камък, който силно се опира на спокойствие и комуникация, това може да е само инструментът за балансиране.

 

Тюркоазени бижута

Изберете парче тюркоазено бижу и носете инструментите на състрадание и комуникация, където и да отидете. Огърлица поставя камъка в центъра на гърлената чакра, докато тюркоазената гривна поддържа тези ниски и прекрасни вибрации, пулсиращи срещу пулса ви.

 

Разполагането на камъка директно срещу кожата е най -добрият начин да накарате силата му да цъфти. Тези, които търсят най -добрите лечебни вибрации, ще открият, че лечебните скъпоценни камъни върху кожата ще донесат най -голяма полза във вашия свят.

 
Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 2.75/5 от 4 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Открийте Силата на Своя Личен Рожден Камък Взаимодействието между Цветовете, Чакрите и Кристалите Как да разпознаем истинският оникс?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.