Блог ЕМ АРТ

КАКВО ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКА ХЕМАТИТ И КАК ДА Я СЪЧЕТАЕМ?

КАКВО ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКА ХЕМАТИТ И КАК ДА Я СЪЧЕТАЕМ?

Какво е хематит?

Хематитът е кристал от железен оксид и важна руда на желязо. Той е част от тригоналната кристална система и често се среща в скали и почва. Хематитът има метален блясък и цветове, вариращи от черно до сиво и сребристо, заедно с по-червеникаво-кафяви сортове.

 

Хематитът е изпълнен с лечебни свойства. Това е като да хвърлиш защитно наметало през рамото си, да хванеш щита и меча си и да излезеш през вратата.

 

Този камък носи дълбока искрена увереност благодарение на способността си да спира токсичните емоции в техните следи. Той е свързан с кореновата чакра, която е в основата на нашата стабилност в този свят, и ни държи ясни и дръзки с грижа за себе си всеки ден.

 

Физически лечебни свойства на хематит

С богатото минало и високото съдържание на желязо, което отдавна поддържа хематит свързан с кръвта, не е изненадващо, че хематитът се счита за един от най -добрите камъни за подобряване на здравословното кръвообращение в тялото.

 

Ако имате високо кръвно налягане, съсиреци, обилни цикли или някакви здравословни проблеми, свързани с притока на кръв, това е естествен камък, от който се нуждаете в живота си. Хематитът поддържа тъканта ви във формата на върха, гарантира, че можете правилно да абсорбирате всичките си хранителни вещества, и детоксикира тялото (заедно с ума и душата).

 

 

 

Метафизични свойства

Силен вкоренен камък, хематитът е свързан с кореновата чакра и чакрата на слънчевия сплит. Нашите основни чакри са мястото, където се намират нашата увереност, вярата в себе си и чувството за сигурност.

 

Когато те се активират, ние се чувстваме непоклатими, което ни помага да вземаме решения, които са в пълно съответствие с нашите собствени души. Хематитът също се слави с балансирането на ин-ян. Камъкът е способен както към духовната, така и към физическата нервна система и ги обединява в красиво балансирано изравняване.

 

Зодиакален камък за раждане

Хематитът е невероятен роден камък за родените под знамето на Водолей. Водолеите са оригинални мислители, те са независими и спокойни и също живеят до голяма степен в собствената си глава.

 

Този вид съществуване с плаваща глава понякога може да ги остави широко отворени за преосмисляне и приемане на лошите настроения на други хора като свои.

 

Тъй като понякога не се справяме с физическата нервна система, наличието на камък като хематит ще осигури толкова необходимата защита, за да поддържа духа силен, а тялото и ума здраво в зоната на охлаждане.

 

Овенът също може да се възползва много от хематит.

 

Земята и огненият камък с неговите червеникавокафяви и сребърни нюанси са подходящи за техния огнен дух и макар да не се нуждаят от помощ на фронта на смелостта, те могат да се възползват от добра стара доза енергия ин, за да ги изведат. на напорния поток Ян и в по-добре балансирана хармония.

 

 

Най -добрите камъни за комбиниране с висулка от хематит

Като се има предвид земната енергия на Хематит, тя може много ефективно да се комбинира с камъни, които показват силите на другите три елемента (въздух, огън и вода).

 

Комплектите от тези камъни ще насърчат баланса в живота ви, тъй като включването на енергиите на четирите елемента е един от най-добрите начини за създаване на добре закръглен психически начин на живот.

 

Най -добрите камъни за другите три елемента да се комбинират с хематит:

 

  • Изчистете кварца за въздух
  • Топаз за огън
  • Аквамарин за вода

 

Но има много други възможности! Направете проучване и изберете камъни, които са подходящи за вас.

 

Когато използвате елементарни камъни, можете да използвате и четирите от тях едновременно. Или можете да ги използвате по различно време на деня, в зависимост от вида енергия, от която се нуждаете.

 

Например:

 

  • Въздух, когато отиваш на работа.
  • Земята по средата на деня, когато имате нужда от дисциплина, за да преминете през трудни задачи.
  • Вода в края на деня, когато се приберете вкъщи при семейството си.
  • Както всички камъни, които разсейват негативността, трябва редовно да комбинирате хематит с камък, който увеличава положителната енергия.

 

Лечението с хематит често е средство за защита срещу негативни влияния. Това биха могли да бъдат действията и недобрите думи на другите, или ние да се озовем на собствените си начини и да се саботираме.

 

В хематита има стабилна енергия, която помага за успокояване на безпокойството и насърчаване на здравословен вид увереност. Никога арогантен, но винаги тихо уверен в собствените си убеждения. Всички бихме могли да използваме малко повече от това от време на време.

 

Особено ако сте естествен съпричастник, можете да използвате хематит, за да ви попречи да поемете твърде много от енергията на другите или по същия начин да загубите себе си заради проблемите на другите и техните нужди. Вашите нужди също са важни и вие имате право да ги изпълнявате сами.

 

Комбинирайки хематит ефективно с други камъни и кристали във вашата колекция, можете да създадете чудесно хармонични енергии, които гарантират, че никой начин да бъде надмогнат над другия.

 

Както при всеки камък, който разсейва негативността, ако положителната енергия не бъде въведена в живота по балансиран начин, резултатът може да бъде празнота. И докато негативните чувства се отстраняват, те могат да бъдат заменени с известно изтръпване, апатия или чувство на откъснатост.

 

Добрите опции за камъни, които увеличават положителността, включват перли, аметрин и авантюрин. Всички тези камъни подобряват хармонията и силните отношения в живота ви.

 

 

Комбинации от кристали за чакри

Тъй като хематитът е свързан с кореновата чакра (чакрата, която ни основава във физическата ни реалност), той може ефективно да се комбинира с други камъни в чакрите, за да се решат проблеми, които включват две или повече чакри, които са или блокирани, или свръхактивни.

 

Например, когато кореновата чакра е блокирана, това често показва „пространствено“ отношение и прекъсване на реалността.

 

В комбинация например с блокирана чакра на слънчевия сплит (чакрата, която управлява амбициите), това може да доведе до изключително самодоволство и нежелание да се предприемат следващите стъпки в живота ви. Стереотипното „възрастен, живеещ в мазето на родителите си“.

 

В ситуация като тази, комбинирането на хематит с камък от чакра на слънчев сплит, като Prehnite или Imperial Topaz, може да реши този проблем възможно най -ефективно.

 

Видовете метафизични свойства, които можете да очаквате от Хематит, докато работите с енергиите на този камък все повече и повече, ще видят вас или тези около вас да преодоляват тези тенденции към отпускане или отказ от амбициите при първите признаци на провал.

 

Хематитът има солидност към енергията си, която насърчава стабилността, интелигентното мислене по отношение на движението на проекти и идеи, както и по -уверените начини за комуникация с хората около вас.

 

Ако социалната тревожност е голяма причина, поради която не чувствате, че водите успешния живот, който заслужавате, прекарването на време в медитация с хематит може да направи чудеса, за да ви отвори към вътрешното ви убеждение и да ви даде силата, от която се нуждаете, за да прокарате .

 

Разликата наистина изненадва повечето хора!

 

 

 

Какъв тип верижка да изберем за висулка хематит?

1. Верижка тип топка

Те са уникален тип верига огърлици и са станали едни от най -популярните. Състои се от поредица от малки метални перли, свързани заедно с малки метални връзки.

 

Някои топкови вериги нямат пространство между мънистата, което прави по -твърда верига, докато други са по -гъвкави с равномерно разположени мъниста. Често ще виждате топчета, носени с мъжки висулки. Проблемът със сферичните вериги е, че те не са много издръжливи и поправянето на счупена топка може да се окаже трудно.

 

2. Кабелна верижка

Този основен стил на верига разполага с поредица от свързани овални или кръгли връзки, за да създаде проста, но здрава верига. Това е типът верига, който се използва стотици години в различни индустрии и е най -малко представеният тип верига.

 

Тъй като кабелните верижки са много опростени сами по себе си, те изглеждат най -добре съчетани с висулки. Те са здрав вариант, идеален за ежедневно носене.

 

Те също така са много лесни за поправяне заедно, в случай че връзката се загуби или прекъсне. Потърсете добре изработени кабелни верижки, тъй като е възможно връзките да се отварят лесно.

 

 

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 4.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ВИДОВЕ МЪНИСТА, КОИТО ДА ПРИЛОЖИМ В РАЗЛИЧНИ ТВОРЧЕСТВА Ръчно изработена играчка за Коледната елха ЛАСТИЧКИ ЗА ПЛЕТЕНЕ - НОВИЯ СВЕТОВЕН ХИТ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.