Блог ЕМ АРТ

ДИАДЕМАТА - МОДНА ТЕНДЕНЦИЯ, КОЯТО ОТИВА НА ВСЯКА ВЪЗРАСТ

ДИАДЕМАТА - МОДНА ТЕНДЕНЦИЯ, КОЯТО ОТИВА НА ВСЯКА ВЪЗРАСТ

Историята на диадемата датира векове назад във времето. Този аксесоар се ражда в древногръцката култура като вид корона и носенето му се е считало за присъщо на кралски особи и личности от високите слоеве на обществото.

 

Диадемата е била популярна и сред други древни култури, но гърците са тези, които ѝ дават името, което познаваме и днес. Този аксесоар преминава през всякакви варианти през вековете.

 

Днес обаче вече той не е характерен само за дамите с позиция в социалната йерархия. През новия моден сезон диадемата е най-актуалният аксесоар, като дори измества шапките. Най-модерни са по-обемните модели, изработени от кадифени платове.

 

Макар да се предлагат в най-различни цветови гами, стилистите са категорични, че за есенно-зимния период най-адекватен избор е маслено зеленото, тъмносиньото, цвят бургунди, както и кралско лилаво.

 

Нищо не казва блясък и величие съвсем като диадемата. Те са най-доброто парче в изявлението и редовно се украсяват от кралски особи. И така, какви са правилата и етикетът за носене на диадема?

 

Идеи и съвети от ЕМ АРТ

 

Ако искате да следвате вековната традиция, тогава диадемите трябва да се носят само от булки в деня на сватбата им или от омъжени жени. Това се дължи на корените на диадемите в класическата античност - на него се гледало като на емблемата на загубата на невинност до увенчаването на любовта.

 

Поставете диадемата си само след като лакирането на косата е завършено. Кой иска скучна, лепкава диадема? Не ти.

 

Ако имате дълго лице, заострената диадема ще го направи да изглежда по-дълго. Ако имате кръгло лице, заобленият стил ще го направи да изглежда по-лунно. Опитайте дизайн, който е противоположен на вашата форма на лицето и ще получите чудесен ефект в стайлинга с диадемата. Безценна квалификация.

 

Ако трябва да носите косата си надолу, издърпайте страните обратно върху краищата на диадемата, така че да изглежда по-„улегнала“ в косата.

Не мийте косата си точно преди да носите диадема - еднодневната коса, без балсам, ще предложи повече сцепление. И при диадемите, както при толкова много неща, сцеплението е ключово.

 

Когато избирате диадема, уверете се, че избраният от вас стил има дълга овална рамка, защото кръглата ще притисне главата ви. Когато е поставена на предната част, диадемата трябва да се наклони напред с едно докосване - в противен случай няма да пасне на лицето ви правилно.

 

Наследените диадеми трябва да се актуализират, за да отговарят на цвета на косата ви. Майка ви е била брюнетка, но вие си блондинка? След това се уверете, че основата, покрита с материали, е променена така, че да отговаря на вашия стил.

 

Не позволявайте на стилиста си да огъва рамката на вашата диадема, за да се побере около прическа. Може да се счупи или да се пречупи в средата, което е трудно за ремонт.

 

Диадемата - аксесоар, който буди голям интерес днес

 

Последни новини за косата: диадемите бързо се превръщат в тенденция за годината напред!

 

Докато повечето от вас може да си помислят, че този шикозен аксесоар за коса е запазен само за победители в конкурси за красота или кралски особи, звезди като Рита Ора показват, че диадемите могат да се носят на истински момичета - и да са идеални за почти всеки повод.

 

Обичате да спортувате с разхвърлян кок, но изглеждате по-добре прилежно за работа? След това трябва да опитате да сдвоите неотменения си кок с аксесоар за коса с подходяща диадема.

 

Ако търсите по-небрежен подход към тази блестяща тенденция на косата, просто потърсете вдъхновения и идеи как можете сами да преобразите и да вдъхнете живот на стара и семпла диадема.

 

Този закачлив и освежаващ обрат на царствената визия е идеален за момичета, които искат да насочат вътрешната си принцеса. Така че, след като създадете своите меки вълни по косата, просто поставете диадема на гривата си и сте готови!

 

Знаете ли, че...?

Правилната диадема може да повдигне всяка прическа, независимо от дължината и текстурата на косата, давайки ослепително и странно докосване на цялостната Ви визия, независимо от повода. Диадемата също е страхотен булчински аксесоар, който ще помогне на булката да се чувства като на празник на принцесата.

 

Добре подбраната диадема е идеална за всяко облекло, стига да е съвпадала добре с облеклото - елементите на декорацията трябва да са подходящи за роклята. За да бъде сватбената прическа с диадема идеална, помислете предварително как искате да я видите.

 

Как да вдъхнете живот на старата и семпла диадема?

 

Няколко идеи от ЕМ АРТ за великолепни резултати за старата Ви диадема с материали, които ще намерите в нашите магазини на супер цени.

 

С цветя от дантела

 

Колко великолепна е тази буйна цветна корона, пълна с цветни цъфтежи и дантела? Това прави флиртуващ контраст с изчистената и семпла рокля. Със съчетание от перли

 

Сребърна диадема с перли!

Ние обичаме сватбена диадема колкото следващата булка и бяхме вдъхновени от красотата и деликатността на перлите при проектирането на това изящно бижу. Деликатната сватбена диадема е най-новата ни мания - и тя е идеалното бижу, за да се отдадете на вашето вътрешно царство.

 

Сватбената диадема отдава почит на миналото със своите антични вдъхновени детайли и класическа цветна палитра от сребро и слонова кост. Това е изявление, което е с равни части, вдъхновено от винтидж и перли и е обвързано с вашата женствена естетика.

 

Красотата на диадемите с перли се крие в техните фини и деликатни детайли, които са компенсирани от фокусните точки на изявлението. Можете да превърнете старата семпла диадема в сватбена диадема със средна височина, която идеално оформя лицето и булчинските прически и да декорирате с перлени елементи от ЕМ АРТ.

 

Ако сте любител на перлените детайли, сдвоите диадемата с обеци от перли за модерна и елегантна визия, която пасва не само при булките.

 

Намерете всички необходими материали в физическите магазини и онлайн от ЕМ АРТ на ниско бюджетни цени.

 

С камъни и мъниста

 

Диадемите с камъни и мъниста са били изработени от благородни метали и скъпоценни камъни. Съвременните бижутери предлагат и диадеми, изработени в най-добрите традиции на старите занаятчии. Но това не означава, че само богати хора могат да носят такива бижута. Възможно е да направите сложна диадема със собствените си ръце.

 

Как да го направя? Много просто!  Освен, че можете да дарите нов живот на старата и семпла диадема, можете да си направите и сами такава. Достатъчно е да имате твърда тел, цветни мъниста и няколко различни камъни и мъниста.

 

Диадемата от мъниста и камъни е много лесен и елегантен продукт, дори начинаещи занаятчии и майсторки могат да го направят. Опитайте се да направите диадема с дъщеря си, тя ще се гордее с такава ръчно изработена декорация.

 

Ще ви трябва:

 

 

 

 

 

Любопитно!!!

Пришивайки ластик, ще направите Вашата диадема ластична и удобна – точно толкова стегната, колкото ви е необходимо и ви е удобно. Следващата стъпка е да добавите брошка там, където ви харесва.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 4.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА ГРАНАТ Ръчно изработена декоративна метличка за Баба Марта Как да си направим модерна ръчно изработена гривна на 7 реда?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.