Блог ЕМ АРТ

МАГИЯТА НА ШАБЛОНИТЕ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА

МАГИЯТА НА ШАБЛОНИТЕ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА

Шаблон е образец на рисунка, която е направена върху плътна хартия, картон или фолио, понякога върху лист метал. Фрагменти от модела първо се нанасят върху материала, след което маркираните части се нарязват, образувайки през отвори. Впоследствие тези зони ще бъдат боядисани с контрастен цвят, а останалата част от района ще бъде неоцветена.

                                                                                                    

От всички модели флоралните елементи са най-популярни. Растителните мотиви могат да имат много различни форми, те могат да бъдат направени близо до естествените или да дадат сюрреалистичен вид.

 

Клони и цветя изглеждат елегантни, нямат ограничения върху цветовата гама, вписват се в интериора на всяка декорация. Цветовете могат да бъдат и подходящи декорации във всяка стая - спалня, хол, детска стая, кухня, баня, и коридор.

 

Много завладяваща професия е декорацията с шаблони на мебели и огледала. Самият чертеж може да се нанесе върху всяка повърхност, било то дърво, бетон или тухла, или плат и стъкло.

 

При декорирането на огледала е най-добре да се използват шаблони от самозалепваща хартия. В този случай, просто премахнете нежеланите части и залепете снимката върху повърхността на огледалото. Най-често ъглите на огледалото са украсени или целият му периметър.

 

Шаблони за многократна употреба могат да се използват и за боядисване на стени. Стените са с плътни цветове и може много бързо да отегчават.

 

Има широко разпространено мнение, че шаблонната боя е подходяща само за детски и за възрастни спални - това не е така. Той е идеален за баня, кухня или кабинет - във всеки ъгъл на къщата.

 

Ние от ЕМ АРТ предлагаме за Вас шаблони за многократна употреба, подходящи за различни приложни техники - декупаж, микс медия, декорация на стена, декорация на мебели и др.

 

Прозрачността и гъвкавостта на материала дават допълнително удобство и позволяват шаблоните да се използват върху различни повърхности - дърво, стъкло, текстил, кожа, картон, пластмаса и др. Поставете шаблона върху избраната повърхност и нанесете избрания материал (боя, структурна паста за релеф, спрей) чрез тампонираща четка или шпатула.

 

Леката им структура позволява се огъват и да се използват не само върху равни и гладки повърхности, но и върху неравни основи. Цветът им е полупрозрачен, благодарение на което могат точно да се позиционират върху избрания за декориране обект.

 

За да се предотврати разместването им по време на работа е необходимо фиксирането им със специално лепило за шаблони. Шаблоните могат да се ползват за очертаване на декоративни акценти върху стени, мебели и дрехи или за придаване на релеф при декупаж и декориране на различни предмети и сувенири.

 

Подходящи са за работа с бои и пасти на водна основа – акрилни бои, спрей-бои, релефни пасти. След употреба се измиват с подходяща течност за почистване.

 

 

За какви проекти се използват многократните шаблони и как да работим с тях?

 

Ние ви предлагаме лесен и бърз начин да разполагате с нужните Ви количества комплект шаблони за многократна употреба за пачуърк, независимо дали залагате на практичността или на нестандартния строеж в изработката на пачуърк, ще отговорим и на най-високите очаквания за качество и многообразие от видове шаблони за пачуърк.

 

Нашата политика е гъвкава и адаптивна при изготвяне на крайните ценови оферти и при покупка на комплекти шаблони за пачуърк в по-големи количества, можем да Ви предложим коректни ценови отстъпки.

 

Нашата широка гама от шаблони за капитониране с пачуърк има всички форми и размери, от които може да се нуждаете за маркиране и изрязване на пачуърк форми.

 

Включително :

  • шестоъгълници
  • триъгълници
  • квадрати
  • осмоъгълници
  • диаманти и други

 

Шаблоните за шестоъгълни пачуърци са идеални за английско нарязване на хартия и ръчно шиене и използването им гарантира, че получавате точно маркирана и изрязана форма всеки път, така че си струва да инвестирате в качествени шаблони за капитониране.

 

Получихте ли нова шевна машина тази година? Или може би просто сте готови да потопите пръста си в света на капитонирането? Ако е така, днешната публикация е идеална за вас!

 

ПАЧУЪРК е техника на съшиване на текстилни парчета (кръпки), при което се формира определен естетически ефект – образ или мозайка. От там идва и името му (от английски patchwork – „изработено от кръпки“).

 

Отделни парчета плат се съшиват на случаен принцип или като се спазва определена последователност или схема. В резултат, се получава шарено парче от множество кръпки, редуване на цветове по подобие на чергите, или определено изображение.

 

В САЩ, където традициите на пачуърка в ново време са най-богати, са известни стотици традиционни стилизирани изображения по подобие на стилизациите в българските фолклорни шевици, килими и китеници.

 

 

 

При подготовката на шаблона рамката трябва да бъде изчертана два пъти и да бъде изрязана само по външния контур. Вътрешният контур ще покаже линията на шева. На една плат с тебешир или сапун, всяка дръжка оставя следи върху лицев лист.

 

Рязането се извършва само върху носещата нишка, така че по-късно пришитите части да не се опъват и да не се изкривят. Нарежете капачетата с конвенционални ножици или специален нож. Ролковият нож прави процеса много по-лесен чрез рязане на дълги ленти, които лесно се нарязват на по-малки части.

 

В допълнение, използването на шаблони за многократна употреба ви позволява да добавите обем на повърхността, визуално разширяване на пространството и изглаждане на всички нередности на вашия проект.

 

Шаблоните са чудесен начин да вдъхнете красота на произведението си без значителни финансови инвестиции. Собственикът може да покаже творческия си потенциал и да даде на всяко свое произведение уникалност.

 

Шаблоните за многократна употреба се използват широко в ежедневието. В допълнение към дизайна на проекти, те са отлични за създаване на интересно решение за врати, прозорци и шкафове.

 

Чудесно за създаване на поздравителни картички, плакати, колажни композиции. Много често те се използват при проектирането на картини и фотографии. В този случай шаблонът се поставя в ъглите.

 

Препоръки

 

Не трябва да предпочитате голям брой елементи. В резултат на това линиите на фигурата ще се слеят и той ще загуби своята привлекателност. Лаконичните ясни линии са основното изискване при рисуването.

 

За един проект се използва само един вид украшение. Не е желателно да се смесват цветен и геометричен печат. Трябва да се избягват шаблони с много малки и чести елементи.

 

Вместо интересно решение, можете да получите едно непрекъснато замъглено място на повърхността. Орнаменти с голям брой големи линии и джъмпери изглеждат красиви и интересни.

 

 
Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Вижте как да изработите красиви бухалчета от вълна чрез иглонабиване! 3 ТОП ИДЕИ ЗА ВРЕМЕННА УКРАСА НА СТЕНА НА ИЗГОДНА ЦЕНА 10 Топ Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Любители във всякакви възрасти


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.