Блог ЕМ АРТ

За какво се носи Лунен камък?

За какво се носи Лунен камък?

Водният опал или така нареченият още лунен камък се носи най-вече по време на седмицата, в която настъпва пълнолуние в Телец, тъй като се смята, че именно през тези дни той ще донесе на притежателя си любов, късмет и ново начало.

Смята се, че лунният камък е предназначен за представителите от зодиите Рак, Везни и Скорпион. Говори се, че  този камък има способността да сбъдва желанията по време на пълнолуние, а когато Луната намалее, може да се използва и за предсказания за бъдещето.

 

Видове лунен камък

  • Сребристтози вид има най-силна енергия, тогава, когато луната намалява. Помага при стресови ситуации и отчаяние, засилвайки интуицията;
  • Цветен – наподобява огромната Луна при пълнолуние, има способността да успокоява женската енергия, както и да подобрява настроението и увереността на своя притежател;
  • Дъга или още Rainbow – името му говори само по себе си, в него се преплитат всички цветове на дъгата. Носи енергия, която успокоява и помага за хармонията и баланса в тялото.

За какво се носи лунния камък

 Лунният камък подобрява качеството на съня. Има функцията да възприема и „дава“ любов.  Ако бъде съчетан с гранит, действието му се усилва и подобрява комуникацията с хората.

В личния живот този камък, умело защитава романтичните чувства. Препоръчително е да бъде носен в областта на сърцето.

Бижутата и украшенията, направени от лунен камък са изключително популярни сред жените, но биха могли да се носят и от мъже. Тези камъни имат свойството да защитават своите собственици по време на път, поради това и са прекрасен подарък за човек, който прекарва не малко време зад волана.

Ако човек все още не е срещнал любовта се препоръчва да се носи пръстен със скъпоценен камък на дясната ръка, като след това със сигурност ще получи желаното внимание от противоположния пол.

Поради това и този камък се нарича още камък на любовта. Смята се още, че лунният камък е антагонистта на Слънцето поради това че има странна връзка с Луната.

Лунният камък също така успява да балансира емоциите, укротявайки и успокоявайки прекалено бурните и импулсивни реакции.

Улеснява непреклонността и укрепва емоционалните връзки с по-висшия Аз. Помага на своя осбственик да види всички възможности и да се откъсне от ограничените си разбирания, ако има такива. Също така отстранява емоционалните блокажи между влюбените и помага в по-доброто им и лесно общуване.

Друга причина да носите този невероятен камък е вярването, че носи богатства, а също и силно изостря интуицията – основно тази, която се свързва с правенето на предсказания. Камъкът е подходящ за носене от жени, защото им помага да установят връзка с Богинята и женския аспект в човешката природа.

Помага, както на жените, така и на мъжете да отворят вратите на подсъзнанието, но само пред тези, които наистина желаят да постигнат високо духовно развитие. Като тези врати ще бъдат затворени, обаче, пред тези, които не са готови за това.

Лунният камък помага като прави връзката с нашите водачи по-лесна. Можете да го използвате, за да си припомните духовни преживявания от отминали прераждания.

Ако, обаче сте силно чувствителна натура, по-добре не носете този камък по време на пълнолуние, тъй като има вероятност да се отворите към други светове до такава степен, че силно да се разстроите.

В случай, че носите лунен камък се подгответе да получите достъп до тайна информация, която някой друг човек или определено събитие няма да желаят тя да бъде разкрита.

 

Хората, които са родени през първия ден от седмицата, трябва да знаят, че талисманът с лунен камък действа благоприятно. Това се дължи на факта, че понеделник се смята за ден, подвластен на Луната.

Минералът пази от лоши очи, прекалена мечтателност и успява да насочи човешката енергия във вярната посока, помага при реализирането на служебни и лични дела.

 

Ако пък се чувствате уморени и безразлични към живота, можете да се възползвате от свойствата на лунния камък, като сложите бижу, украсено с този минерал на прозореца. Оставете го да престои за през нощта, и когато сутринта си го сложите, магическите му свойства ще ви заредят с нови идеи и сили, и ще ви помогнат при взимането на рационални решения.

Според европейските схващания камъкът е сивмол на здравето и дълголетието, а според индийците на надеждата. Във Великобритания съществува легенда, че минералът давал ораторски способности, препоръчвало се още да бъде носен от юристите и адвокатите по време на техните публични изяви.

Смята се, че ако неплодородно дърво бъде окичено с лунен камък, то ще възвърне плодовитостта си.

Не е задължително да носите талисмана постоянно, а основно по време на пълнолуние и новолуние, тъй като когато луната е в някоя от другите си фази, камъкът може да се превърне в енергиен вампир и вместо да ви помогне, да навреди.

 

Лечебни свойства на лунния камък

Лунният камък, както и много други минерали има лечебен ефект върху човешкото тяло. Според литотерапевтите този минерал може да успокои нервите, да премахне негативните емоции и дори да пречисти аурата.

От древни времена са известни полезните ефекти на камъка върху човешкото тяло. Така известният средновековен персийки доктор Авицена, описва практиката за вътрешна употреба на малки дози смлян на прах лунен камък в своите писания. Прахът се е използвал за лечение на редица заболявания.

Поради това, че този така безценен минерал има не един и два лечебни ефекта върху тялото е добре да се носят бижута не над облеклото, а те да бъдат в директен контакт с кожата.

 

Ако постоянно носите своя лунен камък ще станете свидетели на следните неща:

  • Всякакви възпаления и подувания ще изчезнат;
  • Пристъпите на епилепсия ще бъдат облекчени;
  • Функциите на сърцето и кръвоносната система ще се подобрят;
  • Мозъчната дейност значително ще се подобри;
  • Дейността на стомашно-чревния тракт и урогениталната система ще се нормализират;
  • Лекува различни заболявания на гръбначния стълб, подпомага зарастването на счупвания;
  • Лекува треска и значително намалява температурата, помага при леченията на грипове и ангини;
  • Подобрява действието на храносмилателната система и детоксикира организма;
  • Минералът възстановява хормоналния баланс, стимулира репродуктивната функция и също така помага при раждане, детето да се появи бързо и без патогени;

Вярва се, че лунният камък сам избира своя собственик, като след това защитава, както него, така и всички близки за него хора.

 

За кого е подходящ лунният камък

Според астрологията лунният камък не е подходящ за всички зодиакални знаци. Минералът е силно противопоказен за Овен и Козирог, но пък за зодиакалните знаци на Рак, Скорпион и Риби е идеален. Носи им спокойствие и късмет във всяка една област и успява да неутрализира негативните черти на характерите им.

Ето и как би помогнал, ако бъде носен от други знаци на зодиака:

  • Водолеите биват защитавани от завист и клюки;
  • Телците – увеличават усещането си за самостоятелност;
  • Блинзаците биват по-издръжливи и спокойни;
  • Лъвовете – по-мъдри и по-лесно намират правилния път;
  • Девите намират семейното щастие;
  • Везните успяват да вземат правилните решения и да преодоляват препятствията с лекота;
  • Стрелците – лесно започват да решават проблемите си;

 

Къде се използва лунният камък

В бижутерията минералът започва да се използва от древни времена. Красотата на всеки продукт зависи от неговата обработка. Полупрозрачните оттенъци блестят със сини тонове, които приличат на лунна светлина.

Класическият метод е шлифоване на кабошон. Той позволява да бъдат подчертани нежните блестящи модулации и да се получат красиви екземпляри - изпъкнали в горната част и дори на дъното, които по-късно се използват в бижутерията.

От лунния камък могат да се направят: обеци, висулки, брошки, пръстени, колиета, дрънкулки, гривни и други. Най-често използваният за рамкиране метал е среброто, тъй като заедно с него се проявяват по-добре качествата на минерала и се създава впечатлението за неговия засилен блясък.

Златото се използва много по-рядко, но изглежда много благородно. Всички продукти, изработени от полускъпоценни камъни, изглеждат много елегантно. 

 

Лунният камък – символ на новото начало

 Този камък има свойството да привлича хора, които се стремят към духовно израстване, но се придвижат интуитивно, без да са наясно какво им предстои. За тях той е доста полезен, тъй като могат по-лесно да намерят своя път. Интуицията им укрепва под неговото въздействие, а подсъзнанието им разкрива тайните си.

Колкото и странно да е, той изобщо не е популярен сред маговете и екстрасенсите. Проблемът не е в липсата на потенциал, а напротив в това, че магията и силите на лунния камък са прекалено силни. При неправилно боравене може напълно да отнеме магическите сили на притежателя си. Изключително опасен е за хора със свръхестествени способности. За обикновения човек, обаче, лунният камък е верен закрилник.

Минералът пpoмeня бляcъкa cи cпopeд фaзитe нa лyнaтa – той е по-ярък по време на пълнoлyниe и по-приглушен по време на новолуние. Bceки тpябвa дa експериментира със своя лyнен кaмък, зa дa разбере дaли тoй мy пoмaгa кoгaтo лyнaтa ce yвeличaвa, или кoгaтo нaмaлявa.

 

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията 4.53/5 от 19 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да си направим Коледна елха от стиропор? ЛАСТИЧКИ ЗА ПЛЕТЕНЕ - НОВИЯ СВЕТОВЕН ХИТ ЧАСОВНИЦИТЕ ОТ ЕМ АРТ- СТИЛ И УДОБСТВО В ЕДНО


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.