ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Бижутa

Бижутата, които предлагаме са ефектни, оригинални и много креативни. Целият екип на ЕМ АРТ се състои от творци, които подбират за вас интересни артикули на възможно най-ниски цени. Като директни вносители ние ви предлагаме най-изгодните оферти и голямо разнообразието от материали, което включва: полускъпоценни камъни, стъкло, керамика, метал, дърво, текстил, кожа, кост, черупки, полимерна глина, резин и пластмаса. Ще намерите изобилие от обеци, пръстени, гривни гердани, медальони и огърлици, аксесоари за коса и много комплекти, с които да зарадвате себе си или вашите приятели и близки. 

Виж повече

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ПЪТЯ НА БЛЯСЪКА

 

Една от най-големите ни радости е споделянето на нашата любов към бижутата с нашите клиенти. За цялата си кариера се гордеем с това, че насочваме хората, като разработваме не просто обективно изискана колекция от бижута, но и силно разбиране за това какво означава да притежаваш и носиш изящни бижута.

Знанията, натрупани в продължение на десетилетия в дизайна и производството на бижута, ни позиционираха да споделяме богатството си от знания ... и ние обичаме да ги споделяме. Ние се гордеем с повишаване на мъдростта на нашите клиенти, когато става въпрос за оценяване на бижутата.

 

Изразете себе си чрез бижута

Бижутата са начин да добавите красота и стил към тялото и дрехите си, за да направите външния си вид привлекателен и красив. Често се използва за създаване на възприятие за богатство или като начин за популяризиране на вашите ценности, култури и традиции, без да изречете нито дума.

Повечето от нас обичат да носят бижута, защото знаем, че те винаги добавят към нашата красота. Носейки бижута, можете да изразите себе си по най-добрия начин. Това е уникалният израз в материална форма.

Открийте своя стил, любов, емоции или убеждения с отстъпка от ЕМ АРТ.

 

Можете да изберете всичко според вашите нужди от различни материали:

 • чокър
 • висулки
 • обеци
 • пръстени
 • колиета

Можете да ги вземете с отстъпка от ЕМ АРТ. Всички налични бижута можете да разгледате както в физическите магазини на ЕМ АРТ, така и онлайн.

 

Ловът за перфектното бижу може да се почувства като неспирно търсене. В тези сценарии ние сме първите, които се застъпват за дизайн по поръчка. С помощта на нашите материали за бижута, Вие ще изработите уникално бижу за Вас и Вашите близки. Персонализираният дизайн е много работа и следователно отнема доста време. Може да отнеме няколко седмици, за да видите визуализацията на окончателния дизайн и да получите мечтаното бижу.

 

Бижута се състоят от декоративни предмети, носени за лична украса, като:

 • брошки
 • пръстени
 • колиета
 • обеци
 • висулки
 • гривни
 • копчета за ръкавели

 

Бижутата могат да бъдат прикрепени към тялото или дрехите. От западна перспектива терминът е ограничен до трайни орнаменти, с изключение на цветя например.

 

В продължение на много векове метал като злато, използван в различни карата от 21, 18, 12, 9 или дори по-ниски, често в комбинация със скъпоценни камъни, е нормалният материал за бижута, но могат да се използват и други материали като черупки и други растителни материали. Това е един от най-старите видове археологически артефакти - със 100 000-годишни мъниста, направени от черупки на Насарий, смятани за най-старите известни бижута.

 

Основните форми на бижута варират в различните култури, но често са изключително дълготрайни. В европейските култури най-често срещаните форми на бижута, изброени по-горе, се запазват от древни времена, докато други форми като украшения за носа или глезена, важни в други култури, са много по-рядко срещани.

 

Бижутата могат да бъдат изработени от широка гама от материали. Скъпоценните камъни и подобни материали като кехлибар и корали, благородни метали, мъниста и черупки са били широко използвани, а емайлът често е бил важен. В повечето култури бижутата могат да се разбират като символ на състоянието, поради своите материални свойства, своите модели или като смислени символи.

 

Бижутата са създадени, за да украсяват почти всяка част от тялото, от фиби до пръстени на пръстите. В съвременната европейска култура количеството, носено от възрастни мъже, е относително ниско в сравнение с други култури и други периоди в европейската култура.

 

Под лупа в света на бижутата

Самата дума бижута произлиза от думата бижу, която е англицизирана от старо френското "jouel", и след това, до латинската дума "jocale", което означава играчка. На британски английски, индийски английски, новозеландски английски, хиберно английски, австралийски английски и южноафрикански английски се пише бижута, докато правописът е бижута на американски английски.

 

И двете се използват на канадски английски, въпреки че бижутата преобладават с две към една разлика. На френски и на няколко други европейски езика еквивалентният термин, joaillerie, може също да обхваща украсени метални изделия от благородни метали като обекти на изкуството и църковни предмети, а не само предмети, носени на лицето.

 

Повечето култури в даден момент са имали практика да пазят големи количества богатство, съхранявани под формата на бижута. Много култури съхраняват сватбени зестра под формата на бижута или правят бижута като средство за съхранение или показване на монети. Като алтернатива бижутата са използвани като валута или търговска стока, пример е използването на робски мъниста.

 

Много бижута, като брошки и катарами, произхождат като чисто функционални предмети, но еволюират в декоративни предмети, тъй като функционалните им изисквания намаляват.

 

Бижутата могат да символизират членство в група (както в случая, на християнското разпятие или еврейската звезда на Давид) или статут (както в случая на офис вериги или западната практика на женени хора, носещи брачни халки).

 

Носенето на амулети и благочестиви медали за осигуряване на защита или за предпазване от злото е често срещано в някои култури.

 

Те могат да бъдат под формата на:

 • символи (като ankh)
 • камъни
 • растения
 • животни
 • части от тялото (като Khamsa)
 • глифи (като стилизирани версии на Тронния стих в ислямското изкуство)

 

Знаете ли коя е най - известната огърлица?

Вдъхновени от мечтателната огърлица „Сърцето на океана“, видяна в блокбъстъра от 1997 г., „Титаник“ за същата година бяха създадени реални версии за Оскарите. Колието „Сърцето на океана“, създадено за Глория Стюарт (актрисата, изиграла възрастната Роза), всъщност е 15-каратов син диамант с приблизителна оценка от 20 милиона долара, което го прави едно от най-скъпите бижута в света, а най-скъпата, която някога е била носена за наградите на Академията.

 

Бижутерите Asprey & Garrard са проектирали огърлица със 170 каратов сапфир и 65 кръгли диаманта (всеки с тегло 30 карата). Селин Дион взе назаем шедьовъра за два дни и за Оскарите, където изпълни „Сърцето ми ще продължи“. По-късно Sotheby’s продава на търг колието за 2,2 милиона долара.

 

За хората в света на бижутата стана общоизвестно, че различни бижута, които са били конструирани през историята, не са лесно разпознаваеми поради своята популярност, но са се превърнали в постоянни тела в бижутерския свят и често се препращат към тях великолепие, значение или история.

 

Важното е да запомните, че въпреки че тези парчета принадлежат на конкретни малцина, те не са само техни и можете да създадете свой собствен стил, като използвате елементи от това, което обичате, в своите бижута с диаманти или скъпоценни камъни по поръчка.

 

Колко е важно да подарите бижу?

Бижутата ни пренасят в други спомени. Подарено бижу ни напомня за дарителя. Когато имаме специално бижу, дадено ни от някой, когото обичаме, всеки път, когато го носим или дори го виждаме сред нашите неща ние мислим за този човек.

Припомняме си момента в който получихме бижуто, казаното, как се чувствахме - цялата любов и близост между двама ни ни отнася в спомена. Бижутата не заменят любовта, разбира се, но са силно физическо напомняне за тази връзка.

 

Когато се чувстваме обожавани, ние естествено искаме да отвърнем със същото, така че всеки да се чувства обичан.

 

Бижутата ни карат да се чувстваме обновени и желани.

Понякога ние, жените, просто се чувстваме несъвършени. Или непривлекателни по други начини. Или просто уморени или отегчени от външния ни вид.

 

Бижутата имат силата да ни накарат да се почувстваме отново хубави. Когато казваме, че утвържденията в огледалото не работят, усещането, че сме събрани отвън, често може да ни даде малкото тласък, от който се нуждаем, за да се чувстваме по-добре отвътре.

 

Малко нещо, което да ни даде увереност, може да ни помогне да се свържем отново с вътрешната си красота. Когато се чувстваме добре и по-уверени, ние насочваме това към всички около нас, правейки деня на всеки по-добър.

 

Вместо да оставите един ден да ни накара да се чувстваме неудобни или непривлекателни, добавянето на правилното бижу може да ни накара да се чувстваме секси и красиви. В края на краищата едни обеци винаги ще се направят деня Ви по - красив!

 

Завършете Вашата визия с бижута от ЕМ АРТ

Бижутата често се разглеждат като моден аксесоар за завършване на тоалет. За мнозина външният вид не е завършен, докато не се добавят подходящите аксесоари. "Класически" външен вид, например, изисква перли и диаманти за завършване.

 

Бижутерията играе важна роля в човешкия живот в продължение на хиляди години. От историята научаваме, че древните цивилизации са оценявали бижутата и са били използвани за подчертаване на естествената красота на притежателите им.

 

Носени са различни бижута, за да символизират различни послания като:

 • сигурност
 • мъдрост
 • елегантност
 • просперитет

 

Много жени обичат да носят бижута като символ на женственост или да демонстрират социален статус. Бижутата също могат да накарат жената да се чувства уверена и красива.

 

Ето причини, поради които бижутата са важни за съвременните жени:

Това е основен аксесоар за специални случаи.

 

Бижутата са много ценни за жените и значението им в живота им днес не е трудно да се разбере, като се има предвид факта, че те се носят от хората от векове. Популярността му се увеличава само с напредването на времето с навлизането на нови стилове и дизайни на пазара.

 

Посещаването на специални поводи, като:

 • сватби
 • дипломи
 • церемонии по награждаване
 • рождени дни
 • юбилейни вечери

Без носенето на бижута не е опция за повечето жени. Те биха се чувствали скучни и недооблечени, без бижута, които да се украсяват.

 

Това може да е добра инвестиция.

Финансовият експерт, Алистър Клер от Credit Capital казва, „бижутата не се използват само за декорация, но някои артикули могат да служат и като големи инвестиции и ще запазят стойността си за неопределено време”.

 

Колекцията бижута може да бъде страхотен фонд за сигурност. Тя добавя, че "купуването на бижута, особено скъпите, ви позволява да купувате това, което обичате, но трябва да сте сигурни, че купувате от реномирани източници."

 

Диамантите са търсени от векове и винаги са много търсени, независимо от променливите икономики и събития в обществото. Голямото търсене на диаманти, както и на злато, гарантира, че бижутата запазват стойността си и винаги ще бъдат лесни за ликвидация, когато е необходимо.

 

Златото е благороден метал и златните гривни, пръстени и огърлици могат лесно да се стопят и превърнат в кюлчета и нови бижута. Стойността на златото остава относително стабилна за разлика от тази на паричните средства, която варира в зависимост от икономическите фактори.

 

Бижутата с високо съдържание на злато винаги ще имат висока стойност. Например настоящата световна икономическа криза не оказва влияние върху цените на златото, които продължават да се увеличават.

 

Карат хората да се чувстват добре и им дава самочувствие.

 

Бижутата имат несъмнена способност да разкриват най-доброто от чертите и личността на човека, когато правилното бижу се носи от правилния индивид до правилния повод.

 

Важно е за жените, тъй като може да ги накара да се чувстват:

 • красиви
 • стилни
 • специални
 • уверени

 

В крайна сметка играе голяма роля за това да накара една жена да се чувства добре за себе си.

 

Често това е един от най-скъпите и ценни подаръци, които жената получава от съпруга си.

Има огромна гама от различни бижута, които мъжът може да купи за жена и изборът му зависи от повода и сумата на парите, които иска или може да плати. Бижутата могат да варират от 10 до стотици хиляди долари на цена. Предметите, съдържащи платина и диамант, са най-скъпи, докато сребърните бижута са относително достъпни. Бялото злато е най-популярният избор в момента.

 

Може да има сантиментална стойност.

Някои бижута, които притежават жените, имат сантиментална стойност, много по-висока от тяхната парична стойност. Например годежен пръстен може да има безкрайно по-голяма присъща стойност и да бъде нещо, което да цените завинаги. Нещо повече, сантименталната му стойност може да се увеличи, когато бъде предадена на бъдещите поколения.

 

Бижутата са основно украшение за всички специални поводи и събития, които жените преживяват, като сватби, партита, рождени дни и годишнини. И така, представете си, ако жените не носеха бижута по специални поводи, би било странно, нали?

 

Партитата изглеждат непълни, без да носите бижута, които ще добавят към красотата на вашето облекло. Бижутата придават на жените красив и грациозен вид и подчертават повече увереност, стил и красота. Това е и един от най-добрите и ценни подаръци, които съпругът може да предложи на жена си в различни специални дни.

 

В ЕМ АРТ има голямо разнообразие от бижута с различни бюджетни планове. Възползвайте се от нашите предложения на достъпни цени и получете отстъпка за покупката си. Зарадвайте любим човек с най-добрите подаръци, които можете да намерите в ЕМ АРТ.

 

Чувствайте се уверени и красиви с предложенията от ЕМ АРТ!

'