Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Бои с мраморен ефект за декорация и приложни изкуства

Висококачествена акрилна боя на водна основа с мраморен ефект. Дава ефект на твърд и масивен натурален мрамор. Цветовете могат да се преливат или смесват един с друг. Докато не е изсъхнала, боята може да бъде измита със сапунен разтвор. Може да се използват предмети от различни материали, като дърво, МДФ, платно, гипс,смола, папие маше, свещи ,стена,кожа, стиропор, керамика, полимерна глина, метал и др.

Виж повече
12 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (2)
Тип на стоката (2)
Цвят (10)
+ Виж повече - Виж по-малко
Марка (2)
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - BLACK 860

Код: 842779 Тегло 62 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - BROWN 863

Код: 842780 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - GREEN 857

Код: 842781 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - ORANGE 859

Код: 842782 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - PURPLE 861

Код: 842783 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - RED 856

Код: 842784 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - TURQUIOSE 858
Топ продукт

Код: 842785 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - WHITE 862

Код: 842786 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - YELLOW 815
Топ продукт

Код: 842787 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - LIGHT TURQUOISE 953
Топ продукт

Код: 842788 Тегло 58 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Боя с мраморен ефект CADENCE EBRU 45 мл - DARK BLUE 855

Код: 842789
Цена5.30 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Разтвор за рисуване във вода ЛОРКА за техника EBRU -1 л

Код: 843124 Тегло 1040 гр Брой: 1
Цена2.70 лв.
Добави в любими

Бои с мраморен ефект

Боята с мраморен ефект е вид акрилен материал за рисуване. Тя е бързосъхнеща и е направена от суспендизирани частици, смесени в емулсия на акрилен полимер.

Изработва се на базата на изкуствени, синтетични смоли, полиакрили, които карат пигмента да прилепне към тях.

Тя е на водна основа и може да се разрежда с вода, когато е необходимо, няма мирис и е абсолютно безвредна. Това позволява на боята да изсъхне бързо, както и да бъде почистен без разтворители.

Нарича се мраморна заради ефекта, който оставя след нанасяне върху повърхността. Тя придава истински мраморен вид на всеки материал, върху който бъде поставена.

Акрилната мраморна боя позволява да бъде измита със сапунен разтвор, преди напълно да бъде изсъхнала.

Тя е предназначена за рисуване върху твърди повърхности, като единственото условие е, основата да бъде добре почистена и да не бъде мазна.

С този вид бои може да се рисува върху всякаква повърхност. Използва за дърво, МДФ, платно, гипс,смола, свещи, стени, кожа, стиропор, керамика, полимерна глина, папие маше метал и др.

С времето не се напуква, както се случва с маслените бои, например. Друго предимство е, че няма абсолютно никакъв мирис и е абсолютно безвредна.

 

Видове

1. Акрилни бои с мраморен ефект

Ефектната мраморна боя се предлага в удобни разфасовки от 45 мл. Може да избирате между разнообразни цветови вариации – бяло, черно, зелено, тюркоазено, кафяво, зелено, оранжево, лилаво.

Характерно за нея е, че е устойчива на атмосферни промени, изработена е от изцяло безвредни съставки, цветовете имитират мрамор,  не избледняват и са подходящи за рисуване върху всякакви повърхности.

 

2. Бои за рисуване във вода

В онлайн магазин ЕМ АРТ предлагаме боя за рисуване във вода. Тя се използва за т.нар. техника Ебру. Този вид цветен материал е изключително устойчив, изработен е от висококачествени материали и се характеризира с наситени цветове.

 

Приложение

Първо ще ви запознаем с приложението на уникалните бои за рисуване във вода. Те се използват за:

 

Техниката Ебру

Ебру е японска техника за рисуване върху вода, като целта е изображението да се прехвърли върху хартия, плат или друга основа. От векове тя е известна в източна Азия, както и в ислямския свят.

 

Известно е, че наименованието идва от средноазиатски турски диалект - „Аб-ру“ и означава водна повърхност. Интересното тук е, че творецът никога не знае, какво точно ще се получи на листа и как ще изглежда неговата картина.

 

Майсторите на това изкуство рисуват предимно цветя, животни, хора, като най-често срещаните елементи са лалето и розата. Ебру е едно от най-трудните похвати, което изисква усет и голямо търпение. При него всеки рисунък е неповторим и една и съща картина не може да бъде повторена два пъти.

 

Бои с мраморен ефект

Боите с мраморен ефект от своя страна са един от най-уникалните материали за оцветяване и декориране на повърхностиНесиметричните шарки на мрамора, удивляват с красотата си, но материалът е много скъп. Именно заради това мраморните бои са толкова търсени и предпочитани при декориране на различни творчески проекти.

 

Използват се за:

 

Декориране на предмети

С помощта на акрилните бои с мраморен ефект може да придавате уникален дизайн на всеки предмет.

 

Тъй като боята може да се използва върху всякакви материали - дърво, пластмаса, стъкло, хартия, метал, дава възможност да оцветите чаши, бутилки, нощни лампи, дървени пана, сувенири в различни форми, кухненски плотове и т.н.

 

Предметите, върху които нанесете боята, ще придобият истински мраморен ефект.  Освен това, може да декорирате цели стени с боя в цвят по избор. Така ще създадете наистина луксозен дизайн на всяка част от своя дом.

 

Вашите гости ще бъдат впечатлени от скъпия вид на мрамора, като по нищо няма да разберат, че това е само слой боя.

 

Изработване на сувенири

 

Мраморният акрил е изключително подходящ за оцветяване на сувенири. С него може да покриете фигурки, изработени от керамика, порцелан, стъкло, пластмаса, метал, дърво, полиуретан, плат и т.н.

 

Готовите сувенирчета ще придобият интересния мраморен ефект. Това е прекрасен начин да накарате един по-обикновен материал, да изглежда скъпо и оригинално.

 

Изработване на празнична украса


Всеки празник е характерен със своята тематична украса. Мраморът е универсален материал, който ще придаде изтънченост и стил на всяко официално събитие.

 

Боите с мраморен ефект са подходящи за декориране на различни предмети, които ще присъстват на празничното събитие. С тях може да разкрасите отделни вази за цветя, свещници, кутии за пожелания и пари, празнични арки, покривала за маси и столове, тематични пана и т.н.

 

За целта може да използвате всеки нюанс от цветовата гама на акрилните бои.

 

Мраморните елементи са подходящи за изработване на декорация за сватби, кръщенета, фирмени събития, момински партита, рождени дни, Коледа, Нова година, Свети Валентин и др.

 

Украсяване на бижута

 

Акрилът с мраморен ефект е идеален за създаване на бижута с уникален дизайн.

 

С него може да направите интересни колиета, пръстени, гривни и обеци. Нужно е да изберете подходящи цветове по ваш вкус и мъниста от дърво, керамика или пластмаса, които да оцветите.

 

Изобилието от ефектни нюанси ще ви позволи да дадете пълна свобода на фантазията си. След като нанесете цветния материал върху елементите за вашето бижу, те ще добият интересен мраморен ефект.

 

Това е един уникален начин да създадете изключително красиви и изтънчени бижута.

 

Декориране на стени

 

Мраморът е най-изтънченият и красив материал, който може да внесете у дома. Но както вече споменахме, да имате истински мраморни стени и елементи вкъщи би ви струвало доста скъпо.

 

Тук идва мястото на акрилните бои с мраморен ефект. Един от най-големите плюсове на този материал, е че може да се прилага върху различни повърхности, включително и върху бетон.

 

Използвайки мраморната боя може да декорирате стени, тавани или масичката за кафе.

 

Мраморните акценти биха допълнили перфектно и вашата кухня. Интересно решение, например, е да декорирате гърбовете на шкафовете и етажерките.

 

С цветните напукващи акрили, може да вдъхнете нов живот на по-старите си мебели или шкафове за съхранение на дрехи и покривала.

 

Акрилните мраморни бои са достъпен и удобен вариант за хората, които държат на домашния интериор. Този материал ще придаде класа и изтънчен вид на всяка част от вашия дом.

 

Оцветяване на съдове

Боите наподобяващи мрамор са един от най-удобните и най-подходящите материали за украсяване на съдове. Благодарение на богатата гама от цветове, може да преобразите всека чаша, купа, ваза и поднос в старинен мраморен предмет

За да постигнете максималния ефект на материала за рисуване, е необходимо:

  • Преди употреба да разклатите тубичката с боя;
  • Четките, с които ще работите да бъдат добре почистени с топла вода и сапун;
  • Винаги да рисувате върху чисти, обезмаслени повърхности, по които няма прах и други частици, това ще осигури максимална устойчивост на всякакви атмосферни влияния.

Ако все още не сте работили с мраморни акрилни бои и не знаете, как точно да ги използвате, потърсете видео материали в онлайн пространството.

В тях други хоби майстори като вас, споделят ценни съвети за начините на работа и похватите за използване на този вид боя за декориране.

Не пропускайте да изпробвате и да се възползвате от невероятния ефект на мраморната боя.

 

Цени

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

Стойността на продуктите в категорията зависи от вида и количеството на разфасовките, в които се предлага.

 

Защо ЕМ АРТ?

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество:

  • всякакви видове инструменти за работа,
  • всякакви видове мъниста,
  • различни видове хартия,
  • картон,
  • аксесоари за бижута,
  • материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали.

Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.

При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни.

При поръчки на стойност над 100 лв., доставката е напълно безплатна. Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните си проекти реалност!

'