Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Корда за бижута

Кордата има една важна отличителна черта и тя е прозрачност. Благодарение на нея, може да я използвате за нанизване на прозрачни мъниста от стъкло, полускъпоценен камък или пластмаса. Освен това е толкова здрава и устойчива, че не е необходимо да се притеснявате да не се издраска от режещите ръбчета на някой мъниста. Още едно поредимство е твърдоста и, която ви позволява да нанизвате мънистата директно без да ползвате игла. Това е особено голямо удобство при нанизването на ситни стъклени мъниста (синци). Изберете от нашите предложения, които имат различна дебелина и метраж.

Виж повече
14 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (1)
Материал (1)
Тип на стоката (2)
Размер (8)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (1)
Тегло (2)
Марка (1)
Корда 0.20 мм ~83 метра
Топ продукт

Код: 506695 Тегло 10 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.60 мм ~12 метра
Топ продукт

Код: 506089 Тегло 9 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.35 мм ~28 метра

Код: 506082 Тегло 10 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
1-11 бр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
0.70 лв.
/ 12 бр. +
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.30 мм ~34 метра

Код: 506083 Тегло 9 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.50 мм ~13 метра
Топ продукт

Код: 506086 Тегло 9 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.40 мм -100 броя x 0.80 см

Код: 505514 Тегло 17 гр Брой: 200
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Корда 0.25 мм ~65 метра

Код: 505058 Тегло 38 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Корда 0.35 мм ~1371 метра

Код: 506685 Тегло 515 гр Брой: 1371
Цена10.20 лв.
Добави в любими
Корда 0.60 мм ~80 метра

Код: 506684 Тегло 62 гр Брой: 80
Цена2.00 лв.
Добави в любими
Корда 0.40 мм ~20 метра

Код: 506694 Тегло 10 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
Добави в любими
Корда 0.40 мм-40 метра

Код: 506085 Тегло 10 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
Добави в любими
Корда 0.50 мм -50 метра

Код: 505828 Брой: 1
Цена1.50 лв.
Добави в любими
Корда 0.40 мм ±90 метра

Код: 505066 Брой: 1
Цена1.20 лв.
Добави в любими
Корда 0.6 мм -50 метра

Код: 505027 Тегло 24 гр Брой: 1
Цена1.00 лв.
1-24 бр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
0.70 лв.
/ 25 бр. +
Добави в любими

РИБАРСКА КОРДА-ОСНОВАТА НА ЕДНО УНИКАЛНО БИЖУ

 

Кордата за бижута има една отличителна черта и тя е прозрачност. Когато работите с прозрачна корда, вие спокойно можете да използвате прозрачни мъниста от стъкло, полускъпоценен камък или пластмаса.

 

Устойчивостта, която има кордата ни, дава сигурност от издраскване от режещите ръбчета на някой мъниста. Можете да нанизвате мънистата директно, без помощта на игла, което е голямо удобство при нанизване на ситни стъклени мъниста (синци).

 

Невидимата корда е изработена от прозрачен материал и издържа на много голяма тежест. Много е ефектна за изработката на гривни и колиета, мънистата изглеждат, сякаш ’’левитират’’ около тялото, тъй като нишката е незабележима и не се вижда. Традиционно се използва с перли, но с различни по размер вълшебни мъниста и помощта на простичката оптическа илюзия можете да се сдобиете с много ефектно ’’магическо’’ колие.

 

Да си нанижем гривна с цветя от мъниста

 

Низането  на мъниста и синци и изработването на собствени уникални бижута става все по - модерно. В ЕМ АРТ вие ще намерите най - различни мъниста, от които сами да изработите уникално бижу. Ако искате да направите нещо лесно, но все пак различно, предлагаме ви идея за нанизване на мъниста под формата на малки цветенца.

 

Вземете 5 броя мъниста с цвят по избор и ги нанижете с помощта на игла на корда, преминете с иглата още веднъж през петте мъниста и придърпайте кордата. Прекарайте иглата през първото мънисто, след което нанижете едно мънисто в различен цвят, пребройте четвъртото мънисто и прекарайте иглата през него от дясно на ляво. Стегнете хубаво и оформете вашето цвете.

 

Техники за работа с мъниста и корда - плетка пейот и какво можем да правим с нея?

 

Плетката Пейот и нейните вариации дават удивителни възможности за изработка на бижута, а корените им могат да бъдат проследени далеч назад във времето, чак до древната цивилизация на Египет. И днес както и в миналото тази плетка се използва за изработка на бижута, украса на предмети в бита и дори в някой форми на съвременното изкуство.

 

Историята

 

Никой не може да каже точно кой и кога е измислил плетката пейот. Въпреки, че е датирана от времето на Древен Египет, името ’’пейот’’ е завещано от северноамериканските индианци, защото именно тяхното изкуство популяризира плетката в съвременния свят.

 

Самата дума ’’пейот’’ всъщност е името на дребен кактус, разпространен в югозападните части на САЩ и е Мексико. Заради мощните халюциногенни вещества, които съдържа, местните индиански шамани са го използвали като обезболяващо и антибактериално средство.

 

Кактуси, мъниста... убягва ли ви връзката?

 

Може би сте чували за традиционната любов на индианците към мънистата или дори популярната легенда, че холандските преселници купуват Манхатън от местното население за торба лъскави стъклени мъниста.

 

Мънистата са неразделна част от индианското изкуство- с тях те изработват и украсяват предмети от бита, облекла и бижута. С помощта на плетката ’’пейот’’ те са декорирали предметите, които използвали в религиозни ритуали, свързани с кактуса пейот. Затова и плетката била наречена така.

 

Разновидности и техника

 

Има няколко разновидности на плетката. Основната плетка представлява плоско нанизване на четен или нечетен брой мъниста, като при нечетния има няколко особености при ’’обръщането’’ на реда. С помощта на плоската плетка могат да бъдат изработени различни бижута и елементи за бижута, както и различни декорации и предмети за бита.

 

Какво ни е нужно да изработим такъв вид бижута?

 1.  Игла за плетене - нанизването и заплитането на мънистата става със специални игли. Тези игли за много фини, изработени са от гъвкав метал и имат издължено уше, за да могат да минават по няколко пъти през дупчиците на мънистата.
 2.  Мъниста - идеята на плетката е да бъде гладка и гъвкава, за това за нея най - често се използват мъниста - зрънца. Качеството на мънистата е много важно за крайния резултат - идеята на плетката е мънистата да се разположат едно до друго във формата на цип и ако формата и размера са неправилни, ефектът ще се загуби.
 3.  Нишка за плетене - в днешно време на пазара се предлагат доста нишки за плетене с различни характеристики. Ние ви предлагаме висококачествена невидима корда, която издържа на много голяма тежест.
 4.  Схема - в зависимост от модела, може да се работи и без схема, но при по - сложните дизайни, схемата ще ви ориентира в броя и цвета на мънистата.

 

Любопитно!!!

 

Като намалявате и увеличавате броя на мънистата в различни редове пък можете да оформите плетката си по различен начин - като листенце, цвете или дори животно. С помощта на плоската плетка пейот могат да се изработят и много обемни дизайни, както и някой видове плетени мъниста (за някой обаче е необходимо да владеете и други разновидности на плетката - например плетенето в кръг).

 

Плетка Пейот през 2, 3 или повече мъниста - може да се поспори дали се плете по - бързо от основния вариант (особено, ако сте начинаещи), но основната цел на тази вариация е по - точното и гладко изобразяване на кръгли геометрични форми или други заоблени мотиви.

 

Циркулярната плетка пейот служи за изплитане на шнурове и обемни елементи от мъниста. С нейна помощ можете да изплетете верижки за своите кабошони или медальони, ефектни гривни и дори - верижки за очила и дръжки за чанти. Тя също може да бъде плетена с четен или нечетен брой мъниста.

 

Свободно плетене - без схема и мотив, така както фантазията ви подсказва - по този начин могат да се получат истински произведения на изкуството.

 

Плетка пейот често е подценявана от гледан точка сложност, най - вече защото стандартното плоско плетене е изключително лесно. Вариантите обаче изискват малко повече усилия... и малко повече математика.

 

Плетката е подценявана и в друг аспект - много хора я смятат за скучна и обикновена, а тя предлага възможност за много различни приложения. Ако започнете постепенно и разучите една по една всичките вариации , със сигурност ще можете да сътворите невероятни бижута с шепа мъниста.

 

Видове корда за бижута от ЕМ АРТ

 

 • Корда 0,60 мм
 • Корда 0,40 мм
 • Корда 0,30 мм
 • Корда 0,20 мм
 • Корда 0,50 мм
 • Корда 0,45 мм
 • Корда 0,35 мм

 

 

Кордата за бижута при нас се предлага в прозрачен и черен вариант и в разновидност от размери.

 

Цени на корда за бижута

 

 Цените на корда за бижута в ЕМ АРТ, са изключително бюджетни. Разполагате с артикули на намалена цена и опция за отстъпка за закупено количество на определени продукти. При закупуване на едро от нашите магазини, вие получавате отстъпки до -70 %.

 

Защо да изберете ЕМ АРТ?

 

Ние от ЕМ АРТ държим преди всичко нашите клиенти да бъдат удовлетворени от пазарауването си, затова сме се погрижили да създадем максимално улеснение и приятна атмосфера. В онлайн магазина ни разполагате с бърза търсачка да филтрирате вашите поръчки с цел по - бързо ориентиране.

 

Поръчвате като гост, чрез Фейсбук и Гугъл и получавате информация за наличност в нашите магазини и може да се информирате, за всичко относно вашата поръчка от онлайн консултантите на ЕМ АРТ.

 

За творческите личности, които обичат сами да създават своите украшения и декорации, да правят ръчно изработени подаръци за близките си, сме се постарали да подберем уникални крафт материали. Посетете нашия блог и се вдъхновете от интересните идеи и съвети, създадени специално за вас.

 

Поръчка и доставка

 

Поръчвате лесно като гост, чрез Гугъл или Фейсбук като посочите валиден адрес, вярно попълнени данни за контакт - имена и телефон. Поръчвате без ограничение във времето - 24 часа в денонощие, 7 дни в седмица.

 

Ние не ви ограничаваме и в избора на куриерска фирма за получаване на вашата пратка. Получавате вашата пратка в рамките на няколко работни дни.

ЕМ АРТ е мястото, което Ви вдъхновява да творите!

 

'