Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Общи условия

24.02.2024 Принтирай

 

1. ВЪВЕДЕНИЕ

Настоящият документ (заедно с документите, споменати в него), определя условията, които уреждат използването на този уебсайт www.emart.bg и закупуването на продукти в него (оттук нататък наричани “Условия”)

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин www.emart.bg за покупка на стоки. С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта www.emart.bg cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/ , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. Уведомяваме Ви, че от  09.01.2016г. започна да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) - нейният адрес е http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Призоваваме ви да прочетете внимателно Условията, нашата политика за бисквитките и нашата политика за поверителност, преди да използвате този уебсайт.

Когато използвате този уебсайт или направите поръчка в него, вие разбирате, че сте обвързани с настоящите Условия и нашите Политики за защита на данните, така че ако не сте съгласни с всички Условия и Политиките за защита на данните, не бива да използвате този уебсайт.

Настоящите Условия могат да бъдат променяни. Ваша отговорност е да прочитате периодично, тъй като условията в сила ще бъдат актуалните условия към момента на формализиране на съответния Договор (според дефиницията по-нататък) или на използване на този уебсайт.

Ако имате някакви запитвания относно Условията или Политиките за защита на данните, може да се свържете с нас имейл адрес: newsletter@emart.bg2. ДЕФИНИЦИИ и НАШИТЕ ДАННИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът www.emart.bg, който е собственост на МАРТБГ ЕООД и служи за виртуална платформа, за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът www.emart.bg, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ, за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

Продажбата на стоки чрез тази уеб страница се извършва под името

МАРТБГ ЕООД, дружество с ограничена отговорност, надлежно регистрирано по българското законодателство,  ЕИК (единен идентификационен код): 200172226,  с регистриран адрес: град Бургас, ж.к. Лазур, бл. 97.

Адрес за кореспонденция: гр. Бургас ул. "Кирил и Методий" №7

Телефонни номера за връзка: 0884 000 332 / 0884 000 337 и имейл адрес: info@emart.bg

www.emart.bg има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Стоката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител. 1. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

3.1. Разглеждането на елктронния магазин www.emart.bg е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

3.2. За да се пазарува в www.emart.bg на Потребителя са предоставени няколко възможности:

      - Чрез регистрация с имейл,парола,име,адрес и телефонен номер (с този метод можете да следите старите си поръчки )

      - Пазаруване като гост, след попълване на всички задължителни полета

      - Бърз вход с Facebook или Google

3.3. МАРТБГ ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

3.4. В електронния магазин www.emart.bg на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта

3.5. Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС (20%).

3.6. На страницата, до всеки продукт има бутон „Купи“. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална пазарска количка на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Потребителска количка“ потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска количка, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Поръчай“ се появяват данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска количка. Поръчката се активира чрез натискане на бутон „Потвърждаване на поръчката“.

 

Когато използвате този уебсайт и правите поръчки през него, вие се съгласявате да: 

 • Използвате този уебсайт, само да отправяте законово валидни запитвания и поръчки
 • Не правите фалшиви или измамни поръчки. Ако добросъвестно се сметне, че може да сте направили такъв вид поръчка, ние ще имаме пълномощия да я анулираме и да информираме съответните органи.
 • Да ни предоставите верни и точни данни като имейл адрес, пощенски адрес и/или други данни за контакт. Вие също така се съгласявате, че ние можем да използваме тази информация, за да се свържем с вас, ако е необходимо (вижте нашата Политика за поверителност)

Ако не ни предоставте цялата необходима информация, няма да можете да направите поръчката си.

 

Когато направите поръчка на този уебсайт, вие заявявате, че имате навършени 18 години и имате законно право да сключвате договори.

 

 

 1. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

4.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

4.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

4.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

4.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

4.2. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се замени с друга стока поръчката може да бъде анулирана.

4.3. Поръчки в електронния магазин www.emart се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

4.4 Работното време на консултантите на онлайн магазин emart.bg е:

от понеделник до събота - от 09:30 до 18:30 часа ; неделя от 10:00 до 17:00 часа

4.5. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

4.6. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес - електронна поща: orders@emart.bg. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.

 

 1. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

5.1. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

5.1.1. Доставката на поръчана стока се извършва в срок от 1 – 3 работни дни. При липса на определената стока в централен склад, срока на доставка може да се удължи, но Вие ще бъдете уведомени своевременно

5.2. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на куриерска фирма.

5.3. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на избраната куриерска фирма да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

5.4. Цените за доставка са:

5.4.1. Поръчки до 39.99 лв - 5.50 лв. доставка (за поръчки до 2 кг.)

5.4.2. Поръчки от 40 лв до 99.99 лв. - 4.50 лв. доставка (за поръчки до 2 кг.)

5.4.3. Поръчки над 100 лв. - безплатна доставка (за поръчки до 2 кг.)

5.4.4. При поръчка с общо тегло над 2 килограма или с обем по-голям от 0.025 m3, не може да ползвате фиксирана или безплатна доставка. В този случай, цената на доставката ще се изчисли спрямо куриерските такси, които зависят от реалното тегло или обема на вашата пратка. Тази промяна е направена с цел да ни позволи да предоставим по-гъвкаво и точно ценообразуване на доставките, като същевременно гарантираме качествено обслужване. Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нас.

 

 1. ПЛАЩАНЕ

         6.1. При доставка с наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП), което е плащане на сумата по доставката на куриера или в офиса на куриерската фирма при получаване на пратката, в брой. С плащането договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни.

        МАРТБГ ЕООД има сключени договори за извършване на тази услуга със Спиди и Лео експрес. Актуалният Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ, можете да видите в страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.

        Не забравяйте да изискате и получите от куриера Разписка за пощенски паричен превод, която e фискална касова бележка и е документ за удостоверяване и осчетоводяване на плащането

        6.2 Плащане по банков път- Стартирането на доставката се осъществява при получаване на дължимата сума на посочената сметка на МАРТБГ ЕООД

 

 

 

 1. НАЛИЧНОСТ НА ПРОДУКТИ

Всички поръчки зависят от наличността на продуктите. В този смисъл, ако има затруднения във връзка със снабдяването с продукти или няма повече складови наличности, ние си запазваме правото да ви предоставим информация за заместващи продукти, които можете да поръчате. Ако не желаете да поръчате заместващите продукти, ние ще възстановим всяка евентуално заплатена от вас сума.

 

 

 1. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

8.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от получаване на стоката.

За да заяви връщане на стоката Потребителят трябва да уведоми Продавача по телефон (0884 000 332) или по електронна поща orders@emart.bg

8.2. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

8.3. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока в срок от 15 /петнадесет/ дни след връщането на стоката. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 6.1, отказът от договора не

  произвежда действие.

  8.4. В заявката за рекламация задължително трябва да присъства и лична банкова сметка на клиента - IBAN и BIC, на която да бъде възстановена заплатената сума за стоката, сумата по рекламация се възстановява само по банков път след получаване на върнатата стока !

  Сума за транспортни разходи не се възстановява !

  Транспортните разходи по връщане, замяна и/или рекламация на стоки по желание на Потребителя или извън долуизброените случаи се поема от Потребителя!

8.4. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

- при транспортирането стоката е повредена;

- доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;

- ако цената, която трябва да се плати не съответства на цената, на която е направена поръчката;

8.5. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или друг, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Потребителят доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

 

 

 1. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

9.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от www.emart.bg, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

9.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време:

9.2.1. Чрез отговор на брошурата и/или известието с текст ОТПИШИ.

9.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

ОБРАТНА ВРЪЗКА

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл или чрез обаждане на телефонен номер 0884 000 332.

 

 

 1. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ (АРС) 

 

   Съгласно чл. 181а от ЗЗП и в съответствие с Регламент (ЕС) No. 524/2013,  при невъзможност за директно решаване на спорове може да се използва интернет платформа за АРС решаване на потребителски спорове, която е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr.

 

 

            

 1. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

           

            "МАРТБГ" ЕООД е еднолично дружество, вписано в Агенция по вписванията с ЕИК 200172226.

         Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС (20%).

           

 

       
                      

 

'