ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Метални предмети за декориране

Металът е сложен материал подходящ за много и различни видове дейности. Приложението му в декорацията на различни по вид елементи го прави основен материал за изработване на различни предмети. Тук можете да откриете метални аксесоари за допълване на Вашата декорация.

Виж повече
5 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (3)
Материал (1)
Тип на стоката (2)
Размер (5)
Цвят метал (3)
Тема (1)
Марка (1)
Ринг метал 10x2 мм бял -1 брой
Топ продукт

Код: 502839 Тегло 35 гр Брой: 1
Цена1.80лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Ринг метал 15x2 мм бял -1 брой
Топ продукт

Код: 502840 Тегло 52 гр Брой: 1
Цена2.60лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Книгоразделител метал 89x23 мм цвят старо сребро с кабошон за залепване 20 мм
Топ продукт

Код: 126400 Брой: 1
Цена2.50лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Ринг метал 30x3 мм бял -1 брой

Код: 502842 Брой: 1
Цена4.20лв.
Добави в любими
Подкова от желязо 65x50x4 мм

Код: 116372 Тегло 44 гр Брой: 1
Цена2.20лв.
Добави в любими

Характеристика на метала

 

Металите са твърди вещества с висока електропроводимост, топлопроводимост, характерен метален блясък, ковкост и пластичност. Те имат голяма плътност и висока температура на топене.

Повърхността на металите е гладка и отразява голяма част от светлината. Ако са в прахообразно състояние, загубват блясъка си, с изключение на алуминия и магнезия, които го запазват дори в това състояние.

Цветът им в повечето случаи е светлосив със синкави оттенъци. Изключение правят златото – с жълтеникави оттенъци, медта – с червеникав и цезият със светложълт. Интересно свойство на някои метали е, че могат взаимно да се разтварят или свързват, при което се получават сплави.

Сплавите са сложни елементи, които се получават при разтопяването и смесването на два или повече метала. Някои от тях се получават и при смесването на метали и неметали, като например стоманата.


Видове

Терминът метал, обединява всички елементи от групата на тези вещества.

Съществуват различни видове, които влизат в нея:

 

1.    Злато

Златото е мек, тежък, блестящ и ковък метал. Електропроводимо е. Има жълтеникав цвят и невероятен блясък. То е изключително ценен благороден метал, използван като парично средство.

Използва се в бижутерията и при производството на различни предмети на изкуството. В историята на човечеството златните стандарти са най-често срещаната основа на парична политика.

 

2.    Платина

Платината е изключително устойчив елемент. Тя е плътен метал, който като златото не се окислява от въздуха. От този благороден метал, се произвеждат бижута. Заради неповторимия си сребрист блясък е по-предпочитана пред бялото злато. Използва се и като катализатор, за сплави, за химични апарати, в зъботехниката, в химичния анализ и т.н.

 

3.    Сребро

Среброто е с красив метален блясък и бял цвят. Спада към групата на благородните метали и има най-висока електропроводимост сред тях.То е доста меко и ковко и може да се обработва механически.

Използва се за производството на бижута, прибори за хранене, полилеи, монети, медали, акумулатори, свещници, чаши и др.

 

4.    Мед

Медта е един от най-широко използваните метали.  Тя е с червеникави оттенъци. Намира широко приложение като проводник на топлина и електричество, като строителен материал и като съставна част на различни сплави. Също така от нея се произвеждат и много съдове – медни съдове, в които се кипва вода или други течности.

 

5.    Стомана

Стоманата представлява сплав получена от желязо и въглерод. Тя е изключително здрав неръждаем материал, който намира широко приложение в медицината, в ежедневието ни и  в индустрията. От нея се произвеждат медицински инструменти, прибори, електроуреди, бижута, строителни съоръжения, както и малки строителни елементи – болтове, гайки и т.н.

 

6.    Калай

Калаят се добива и употребява още от времето на бронзовата ера – 3000 г. пр. н. е. Най-ранните бронзови метали съдържат калай. Той е сребристобял, мек, ковък и с кристална структура.

 

7.    Олово

Оловото е сиво-бял мек и пластичен метал със силен блясък. Добива се основно от добива главно от минералите галенит, церусит и англезит. Едно от най-важните свойства на оловото е, че изолира радиоактивните лъчи. ОТ него се произвеждат жилетки за предпазване при направата на рентгенови снимки.

Използва се и за оцветяващ елемент на керамични бои, за направата на оръжия, производството на патрони, високоволтажни кабели и оловно-цинкови батерии.

 

8.    Алуминий

Алуминият е най-изобилният метал в земната кора. Той е мек, ковък, сребристобял и немагнитен материал. Той е изключително лек и устойчив на корозия, което го прави основен материал в авиацията, транспорта и строителството.

Използва се и в металургията, за получаването на някои метали. От него се правят огледала, чрез алуминиево фолио. В медицината то него се правят протези.

 

9.    Желязо

Желязото е метал със сребристосива блестяща повърхност. Изложено на въздух се покрива с ръжда, която представлява червен или кафяв железен оксид.

 

10.Стомана

Стоманата е сплав на желязото с малко количество въглерод и други метали и може да бъде до 1000 пъти по-твърда от чистото желязо.

 

11. Цинк

Цинкът е химичен елемент, който с електрохимични свойства. Познат е на човечеството още от древността, под формата на медна сплав – месинг. Днес се използва за производството на батерии и сплави.

 

Приложение

 

1.    Като проводници

Металите са добри проводници на електрически ток. Това се дължи на електрически ток се дължи на наличието на подвижни електрони, които се придвижват под действието на електрическото поле. Най-добрите електропроводници са среброто, медта, златото и алуминият.

 

2.    В бижутерството

Повечето видове метали, намират най-широко приложение в производството на бижута и аксесоари. Неръждаемата стомана е сред материалите, които много хора предпочитат да носят. Бижутата от висококачествена стомана не потъмняват, не причиняват алергии и са благосклонни към кожата.

От стомана се правят украшения – обеци, гривни, колиета, висулки, във всякакви форми и големини, като към тях могат да бъдат добавени и допълнителни кристали и камъни за блясък. Накитите направени от сребро, също са сред най-продаваните и най-търсените. Среброто е благороден метал с чистота 92,5. От него се правят всякакви бижута – обици, колиета, синджири, висулки, гривни.

Материалът не причинява алергии и стои изключително красиво заради блясъка си. Той също може да бъде комбиниран с различни видове кристали и естествени камъни.

Златото пък, е сред най-ценените благородни метали, за производство на бижута. То, както и платината, не причиняват алергии и са изключително красиви, бляскавата им повърхност.

Златото е изключително цененето и като подарък, носи голяма стойност. От него се произвеждат всякакви бижута – обеци, колиета, брошки, гривни, висулки, синджири, верижки.

 

3.    Приложение на металите в приложното изкуство

Металните елементи намират приложение и в приложното изкуство. От алуминий, както и от други видове метал, се правят разнообразни малки елементи, например във формата на животинки, растения, насекоми, подкови, метални пера, копчета и др, които могат да бъдат използвани в създаването на различни видове арт продукти.

Те могат да се бъдат включени при изработването на картички, покани, скрапбукинг, колажи на всякаква тематика. От различни фигурки, може да си направите и страхотни аксесоари за чанти, портмонета, както и бижута, тъй като изобилието от алуминиеви висулки и мъниста е огромно. Това дава пълна свобода на въображението и креативността.

Металните елементи са толкова разнообразни, че с тях ще създадете и интересна декорация за дома. Едно от най-търсените домашни украшения е подковата. Тя носи късмет и пази дома от лоши сили.

За това под формата на сувенир с автентичен вид, тя е една от най-популярните метални изработки. Закача се над входната врата. Сред оригиналните аксесоари с полезно приложение са книгоразделителите. Те са изработени от лек алуминий, в оригинален винтидж стил.

Друг интересен сувенир са подковите. Те както и разделите за книги, са страхотен подарък за всеки повод.  Металните елементи са идеален начин, по който може да декорирате своите творения. Те ще придадат автентичен, интересен и оригинален вид на всяка картичка, покана и рамка за снимка.

Ако искате да включите такива аксесоари в своите проекти, може да почерпите идеи от арт наръчници, както и от видео материали, качени в онлайн пространството.


Цени

От екипа на ЕМ АРТ се стараем да поддържаме най-ниските и конкурентни цени на арт материали. При нас може да пазарувате на дребно и на едро. Като за търговците на едро сме приготвили преференциални цени.

Защо ЕМ АРТ?

В онлайн магазин ЕМ АРТ ще намерите най-голямото разнообразие от творчески материали, необходими за всеки един човек на изкуствата.

Разполагаме с уникален асортимент от материали за създаване на мартеници, богат избор от естествени камъни, хоби, крафт и арт материали, аксесоари за бижута и низане, всички видове инструменти за приложни изкуства, материали за декорация и опаковки.

 

Доставка

След като сте избрали необходимите артикули, следва да въведете данни за доставка. Нужно е да посочите своите три имена, адрес, на който искате да пристигне вашата пратка, както и телефон за контакт.

Очаквайте вашите продукти в срок от 4 работни дни.

Насладете се на всеки творчески момент с ЕМ АРТ!

'