ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Грундове за миксмедия и декорация

Грундът е важен, технологичен елемент, който осигурява по-добро захващане на боята към основата и предпазва живописният слой от стареене. Гесото е акрилен грунг на водна основа, подходящ за всички полуабсорбиращи повърхности. Предлагаме ви бяло, черно и прозрачно гесо на марките Koart, Mon Marte, Lorkaart и Talens. То е универсален продукт, който може да се използва с всички видове бои. Ако желаете бихте могли да го оцветите с боя на водна основа или сухи пигменти. Непременно разгледайте нашите предложения за четки, валяци, шпакли, платна, основи, бои и всичко друго, което дава стимул на вашето въображение. Гесото е основен елемент и при миксмедия техниките. Ако творите в тази област, това е вашият сайт. 

Виж повече
9 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (3)
Тип на стоката (3)
Цвят (2)
Марка (3)
Грунд за гладки и лакирани повърхности CADENCE PRIMER GLOSS SURFACE - 120 мл.

Код: 842802 Тегло 144 гр Брой: 1
Цена9.70 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лепило спрей за временно залепване на шаблони CADENCE 150 мл
Топ продукт

Код: 842803 Тегло 160 гр Брой: 1
Цена11.20 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Акрилен грунд CADENCE PRIMER WHITE -500 мл

Код: 842813 Тегло 787 гр Брой: 1
Цена15.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Гесо грунд универсален бял -500 мл
Топ продукт

Код: 842267 Тегло 600 гр Брой: 1
Цена15.00 лв.
за 1 кутия
Отстъпки за количество
Цена на едро
12.75 лв.
/ 2 кутия +
qtty plus qtty minus кутия
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus кутия
Купи
Гесо грунд Mont Marte универсален черен -500 мл.

Код: 842236 Тегло 651 гр Брой: 1
Цена18.90 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Гесо грунд Mont Marte универсален бял -500 мл

Код: 842235 Тегло 700 гр Брой: 1
Цена18.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Гесо грунд ЛОРКА Gesso универсален бял 200 мл
Топ продукт

Код: 842225 Тегло 385 гр Брой: 1
Цена5.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Грунд за гладки и лакирани повърхности CADENCE PRIMER GLOSS SURFACE - 70 мл.

Код: 842852 Тегло 85 гр Брой: 1
Цена5.30 лв.
Добави в любими
Прозрачно лепило за стъкло, камъни, кристали CADENCE - 50 мл.

Код: 842816 Тегло 56 гр Брой: 1
Цена8.80 лв.
Добави в любими

В света на грунда

 Грундът (идва от немски Grund и означава основа, почва, земя), е основен елемент от технологията на живописта. Той е изключително важен технологичен елемент, осигуряващ по-добро захващане  на боята към основата и предпазващ живописния слой от стареене.

Грундовете и грундиращите пасти или така наречените още гесо пасти са продукти на водна основа и се използват още а подготовката на различни повърхности за последващата им декорация. Като например: платна за рисуване, дърво, стъкло, пластмаса и други.

Съставът на грунда може да бъде най-различен в зависимост от това, на какъв материал е положен, както и от времето на създаването на живописната творба. Например традиционно за маслената живопис в грунда се поставя като свързващо лепило ленено масло, а за темперната живопис, като иконите най-често се смесват туткал с гипс или креда на прах.

Гесото от своя страна е акрилен грунд на водна основа, който е подходящ за всички полуабсорбиращи повърхности. При нас ще откриете бяло, черно и прозрачно гесо на марките  Koart, Mon Marte, Lorkaart и Talens.

То е един универсален продукт, който може да бъде използван с всички видове бои. Може също така да бъде оцветявано със сухи пигменти или боя на водна основа.

 

Приложение и предназначение

Грундът е материал, който се нанася с помощта на четка или шпакла върху основата на дадена живописна творба като: дъска, платно, пергамент, хартия, метал и др., с цел по-доброто полагане на боите на гладка повърхност.

 Материалът използван за стенна живопис е най-често хоросан, който се състои основно от пясък и гасена вар

Основната функция на грунда е  по скоро технологична. Необходимо е да бъде достатъчно здрав и траен, а живописният слой, положен върху него, да прилепва добре. Грундът, обаче,  може да има и художествено-естетическа функция, когато е например гравиран, или да  има релефна повърхност.

При използването на полупрозрачни бои и цветни лакове, грундът прозира под живописния слой, което както и при цветните грундове, придава особено интересни ефекти и влияе на нюансите на боите.

Грундът и гесото са подходящи, както в живописта, така и в изработката на различни микс медиа проекти.

 

Идея за декупаж върху буркан

 

Необходими материали

 

 • Стъклен буркан
 • Памук
 • Грунд за декорация
 • Спирт
 • Бяла акрилна боя
 • Лепило за декупаж
 • Четка
 • Оризова декупажна хартия
 • Лак
 • Декоративни материали – дантела, хартиени фигурки, етикет, силиконов пистолет

 

Как се прави?

 

 1. Старателно почистете стъкления буркан със спирт и памучен тампон, за да премахнете всички остатъци от евентуални лепило или хартия.
 2. След това нанесете тънък слой от грунда за декорация и изчакайте да изсъхне напълно.
 3. С помощта на малко тампочне, започнете да нанасяте бялата акрилна боя върху повърхността на буркана – препоръчително е да нанесете два слоя, като търпеливо изчаквате боята да изсъхне след всеки нанесен слой.
 4. Следващата стъпка е да добавите оризовата декупажна хартия с помощта на четката и лепилото.
 5. Когато всичко изсъхне, фиксирайте декорацията с лака, който трябва да е под формата на спрей.
 6. Накрая украсете с декоративни елементи по ваш избор, като ги закрепите със силиконовия пистолет.
 7. Добавете етикета, надпишете го и напълнете готовия, декориран буркан с подправки, кафе, чай или каквото вие си прецените по ваш избор.

 

Част от нашите продукти

Тук на нашия сайт, а също така и във всичките ни физически магазини ще откриете голямо разнообразие от грунд и гесо продукти.

Нека ви представим някои от тях:

 • Гесо грунд PHOENIX Gesso, Primer, 500 мл., Tit white;
 • Грунд за гладки и лакирани повърхности, CADENCE PRIMER GLOSS SURFACE, 70 мл.;
 • - Грунд за гладки и лакирани повърхности, CADENCE PRIMER GLOSS SURFACE, 120 мл.;
 • Лепило спрей за временно залепване на шаблони, CADENCE, 150 мл.;
 • Акрилен грунд CADENCE, 500 мл., бял;
 • Прозрачно лепило за стъкло, камъни, кристали CADENCE, 50 мл.;
 • Гесо грунд LORKA Gesso, универсален, бял, 200 мл.;
 • Гесо грунд, универсален бял, 500 мл.;

 

Ценови диапазон

Всички грундове за микс медиа и декорация, които ще откриете при нас са на изключително ниски и достъпни цени, които варират от 4.60 лв. До 15.00 лв.

 

Защо Ем арт?

ЕМ АРТ е верига от магазини за хоби и крафт материали. Разполагаме с цели 14 обекта в цялата страна. В градовете: Варна, София, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Шумен и Велико Търново.

В нашия обновен сайт ще намерите всичко, което ще ви бъде необходимо за осъщестяването на всяка ваша идея или проект. А при евентуални запитвания или въпроси ще бъдете обслужени и насочени от нашите опитни консултанти.

Нашите магазини разполагат с впечатляващо разнообразие от грундове за микс медиа и декорация и всичко, което ще ви бъде необходимо, за да осъществите всички ваши идеи и проекти. Качеството е високо, а цените ниски. И всичко това, за да можем да задоволим всяко ваше желание.

Те са изключително практични и лесни за употреба. Можете да ги включите във всяка ваша идея или проект и със сигурност няма да сгрешите.

В същата категория „Структурни пасти и вакси ще откриете още богата гама от антични пасти и вакси, лакове, материали за отливки и ефекти, медиуми, патина и пудри.

И за да ви улесним максимално и да направим търсенето на желаните от вас продукти и артикули възможно най-бързо и лесно, сме подготвили богат набор от материали и елементи, които ще можете да включите във всеки ваш проект и да осъществите всяка ваша идея, превръщайки я в истинско произведение на изкуството.

При нас ще намерите още голямо разнообразие от четки, валяци шпакли, платна, основи, бои и всичко останало, което ще ви бъде неоходимо за да създадете истински шедьовър и да превърнете всяка ваша идея илипроект в реалност.

 

Доставка

За поръчки и доставка, желаем да ви уведомим, че при покупка от сайта, заплащането с наложен платеж може да се осъществи чрез  пощенски паричен превод или по банков път. Стараем се максимално да улесним вас, нашите клиенти, защото знаем колко ценно е времето ви.

Поръчки могат да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а доставките се извършват в рамките на 4 работни дни от момента, в който поръчката бъде потвърдена.

За въпроси можете да се свържете с нашите  консултанти в онлайн магазина emart.bg. Като тяхното работно време е от понеделник до събота – от 9:30 до 18:30 часа и в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

Уверяваме ви, че Всички предоставени от вас лични данни ще бъдат защитени според Закона за защита на личните данни.

'