ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Водни бои

Независимо дали сте даровит художник или просто любител творящ красота водните бои, които ви предлага ЕМ АРТ са правилният материал за създаването на вашите произведения на изкуството. Дайте воля на въображенито си и се доверете на чудесните цветове на водните бои.

Виж повече
4 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (4)
Вид (1)
Материал (1)
Тип на стоката (1)
Цвят микс (1)
Марка (1)
Комплект водни бои MM Watercolour Travel Set -18 цвята
Нов
Топ продукт

Открийте богатата палитра от водни бои, идеални за художници на всички нива. Перфектни за акварелни проекти в студио и на открито.Поръчайте онлайн!
Код: 844666 Тегло 120 гр Брой: 18
Цена9.50 лв.
1-2 пак.
Отстъпки за количество
Цена на едро
7.60 лв.
/ 3 пак. +
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Комплект водни бои MM Watercolour Cake Set 13 цвята и четка с мек косъм
Нов
Топ продукт

Оцветете света в цвят, където и да отидете с нашия комплект акварелни бои. В този комплект има 12 основни цвята с четка с мек косъм, така че можете да започнете да творите веднага. Направете вашата поръчка онлайн или посетете физическите ни магазини!
Код: 844672 Брой: 13
Цена7.20 лв.
1-2 пак.
Отстъпки за количество
Цена на едро
5.76 лв.
/ 3 пак. +
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Комплект водни бои MM Watercolour Painting Set 26 цвята
Нов

Открийте света на цветовете с нашия комплект водни бои - идеален за художници на всички нива. Перфектен за творчески изразяване навсякъде, нашите водни бои предлагат ярки цветове и лесно смесване, което гарантира впечатляващи резултати при всяко ползване. Поръчайте онлайн!
Код: 844669 Тегло 340 гр Брой: 26
Цена13.80 лв.
1-2 пак.
Отстъпки за количество
Цена на едро
11.04 лв.
/ 3 пак. +
Добави в любими
Комплект водни бои 12 цвята с 1 четка за рисуване

Код: 842166 Брой: 12
Цена2.60 лв.
Добави в любими

 ВОДНИТЕ БОИ

Водните бои са познати още с наименованието акварелни. Те се изработват от багрилни пигменти, които се размиват с вода.  В състава на акварелните бои обикновено влизат елементи като гума арабика и мед. Най-лесният начин за рисуване с тях е чрез нанасянето им с мокра четка върху лист хартия или картон.

Когато рисувате с тях е добре да използвате т.нар. акварелна хартия –(акварелен картон), която е по-здрава и устойчива на мокрене с вода. Сред известните техники за рисуване с акварелни бои е и техниката „мокро в мокро“. При нея боята се нанася върху предварително намокрена повърхност, с помощта на много мокра четка.

Целта е цветовете да се размият и да прелеят един в друг. Така се създават невероятни цветови форми, които преливат плавно в нежни нюанси. В този метод се разчита по-скоро на случайността на смесването на цветовете, отколкото на целевото контролиране при нанасянето на боята. Подходящи за него са боите с висока прозрачност.

Наслояването на цветовете е друг вариант за рисуване с акварел.  Постига се чрез нанасяне на по-плътен слой за основа и покриването и с по-размита боя. Тук е важно да се изчака b

Съществува и метод за рисуване със суха четка. Може да се приложи при използването на багрила в полутечно състояние. Подходящи са акварелите в тубички, чиято влажна консистенция,  позволява нанасяне на влажни и плътни цветове. Характерно за водните бои е, че са леко прозрачни, стоят леко и нежно върху картона за рисуване, нямат мирис и не са токсични.

 

Видове

 

1.    Според формата на съхранени, водните бои се разделят на:

 

 • Акварелни блокчета

Те представляват малки контейнерчета, пълни с водна боя. Качествените бои не са пресовани. Това дава възможност боята да се разтвори с едно докосване на четката.

Така пигментите в нея да запазят своето качество и интензитет. Когато боите са пресовани, разтварянето им отнема много време.

 

 • Акварелни тубички

Някои художници предпочитат да работят с водна боя в течно състояние.  При нея е нужно само да бъде разреждана. Като консистенция и метод на рисуване, е алтернатива на акварелните блокчета.

 

 • Акварелни моливи

Акварелните моливи са предназначени за рисуване върху хартия, след което нанесените цветове се размиват с вода. Рисуването с тях е изключително лесно и удобно. Целта на водните моливи е първо да се нарисуват предметите и след това да се размият с четка потопена във вода.  Рисуването с този вид моливи е удобно, защото позволява точно фиксиране на линиите на фигурите в картината.

След размиване с водата, се получава красива акварелна картина.

 

 • Акварелни пастели

С тях се рисува директно върху хартията. След това рисунката се мокри, за да се постигне акварелен ефект. Другият начин, по който могат да се използват, е като с ножче се изстърже част от пастела и се разтвори в палитра с вода. Могат да се използват и като с навлажнена четка, се докосва повърхността на пастела, след което се рисува върху листа.

 

2.    Според приложението

Според приложението, водните бои се разделят на 2 вида:

 

 • Детски

Детските водни боички спадат към непрофесионалните. Те могат да бъдат във формата на сухи пигментни пресовани блокчета или на медна основа. С тях децата рисуват върху блокчета или скицници, като за целта се използва кръгла четка и вода. Детските бои се предлагат на достъпни цени.

 

 • Професионални

Професионалните акварелни бои се предлагат в различна форма. В тубички, в бурканчета, в готови палитри. Най-често те са с кремообразна, а не в прахообразна форма. Използват се за рисуване на пейзажи, натюрморти и портрети. Към тях спадат и плакатните бои.

 

Приложение

Водните бои са най-предпочитаният и най-широко разпространеният материал за рисуване. Те са подходящи за хора от всякаква възраст. Тяхното предимство е, че са абсолютно безвредни и нямат натрапчива миризма. Използват се за създаването на картини с различен характер – пейзажи, натюрморти, портрети.

Те са един от любимите цветни материали на малките деца. С тях те рисуват лесно и удобно. Меките четки и използването на много вода, прави работата с тях забавна и приятна. Рисуването развива в децата творческо мислене, естетически усет, креативност, усещане за изящество и красота. Действа успокояващо и отпуска мислите и съзнанието.

Комплект водни боички и акварелно блокче за рисуване, биха били идеален подарък за всяко дете. Това е прекрасен начин да запълните пълноценно свободното време на малчуганите. За целта може да изберете от детските акварелни бои. Те са на достъпни цени, имат наситени цветове и са напълно безвредни.

От своя страна, професионалните водни бои, са предназначени за опитни художници. Тяхната ценова категория е по-висока. Цветовете са по-силно пигментирани и устойчиви на времето. Използват се за създаване на пейзажи, натюрморти и портрети. Тези бои са най-старият материал за рисуване, използван някога.

Картините нарисувани с тях са нежни и ефирни. Този ефект е характерен само и единствено за водните бои. Причината за това е именно, че се разреждат с много вода и целта е цветовете да се размият максимално. Това придава въздушност на изображенията върху листа. При рисуване с акварел, съществува едно правило и то е да се рисува на един дъх.

Познати са две техники за рисуване:

Мокро в мокро

При тази техника първо с вода се намокря листа за рисуване, след което се нанасят цветовете.

Сухо в сухо

Тук целта е постепенното нанасяне на нюансите, за да се получи постепенно насищане на листа. С водни бои може да се нарисува абсолютно всичко. Всъщност акварелът е сред най-сложните техники за рисуване.

За нея се изисква майсторство, истински професионални умения и естетически усет. Тя се учи с години, но преди всичко е важен талантът, който не се придобива само с натрупване на дългогодишен опит и практика.

С помощта на ефирните водни бои, може да създадете уникални морски пейзажи. Както и картини изобразяващи природата, точно толкова нежна и непринудена, колкото е в действителност.

Може да използвате четирите основни цвята, като от тях да получите още нюанси или да изберете палитра с повече цветове. Прието е, че за рисуване с водни бои, се използват кръгли четки.

За предпочитане са четките, изработени от естествен косъм. Те щадят листа и рисуването с тях е по-приятно и лесно.

Хубаво е да използвате специален акварелен картон, който не се набръчква при мокрене с вода. При работата с този материал е много важно да сменяте водата често, за да не се получат кални цветове върху листа.

Също така след приключване на работа, трябва старателно да почистите четките, с които сте рисували и да не ги забравяте в бурканчето с вода.  Ако останат в него рискувате да ги деформирате и повече да не може да ги използвате. При водните бои една картина не може да бъде повторена два пъти. Всяко петънце направено върху листа е неповторимо и уникално.

Акварелът е най-нежната и въздушна техника в живописта. Получените картини са мистични, деликатни и изключително фини.

Ако все още не сте работили с този вид бои, не пропускайте възможността да се насладите на рисуването с тях. Сами ще се убедите колко лесно и приятно е това.

Изкуството е необятно, а акварелът е една от най-съвършените и интересни техники. Може да използвате наръчници за рисуване, от които да се запознаете с методите и начините за работа с този материал. Освен наръчници за художници, може да потърсите видео материали, от които да почерпите ценна информация и да получите ценни съвети.

 

Цени

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите. Стойността на продуктите в категорията зависи от вида, размерите и тяхното количество.

 

Защо ЕМ АРТ?

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество:

 • всякакви видове инструменти за работа,
 • всякакви видове мъниста,
 • различни видове хартия,
 • картон,
 • аксесоари за бижута,
 • материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали. Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.  При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка. Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни. При поръчки на стойност над 100 лв, доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните идеи реалност!

'