ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Водни бои

Водни / Акварелни бои за малки и големи

Виж повече
2 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (1)
Материал (1)
Тип на стоката (1)
Марка (1)
Комплект водни бои 12 цвята с 1 четка за рисуване
Нов

Код: 842968
Цена4.00лв.
Добави в любими
Комплект водни бои 12 цвята с 1 четка за рисуване

Код: 842166 Брой: 12
Цена2.60лв.
Добави в любими

 ВОДНИТЕ БОИ

Водните бои са познати още с наименованието акварелни. Те се изработват от багрилни пигменти, които се размиват с вода.  В състава на акварелните бои обикновено влизат елементи като гума арабика и мед. Най-лесният начин за рисуване с тях е чрез нанасянето им с мокра четка върху лист хартия или картон.

Когато рисувате с тях е добре да използвате т.нар. акварелна хартия –(акварелен картон), която е по-здрава и устойчива на мокрене с вода. Сред известните техники за рисуване с акварелни бои е и техниката „мокро в мокро“. При нея боята се нанася върху предварително намокрена повърхност, с помощта на много мокра четка.

Целта е цветовете да се размият и да прелеят един в друг. Така се създават невероятни цветови форми, които преливат плавно в нежни нюанси. В този метод се разчита по-скоро на случайността на смесването на цветовете, отколкото на целевото контролиране при нанасянето на боята. Подходящи за него са боите с висока прозрачност.

Наслояването на цветовете е друг вариант за рисуване с акварел.  Постига се чрез нанасяне на по-плътен слой за основа и покриването и с по-размита боя. Тук е важно да се изчака b

Съществува и метод за рисуване със суха четка. Може да се приложи при използването на багрила в полутечно състояние. Подходящи са акварелите в тубички, чиято влажна консистенция,  позволява нанасяне на влажни и плътни цветове. Характерно за водните бои е, че са леко прозрачни, стоят леко и нежно върху картона за рисуване, нямат мирис и не са токсични.

 

Видове

 

1.    Според формата на съхранени, водните бои се разделят на:

 

 • Акварелни блокчета

Те представляват малки контейнерчета, пълни с водна боя. Качествените бои не са пресовани. Това дава възможност боята да се разтвори с едно докосване на четката.

Така пигментите в нея да запазят своето качество и интензитет. Когато боите са пресовани, разтварянето им отнема много време.

 

 • Акварелни тубички

Някои художници предпочитат да работят с водна боя в течно състояние.  При нея е нужно само да бъде разреждана. Като консистенция и метод на рисуване, е алтернатива на акварелните блокчета.

 

 • Акварелни моливи

Акварелните моливи са предназначени за рисуване върху хартия, след което нанесените цветове се размиват с вода. Рисуването с тях е изключително лесно и удобно. Целта на водните моливи е първо да се нарисуват предметите и след това да се размият с четка потопена във вода.  Рисуването с този вид моливи е удобно, защото позволява точно фиксиране на линиите на фигурите в картината.

След размиване с водата, се получава красива акварелна картина.

 

 • Акварелни пастели

С тях се рисува директно върху хартията. След това рисунката се мокри, за да се постигне акварелен ефект. Другият начин, по който могат да се използват, е като с ножче се изстърже част от пастела и се разтвори в палитра с вода. Могат да се използват и като с навлажнена четка, се докосва повърхността на пастела, след което се рисува върху листа.

 

2.    Според приложението

Според приложението, водните бои се разделят на 2 вида:

 

 • Детски

Детските водни боички спадат към непрофесионалните. Те могат да бъдат във формата на сухи пигментни пресовани блокчета или на медна основа. С тях децата рисуват върху блокчета или скицници, като за целта се използва кръгла четка и вода. Детските бои се предлагат на достъпни цени.

 

 • Професионални

Професионалните акварелни бои се предлагат в различна форма. В тубички, в бурканчета, в готови палитри. Най-често те са с кремообразна, а не в прахообразна форма. Използват се за рисуване на пейзажи, натюрморти и портрети. Към тях спадат и плакатните бои.

 

Приложение

Водните бои са най-предпочитаният и най-широко разпространеният материал за рисуване. Те са подходящи за хора от всякаква възраст. Тяхното предимство е, че са абсолютно безвредни и нямат натрапчива миризма. Използват се за създаването на картини с различен характер – пейзажи, натюрморти, портрети.

Те са един от любимите цветни материали на малките деца. С тях те рисуват лесно и удобно. Меките четки и използването на много вода, прави работата с тях забавна и приятна. Рисуването развива в децата творческо мислене, естетически усет, креативност, усещане за изящество и красота. Действа успокояващо и отпуска мислите и съзнанието.

Комплект водни боички и акварелно блокче за рисуване, биха били идеален подарък за всяко дете. Това е прекрасен начин да запълните пълноценно свободното време на малчуганите. За целта може да изберете от детските акварелни бои. Те са на достъпни цени, имат наситени цветове и са напълно безвредни.

От своя страна, професионалните водни бои, са предназначени за опитни художници. Тяхната ценова категория е по-висока. Цветовете са по-силно пигментирани и устойчиви на времето. Използват се за създаване на пейзажи, натюрморти и портрети. Тези бои са най-старият материал за рисуване, използван някога.

Картините нарисувани с тях са нежни и ефирни. Този ефект е характерен само и единствено за водните бои. Причината за това е именно, че се разреждат с много вода и целта е цветовете да се размият максимално. Това придава въздушност на изображенията върху листа. При рисуване с акварел, съществува едно правило и то е да се рисува на един дъх.

Познати са две техники за рисуване:

Мокро в мокро

При тази техника първо с вода се намокря листа за рисуване, след което се нанасят цветовете.

Сухо в сухо

Тук целта е постепенното нанасяне на нюансите, за да се получи постепенно насищане на листа. С водни бои може да се нарисува абсолютно всичко. Всъщност акварелът е сред най-сложните техники за рисуване.

За нея се изисква майсторство, истински професионални умения и естетически усет. Тя се учи с години, но преди всичко е важен талантът, който не се придобива само с натрупване на дългогодишен опит и практика.

С помощта на ефирните водни бои, може да създадете уникални морски пейзажи. Както и картини изобразяващи природата, точно толкова нежна и непринудена, колкото е в действителност.

Може да използвате четирите основни цвята, като от тях да получите още нюанси или да изберете палитра с повече цветове. Прието е, че за рисуване с водни бои, се използват кръгли четки.

За предпочитане са четките, изработени от естествен косъм. Те щадят листа и рисуването с тях е по-приятно и лесно.

Хубаво е да използвате специален акварелен картон, който не се набръчква при мокрене с вода. При работата с този материал е много важно да сменяте водата често, за да не се получат кални цветове върху листа.

Също така след приключване на работа, трябва старателно да почистите четките, с които сте рисували и да не ги забравяте в бурканчето с вода.  Ако останат в него рискувате да ги деформирате и повече да не може да ги използвате. При водните бои една картина не може да бъде повторена два пъти. Всяко петънце направено върху листа е неповторимо и уникално.

Акварелът е най-нежната и въздушна техника в живописта. Получените картини са мистични, деликатни и изключително фини.

Ако все още не сте работили с този вид бои, не пропускайте възможността да се насладите на рисуването с тях. Сами ще се убедите колко лесно и приятно е това.

Изкуството е необятно, а акварелът е една от най-съвършените и интересни техники. Може да използвате наръчници за рисуване, от които да се запознаете с методите и начините за работа с този материал. Освен наръчници за художници, може да потърсите видео материали, от които да почерпите ценна информация и да получите ценни съвети.

 

Цени

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите. Цените на водните бои започват от 2.20 лв. Стойността на продуктите в категорията зависи от вида, размерите и тяхното количество.

 

Защо ЕМ АРТ?

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество:

 • всякакви видове инструменти за работа,
 • всякакви видове мъниста,
 • различни видове хартия,
 • картон,
 • аксесоари за бижута,
 • материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали. Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.  При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка. Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на 4 работни дни. При поръчки на стойност над 100 лв, доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа, както и в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните идеи реалност!

'