Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Обсидиан естествени и полускъпоценни камъни

Обсидианът е естествена форма на вулканично стъкло. Запознайте се отблизо с този уникален продукт на майката земя, като си направите бижута или декорации. Разнообразните му шарки създават красиви мъниста, които намират широко приложение. При нас ще намерите от всеки вид и може да бъдете сигурни, че цената ще е добра.

Виж повече
5 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (1)
Тип на стоката (1)
Размер (3)
Цвят (3)
Цвят ефект (1)
Фасетирани (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ОБСИДИАН СНЕЖИНКА топче фасетирано 6 мм ±60 броя

Наниз от фасетирани мъниста от полускъпоценен камък СНЕЖИНКОВ ОБСИДИАН във формата на топче
Код: 146712 Тегло 20 гр Брой: 60
Цена7.60 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ОБСИДИАН Gold Sheen топче 10 мм ±38 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ЗЛАТИСТ ОБСИДИАН във формата на топче
Код: 141644 Тегло 54 гр Брой: 38
Цена15.20 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ОБСИДИАН махагон топче 6 мм ~65 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък МАХАГОНОВ ОБСИДИАН във формата на топче
Код: 141672 Брой: 65
Цена4.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ОБСИДИАН КИТАЙСКИ топче 10 мм ~39 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък КАФЯВ СНЕЖИНКОВ ОБСИДИАН във формата на топче
Код: 141704 Тегло 54 гр Брой: 39
Цена4.20 лв.
Добави в любими

Обсидиан

 

Кръстен на своя първооткривател – Обсидий, скъпоценният камък от вулканично стъкло е познат на хората от дълбока древност. Подобно на Вулканичните камъни, този вид се образува при охлаждане на лавата, която създава минералоподобни парчета.

Интересен е фактът, че заради перфектно гладката му структура и липсата на остри ръбове при счупване, обсидианът се използва за направата на скалпели, а още по-назад в историята – за остриета на стрели и орнаменти.

Наличието на желязо и магнезий в състава му придават тъмен цвят, както и причудливи шарки като петна, форми, подобни на снежинки и причудливи ивици.

Напълно логично, находища на обсидиан могат да бъдат открити на географски ширини с наличие на вулканична дейност като Канада, Чили, Гърция, Япония, Нова Зеландия, САЩ, Турция и др.

 

Разновидности и приложение на Обсидиана

 

Обсидианът в неговата чиста разновидност притежава много тъмен цвят, той може да бъде срещнат в следните няколко вида:

 

Махагонов обсидиан

 

Неговите цветове могат да бъдат кафяво, тъмнокафяво или черно. Ако имате проблем със самочувствието или сте твърде нерешителни, тази разновидност ще ви помогне да придобиете по-голяма увереност в себе си, както и да се чувствате по-сексапилни. Така, че ако ви предстои първа среща и все още не сте решили какво точно бижу ще носите, този избор е повече от добър.

 

 

Дъгови обсидиан

 

Неговите цветове отново са в тъмнокафявата гама, но благодарения на иридисцентността, която ги пречупва, могат да варират от сребърно, синьо, златно, зелено или комбинация от всички изброени. Този вид се слави със способността си да намалява тъгата и стреса от организма.

 

 

Снежен обсидиан

 

Тази разновидност се препоръчва при хора, които имат нужда от логично и трезво мислене и преценка за ситуациите.

 

 

Сълзата на Апачи

От напълно прозрачен, оранжев, червен или черен, този прекрасен вид има не толкова красива история, според която всички сълзи на жените индианки са събрани в него. В края на седемдесетте години на 19-ти век, американски ескадрон обсажда племето Апачи в щата Аризона. По време на засада, войниците избиват голяма част от индианските войни.

Няколко от тях остават живи. Виждайки се на прага на смъртта, те впрегнали своите коне към дълбока пропаст. След края на битката, близките на загиналите Апачи започнали да оплакват телата им. Легендата твърди, че всяка женска сълза, която се търкулвала на земята се превръщала в камък.

Вярвало се, че всеки, който притежава подобен камък, никога повече няма да пророни нито една сълза. Ето защо и днес се смята, че той помага при мъка и душевни терзания.

 

Мистични и лечебни свойства

 

  • Обсидианът се счита за мощен камък, който може да ви защити от негативна енергия. На някои места по света го наричат още „Камък на истината”, защото подпомага на истината и скритите тайни да изплуват на повърхността
  • В индийската култура го свързват с кореновата чакра, която управлява стабилността и сексуалността у човек
  • Според други вярвания, огледала от черен полиран обсидиан са използвани за връзка с духовния свят и разрешаване на проблеми, свързани с минали животи. Гадателските огледала помагали на хората да разберат причината за вкоренена тревожност, която се прераждала с душата
  • В нетрадиционната медицина се използва за лекуване на депресия и различни зависимости
  • Ако усещате, че живеете извън желаната хармония, този черен камък ще ви помогне да се освободите от лошата енергия, която се е натрупвала с течение на времето, както и да превъзмогнете пориви на гняв, страх и негодувание към околните

 

За кои зодии е подходящ?

 

Обсидианът не е определян като традиционен рожден камък. Затова пък се свързва с влиянието си върху зодия Стрелец. Присъща му е заземителната сила, а елементът в него е Огън.

 

Цени на обсидиан в Ем Арт

 

При нас в Ем Арт ще откриете богато разнообразие от мъниста обсидиан с различен вид, цвят и големина. Всяка цена е съобразена със стремежа да ви предложим качество на достъпна стойност. Предлагаме ви нанизи от вида черен обсидиан, снежен обсидиан и махагонов на цени от 2 до 20 лева в зависимост от броя и размера.

 

Наличност и доставка

 

Можете да откриете своя обсидиан в нашите 14 търговски обекта или в нашия онлайн магазин. Очакват ви професионални консултанти, които да ви помогнат в избора на правилния за вас камък. Всички получени поръчки се обработват и получават в рамките на четири работни дни.

Доставката се осъществява чрез куриерска фирма с пощенски паричен превод чрез наложен платеж или по банков път.

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. Ем Арт  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'