Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Шнур за Сутаж

Шнурът за Сутаж представлява плосък плетен копринен конец, които може да бъде използван за създаването на ефектни украшения, бижута или за декорацията на дрехи. Тук може да намерите над 20 наситени цвята, с които да реализирате творческите си проекти.

Виж повече
17 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (1)
Тип на стоката (1)
Размер (2)
Цвят (13)
+ Виж повече - Виж по-малко
Тема (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят кафяв ~9 метра

Код: 401543 Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят зелен ~9 метра

Код: 401542 Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят лилав ~9 метра
Топ продукт

Код: 401539 Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят розов ~9 метра

Код: 401538 Тегло 27 гр Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят оранжево ~9 метра

Код: 401537 Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят жълт електрик ~9 метра

Код: 401535 Брой: 1
Цена2.80 лв.
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus ролка
Купи
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят сив -1 метър
Топ продукт

Код: 401518 Тегло 2 гр Брой: 1
Цена0.60 лв.
qtty plus qtty minus м.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus м.
Купи
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят бял -1 метър
Топ продукт

Код: 401501 Тегло 3 гр Брой: 1
Цена0.60 лв.
1-22 м.
Отстъпки за количество
Цена на едро
0.42 лв.
/ 23 м. +
qtty plus qtty minus м.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus м.
Купи
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят сив ~9 метра

Код: 401544 Брой: 1
Цена2.80 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за сутаж 2.5 мм цвят крем ~9 метра

Код: 401533 Брой: 1
Цена2.80 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят розов -27 метра

Код: 401530 Тегло 68 гр Брой: 1
Цена4.80 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят бял -22.5 метра

Код: 401524 Тегло 55 гр Брой: 1
Цена4.10 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят шампанско -1 метър

Код: 401523 Тегло 4 гр Брой: 1
Цена0.60 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят черен -1 метър

Код: 401519 Тегло 3 гр Брой: 1
Цена0.60 лв.
1-22 м.
Отстъпки за количество
Цена на едро
0.42 лв.
/ 23 м. +
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят червен -1 метър

Код: 401503 Брой: 1
Цена0.60 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят кафяв тъмен -1 метър

Код: 401517 Брой: 1
Цена0.60 лв.
Добави в любими
Текстилен шнур за Сутаж 3 мм цвят екрю -1 метър

Код: 401502 Тегло 3 гр Брой: 1
Цена0.60 лв.
Добави в любими

Шнурове за сутаж

 

Този вид шнур представлява плосък плетен копринен конец, който се използва за създаването на ефектни украшения, бижута или за декорация на дрехи. Нашите шнурове за сутаж са с високо качество, което гарантира красива визия на ръчно направени бижута и декорация на дрехи. Ние от ЕМ АРТ сме подготвили за Вас любопитна информация за сутаж, която ще Ви бъде полезна и интересна.

 

Какво представлява сутаж?

 

 За изпълнението на тази техника се използват специални сутажни шнурове, които ще намерите в ЕМ АРТ. Те представляват много тънки вълнени, копринени, метализирани, синтетични или вискозни нишки, ситно оплетени в рибена кост върху две основни памучни нишки. Ето защо, по средата се получава каналче, благодарение на което можем да поставяме различни цветове шнурове един до друг, успоредно с плоската си страна, да ги подравняваме и съшиваме точно в центъра им.

 

По този начин страничната част на шнуровете оформя лицевата част на получаваните елементи. Изгражданите бодове не се виждат и се използват за осигуряване на слоевете от шнурове, често заобикалящи мъниста и формиращи интригуващ обем. Резултатът е разнообразие от многослойни структури, съчетаващи криви, дъги, спирали и извивки.

 

Къде се появява за първи път?

 

Изящната техника днес се използва за изработка на бижута, аксесоари и декорация, а зараждането й се крие далеч назад във времето, през 15 век. Тогава, във Франция, шивачите започнали да украсяват богато със шнурове и панделки роклите и палтата от гардеробите на аристократичните семейства, религиозните одежди и интериора в богатите домове. 

 

Твърди се, че думата сутаж идва от унгарската ’’ sujtas ’’, означаваща ’’ плитка ’’, използвана за завършек. Също така, бил наричан галон (лъскав ширит за украса на униформено облекло) от френски ’’ galloner ’’, което значи да украсиш с дантела или още с руска плитка. Около 1800-та година, по време на управлението на Наполеон, униформите на военните също добили красиви орнаменти с мотиви от бели, златни или червени шнурове. Тяхната сложност и пищност отразявала и степента на ранга им.

 

Сутаж? Русия, Мароко, България?

 

С развитието на механизацията по време на Индустриалната революция, се засилва и поевтинява производството на шнурове за Сутаж, а употребата им се разширява силно.

Отговор на тази техника в България е гайтанът. Той представлява изплетен на плитка вълнен шнур – сложна структура, образувана от преплитането на три или повече нишки. През 18-19 век жителите украсявали с гайтан по характерен начин носиите си. Широката му употреба води до механизация на процеса на плетене, за което се използвали гайтанджийски чаркове. Те били задвижвани от силна струя вода, което от своя страна осигурило добър поминък на населението в планинските ни градове.

Разкрасяването със сутаж е част от традиционното облекло в Русия и Мароко. Изключително жизнерадостни и разпознаваеми са характерните одежди на музикантите мариачи в Мексико, пъстри и красиви са костюмите на тореадорите в Испания.

В началото на 20 век, с промяната на стила в облеклото, намалява и декорирането със сутажни шнурове. През 80-те години, обаче, съвременните дизайнери оценяват изяществото на техниката и тя „отскача” до ателиетата на бижутерите. Първият човек, който започва да използва сутажни шнурове в света на ръчно изработените бижута е Дори Ченгери - израелски моден дизайнер.

Докато следва висшето си образование в Париж, тя експериментира с различни материи и текстилни шнурове, оформяйки ги в колажи и пана. Разработва сутажът и техниките с бродерия с мъниста до съвършенство и днес нейните произведения са стилна част от света на висшата мода. Вплита по нетрадиционен начин кристали Сваровски и мъниста, верижки и метални компоненти.

 

Бижута сутаж

Какви са тези аксесоари? Основата им е усукана, преплетена лента за сутаж и мъниста, както и различни камъни (фалшификати, полускъпоценни и дори най-истинските скъпоценни минерали и изкуствени материали). Soutache лента е еластичен тънък лъскав шнур, като дракон опашка. Лентата може да бъде усукана в спирала, огъната от осем, плитки и мъниста, преплетена с други връзки и т.н.

Такива бижута обикновено се получават обемни и изглеждат богати с успешен избор на камъни и дантели. Също така си струва да си припомним, че за първи път шедьовърът може да не се получи - имате нужда от умения. Затова практикувайте колкото е възможно повече и скоро ще получите наистина чисти деликатни декорации.

 

Как да съчетаваме бижута сутаж?

Бижутата могат да привлекат внимание и да послужат като фокусна точка за обикновения или неутрален тоалет, да подсилят официалния или просто да добавят цвят и блясък на всяка дреха, която иначе би изглеждала скучна. Правилното им съчетаване обаче може да се окаже истинско предизивкателство, ако не спазваме някои прости правила. Ето какво трябва да знаете: Ако съчетаете бижу с блуза или рокля с неподходящо деколте, можете да съсипете целия си тоалет. Но ако носите правилното колие, което допълва деколтето ви, ще подобрите в пъти цялостното си излъчване.

Тези бижута се подбират внимателно, защото можете да развалите най - красивия си костюм с неподходящ избор. И така, какво да облечете с бижута от сутаж? Колиета, направени с тази техника, висулано увеличават гърдите, така че това може да бъде полезна украса и обратно. Колкото по - скромен е дизайнът на роклята, толкова по - ефектни ще изглеждат бижутата от сутаж. Опитайте небрежен стил: носете тези бижута с ризи и дънки. Такава огърлица изглежда уникално с плътна закопчана риза. Играйте с цветови комбинации: например, черна лента, зелени и лилави камъни, или бели дантели, пурпурни и сини кабошони.

Може би си мислите, че когато носите официална рокля на важно събитие, трябва да го съчетаете с пищни бижута. Всъщност обаче е точно обратното.

Често, прости, малки бижута допълват много по-добре дългите бляскави рокли или други официални дрехи. Деликатните бижута като дискретни обици с камъни, ще добавят щипка елегантност към вашето облекло, без да отместват фокуса от дрехите.

 

Какво е необходимо, за да създадете гривна с техника сутаж?

 

Подгответе си следниите инструменти:

- Няколко шнура за сутаж в различни цветове

- Конци от същия цвят

- Мъниста

- Малко парче кожа

- Закопчалка за гривната

При тази техника трябва да започнете от средата, а не от края. Вземете голямо мънисто и го закрепете между две корди. Придружаващите мъниста трябва да бъдат здраво фиксирани. Затегнете връзките с конец. След това вземете още два шнура за сутаж с различни цветове и продъкжете да обвивате. Добавете още 4 мъниста, като ги фиксирате отстрани на основата. С помощта на малките мъниста образуваме полукръг. Закопчейте краищата на сутажа здраво и направете процедурата от другата страна.

 

Добавете още няколко слоя сутаж, като вмъквате малки мъниста на вече завършените редове. Прекъснете излишната нишка и фиксирайте с специална скоба.

 

Знаете ли, че...?

Ръчно направените бижута са безценни, защото са уникални. Всички материали можете да закупите на доста прилични цени от ЕМ АРТ, а тези бижута направени по поръчка или закупени в готов вариант, ще ви струват доста пари, тъй като това е усърдна и упорита работа.

 

Как сутажните ширити стават толкова широкоразпространени и ценени?Материалите, изработени от естествени субстанции като коприна и вълна, вълнуват хората със своята природна същност. Те стават извор на чувството за принадлежност у човека, със своето деликатно напомняне за природния кръговрат. Интересен феномен е, че ако изпишете в google „сутаж“ ще се натъкнете на неговата естествена комбинация с думата „сватбен“. Сватбени украшения от сутаж, сватбени бижута и нашивки. Сватбата е празник за душата и олицетворение на съединението на духа с материята, за да се появи трето качествено различно измерение.

Отговорът се крие в използвания материал, неговата история, изящност и способността му да отразява стила и индивидуалността на своя притежател.

 

Видове шнур за сутаж от ЕМ АРТ

  • Текстилен шнур за сутаж 2,5 мм
  • Текстилен шнур за сутаж 3 мм

 

Цветовете на шнур за сутаж ще намерите в крем, жълт, тъмно злато, оранжево, розов, лилав, червен, зелен, кафяв, сив, черен, бял, екрю, каки, тъмно син, шампанско и тъмно кафяв.

 

Цени на шнур за сутаж от ЕМ АРТ

Ние предлагаме на нашите клиенти най - изгодните цени на артикули за вашите творчески идеи. Обърнете внимание на продуктите ни с намалени цени и на тези с отстъпка за закупено количество. При покупки на едро от ЕМ АРТ получавате до -70 % отстъпка.

 

Защо да изберете ЕМ АРТ?

Ние от ЕМ АРТ правим всичко възможно нашите клиенти да са важни и разбрани. Отнасяме се към тях индивидуално. Благодарим на нашите клиенти винаги когато са избрали нас. Стараем се да идентифицираме и да предугаждаме нуждите на нашите клиенти, защото те купуват не само продукти, а също и приятни изживявания в нашите магазини. Нашата основна цел е да удовлетворим клиента за това сме предоставили опция за онлайн консултация с компетентни служители.

Обилно разнообразие на хоби материали за вашето творчество, ще намерите както в физическите така и в онлайн магазина на ЕМ АРТ. Всички артикули за изработени от висококачествени материали. Пазарувате удобно на едро и дребно с възможност за отстъпки на различни артикули.

 

Поръчка и доставка

Поръчката на вашите продукти можете да направите 24 часа в денонощие, 7 дни в седмицата. Вашата пратка ще бъде на адрес, които сте ни посочили в рамките на няколко работни дни. Имате вариант да обсъдите с онлайн консултант всичко което ви интересува, относно вашата поръчка.

'