Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Спрей бои за декорация и приложни изкуства

   Ако все още не сте открили мастилените спрейове, побързайте да ги изпробвате! Възможно е, именно те, да превърнат вашите творчески занимания във фонтан на изкуството. Използват се най-вече за декорация на текстил и микс медиа проекти. Гамата им обхваща от най-жизнерадостните цветове до най-тънки винтидж нюанси, които създават прекрасни, преливащи ефекти. Тези спрей бои са високо концентрирани декоративни бои на водна основа. Възползвайте се от ниските цени, които поддържаме, като пазарувате от нас.

Виж повече
23 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (1)
Тип на стоката (5)
Цвят (13)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят ефект (1)
Марка (2)
Акрилна боя спрей CADENCE 400 мл - METALLIC SILVER 802

Код: 842960 Тегло 370 гр Брой: 1
Цена22.60 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Акрилна боя спрей CADENCE SHAKE-GILT - PEARL
Топ продукт

Код: 842886 Тегло 42 гр Брой: 1
Цена7.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Акрилна боя спрей CADENCE SHAKE-GILT - SILVER
Топ продукт

Код: 842862 Тегло 42 гр Брой: 1
Цена7.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Акрилна боя спрей CADENCE SHAKE-GILT - GOLD
Топ продукт

Код: 842863 Тегло 42 гр Брой: 1
Цена7.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Спрей лак за дърво WOOD LACQUER SPRAY 400 мл

Код: 828558 Брой: 1
Цена6.95 лв.
Добави в любими
MAGNETIC BLACKBOARD SPRAY спрей боя за МАГНИТНА ЧЕРНА ДЪСКА 400 мл

Код: 828548 Брой: 1
Цена11.99 лв.
Добави в любими
Спрей 400 мл BLACK METAL SPRAY ЧЕРНО за МЕТАЛ

Код: 828539 Брой: 1
Цена9.99 лв.
Добави в любими
Акрилен спрей 400 мл - ACRYLIC PROFI SPRAY ЧЕРЕН САТЕН

Код: 828529 Брой: 1
Цена5.50 лв.
Добави в любими
Акрилен спрей 400 мл - ACRYLIC PROFI SPRAY ЛАК MAT

Акрилен спрей за пълен блясък на Вашите декорации ще откриете при нас В ЕМ АРТ. Поръчайте онлайн на достъпни цени.
Код: 828524 Брой: 1
Цена5.50 лв.
Добави в любими
ТЕБЕШИРЕНА БОЯ спрей 400 мл ACRYLIC CHALK SPRAY СВЕТЛО СИН

Код: 828506 Брой: 1
Цена16.90 лв.
Добави в любими
ТЕБЕШИРЕНА БОЯ спрей 400 мл ACRYLIC CHALK SPRAY LOVE ЧЕРВЕНО

Код: 828501 Тегло 420 гр Брой: 1
Цена16.90 лв.
Добави в любими
ТЕБЕШИРЕНА БОЯ спрей 400 мл ACRYLIC CHALK SPRAY БОНБОНЕНО РОЗОВО

Код: 828502 Тегло 417 гр Брой: 1
Цена16.90 лв.
Добави в любими
Акрилна боя спрей CADENCE 400 мл - GOLD 310

Код: 842959 Тегло 365 гр
Цена22.60 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен лъскав DAILY ART INK SPRAY 30 GLOSSY - шоколад

Код: 842312 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - коприва

Код: 842296 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - тъмно оранжево

Код: 842293 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - кармин

Код: 842288 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - ирис

Код: 842286 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - кралско синьо

Код: 842285 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен DAILY ART INK SPRAY 30 ML VINTAGE - бебешко розово

Код: 842282 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен бляскав DAILY ART INK SPRAY 30 ML GLIMMER - перлeно синьо

Код: 842279 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен бляскав DAILY ART INK SPRAY 30 ML GLIMMER - мед

Код: 842276 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими
Спрей мастилен бляскав DAILY ART INK SPRAY 30 ML GLIMMER - сребро

Код: 842274 Тегло 50 гр Брой: 1
Цена3.80 лв.
Добави в любими

Историята на спрей боите

Спрей боите представляват високо кнцентриран декоративен материал за рисуване на водна основа. Те са в удобна опаковка тип флакон, което предполага, че работата с тях става чрез пръскане върху някаква повърхност.

Използват се най-вече за микс медия и за декориране на текстилни изделия - блузи, тениски, дънки, якета, обувки, чанти, портмонета, калъфки за възглавници и т.н.

Боите са абсолютно безвредни и могат да се използват в затворени пространства. Характерно за тях е, че са устойчиви на мокрене, не се напукват, не се износват и запазват цветовете си дълго време.

 

Видове

 

В онлайн магазин ЕМ АРТ ще намерите:

  1. 1. Акрилна спрей спрей боя SHAKE & GILT на Cadence в четири невероятни цвята - перлен, металик, сребърен и златен. Всеки от тях е в удобен за работа флакон.
  2. Мастилени спрейове Daily art ink spray в пет уникални нюанса - тъмно кафяво, роза, виолетов хамелеон, оранжево и сребро.

 

Приложение

Спрей боята намира широко приложение в:

 

1.Медия микс

Микс медията е вид арт концепция, развита през 20- ти век. Тя се получава, когато артистите от постмодернизма започват да обвързват традиционните изкуства - скулптура и живопис.

Медия микс се открива във всеки творчески продукт, за чието изработване са използвани повече от един или два вида материали.

Днес този вид изкуство се използва от професионални творци и от хоби майстори. С него се създават най-различни картички, сувенири, колажи, картини, пана и декупаж.

Характерно за микс медията е, че се използват абсолютно всякакви материали, не само класическите бои, картон и моливи.

За изработването на различни арт предмети, при тази техника се включват различни видове бои, плат, кожа, картони, мъниста, камъни,  копчета, монети, прибори за хранене, сухи листа, болтчета, винтчета, разнообразни малки метални, пластмасови и дървени елементи и много други.

Използването на пънчове, шаблони и бордюрни ножици е силно характерно, за да се постихне допълнително орнаментиране на отделни части от микс продукта.

Медия микс е наистина много богато и интересно творчество. Получените арт творения са наистина уникални и изключително красиви.

Спрей боите намират приложение в медия микса, при рисуването на различни фигури и форми.

Те могат да се използват върху всякакви повърхности. С тях може да постигнете уникален старинен ефект, като напръскате повърхността на медия микс.

 

2.Рисуване върху текстил

Рисуването върху текстил е едно от най-приятните и интересни занимания. Със съвсем малко средства може да се сдобиете с напълно нови и уникални дрехи, чанти и обувки. Спрей боите са основен материал за декориране на платове. С тях може да направите оригинални надписи, картинки и принтове. Използват се изключително лесно, устойчиви са на пране, не се износват и не се напукват.

Когато говорим за рисуване върху текстил, най-добре е той да бъде памук. Памукът е естествен материал, който е деликатен към кожата и най-добре кореспондира с цветните материали за приложни изкуства. Той позволява на боята да се разнесе равномерно и да издържи по-дълго време върху повърхността.

Това обаче не означава, че не може да използвате спрей боите и върху други платове. С тях може да рисувате върху коприна, памук смесен с еластан и полиестер, и вълна.

Преди да започнете работа върху плата, е необходимо да го изперете и изгладите (в случай, че позволява гладене). Помислете какво точно искате да направите със спрей боите и изберете мястото, на което искате да бъде вашата щампа.

Много е важно да опънете добре плата, за да имате гладка основа, върху която ще рисувате. За целта може да използвате дъска за гладене или друга твърда повърхност, на която ще разположите текстила. Когато сте готови с подготовката на основните неща, може да преминете към декорирането.

Боите в спрей са подходящи за изработване на различни щампи - животни, растения, различни фигури, както и надписи. Освен единични изображения може да напръскате и цялата повърхност на плата, като това ще създаде усещането за естествен принт.

Може да избирате между бои в различни цветове и да правите интересни комбинации.  Този вид цветен материал е подходящ за рисуване и с помощта на шаблон. Подгответе шаблон с щампа по избор, поставете го на желаното място и напръскайте с боята, толкова количество, колкото наситеност на изображението искате да постигнете.

Колкото повече пръскате, толкова по-плътно и цветно изображение ще получите накрая. Ако желаете да постигнете съвсем нежна картина, напръскайте по-леко, с по-малко боя.

С този метод може да декорирате всякакви тениски, блузи, дънки, якета, блейзъри, жилетки, анцузи и клинове. Спрей боите са изключително подходящи за оцветяване на текстилни обувки и кецове. С тях ще създадете невероятно стилни обувки, които ще допълнят идеално индивидуалното ви излъчване. Използвайте различни цветове и създайте уникални декорации.

Освен това може да декорирате и текстилни чанти, клъчове и портмонета. Много често не намираме подходящата чанта за някоя дреха в по-нестандартен цвят. Боята в спрей ще реши този проблем изключително лесно.

Изберете чанта или портмоне в неутрален, светъл тон и я преобразете с помощта на цветните материали за текстил.

Ако искате да добавите още блясък и шик към своя моден аксесоар, използвайте камъчета, брокат, пайети, панделки и дантела, която може да пришиете допълнително. По този начин може да разкрасите и всяка ръчно рисувана дреха.

Освен дрехи и чанти, спрей боята е подходяща за рисуване върху калъфки за възглавнички, покривки, завеси и други текстилни изделия.

Също така с помощта на спрейовете може да направите оригинална украса за различни поводи - сватби, кръщенета, рождени дни, Коледа, Нова година, Великден и др. Декорирането на покривки и завеси е подходящо при изработването на празнична украса.

Ако се чудите как да украсите сватбените столове например, направете калъфки, като ги обагрите с красивите нюанси на спрейовете. Може да съобразите цветовете на боите с цялостния празничен декор. По същия начин може да разкрасите покривките и завесите, ако има такива.

Изобилието от всякакви преливащи нюанси, ще ви позволи да направите най-атрактивната украса. Със сигурност всеки ваш гост ще остане впечатлен от събитието, което сте организирали.

Тези цветни пигменти, в удобни спрей опаковки, могат напълно да променят личния ви стил. С тях съвсем сами ще създадете най-оригиналните дрехи и аксесоари, които няма да намерите в никой магазин. Именно това прави спрей боите толкова специален и полезен творчески материал.

 

3.Скрапбукинг

Скрапбукингът е една от най-красивите и богато орнаментирани техники за ръчното изработване на тефтери, албуми, книги и органайзери във винтидж стил. Тя се отличава със страници и корици с накъдрени краища и изработени от картони в топли цветови комбинации.

За постигането на този ефект се използват най-различни материали и инструменти -  пънчове за изрязване, къдрави и бордюрни ножици, картони и листове в различни цветове, панделки, дантели, брокат и т.н.

Всеки скрапбук трябва да изглежда старинно. С боите в спрей може да създадете именно този старинен ефект върху кориците на всеки винтидж тефтер, както и неговите страници.

За целта използвайте боя в цвят по избор, като може да я комбинирате и с водни, темперни, акрилни бои, моливи и пастели.

 

4.Декориране на предмети

Спрей боята е подходяща за създаване на интересни дизайни върху мебели. Може да напръскате плотове на шкафове, етажерки и гардероби, столове, скринове.

Този цветен материал е идеален за постигане на винтидж и шаби шик стил, както и за пресъздаване на старинен вид на мебелите - т.нар. състаряване.

Изобилието от топли цветове ще прилегне на всяка мебел, а широкото приложение на спрейовете позволява използването ом върху дърво, пластмаса, метал, текстил.

 

5.Стени

Ако искате да разчупите домашния интериор, да внесете малко настроение и цвят, използвайте спрей боя Може да напръскате малки части от бордюри и стенни драперии, както и цели стени. Така ще създадете интересно цветно излъчване на интериора. За да стане още по-интересен крайният резултат, може да съобразите цвета на спрея с този на някой предмет в стаята. Така ще получите закачлива цветова комбинация.

 

6.Мебели

Спрей боите са създадени специално за хората, които обичат да експериментират с домашния интериор. С тях ще направите уникални дизайни във винтидж стил. Вече не е необходимо да изхвърляте ненужните мебели, защото може да ги превърнете в напълно нови. Цветните спей бои ще дадат втори живот на всяка мебел, която вече не харесвате и искате да замените.

 

Преобразяването на старите мебели ще се получи безупречно с всеки един от невероятните нюанси на Cadence shake и Dayly art ink spray. Благодарение на голямото рацзнообразие от цветове, лесно ще изберете точно този, който ще подхожда идеално на вашия интериор.

 

За да станат остарелите предмети още по-интересни и оригинални, може да включите различни видове структурни пасти, шаблони за отпечатване, метални обкови и други видове декорация.

 

При декорирането може да използвате разнообразна техника:

  • винтидж
  • провинциален стил
  • изтъркан шик.

 

Много важно предимство на тебеширените бои е, че не текат. Това ви освобождава от трудоемкото разглобяване на мебелите  и  ви позволява да ги боядисате във вертикалната позиция, в която се намират.

 

Със спрей боята може да преобразите всяка една мебел - шкафове, секции, етажерки, скринове, гардероби, ракли, кутии за дрехи. Подходящи са и за нанясане върху кухненски шкафове, тъй като състава им е абсолютно безвреден.

 

Предимството на този материал е, че не е необходимо да обработвате предварително предметите, които ще боядисвате. Няма нужда да сваляте старата им боя, покритие или нещо, което мислите, че би попречило за нанасяне на тебеширения цветен материал.

 

Ако е необходимо, може да отстраните от повърхността подпухнали, стърчащи дървени люспи, за да не ви пречат, докато нанасяте боята.

 

Единственото нещо, което трябва да направите е да се уверите, че повърхността, която ще оцветявате не е мазна, мокра или прашна.

 

Това е важно и гарантира устойчивостта и покривността на материала.

 

 7.Кутии за дрехи и бижута

За да разкрасите кутиите, в които съхранявате ценните си бижута или дрехи, може да се доверите на боите в спрей. Те са подходящи за използване върху изчистени и цветни повърхности, което означава, че може да декорирате заготовки за кутия, както и вече орнаментирани цветни , като само добавите акценти със спрея.

Резултатите ще бъдат удивителни. Ще получите най-красивите кутии, в които с удоволствие ще съхранявате любимите си вещи.

 

8.Отпечатване на шаблони

Шаблоните за отпечатване се използват за изработването на различни арт проекти. Боите в спрей са един от най-подходящите цветни пигменти за тази цел. С тях ще направите уникална декорация за всеки свой проект. може да създавате различни изображения върху всякакви повърхности.

 

За да направите това изберете шаблон по избор. Ако не разполагате с готови шаблони, може да си направите сами, като разпечатате желаното изображение на принтер и го изрежете с помощта на ножица или макетно ножче.

 

Ако желаете по дребна декорация, използвайте щанци и пънчове за изрязване, с които да доукрасите шаблона.

 

След като сте готови с изработването му, поставете го върху избраното от вас място, което ще декорирате, фиксирайте го и започнете с пръскането.Целта е да се запълнят изрязаните пространства. Изчакайте няколко минути, за да може боята да изсъхне. Боята е изсъхнала, когато спре да има мокър ефект. Така може да сте сигурни, че вече може да премахнете шаблона, без да нарушите готовия отпечатък.

 

С тази техника  могат да се украсяват покани, картички, пана, дрехи, рокривки, празнична декорация, салфетки за различни събития, както и сувенири. Ако все още не сте работили със боя спрей и се чувствате неуверени, не пропускайте възможността да изпробвате невероятния ефект на този цветен  продукт.

 

Потърсете наръчници и видео материали, в които други творци споделят опита и знанията си.Сами ще се убедите колко лесно и приятно се работи с този материал. С него ще превърнете всяка дреха и чанта  в атрактивно модно бижу.

 

Освен това ще създадете най-уникалните медия микс проекти, които може спокойно да внесете в своя дом.

 

Цени

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

 Стойността на всеки продукт зависи от вида, размерите и неговото количество.

 

Защо ЕМ АРТ

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество:

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали.

Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.

При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни.

При поръчки на стойност над 100 лв, доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните идеи реалност!

 
'