ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Хризокола естествени и полускъпоценни камъни

Самата царица Клеопатра винаги е носила накити от хризокола, поради успокояващата женствена сила на този полускъпоценен камък. Той съчетава мирът на безкрайната синева с жизнеността на зелената морава. Предлагаме ви ефектни мъниста на разумни цени от запленяващия минерал, който ще поднови творческата ви мотивация.

Виж повече
8 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (1)
Тип на стоката (1)
Размер (6)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (2)
Цвят микс (1)
Качество (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА топче клас А 12 мм ~32 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА във формата на топче
Код: 144406 Брой: 32
Цена28.80лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА топче клас А 8 мм ±38 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА клас А във формата на топче
Код: 144403 Брой: 38
Цена17.40лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА топче клас А 10 мм ~39 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА клас А във формата на топче
Код: 144405 Брой: 39
Цена23.20лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА топче 4 мм ~95 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА с допълнително оцветяване във формата на топче
Код: 142061 Брой: 95
Цена2.60лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА топче 8 мм ±50 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ХРИЗОКОЛА с допълнително оцветяване във формата на топче
Код: 142063 Брой: 50
Цена3.60лв.
Добави в любими

Хризокола

 

Истинската сила се изразява най-добре чрез нежност – това е най-общото послание, което изумително красивият  кристал носи със своята магнетична същност.

Римският историк Плиний използва за първи път названието на кристала, за да опише вещество, чието наличие е открито в минерални извори в Тибет и Персия. Името му произлиза от гръцките думи chrysos, която означава злато и kola – лепило. Името се отнасяло към материал, използван от древните гърци за спойка между различни метали.

В древен Египет, камъкът е смятан за свещен заради силата му да вдъхновява към мъдри решения. Хората вярвали, че той има протективна сила върху своя притежател и го защитава от психически атаки. Не случайно е бил един от любимите камъни на Клеопатра, която не се разделяла с бижутата си с хризокола.

 

Тюркоаз или Хризокола?

Често двата вида полускъпоценни камъни са бъркани заради цвета си. На практика, това е единствения сходен белег между двата кристала.

Съставът на синята хризокола я отличава с изключително мека структура, която е много харесвана от любителите на скъпоценни камъни. Смесена със силициев диоксит, хризоколата придобива гелообразна структура, а втвърдявайки се образува синьо-зелени нюанси. Твърдостта на този примес е много полезна за майсторите на бижута, тъй като ги прави устойчиви на различни обработки.

 

Лечебни и мистични свойства

Хризоколата е камък на Богинята и тези, които резонират с нея ще почувстват нейната изгряваща енергия в себе си. Насърчава прошката, мира и стабилните емоционални връзки.

Ако имате усещането, че вършите всичко монотонно и по определен поведенчески модел, магическите свойства на камъка ще ви помогнат да възстановите своята натурална спонтанност.

Преди всичко се смята, че това е камък на задълбочената комуникация. Спокойствието, което тюркоазените му нюанси излъчват се свързва с истината и вътрешната мъдрост. Има способността да подчертава силата на думите и въздействието, което имат, както и да укрепва характера.

Символ на мъдрите жени по цял свят, хризоколата символизира знанието, изразено чрез писане, рисуване, музика или актьорство.Любим талисман на музикантите и чудесен подарък на възрастни жени и баби.  

Едно от най-любопитните вярвания е свързано със силата на кристала да задържа човек у дома или в определено пространство. Тази му способност е известна на монасите от векове. Полезен кристал за отшелници и затворници, защото облекчава пристъпите на безпокойство и депресията, които са неизменен спътник на усамотението.

В модерни дни, камъкът се използва от хората, работещи в компютърната индустрия, тъй като успокоява емоционалния стрес.

Лечебните му свойства са предимно в областта на нервните разстройства – депресия, невроза, параноя и хиперактивност.

Освен всичко изброено до тук, хризоколата помага за намаляване и облекчаване на менструалните болки, спомага за безпроблемна бременност.

Твърди се, че помага на щитовидната жлеза и бъбреците. Използва се при високо кръвно налягане, високи нива на кръвна захар и заболявания на белите дробове.

Хризокола подпомага храносмилането и лекува проблеми, които са свързани с тазобедрени стави, артрит и ревматизъм.

Ако страдате от мускулни болки и крампи, то този кристал и подходящ талисман, с който да съжителствате.

Въпреки, че няма научни доказателства, специалисти в областта на алтернативната медицина твърдят, че е много полезен камък за инфекции, белези и изгаряния.

 

 

Зодиите и камъкът?

Благодарение на оптимистичните възгледи на представителите на зодия Стрелец, кристалът е един от най-силно въздействащите върху авантюристичната натура на тази зодия. Освен с характерните черти на характера, хризокола се свързва и с времето от година, което е отредено за Стрелците – 22 ноември – 21 декември, тъй като синият й цвят се свързва с началото на зимата.

 

Защо да изберете Хризокола от ЕМ АРТ?

Изработвате свои авторски бижута, имате нужда от уникален подарък за близък човек или имате нужда от талисман, който да носи уникалните мистични свойства на хризоколата? То тогава разгледайте богатата ни колекция от мъниста, които сме подбрали специално за вашите проекти. В зависимост от броя и размера на нанизите варират и цените, които са между 3 и 25 лева. Разполагаме с различни нюанси, с които няма да останете незабелязани, а проектите ви ще се превърнат в творения на изкуството.

Предлагаме ви богата палитра от възможности и начини за пазарене. Онлайн или на място, в някой от наши търговски обекти в страната – гарантираме професионално отношение и консултация от нашите консултанти.

 

Доставка

Онлайн поръчки се приемат 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Доставката се осъществява до четири работни дни след приета поръчка, с удобна за вас куриерска фирма.  За да ви улесним максимално ви предлагаме два удобни начина за плащане – чрез банков превод или с пощенски превод посредством наложен платеж.

'