ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Декоративни ленти с алуминиев кант

Панделките от органза с алуминиев кант, които предлагаме, са предимно празнични с ефектни сребърни и златни орнаменти за настроение и блясък. По-семплите между тях са едноцветни с брокатени отблясъци. Алуминиевият кант дава възможност на лентата да се оформи по-добре и да запази желаната форма. Възползвайте се от изгодните ни цени и си създайте празничен разкош.

Виж повече
12 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (1)
Материал (2)
Тип на стоката (4)
Размер (7)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (3)
Цвят микс (1)
Цвят ефект (1)
Тема (1)
Марка (1)
Лента органза 50 мм с алуминиев кант щампа и брокат АСОРТЕ -2.7 метра
Топ продукт

Код: 402642 Тегло 22 гр Брой: 1
Цена2.80лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 25 мм с алуминиев кант и брокат АСОРТЕ -2.70 метра

Код: 402696 Тегло 25 гр Брой: 1
Цена2.20лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 40 мм с алуминиев кант и брокат АСОРТЕ -2.70 метра

Код: 402697 Тегло 35 гр Брой: 1
Цена2.50лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 50 мм с алуминиев кант и брокат АСОРТЕ -2.70 метра

Код: 402698 Тегло 33 гр Брой: 1
Цена3.20лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 60 мм с алуминиев кант и брокат АСОРТЕ -2.70 метра

Код: 402699 Тегло 39 гр Брой: 1
Цена4.00лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 25 мм с алуминиев кант щампа и брокат АСОРТЕ -2.5~2.70 метра
Топ продукт

Код: 409010 Тегло 15 гр Брой: 1
Цена1.60лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 63 мм с алуминиев кант щампа и брокат АСОРТЕ -2.7 метра

Код: 402637 Брой: 1
Цена3.20лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лента органза 38 мм с алуминиев кант щампа и брокат АСОРТЕ -2.7 метра
Топ продукт

Код: 402601 Брой: 1
Цена1.60лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи

Характеристика на продукта

Органза представлява фина и прозрачна тъкан, която обикновено бива изработвана от копринени нишки, а в наши дни най-често от полиестер или найлон.

Най-луксозната и качествена органза, която може да бъде намерена на пазара, разбира се е копринената. Едни от най-популярните с производството си на органза държави в света са Индия, Китай, Франция и Италия.

Този толкова ефирен и нежен материал е подходящ и доста предпочитан при сватбените, бални и вечерни рокли, а също така и за направата на пердета.

Има случаи, при които органза бива използвана в истински добрите бутици за цветя, при изработването на букетите.

 

История на органзата

Самият термин „органза” се свързва с думата „органзин”, която в съвременните времена се отнася до всеки вид копринена нишка, която бива направена чрез стандартния метод на усукване.

Подобно на повечето копринени платове, органзата се е появила в периода след „Пътя на коприната”, който е представлявал древна мрежа от търговски пътища, простиращи се от Китай към Европа.

Известно е, че от доста векове органзата се използва на Запад като материал за вечерно, сватбено и друг вид облекло, при което желаният ефект е лека и полупрозрачна тъкан.

 

 Материал и процес на изработка

 Процесът на изработка, който се използва при производството на този вид плат, варира спрямо вида материал, от който ще се произвежда органза. Ако например тя бива направена от полиестер, то следва да се синтезира в специална лаборатория от изцяло неорганични компоненти. Процесът на производство на полиестер включва рафинирането на петролното масло в текстилна прежда и в този процес се използват доста различни машини и химикали.

Производството на коприна обаче е чисто органичен процес, който не използва никакви синтетични химикали. Този материал се добива от копринени червеи, които естествено произвеждат копринени пашкули. След това тези пашкули се сваряват или потапят в гореща вода и след това се „намотават“ или разплитат, за да ги превърнат в струни от фибри.

Процесът на производство на органза обаче е равномерен след момента, в който се произвежда готова текстилна прежда. Независимо дали се използват коприна или синтетични влакна, следващата стъпка при направата на органзин е усукване на две влакна в противоположни посоки. Когато след това тези влакна се съберат, те естествено се прилепват едно към друго поради противоположните кинетични сили.

Преди да се превърне получената прежда в тъкан, тя се пени и обработва с киселина, което увеличава нейната здравина. Тази твърдост е един от основните определящи фактори, който отличава органзата от другите копринени облекла. Този процес на обработка с киселина не е необходим за полиестерни или найлонови влакна, тъй като те вече са сравнително твърди.

Специфичното при органзата с алуминиев кант е самият металически орнамент, който е със сребрист или златист блясък. Някои от продуктите, които предлагаме са по-бляскави и богати, а други по-семпли, едноцветни и с брокатени отблясъци.

Алуминиевият кант спомага за по-лесното оформяне и съответно запазването й в желаната форма.

 

Приложение и предназначение

 Освен с известното си приложение в сватбените рокли и облекла, органзата може да бъде открита и при вечерните облекла, които също често подчертават ръбовете и сложните си гънки.

Органза може да бъде изпозлвана и при направата на сценични костюми като обикновено се употребява при долни ризи и специални танцови дрехи като туту. Отвъд света на облеклото, този вид плат може да се използва и за изработка на завеси, абажури или други форми на интериорен декор.

Всички ленти и панделки от органза имат широко приложение и предназначение. Те са много фини и ефирни. Широката им употреба не спира само до официални облекла, но и при опаковането и декорацията на подаръци, букети, за интересен и фин акцент при скрапбук декорации или подвързване на скрапбук албуми и албуми за снимки, тефтери, органайзери, микс медия проекти, а също и за изработката на нестандартни бижута.

Органзата с алуминиев кант намира широко приложение в изработката на интересни и празнични украси, опаковки за подаръци и като красив акцент върху картички и албуми.

При нас ще намерите всички ленти от органза за декорация не само в различни цветове и размери, но и в разнообразие от разфасовки.

 

Видове органза

 • Класическа органза – този тип органза първоначално се е изработвала от коприна, но в наши дни по-често, тя се прави от полиестер или найлон;
 • Блестяща или огледална органза – този вид носи името си поради, блестящите нишки, които са включени при изтъкаването му. Обикновено се изработва се от полиестер и е нйа-блестящата форма на органза, тъй като отразява светлината много добре;
 • Кристална органза – това е най-често срещания и популярен вид органза. Той е мек, лек и притежава фин блясък. Изработва се от коприна или полиестер и се използва за направата на булчиски рокли, а също и за декора у дома и др.;
 • Перлена органза – както издава самото име, в този органза има перлен цвят и блясък, поради това наподобява истинска перла;
 • Смачкана органза – умишлено бива смачкана при още при производството, за да има набръчкан вид;

 

Специфични характеристики на органза плата

 • Прозрачност – при самото тъкане на плата се образуват малки дупки, поради това и органзата е прозрачна. Смята се, че колкото повече дупки има на сантиметър плат, толкова по-качествен е той;
 • Финост – материята е изключително тънка и фина, поради това, че нишките са усукани много плътно;
 • Ефирност – този вид плат успява да улови светлината и да отразява слънчевите лъчи невероятно. Този ефект се получава, поради качеството на материала на изработка и всички усуквания;
 • Здравина – заради киселинната обработка на нишките преди тъкането, органзата е леко твърда;
 • Дишаща – органзата е доста въздушна и дишаща материя, тъй като всички дупки в тъкната, пропускат въздуха с лекота;
 • Лесно се мачка – поради това, че е толкова тънка и фина тя се намачква доста лесно;

 

Идея за декорация с органза на лента

Направете интересна и доста ефектна декорация на вашата маса, подходяща за летни събирания, тържества, сватби, абитуриентски, рождени дни и други. За целта ще се нуждаете от няколко различни органза ленти с или без алуминиев кант.

Цветовете разбира се трябва да съобразите с повода, но е препоръчително да не са прекалено много или друг вариант е да е един цвят, но в няколко различни нюанса.

 

Как се прави?

 1. За основа на самата декорация е добре да използвате бяла покривка, за да могат органзените ленти да изпъкват повече.
 2. Поставете лентите по тяхната дължина по единия край на покривката, след което е много важно да ги подпъхнете една под друга, за да може декорацията ви да бъде стабилна и да не се развали или размести от вятъра, ако събитието е навън.
 3. За още повече стабилност на декорацията можете да закрепите лентите на ключови позиции, използвайки безопасни игли за бялата покривка. А, за да скриете иглите, добавете цветя от органза или други цветя и листа за декорация или различни дървени фигурки и щипки по ваш избор.

Друга идея, за закрпеване на лентите е да вземете няколко цветни торбички от органза, които можете да напълните с пясък, мъниста, камъчета или каквото решите, съобразено с повода. След това просто ги завързвате за двата края на лентите и ги оставяте да висят свободно от двата края на масата като тежести.

 1. И накрая, за да завършите вашата декорация можете да добавите стъклени буркани или шишета, украсени с красиви ленти от дантела, органза или дори ефектни ширити. С тяхна помощ ще придадете един доста нежен и романтичен завършек на вашата декорация, който би бил много подходящ, ако поводът е сватба или дори лятно градинско парти.

 

Част от нашите продукти

 • Лента органза с алуминиев кант с щампа и брокат, АСОРТЕ, 50мм, 2.7м;
 • Лента сатен с алуминиев кант, червена, златна или сребърна с щампа, 38мм, 1м;

 

Ценови диапазон

 Лентите от органза с алуминиев кант, които ще намерите при нас са на много добри цени и с истински високо качество. Цените варират от 0.40ст. до 4.00лв.

 

 Защо ЕМ АРТ?

ЕМ АРТ е верига от магазина за хоби и крафт материали. Разполагаме с цели 14 обекта в цялата страна. В градовете: Варна, София, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Шумен и Велико Търново. В нашия обновен сайт ще намерите всичко, което ще ви бъде необходимо за осъщестяването на всяка ваша идея или проект. А при евентуални запитвания или въпроси ще бъдете обслужени и насочени от нашите опитни консултанти.

Магазини Емарт разполагат с впечатляващо разнообразие от ленти от органза с алуминиев кант и всичко, което ще ви бъде необходимо, за да осъществите своите идеи и проекти. Качеството е високо, а цените ниски. И всичко това, за да можем да задоволим всяко ваше желание.

Разнообразието от органза с алуминиев кант на лента е наистина голямо. Ще откриете, както отделни ролки от органза или сатен, така и цели комплекти АСОРТЕ, с различни цветове, щампи и брокати. Подходящи за опаковане на подаръци, подвързване на албуми, тетрадки, празнична декорация на картички, столове, маси и други.

А в подкатегория „Ленти от органза за декорация”, ви очакват над 200 артикула от органза, сатен и дантела. Нужно е само да дадете свобода на въбражението си и ще сътворите най-прекасните декорации и украси.

 

Доставка

За поръчки и доставка, желаем да ви уведомим, че при покупка от сайта, заплащането с наложен платеж може да се осъществи чрез  пощенски паричен превод или по банков път. Стараем се максимално да улесним вас, нашите клиенти, защото знаем колко ценно е времето ви.

Поръчки могат да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а доставките се извършват в рамките на 4 работни дни от момента, в който поръчката бъде потвърдена.

За въпроси можете да се свържете с нашите  консултанти в онлайн магазина emart.bg. Като тяхното работно време е от понеделник до събота – от 9:30 до 18:30 часа и в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

Уверяваме ви, че Всички предоставени от вас лични данни ще бъдат защитени според Закона за защита на личните данни.

'