ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Материали за отливки

Материалите за отливки, които ви предлагаме включват гипс, мрамор, креда, течен камък и силикон. Силиконът се използва и за направата на калъпи. Уверете се в ниските ни цени и се потопете в творческия свят на нашите продукти, където ще откриете много нови идеи и вдъхновение.

Виж повече
5 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (5)
Материал (2)
Тип на стоката (4)
Цвят (1)
Тегло (2)
Марка (3)
Керамична пудра ЛОРКА 800 гр

Код: 843520 Тегло 800 гр Брой: 1
Цена6.80лв.
Добави в любими
Силикон за отливки ЛОРКА двукомпонентен 200 мл и втвърдител 15 мл

Код: 842204 Тегло 300 гр Брой: 1
Цена14.00лв.
Добави в любими
Гипсова лента /бинт/ за моделиране Mont Marte 10x450 см
-30%

Код: 842247 Брой: 1
Стара цена
7.40 лв.
Цена5.18лв.
/ Промоция
Добави в любими
Гипс за отливки Mont Marte бял -1 кг.

Код: 842246 Брой: 1
Цена7.20лв.
Добави в любими
Течен камък ЛОРКА 1 кг

Цената на доставката се променя ако количествата са по-големи
Код: 842065 Тегло 1000 гр Брой: 1
Цена2.00лв.
Добави в любими

 Материали за отливки

При нас ще откриете разнообразие от материали за отливки, сред които: гипс, мрамор, креда, течен камък и силикон.

Сега ще представим всеки един от гореизброените материали поотделно, за да се запознаете отблизо с всеки един от тях.

 

Гипс

Гипсът е много мек минерал със свързващо свойство.  Гипсът се състои от химичните елементи калции, сяра, кислород и вода. Накратко един екологичен, биологично безупречен материал използван в строителството още от древните египтяни.

Гипсът има същото pH като човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден.

 

Мрамор

Мраморът е метаморфна скала, изградена от калцит или доломит (последните се наричат доломитни мрамори). Оцветяването варира от чисто бяло до всевъзможни нюанси на цветовете. 

 Мрамор се произвежда чрез разпадане на варовик, който не е в животински черупки и растения. Терминът “мрамор” в геологията се ограничава до метаморфни скали, в които карбонатните минерали са прекристализирали.

Този процес като цяло увеличава средния размер на зърната, което придава на мрамора блестящ и привлекателен външен вид. Блясъкът е причината да го наречем така – от гръцки marmaros- блестящ. 

 

Креда

Най-разпространени са три типа креди за надписване:

 • суха креда,
 • маслена креда,
 • восъчна креда.

Маслената креда се произвежда от пигмент на ленено масло, което се пресова.

Аналогично се произвеждат и сухите креди, но при тях не се използва масло. Восъчните креди са направени на базата на най-висококачествен восък и пигменти.

Съществуват два основни типа креди: меки и твърди. Меките креди се състоят основно от чист пигмент и малко количество свързващо вещество. При твърдите креди се използва по-голямо количество свързващо вещество.

Кредите и тебеширите намират широко приложение както в училището, така и в много различни сфери на индустрията и производството. В разработката на тези продукти, е обърнато специално внимание на качеството, дълготрайността, лесната употреба и въздействието на околната среда.

Всички продукти отговарят на актуалните изисквания за емисии в атмосферата и са напълно безвредни за околната среда. Тези и други характеристики, осигуряват надеждна и заедно с това дълготрайна маркировка на надписаните повърхности.

 

Течен камък

Той позволява лесно отливане на различни форми и най-важното – лесна последваща обработка. Материалът позволява пробиване, рязане и дооформяне със стандартни инструменти. Има подходяща плътност и здравина, която с времето се увеличава.

Може да бъде оцветяван и обработван с различни продукти.Обикновено се използва за отливане в калъпи и призволни форми.

 

Силикон

Силиконът е смесен органично-неорганичен полимерен материал (каучук).

Свойствата, които притежава са:

 • температурна устойчивост,
 • водонепромокаемост (хидрофобия),
 • издръжливост от въздействието на кислорода, озона и ултравиолетовата светлина,
 • твърдост,
 • добра електроизолация,
 • ниска химическа реактивност (не взаимодейства лесно с други химически елементи и съединения),
 • добра изолационност.

 

Приложение и предназначение

Материалите за отливки са задължителни за професионалните творци и са чудесни за направата на ръчноизработени подаръци или освежаване на интериора у дома от любителите на хоби и арт начинанията. С помощта на голямото разнообразие от материали за отливки на практика могат да се направят толкова много неща, с които да развивате креативността и творческото си мислене.

Едно от най-разпространените приложения на гипса с цел отливка е да сложите ръка или краче на вашето дете, за да се получат отпечатъци като по този начин завинаги ще имате спомен за времето, в което е било малко.

Използвайки силикона можете да напрвите невероятни авторски коледни украшения за елхата, които после да покриете с няколко слоя изкуствен сняг и да запечатате всичко с прозрачен лак за нокти или лак за коса с много силна фиксация. Накрая ще имате прекрасни ръчно изработени коледни играчки, които да окачите на коледното дърво или да подарите на приятели.

Можете да направите не само коледни играчки, а също и различни арт украшения в неправилни форми, които ако след това бъдат украсени подобаващо биха могли да се превърнат в уникални аксесоари и за вас и вашите приятели.

С течния камък и мраморът пък можете да изработите прекрасни бижута като например гривни и колиета. Така ще създадете свой собствен стил и дизайн, нещо оригинално и напълно неповторимо.

Идеите са безброй, имате нужда само от вашите идеи и въображение, за да сътворите чудни неща.

 

Как се използва течният камък?

В подходящ съд се изсипват 180 мл. вода и се добавят 500 г. от сместа. Бърка се интензивно до получаване на еднородна каша. Оставя се за около 5 минути леко да се сгъсти, след което се бърка отново, в резултат на това течният камък се отпуска и втечнява. Готовата смес се изсипва в предварително приготвената форма.

За да се отдели по-лесно е препоръчително формата да бъде намазана предварително малко с някаква мазнина или покрита с фолио, найлон или други лесно отделящи се покрития.

В зависимост от околната температура, формата придобива постепенно якостни качества. След 24 ч. формата се проверява и ако има здравина може да бъде извадена. Ако материалът е още мек се оставя за още 12-24 ч. в зависимост от температурата.

 Това не пречи да се обработват видимите и достъпни части от нея. Тя е още мека лесно се реже, пробива и дообработва с подходящи инструменти длета, пили за метал, дърво и други. С времето здравината се покачва и обработката става по-трудна. Пълната здравина се достига след 20 дни.

Готовата форма е желателно да се покрие с грунд и  по желанеи може да се украси с всички средства на декупажа. В сместа може да се сложи акрил мат или гланц, който да придаде желания цвят.

Накрая, използваните инструменти се почистват с топла вода.

 

Част от нашите продукти

Тук на сайт, а така също и в нашите физически магазини ще октриете разнообразие от качествени материали за отливки като:

 • Керамична лудра ЛОРКА, 800 гр.;
 • Силикон за отливки ЛОРКА, двукомпонентен, 200 мл., с втвърдител 15 мл.;
 • Гипсова лента /бинт/ за моделиране Mont Marte, 10х450 см.;
 • Гипс за отливки Mont Marte, 1 кг.;
 • Течен камък ЛОРКА, 1кг.;

 

Ценови диапазон

Всички материали за отливки, които ще откриете при нас са на изключително ниски и достъпни цени, които варират от 1.50 лв. До 13.00 лв.

 

Защо ЕМ АРТ?

В нашия обновен сайт ще намерите всичко, което ще ви бъде необходимо за осъществяването на всяка ваша идея или проект. А при евентуални запитвания или въпроси ще бъдете обслужени и насочени от нашите опитни консултанти.

Нашите магазини разполагат с впечатляващо разнообразие от материали за отливки и всичко, което ще ви бъде необходимо, за да осъществите всички ваши идеи и проекти. Качеството е високо, а цените ниски. И всичко това, за да можем да задоволим всяко ваше желание.

Те са изключително практични и лесни за употреба. Можете да ги включите във всяка ваша идея или проект и със сигурност няма да сгрешите.

В същата категория „Структурни пасти и вакси“ ще откриете още богата гама от антични пасти и вакси, грундове, лакове и добавки за акрил и декупаж и ефекти, медиуми, патина и пудри.

При нас ще намерите още голямо разнообразие от четки, валяци шпакли, платна, основи, бои и всичко останало, което ще ви бъде неоходимо за да създадете истински шедьовър и да превърнете всяка ваша идея илипроект в реалност.

 

Доставка

За поръчки и доставка, желаем да ви уведомим, че при покупка от сайта, заплащането с наложен платеж може да се осъществи чрез  пощенски паричен превод или по банков път. Стараем се максимално да улесним вас, нашите клиенти, защото знаем колко ценно е времето ви.

Поръчки могат да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а доставките се извършват в рамките на 4 работни дни от момента, в който поръчката бъде потвърдена.

Уверяваме ви, че Всички предоставени от вас лични данни ще бъдат защитени според Закона за защита на личните данни.

'