Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

3D напукваща боя за декорация

   Съвременните крафтърски материали правят чудеса. Те дават възможност, с помощта на известни умения, да се манипулира не само пространството, но и времето. Напукващите 3D бои са между тези чудодейни артикули, които може да си закупите от нас. Ние подкрепяме творческите ви инициативи, поддържайки максимално ниски цени на нашите продукти.

   ЗD напукващата боя е плътна и гъста. Тя е на водна основа и се нанася с помощта на шпатула върху акрилния грунд-лепило. При изсъхването си тя се разпуква, образувайки красиви кракле пукнатини. За да се предпази от увреждане, получената декорация, е добре да се запечата с краен лак.

Виж повече
0 артикула | Стр. 1/0

Описание на 3D напукваща боя

 

3D боите с напукващ ефект се използват за създаване на декоративен старинен  вид върху различни повърхности. Те са на водна основа, притежават гъста, плътна консистенция и се нанасят с помощта на шпатула.

След като се нанесе и изсъхне, боята се напуква и образува т.нар. кракле  пукнатини, които са изключително красиви и подходящи за декориране на всякакви предмети. Може да се комбинират с декупажната техника.

Препоръчително е използването на запечатващ финален лак, за да се предпази от увреждане получената декорация. Материалът може да се използва от професионалисти и от начинаещи хоби творци. Нанася се лесно, като същевременно работата с него е забавна и развлекателна.

 

Видове

 

Цветните 3D бои се предлагат в уникални разнообразни цветове. Палитрата от нюанси е изключително голяма и би направила възможни и най-смелите арт проекти.

 

Приложение

 

Преди да започнете нанасянето на напукващата 3D боя е необходимо да подготвите повърхността, която ще състарявате.

За целта:

 • Отстранете всички видове замърсявани от предмета, с който ще работите - мазни петна, прах, ронливи участъци, грапавини.
 • Грундирайте с два слоя грунд, като изчакате всеки слой да изсъхне добре. Това е необходимо, тъй като грундът уеднаквява основата и намалява попиваемостта, което ще ви спести и доста голяма част от материала.
 • Нанесете един слой латекс или акрилна боя и един слой от напукващата 3D боя. След като изсъхне може да повторите - слой боя, слой напукващ материал. След като изсъхне ще видите получаването на търсения ефект.

Ако не положите грунд предварително, ще трябва да нанесете 3-4 слоя от боята, което ще ви донесе доста голям разход на материал и време.

 

1.Състаряване на повърхности

 

 • Мебели

В днешно време съществуват изключително много материали и техники, които напълно заменят купуването на нови мебели. Напукващите бои са едни от тях. С тях ще създадете уникални интериорни дизайни. Те могат да променят коренно старите ви мебели.

За да преобразите всяка мебел по интересен начин заедно с тях може да приложите и техниката за декупаж. Ако ви е омръзнало от досегашния облик на вашия дом или нямате възможност да смените цялостното обзавеждане, боите за кракле са идеалния начин да направите това.

Може да преобразите всяка мебел - скринове, шкафове, ракли, етажерки, поставки, масички за кафе, за телевизор, легла, табли, ламперии и т.н. Може дори да промените също настолните лампи и други предмети, които са част от декорацията на дома ви.

Ще ви бъдат необходими следните материали:

 • Предметът, който искате да декорирате - например стол, маса или шкаф
 • Напукващи бои в цветове по избор. Ако комбинирате с техника за декупаж се снабдете с красиви салфетки с интересни мотиви, кожа или плат
 • Ножица
 • Шкурка, за да подготвите повърхността, върху която ще нанасяте боите за състаряване
 • Лепило (ако комбинирате с декупажна техника)
 • Шпатула за нанасяне на боята
 • Акрилни бои
 • Лак за дърво.

Преди да започнете нанасянето на напукващата боя, сложете няколко слоя грунд, който да подготви добре повърхността за напукващия материал. След поставянето на всеки слой, изчаквайте грунда да изсъхне. Когато сте готови, може да преминете към краклето.

Поставете плътен слой и отново го  оставете да изсъхне. Ще видите как се образуват красиви пукнатини. Уникалното при този материал е, че всяка състарена повърхност е уникална и не може да бъде повторена и да изглежда точно по същия начин като предходната.

Изобилието от цветове ви дава възможност да правите всякакви състарявания, които може да съобразите с цвета на стените в стаите или с този, на някой друг предмет от домашния декор.

 

Кутии за съхранение

 

Напукващите 3D бои могат да се използват не само за полагане на основен състаряващ ефект, но с тях може и да рисувате. Върху капака на кутия за бижута, дрехи или за подправки, нарисувайте интересна картинка - флорални мотиви, геометрични фигури и всичко, което роди въображението ви.

Изчакайте да изсъхне и се насладете на невероятно красивите пукнатини, които ще се получат по рисунката. Тези кутии, освен удобни за съхранение, ще се превърнат и в красива част от цялостната картина на вашата стая.

Може да комбинирате различни цветове и да рисувате с боите като с темперни и акрилни. Пожелание използвайте и други видове цветни материали. Допълнително може да добавите брокат, камъчета, неонови акрилни цветове, за да направите картинката още по-ефектна.

Крайният резултат ще бъде удивителен. Ще имате състарени и добре изрисувани кутии, в които ще съхранявате любимите си вещи.

Освен кутии предназначени за представителите на нежния пол, с помощта на напукващите 3D бои, може да направите доста оригинални кутии за съхранение и за мъжете. Например за съхранение на инструменти, малки части, отвертки и т.н.

Освен за лично ползване декорираните предмети са подходящи и за подарък, който несъмнено ще впечатли своя собственик.

Състареният дизайн не е претенциозен за това би се харесал и на силния пол. Една добре изпипана състарена кутия или куфарче ще впечатли всеки любител на бързите ремонти.

Намерете подходящ предмет или сами направете куфарче за съхранение. Може да използвате дървени материали, пластмаса, метал. Нанесете светла основа и след това напукващата боя.

Изчакайте да изсъхне и се насладете на невероятните резултати. Такова куфарче с инструменти ще стои доста добре в работилницата на всеки мъж.

 

2.Декориране на стени

 

Ако обичате нестандартните арт дизайни, стените покрити с напукваща боя, определено ще ви харесат.

Това е един по-различен и необичаен начин да боядисате някоя част от стаята. Резултатът наистина е впечатляващ, тъй като напукващият материал ще има възможността да се разнесе на голяма площ и да покаже в целия си блясък, красотата на напукания ефект.

Използвайте единични нюанси или направете микс от няколко цвята. Стените ще добият уникален облик, наподобяващ старо напукано дърво.

По този начин може да направите не само вътрешна стена, но и външна, например на беседката в двора или на откритата ви механа. Така определено ще постигнете страхотен дизайн.

 

3.Декориране на плотове

 

Напукващите 3D бои ще преобразят и всеки плот, върху който пиете чая си сутрин, или питието вечер. Ако искате да обособите такъв романтичен кът за релаксация, напукващият материал е най-оригиналният материал, с който може да постигнете това.

Грундирайте повърхността със светъл грунд и положете цветната боя с напукващ ефект Изчакайте и лакирайте с финален, за да запечатате добре готовия плот.

 

4.Изработване на пана

 

Специално за любителите на приложните изкуства и изработването на арт пана, напукващата боя се включва с пълна сила.  С нея ще изработите най-оригиналните пана.

Може да комбинирате напукващите бои с елементи за декорация и с други цветни материали. Готовите творчески проекти ще стоят прекрасно на всяка стена.

 

5.Медия микс

 

Микс медията е вид арт концепция, развита през 20- ти век. Тя се получава, когато артистите от постмодернизма започват да обвързват традиционните изкуства - скулптура и живопис.

Медия микс се открива във всеки творчески продукт, за чието изработване са използвани повече от един или два вида материали. Днес този вид изкуство се използва от професионални творци и от хоби майстори. С него се създават най-различни картички, сувенири, колажи, картини, пана и декупаж.

Характерно за микс медията е, че се използват абсолютно всякакви материали, не само класическите бои, картон и моливи.

За изработването на различни арт предмети, при тази техника се включват различни видове бои, плат, кожа, картони, мъниста, камъни,  копчета, монети, прибори за хранене, сухи листа, болтчета, винтчета, разнообразни малки метални, пластмасови и дървени елементи и много други.

Използването на пънчове, за изрязване, шаблони и бордюрни ножици е силно характерно, за да се постихне допълнително орнаментиране на отделни части от микс продукта.

Медия микс е наистина много богато и интересно творчество. Получените арт творения са наистина уникални и изключително красиви.

Напукващите 3D бои намират приложение в медия микса, при рисуването на различни фигури и форми със нацепен завършек.

Те могат да се използват върху всякакви повърхности. Ефектът, който ще постигнете с тях е уникален.

 

6.Декориране на рамки

 

Отдавна изчистените дизайни се смятат за скучни и обикновени. Всеки иска да вмъкна в дома си нещо по-интересно и по-необичайно.

Боите за състаряване са идеален начин да разчупите скучния интериор. Може да ги нанесете върху всякакъв материал и да се насладите на невероятния ефект, който създават.

С техниката за състаряване може да изработите уникални рамки за снимки, картини и огледала.

 

7.Декориране на градинско обзавеждане

 

Както споменахме, боята за състаряване и напукване, може да се използва и за предмети, които са на открити пространства. Такива например са градинските беседки, пейки, столове, маси, навеси, огради.

Боите за напукване ще променят изцяло излъчването на вашия двор. С уникалните цветове, може да направите красива декорация.

Подходящи са за състаряване на огради, пейки и всичко, за което може да се досетите. Единственото важно нещо, което не трябва да пропускате е да запечатате напукващата боя с краен водоустойчив лак.

Това е необходимо, защото тези предмети са изложени на атмосферни влияния - променлив въздух, слънце, вятър, дъжд, сняг, влага, прах. Лакът ще спомогне за по-дългия живот на 3D боите и на издържливостта на декорираната  повърхност.

Ако все още не сте изпробвали ефекта на напукващите 3D бои, не трябва да пропускате да го направите.

Определено този материал ще допълни идеално всяко ваше произведение на изкуството и ще му придаде един красив състарен дизайн.

 

Цени

 

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

Ценовата стойност на продуктите в категорията зависи от вида и количеството на опаковките, в които се предлага.

 

Защо ЕМ АРТ?

 

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество – всякакви видове инструменти за работа, всякакви видове мъниста, различни видове хартия, картон, аксесоари за бижута, материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали.

Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.

При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

 

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни.

При поръчки на стойност над 100 лв., доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните си проекти реалност!

 

'