ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Нефрит естествени и полускъпоценни камъни

Нефритът е една от разновидностите на обожественият от китайците камък "джейд". Той е "вълшебният талисман на изтока". Ще го познаете по музикалният тон, който издава при удар. За да се сдобиете с нефритени мъниста не е необходимо да търсите на друго място. При нас ще ги намерите в естествен или обагрен вид на много атрактивни цени.

Виж повече
5 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)

Пътешествие на нефрита

Нефритът има своите културни корени в затъмнените от дим пещери и хижи, които са приютявали праисторически хора. По целия свят работниците от каменната ера оформят този най-твърд скъпоценен камък в оръжия, инструменти, украшения и ритуални предмети. Техните резби се позовават на силите на небето и земята и мистичните сили на живота и смъртта.

Нефритът е ценен от хиляди години. Смята се за достатъчно чист и траен, за да вдъхнови най-високите духовни стремежи на притежателя, но същевременно достатъчно чувствен и луксозен, за да задоволи земните желания. Потребителите от Азия никога не са губили очарованието си от нефрита и днес не-азиатските купувачи са привлечени от нефрита, както никога преди. Всички са привлечени от богатото му наследство, както от красотата, трайността и рядкостта.

 

Древната връзка между този скъпоценен камък и човечеството се запазва и до наши дни сред местните общества в Нова Зеландия и части от Северна Америка. В Китай тя се превърна в художествена традиция, която процъфтява повече от 3000 години.

В Централна Америка маите и ацтеките ценели жадеитовия нефрит. Използвали са го за медицински цели, както и за бижута, украшения и религиозни артефакти. Името нефрит идва от испанския израз piedra de ijada - буквално „камък на болката в страната“.

Ранните испански изследователи го кръстиха, след като видяха местни жители, които държаха парчета камък отстрани, за да лекуват или облекчават различни болки. Негрит също така символизира просперитет, успех и късмет.

Именно в Китай - където традицията за дърворезба е била на хиляди години - нефритът достигна своя връх като важна художествена среда. Първият нефрит е достигнал Китай от Бирма (сега известен като Мианмар) в края на 1700-те, а в края на осемнадесети и началото на деветнадесети век резбарите създават шедьоври, които все още са ненадминати в концепция, дизайн и техническо изпълнение.

Китайците асоциират нефрита с яснота на ума и чистота на духа. Някои от древните символни мотиви, все още използвани в съвременните нефритни резби (както нефрит, така и жадеит), включват:

 • Прилеп - щастие
 • Пеперуда - дълъг живот
 • Дракон - сила, просперитет и доброта
 • Праскова - безсмъртие
 • Би (плосък кръгъл диск с отвор в центъра) - небе

 

Нефритът също се приема като нефрит в международната индустрия за скъпоценни камъни и бижута. Той варира от полупрозрачен до непрозрачен и може да бъде светъл до тъмно зелен, жълт, кафяв, черен, сив или бял. Цветовете му са по-приглушени от тези на жадеита и често са на петна или ивици.

Съвременните гемолози използват думата „нефрит“ като общ термин както за нефрит, така и за жадеит. Тези скъпоценни камъни са били свързани през цялата история. Всъщност терминът нефрит се прилага и за редица скъпоценни камъни и декоративни материали, които приличат на нефрит, и дори някои еквиваленти, създадени от човека, наподобяващи жадеит и нефрит.

 

Какво е Нефрит?

Нефритът е метаморфна скала от плътни плътни зърнести агрегати, образувани от топлина и налягане и всъщност има два вида.

"Нефрит" е съставен от:

 • хидратиран силикат на калций, магнезий и желязо със специфична плътност от 2,90 до 3,02
 • индекс на пречупване между 1,60-63 и 1,62-65
 • твърдост по скалата на Моос от 6,5

 

Предлага в различни нюанси от зелено, но също и в бяло, жълто или червено. „Жадеит“, който е по-силен и по-рядък и следователно по-ценен, е натрий, алуминиев силикат, със специфично тегло от 3,30 до 3,36, пречупването е 1,645-1,667 и твърдостта е 7 (стоманата между другото е 6,5, а диамантите 10). Жадеитът може да се намери в зелено, бяло, розово, червено, черно, кафяво и виолетово.

 

От къде идва?

Днес Мианмар (Бирма) е най-големият износител, като част от износа идва от Гватемала, Нова Зеландия и Австралия. Нараства търговията от Канада. Въпреки че нефритът е най-често свързан с Китай, собствените му доставки са най-вече изчерпани. Тъй като се водят малко или никакви записи, може да бъде почти невъзможно да се каже откъде идва парче нефрит.

 

Най-големите парчета от нефрит

Най-големият камък, откриван някога, е в Качин, Мианмар, на стойност около 170 милиона щатски долара. Казва се, че тежи 3000 тона и е погребан на четиридесет фута под земята и е с размери двадесет и един метра на пет метра на десет метра.

 

Силата на Нефрита

Всеки цвят има свои атрибути. Червеното обезврежда напрегнатите ситуации. Жълтото и оранжевото носят вътрешен мир. Зеленото е цветът на изцелението, дава надежда, успокоява и може да доведе до романтика. Синьото помага на човек да медитира. Черното е защита срещу негативни ситуации. Кафявото се свързва със земята. Бялото и кремавото могат да повишат енергията.

Мирът, спокойствието и дълбоката мъдрост са само част от атрибутите на Нефрит, „Камъкът на мъдростта и просперитета“. Смята се, че нефритът, издълбан в пеперуда, привлича любов. Мъдър китайски човек никога не би взел важно решение, освен ако не държеше парче истински нефрит.

По-твърда от стомана Нефритът е изключително здрав скъпоценен камък и в праисторическите времена е бил използван за производство на инструменти и оръжия. В древен Китай и сред маите и ацтеките в Централна Америка се казва, че е по-ценен от златото. Това е символ на всичко добро и ценно и е било така от хиляди години.

Парче нефрит, издълбано в елен, символизира висок пост и когато е изсечено като патица, любов; издълбан в бамбук, той обозначава възвишено поведение, като ветрило добронамереност, лотосова святост и оформен в зеле той обозначава богатство и просперитет.

 

Лечебни сили

Нефритът е открит за първи път в реките на китайския Туркестан, две от тези реки все още носят имената си, „Черна нефритна река“ и „Бяла нефритна рекаи тъй като се счита за сила на Ян. Какво по-добре да го привлечете от една сила на Ин и тази сила на Ина идва от жените. Така че жените, не по-малко голи жени, събирали нефрита. За да се спаси тяхната скромност, цялото събиране се правело през нощта.

Нефрит, по-мекият нефрит първо е издълбан в амулети, за да облекчи стомашната топлина, да подобри сърдечната функция и да успокои нервите. Укрепва кръвоносните съдове и подобрява зрението и слуха. Като такъв той хармонизира тялото, предпазва от страх и безпокойство и помага за постигане на дълголетие.

Но не само китайците вярваха в тези неща. Така направиха и египтяните, маорите и корейците. Мезоамериканците, ацтеките и мианците ни дадоха западното име нефрит. Когато конкистадорите пристигнаха в Южна Америка, те откриха, че хората носят нефритни камъни около кръста си, за да облекчат проблеми с бъбреците и стомаха. Това нарекоха Пиедра де Жада, „камъкът на слабините“ и те също възприеха тази практика.

Смята се, че е естествен предавател на далечни инфрачервени лъчи, нефритът има подобна дължина на вълната на човешкото тяло. Също така съдържа разнообразни полезни за живота минерали. Наистина не е твърде голяма загадка за това как са възникнали тези здравни претенции.

Джейд съдейства за достъпа до мечтите на сърцето и за издръжливостта и енергичността им, за да ги въведе във физическия свят “, казва Марая К. Лайънс, кристалната лечителка, билкар и майстор на рейки, създала линия за за скъпоценни камъни.

Сравнете това с розовия кварц, който има по-мек и успокояващ вид. „Джейд работи със сърцето и на физическо ниво, като помага за подпомагане на кръвообращението, както и енергично със сърцето, помага за преместване на травми и минали рани, за да намери дълбоко място за разбиране, любов и откритост“.

Имайки това предвид, не е чудно, че култури от цял свят отдавна използват нефрит за лечение и духовни ритуали. Лайънс посочва, че древните маи са го призовавали да изчисти отрицателната енергия; Традиционната китайска медицина го използва в лечебни и козметични процедури; и племената маори в Нова Зеландия го издълбаха в свещени талисмани. Но как можете да го използвате в живота си?

 

3 ключови неща, които трябва да знаете за нефрита

 1. Смята се, че нефритът носи късмет. Точно както детелината с четири листа се смята за символ на късмета, смята се, че нефритът притежава защитна енергия, щастлив чар. Ето защо често ще виждате статуи от нефрит, използвани във фън шуй, и защо бебетата в азиатските култури често се даряват с гривни от нефрит, когато се раждат.

 

 1. Представлява баланс и хармония: Ако се чувствате дискомфортно в който и да е аспект от живота си, специалистите по кристал смятат, че нефрит може да ви върне в центъра. „Това е перфектен камък за заземяване, балансиране на тялото и успокояване на нервната система“. Смята се, че това също може да донесе баланс във връзките, така че помислете за работа с нефрит, ако, да речем, ревнувате от любовния живот на приятеля си.

 

 1. Може да ви направи и магнит за пари: Да, нефрит е един от многото кристали, за които се смята, че добавят цифри към банковия ви баланс. Как работи точно? „Нефрит помага за лечение на травма или недостиг на мислене с пари“. Казва се, че неговата уникална молекулярна вибрация помага да калибрирате енергията си, така че да можете да видите цялото изобилие около вас, като ви помага да се доверите, че Вселената ще ви осигури. Разбира се, това е твърде ненаучно твърдение. Но определено не би навредило да скриете нефрит в портфейла си за всеки случай, нали?

 

Как да използваме нефрита за повече любов, красота и просперитет?

Макар и не толкова повсеместен като розов кварц, напоследък стана много по-лесно да пазарувате нефрит. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в ЕМ АРТ и да вземете нефритен камък - камък, който се превръща в неразделна част от ритуалите за грижа за кожата на много хора.

 „Нефритът (подвижен) помага да се увеличи циркулацията и притока на кръв към лицето, подпомага лимфната система и премахва застоялата енергия“. "Оставя лицето по-светло и гладко и намалява подпухналостта."

 

Видове нефрит от ЕМ АРТ

 

Цени на нефрит от ЕМ АРТ

 

 

Защо да изберете ЕМ АРТ?

Тук ще откриете изобилие от материали, от които имате нужда да творите без граници. Избирате вашите продукти лесно, чрез филтрираща търсачка, лесно разглеждате новите продукти, топ продуктите и тези които закупувате с отстъпка.

Получавате компетентна информация за наличност на артикули и за всичко което ви интересува относно вашата покупка. Ако търсите вдъхновение за вашите проекти, посетете блога на ЕМ АРТ. Ние ще ви помогнем да превърнете вашите лични и семейни празници в незабравими моменти.

 

Поръчка и доставка

Вие правите вашата поръчка в неограничено време - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а пратката ви ще бъде при вас в рамките на няколко работни дни. Посочвате адрес удобен за вас, независимо дали е до дома или офис на куриерска фирма.

 

Предимства на онлайн пазаруването

 • Комфорт и спокойствие - нищо не може да замести уюта на собствения Ви дом пред блъсканицата в магазините. Спокойно сравняване на стоки и услуги, анализирането и оценката на продуктите, са действия, които се вършат много по - лесно от компютъра вкъщи или е офиса, отколкото в натоварените и препълнени магазини. Този плюс на онлайн пазаруването е от изключителна важност през студените зимни дни или навалиците около различните празници.
 • Спестяване на време - факт е, че за по - заетите хора , особено важна привилегия. Така, ако нямате необходимото време за безкрайни разходки в избор на дрехи, подаръци и стоки от всякакъв тип - то съвсем спокойно може да съчетаете със сутрешно кафе е офиса или вечерята вкъщи.
 • Спестяване на пари - един от най - големите плюсове на пазаруването е ниската надценка на стоките и услугите. Така ако в даден сайт цената на продукт е една, то в магазина тя ще е съвсем различна и завишена. Освен ниските цени, разнообразни са и начините на заплащане - в брой при получаване, по сметка, чрез карта, чрез пощенски запис.
'