Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Цветен байц за оцветяване и декорация на дърво

   Цветният байц оцветявя дървото, запазвайки напълно естествената му шарка, без да има ограничение на нюансите.

   Цветният байц оцветявя дървото, запазвайки напълно естествената му шарка, без да има ограничение на нюансите. Подходящ е за оцветяване на всички видове необработена дървесина. Предлагаме ви продукта на цена на производителя. Възползвайте се от тази и още много изгодни оферти на нашия сайт.

Виж повече
8 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (1)
Тип на стоката (1)
Цвят (8)
+ Виж повече - Виж по-малко
Марка (1)
Байц ЛОРКА 75 мл -син 6020
-20%

Код: 842088 Тегло 150 гр Брой: 1
Стара цена
2.50 лв.
Цена2.00 лв.
/ Промоция
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Байц ЛОРКА 75 мл -лилав 050
-20%
Топ продукт

Код: 842089 Тегло 150 гр Брой: 1
Стара цена
2.50 лв.
Цена2.00 лв.
/ Промоция
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Байц ЛОРКА 75 мл -зелен 225
-20%
Топ продукт

Код: 842087 Тегло 150 гр Брой: 1
Стара цена
2.50 лв.
Цена2.00 лв.
/ Промоция
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Байц ЛОРКА 75 мл -бял 001
Топ продукт

Код: 842080 Тегло 150 гр Брой: 1
Цена2.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Байц ЛОРКА 75 мл -червен 042

Код: 842082 Тегло 150 гр Брой: 1
Цена2.50 лв.
Добави в любими
Байц ЛОРКА 75 мл -охра 155

Код: 842086 Тегло 150 гр Брой: 1
Цена2.50 лв.
Добави в любими
Байц ЛОРКА 75 мл -оранж 055

Код: 842085 Тегло 150 гр Брой: 1
Цена2.50 лв.
Добави в любими
Байц ЛОРКА 75 мл -жълт 105

Код: 842084 Тегло 150 гр Брой: 1
Цена2.50 лв.
Добави в любими

Цветен байц за декориране и оцветяване

 

Байцът за дърво представлява концентриран оцветител, който се разрежда с различни видове разредители - водни или органични (химически).

Цветният байц е предназначен за оцветяване на всякакъв вид дървени повърхности и изделия произведени от твърда и мека дървесина. Той не е плътно покривен, а притежава прозрачна консистенция, което позволява да се запази напълно естествената шарка на дървото, като му придава нов уникален цвят. 

С него може да оцветите и декорирате всеки предмет от интериора и екстериора на вашия дом - шкафове, етажерки, поставки, скринове, врати, градински мебели, беседки, ламперии, парапети, огради и мн.др.

Продуктът има способността да прониква в дълбочина, като подчертава текстурата на дървото и осигурява устойчивост и стабилност на цвета. Съществуват байцове в различни цветови гами - бели, черни, кафеви, зелени, червени, сини и др. Процесът на оцветяване на дървото с байц се нарича байцване.

 

Видове

 

Байцовете се разделят на два вида - водни и химически. Водните байцове се продават под формата на прахове или кристали и се разреждат с вода. Химическите се продават в течна форма и се разреждат с ацетон или спирт.

От вида на байца и разтворителя, който се използва, се определя и технологията на работа - байцването. В онлайн магазин ЕМ АРТ ще намерите цветен байц за оцветяване и декорация на дърво на Лорка.

Производителят предлага 9 уникални нюанса в удобни бурканчета от 75 мл. - червен, син, охра, оранж, лилав, кафяв, зелен, жълт и бял. Всеки с добра покривност и устойчив на атмосферни промени.

Предназначен за оцветяване на всички видове сурова не обработена дървесина - греди, дъски, фурнир, мебели и др. Прилага се много лесно и бързо, не изисква специални умения или използването на инструменти.

 

Приложение

 

Цветният байц дава една нова възможност за оцветяване на дървото, без никакви ограничения на цвета. Той спомага за постигане на уникални нюанси, като изкарва на преден план естествената шарка и я прави чиста и видима.

 

Използва се за: 

 

1.Пребоядисване на мебели

Днес съществуват толкова много материали и техники, които напълно заменят купуването на нови домашни предмети. Цветните байцове са едни от тях. Те могат да променят коренно старите ви мебели. С тях ще създадете нови, атрактивни и изключително красиви интериорни решения.

Заедно с байцовете може да използвате и техниката за декупаж, за да преобразите всяка мебел по интересен начин. Ако ви е омръзнало от досегашния облик на вашия дом или нямате възможност да смените цялостното обзавеждане, цветният байц  е идеален начин да направите това.

С него ще преобразите всяка мебел - скринове, шкафове, ракли, етажерки, поставки, масички за кафе, за телевизор, легла, табли, ламперии и т.н.

Може дори да промените също настолните лампи и други предмети, които са част от декорацията на дома ви.

 

Ще ви бъдат необходими следните материали:

 

 • Предметът, който искате да декорирате - например стол, маса или шкаф
 • Цветния байцове в нюанси по избор. Ако комбинирате с техника за декупаж се снабдете с красиви салфетки с интересни мотиви, кожа или плат
 • Ножица
 • Шкурка, за да подготвите повърхността, върху която ще лепите и за последващо шкурене след нанасянето на байца
 • Лепило (ако използвате декупажна техника)
 • Четка или гъба за нанасяне на байца
 • Акрилни бои;
 • Лак за дърво

 

Независимо от вида на байца, който използвате, той може да се нанася с четка, гъба, парцал, кърпа, пистолет и др. След като го нанесете той трябва да изсъхне няколко часа. Байцовете разредени с ацетон изсъхват по-бързо, а тези с вода по-бавно.

Добре е да знаете, че един и същи байц, нанесен върху различни видове дървесина - бук, дъб, орех, чам, изглежда различно. Това може да се получи и при употребата на един и същи байц върху еднакъв вид дърво, но напръскан в различно количество и по различно време.

 

Разликата при нанасянето с трите вида помощни материали е следната:

 

 • Полагане на байц с четка - Нанасянето с четка изисква по-голяма прецизност и известен опит от страна на човека, който извършва байцването, тъй като добре знаем, че четката оставя следи, които трябва да се опитаме да избегнем. При този метод цветът става по-плътен и наситен.
 • Полагане с парцал - При нанасянето на байц с помощта на парцалче, слоевете стават по-нежни и прозрачни, тъй като парцалът едновременно нанася и забърсва (отнема) част от цветния байц. Положен по този начин той-изсъхва по-бързо.
 • Полагане с гъба - Това е един от най-използваните методи за байцване. При него гъбичката едновременно отдава и отнема от материала. Тя също нанася и в същото време забърсва, но тъй като подобно на четката има по-плътна текстура, се нуждае от по-солидно забърсване.                                                                                                                                                         

Интересното при различните начини за нанасяне на байцовете е, че един и същи цвят, поставен по различен начин - с гъбка, четка или парцал, може да ни даде три различни нюанса.

Това е още едно от предимствата на този материал за дърво. С един цвят, получавате три различни нюанса. Така няма да има нужда да купувате различни байцове.

Освен това тоновете на един и същи дървен байц, може да се промени и от броя на слоевете, които нанасяте. Цветът, който ще се получи зависи и от вида на дървото, от неговата сухост, и от мястото, където е израснало.

Материалът е идеален за пребоядисване на мебелите в детската стая - легълцето, кошарата, ученическото бюро, шкафчетата, гардеробите. Освен, че ще преобразите стаята на детето, ще внесете настроение, уют и разнообразие в неговото кътче. Богатият избор от цветове позволява да създавате различни стилове в обзавеждането - селски, провинциални, планински интериори.

Материалът е подходящ за обработване на градински предмети - огради, пейки, столове, беседки. Той е неподатлив на слънчева светлина, не избледнява и запазва наситения си цвят дълго време.

Благодарение на байцовете за дърво ще направите градината едно приказно кътче за отдих. Старите пейки и столове ще добият нов облик.

При боядисване на градински мебели е добре да запечатате байца с водоусточив лак. Цветният байц може да се комбинира и с други материали -  акрилни, темперни, водни бои, както и с различни метални дръжки, обкови, игли, драперии и т.н.

След байцването е желателно да лакирате дървената повърхност. По този начин ще запазите цветовете за дълго време, ще предпазите дървесината от проникване на влага и ще придадете красив гланцов завършек.

 

2.Декориране на малки дървени изделия

 

 • Кутии за бижута

 

С помощта на цветните байцове, може да изработите интересни кутии за бижута, сандъчета, кутии за съхранение на дрехи, гримове и подправки.

За да направите това ще са ви необходими - дървени кутийки, салфетки с красиви мотиви, декупажно лепило, мека четка, ножица, съд с вода, съд за лепило,  лак за дърво или на водна основа.

Може да си набавите и водни и акрилни бои за ретуш, както и допълнителни декорации - камъчета, брокат, елементи от дърво, метал или пластмаса, панделки, дантела, изкуствени цветя и т.н.

Ако предметът, който ще украсявате е по-тъмен, ще трябва предварително да го изсветлите с помощта на шкурка, за да може да положите байца. Ако е по-светъл, няма нужда от това.

Помислете, как точно искате да изглежда вашата кутия. Може да я пребоядисате, както отвън, така и отвътре. Когато имате ясна концепция за дизайна на кутията, преминете към байцването.

Може да започнете с капака и външната част. Използвайте различни техники за нанасяне и няколко цвята байц, ако искате да постигнете по-интересна визия на кутийката. Оставете да изсъхне и ако искате цветът да стане още по-наситен повторете с още един слой.

Накрая завършете с поставяне на лак. Ако желаете отново може да използвате декупаж, за да доукрасите повърхността. Използвайте салфетки с интересни мотиви, които да залепите на някоя част от кутията.

С помощта на декупажно лепило, залепете избраната декорация, върху вече байцваната повърхност. Добре е да знаете, че върху необработено с боя или лак дърво, фината декорация ще залепне веднага и всеки опит да я придърпате или преместите ще доведе до накъсване на салфетката.

След това може да продължите с украсяване на останалите страни на кутията, като запазите същия начин на работа.

Изборът от салфетки за декупаж е мого голям. Съществуват модели с уникални пейзажи - Зимни, есенни, Коледни, празнични, с цветя, животни и много други. Освен със салфетки, може да направите оригинални кутии с помощта на платове с интересни мотиви, както и с кожа, като отново изрежете апликации по избор.

Допълнително може да украсите с други видове бои, камъни, мъниста, метални обкови. На вашето въображение остава да изберете, какво точно искате да направите и как искате да изглежда вашата кутия.

 

 • Обработване на дървени рамки за снимки, картини и огледала

 

Байцовете в цвят са най-подходящият материал за разкрасяване на всякакви видове дървени рамки за снимки, картини и огледала. Направете скучните рамки цветни и наситени с много настроение.

Изберете байц в нюанс по избор и нанесете върху суровата дървесина. Поставете толкова слоеве, колкото наситена искате да стане вашата рамка.

Така ще направите уникални цветни акценти за всяко помещение. Байцовете са подходящи за обагряне на рамките на огледала, картини и снимки. Така тези предмети ще добият и функция на декорация в дома ви.

Това е един лесен и бърз начин да внесете свежест и цвят в домашния интериор. За още блясък, добавете малки елементи за декорация, с които ще поставите акцент върху готовите байцвани рамки. Използвайте брокат, камъни, панделки, елементи от метал, пластмаса и дърво за допълнително разкрасяване.

 

Преди да започнете да байцвате дървените предмети, трябва да изпълните следните стъпки:

 

 1. На първо място почистете дървесината от прах. Погрижете се по нея да няма и мазни петна. Желателно е леко да зашкурите повърхността.
 2. Нанесете цветния байц с четка или гъба, като не правете наслагване. Добре е да знаете, че суровото дърво попива веднага.
 3. След като нанесете, изчакайте няколко минути и с помощта на суха кърпа, отстранете излишното количество боя.
 4. Оставете байца да изсъхне за 2-3 часа на стайна температура.
 5. Започнете шкурене с плоска шкурка с номер над 100. Ще видите, как байцът започва да пада като фин цветен прах. По този начин ще започнат да се открояват светлите шарки на дървото. Зо шкуренето може да използвате и виброшлайф, При него трябва да внимавате единствено за ръбовете. Сами преценете кога да спрете. Дали искате естествените дървесни нишки да се виждат повече или по-малко. По време на шкуренето забърсвайте с влажна кърпа, за да добиете представа за получената окраска.
 6. По желание лакирайте с лак за дърво. Нанесете толкова слоя, колкото прецените. Лакирането прави цветовете много по-ярки и интензивни.

Ако сте от творците, които все още не са се докосвали до магията на текстилните бои, не пропускайте да направите това. За да се запознаете с начините на работа с материала, потърсете наръчници за художници и клипове направени от хоби майстори, в които ще почерпите ценна информация за този вид бои.

Сами ще се уверите колко лесно се използват те и ще се влюбите в крайните резултати, които ще получите с тях.

 

Цени

 

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

 Ценовата стойност на продуктите в категорията зависи от вида и количеството на опаковките, в които се предлага.

 

Защо ЕМ АРТ

 

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество – всякакви видове инструменти за работа, всякакви видове мъниста, различни видове хартия, картон, аксесоари за бижута, материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали. Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент. При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

 

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни. При поръчки на стойност над 100 лв., доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните си проекти реалност!

'