ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Декупажно лепило за лепене

Декупажното лепило е на водна основа и се използва при декупажната техника за залепване на салфетка или оризова хартия върху дърво, керамика, стъкло, метал, текстил. С него се работи изключително лесно и след изсъхване става напълно прозрачно.

Виж повече
4 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (2)
Тип на стоката (3)
Цвят (1)
Марка (2)
Лепило-лак за декупаж CADENCE DECOUPAGE PLUS 150 мл. -ГЛАНЦ

Код: 842856 Тегло 167 гр Брой: 1
Цена9.60 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Декупажно лепило за салфетки CADENCE 250 мл.
Топ продукт

Код: 842859 Тегло 295 гр Брой: 1
Цена11.20 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лепило за декупаж ЛОРКА на водна основа прозрачно 75 мл
Топ продукт

Код: 842052 Тегло 100 гр Брой: 1
Цена2.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Лепило за декупаж ЛОРКА на водна основа прозрачно 200 мл
Топ продукт

Код: 842053 Тегло 230 гр Брой: 1
Цена3.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи

Видеа в канала на ЕМ АРТ

Ползите от лепилото за декупаж.

Лепилото за декупаж уникален помощник. Ние от ЕМ АРТ ти даваме още една оригинална идея за декорация от естествени материали за предстоящия празник!

Идея за Коледен салфетник с техниката декупаж

Техниката декупаж е един от лесните методи за декорация, украсяване и обновяване на разлини предмети. В този клип ЕМ АРТ Ви показва нагледно как се работи лесно и бързо с лепилото за декупаж.

В това видео ви показваме как да използвате лепилото за декупаж?

Декупаж се прави на различни плоскости и повърхности, но едно от най-важните неща за това изкуство е правилно подбраното лепило. В това видео ще Ви покажем как да си изработите оригинална, коледна декорация с лепилата за декупаж от ЕМ АРТ.

Декупажно лепило от ЕМАРТ за ръчна изработка на кутия за памперси.

Оригинален подарък за бебе! Ръчно декорирана кутия за памерси!

Днес ще ви покажем как правилно да използвате лепилата от ЕМАРТ.

Вълшебства с декупажно лепило

Декупажното лепило е на водна основа и се използва за залепване на изрязани от  фигурки  и форми, върху:

 • дърво,
 • стъкло,
 • пластмаса,
 • порцелан,
 • керамика,
 • метал,
 • текстил.

То се отличава от останалите видове лепила, по това, че след изсъхване остава напълно прозрачно. Ето защо намира приложение именно в изработването и декорирането на различни арт проекти.

Лепилото за декупаж е подходящо и за лепене върху прозрачни повърхности, тъй като няма никакъв цвят и остава напълно незабележимо. Нанасянето му става с помощта на мека четка със синтетичен косъм.

Декупажът от своя страна е приложно изкуство, при което се изрязват мотиви и изображения от различни материали, след което се залепят върху предмета, който ще бъде украсен.

Най-често елементите се изрязват от хартия, салфетки, текстил и кожа. Тази техника се използва за изработване на колажи, хартиени апликации и за декориране на мебели, пана, сувенири, чаши, чинии, вази свещи и елементи от обзавеждането.

 

Видове

В нашия онлайн магазин ще намерите:

 • Декупажно лепило за салфетки на производителя CADENCE в удобно шишенце от 250 мл. То е подходящо за всякакви повърхности, напълно прозрачно и безвредно.
 • Еднокомпонентно лепило на водна основа ЛОРКА за декупаж, в разфасовки от 75 мл. и 200 мл. Може да се използва за всякакви арт проекти, като е съвместимо с различни материали.
 • Лепило-лак за декупаж CADENCE DECOUPAGE PLUS 150 мл. - гланц. Използва се за красив завършек и залепване на салфетка или оризова хартия върху дърво, керамика, стъкло, метал, текстил.

 

Приложение

Декупаж на дърво

Декупажът върху дърво се прави със салфетка, орнаментиран текстил или кожа. Така може да изработите интересни кутии за бижута, сандъчета, кутии за съхранение на дрехи, гримове и подправки.

За да направите това ще са ви необходими - дървена кутийки, салфетки с красиви мотиви, декупажно лепило, мека четка, ножица, съд с вода, съд за лепило,  лак за дърво или на водна основа.

Може да си набавите и водни и акрилни бои за ретуш, както и допълнителни декорации - камъчета, брокат, елементи от дърво, метал или пластмаса, панделки, дантела, изкуствени цветя и т.н. Ако предметът, който ще украсявате е по-тъмен, ще трябва предварително да го изсветлите с бяла акрилна боя. Ако е по-светъл, няма нужда от това.

При избора на салфетки е добре да вземете такива с по-едър мотив в средата. Помислете кои части от тях искате да бъдат върху кутията и как точно ще ги разположите. Когато имате ясна концепция за дизайна на кутията, преминете към лепенето.

Може да започнете с капака, като там разположите най-големия елемент.. Поставете го внимателно и започнете да нанасяте лепилото от средата към краищата на салфетката. Внимателно пригладете с пръст, за да излезе въздухът.

Добре е да знаете, че върху необработено с боя или лак дърво, фината декорация ще залепне веднага и всеки опит да я придърпате или преместите ще доведе до накъсване на салфетката.

След това може да продължите с украсяване на останалите страни на кутията, като запазите същия начин на работа. Изборът от салфетки за декупаж е мого голям. Съществуват модели с уникални пейзажи - Зимни, есенни, Коледни, празнични, с цветя, животни и много други.

Освен със салфетки, може да направите оригинални кутии с помощта на платове с интересни мотиви, както и с кожа, като отново изрежете апликации по избор.

Лепилото за декупаж е съвместимо с всички изброени материали. То изсъхва бързо, което ще улесни цялостната ви работа. На вашето въображение остава да изберете, какво точно искате да направите и как искате да изклежда вашата кутия.

 

Декупаж на мебели

Ако ви е омръзнало от досегашния облик на вашия дом или нямате възможност да смените цялостното обзавеждане, декупажът на мебели е идеален начин да направите това.

С тази техника ще преобразите всяка мебел - скринове, шкафове, ракли, етажерки, поставки, масички за кафе, за телевизор, легла, табли и т.н. Може дори да промените също настолните лампи и други предмети, които са част от декорацията на дома ви.

За декупаж на мебелите ще ви бъдат необходими следните материали:

 • -Предметът, който искате да декорирате - например стол, маса или шкаф;
 • Материали, с които ще направите декорацията - салфетки с интересни мотиви, цветна хартия, кожа или плат;
 • Ножица;
 • Шкурка, за да подготвите повърхността, върху която ще лепите;
 • Лепило за декупаж;
 • Мека четка за нанасяне на лепилото;
 • Акрилни бои;
 • Безцветна декупажна боя или акрилен лак. Ако предметът, който ще декорирате ще бъде в съприкосновение с вода, ще ви бъде необходим, водоустойчив лак за дърво.

 

Как да направите декупажа?:

 1. Изберете мотивите, които искате да присъстват върху предмета и ги и излежете внимателно апликацията.
 2. Намажете с лепило внимателно мястото, където искате да залепите апликацията, както и задната страна на картинката.
 3. След като залепите декорацията, оставете да изсъхне.
 4. Когато сте се уверили, че е напълно изсъхнало нанесете 2 или 3 слоя лак, като след всяко нанасяне изчаквате да изсъхне.

Ако по някоя част от мебелите има подпухнало или напукано място, използвайте шкурката, за да изшкурите и изравните повърхността.

След това може да преминете към лепенето на картинките върху избраните от вас части.

Допълнително може да използвате и други елементи за украса, както и метални обкови, дръжки и панти във винтидж стил.

Декупажът е уникален и незаменим начин, с който напълно ще промените дизайна на своя дом. Може да направите хиляди интересни варианти, чрез които да промените изцяло вида на старите си мебели.

 

Декупаж на свещи

С помощта на декупажната техника може съвсем сами да направите   уникални свещи.

Ще са ви необходими свещи в размер и цвят по избор. Може да използвате готови или изработени от вас. Ако искате да направите сами свещите, ръчно, използвайте специалните, за тази цел материали - парафин, фитил, аромати, стеарин.

След като вече сте избрали парафиновото тяло, което ще декорирате, трябва да помислите, какви точно картинки и мотиви искате да залепите върху него.

Може да използвате апликации от салфетки, оризова хартия или фин текстил с различни фигурки - цветя, сърца, надписи, ангелчета, къщички, животни и други елементи.

Когато изберете картинката, която ще краси свещта я изрежете и я залепете върху парафина с декупажното лепило. Ще получите уникално красиви резултати и ще се изненадате колко лесно лесно се работи с него. Благодарение на прозрачната му текстура, лепилото напълно ще се слее с повърхността на свещта.

По този начин може да направите тематични празнични свещи - за Коледа, Нова година, за Свети Валентин, Великден, за сватби и кръщенета и за други събития.

 

Декупаж на текстил

Най-старите и овехтели дрехи, чанти от плат и калъфки за възглавници могат да придобият нов облик с помощта на различни техники.

Материалите, които ще ви бъдат нужни са: това което искате да декорирате - например тениска или калъфка за възглавница от лен или памук; салфетка с подходяща картинка или плат, от който да изрежете апликацията, която искате да залепите; лепило за декупаж, боя, контур за текстил, плоска четка.

Първо трябва да подготвите текстилното изделие, върху което ще творите, като го изперете и го изгладите. От салфетките изрежете подходяща картинка, след което покрийте изрезките с няколко слоя лепило и ги поставете върху тениската.

С помощта на четката минете цялата повърхност на залепената картинка от средата към краищата. По този начин ще изкарате събралия се въздух и ще изравните повърхността на изображението, за да залепне абсолютно гладко към основата, върху която го поставяте.

Оставете изображението да изсъхне за един ден. Ако искате да го фиксирате по-силно, може да го направите с ютия. Изгладете го върху обратната страна за две три минути. Така ще  постигнете по-силна фиксация на залепената картинка.

Тъканите, върху които сте приложили декупажната техника се перат внимателно на ръка. Много е важно преди изпиране продуктът да се обърне обратно.

Чрез декупаж може да промените изцяло всяка стара дреха - яке, блуза, тениска, рокля, суитшърт, дънки, клинове и поли. Като не просто ще промените техния дизайн, но ще направите изцяло нови модели, с които смело ще излезете навън.

Всяка дреха, която сте декорирали ръчно, ще бъде уникална и неповторима и ще искате да носите с удоволствие. По същия начин може да създадете уникални текстилни чанти, портмонета, калъфки за възглавнички и т.н.

 

Декупаж на стъкло

Имате идеи, но нямате време да рисувате или нямате този талант, то тогава декупажът е създаден точно за вас.

Той дава възможност за неограничено творчество, което може да бъде приложено дори и върху стъкло.

С тази приложна техника може да украсите стъклени чаши и бутилки, които биха били прекрасен подарък за всеки повод.

Ще ви бъдат необходими: бутилка, салфетки за декупаж (препоръчваме ги, тъй като по-лесно следват овала на предмета), четка, гъба, акрилна боя, лепило и лак. Може да използвате и лепило-лак за декупаж, за да не купувате отделно лак.

Преди да започнете работа свалете оригиналния етикет на бутилката и почистете повърхността на стъкления предмет. От изключителна важност е по него да няма мазни петна или прах. След измиване подсушете щателно повърхността, за да не останат водни капки и влага по нея.

Ако първо искате да оцветите бутилката в основен цвят, използвайте акрилна боя в нюанси по избор. Оставате да изсъхне и подгответе картинките, които предварително сте изрязали от салфетките. Изберете мотиви според повода, за който е предназначена бутилката - Коледа, рожден ден, сватбено тържество, моминско парти, кръщене и т.н.

Наложете изображението на мястото, където ще го лепите, за да видите как изглежда. При необходимост дообработете мотива, така че да изглежда добре върху бутилката.

След като сте решили къде да го поставите, нанесете лепило и с помощта на плоска четка внимателно издърпвайте от средата към краищата, за да изкарате евентуалния въздух, който може да е останал под апликацията.

Може да използвате всякакви картинки и надписи. Пожелание комбинирайте различни цветни изображения, като облепите цялата повърхност на бутилката.

Ако не намирате салфетки с подходящи мотиви, на цветен принтер може да разпечатате интересни извадки от интернет, също да залепите върху стъклените предмети. Изчакайте да изсъхне и поставете финален лак за повече блясък и издържливост на готовия сувенир. За целта е много подходящо лепило-лак за декупаж CADENCE DECOUPAGE PLUS 150 мл. - гланц.

То представлява универсално  декупажно лепило и лак в едно. Използва се за залепване и запечатване на всякакви изображения от салфетки върху различни  повърхности, като оставя красив гланцов завършек.

След като изсъхне финалния лак, пожелание може да доукрасите бутилката с допълнителни елементи - панделки, камбанки, метални, пластмасови и стиропорени елементи, изкуствен сняг, различни акрилни бои и брокат.

Декупажът е подходящ за декориране на стъклени чаши, бутилки, вази, саксии, чинии и свещници.

 

Папие-маше

Папие-маше от френски, означава сдъвкана хартия – смачкана хартия, заради начина, по който изглежда. Това е техника, при която се изработват различни предмети от леснодостъпни и евтини материали. Използва се в кукления и драматичния театър за сценографски декорации, защото получените фигури са изключително леки и могат лесно да бъдат пренасяни.

С папие-маше се изработват уникални празнични маски и кукли, както и интересни сувенири за дома, както и тематична празнична украса. Този метод на създаване на форми е изключително лесен и достъпен, тъй като не изисква много средства.

Работи се с евтини материали, които се намират във всеки дом. Това са стари вестници, интересни салфетки, списания, картони. Това е един прекрасен начин да рециклирате ненужните продукти вкъщи.

В замяна на това ще получите интересни кукли, маски и сувенири, с които перфектно ще разкрасите дома си.

Тук намира приложение и декупажната техника. За получаването на всяко папие маше, може да използвате декоративни салфетки и лепило за декупаж. То е подходящо, тъй като е напълно прозрачно и бързо залепя всякакви хартиени, текстилни и кожени материали.

Използвайки двете техники папие-маше и декупаж  може да направите някои музикални инструменти. Най-разпространени са маракасите. Те са перкусионни музикални инструменти, които се състоят от две кухи кръгли тела, пълни с пясък, ориз или синтетичен материал и дървени или пластмасови дръжки. При тръскане маракасите издават съскащ звук.

Този инструмент може да бъде изработен и в домашни условия чрез папие-маше, тъй като е лесен и при свирене с него, не се изисква сила, удар или натиск.

 

Декупаж на яйца

Освен мебели, бутилки, дрехи и свещи, с декупаж може да направите уникални Великденски яйца. За целта ще ви трябват сварени бели яйца, интересни цветни салфетки, ножица, лепило за декупаж и мека четка. Първия начин е да използвате цели салфетки, като вземете само горния им слой. Добре подсушеното и изстинало яйце се слага в средата на салфетката. Тя се издърпва максимално нагоре, докато го обвие и се изрязва частта, която остава.

С лепилото се намазва салфетката, която обгръща яйцето. Пригладете внимателно, за да изравните повърхността. Яйцето се поставя върху алуминиево фолио или хартия за печене, за да изсъхне.

Втората техника за декупаж е като от салфетките изрежете отделни апликации и ги лепите една по една с декупажното лепило. Така може да комбинирате различни картинки. Тя е малко по-лесна от първата, защото може да избегнете евентуалното неравномерно събиране на салфетка на едно място.

След като сте изрязали неабхоимите мотиви, залепете с лепило за декупаж и оставете да изсъхнат. Ще се изненадате колко различни и интересни яйца може да направите.

 

Декупаж на рамки за снимки, картини и огледала

Ако сте привърженик на винтидж стила и на по нестандартните предмети и не обичате скучните и изчистени рамки за снимки, с декупаж може сами да си направите интересни дезайни.

Вземете рамката, която искате да промените, може да използвате дървена, пластмасова, стъклена или метална, салфетки с интересни мотиви, декупажно лепило, четка, бои по желание и допълнителни елементи за украсяване.

Погрижете се повърхността да бъде почистена и да няма грапавини. От салфетката изрежете картинката, която сте избрали и я поставете върху онази част от рамката, която искате да декорирате. Минете с лепило за декупаж върху мотива, докато го придържате внимателно, за да не се размести.

Нанасяйте внимателно от средата на изображението към краищата, с леки издърпващи движения. Така ще постигнете безупречно залепване. Единственото, за което трябва да внимавате е да не скъсате салфетката.

Може да използвате обикновено декупажно лепило, както и лепило-лак, с което директно да постигнете лъскав ефект. Дали рамката да бъде матова или гланцова, зависи от вашите предпочитания.

С техниката за декупаж ще направите най-оригиналните и неповторими рамки за снимки в шикозния стил на винтиджа. Освен че ще съхранят любимите ви моменти декорираните рамки ще допълнят идеално домашния ви интериор внасяйки неописуем цветен чар. По същия начин може да украсите рамките на картините и на огледалата вкъщи. Може да използвате цели салфетки или текстил, както и изрязани орнаменти от тях.

Тъй като огледалата имат по-големи рамки, лепенето върху тях ще бъде още по-лесно. Декупажът е подходящ за постигане на винтидж стил в дома, също и на т.нар. Шаби шик. Шаби шик стилът в интериорния дизайн, който създава непринудена и спокойна обстановка. При него преобладават свежите, изчистени, светли тонове в сладоледени нюанси.

 

Декупаж на моливници, купи и вази

С декупажно лепило и подходяща хартиена декорация, може да направите невероятни моливници, които да красят бюрото на вашето дете. Стъпките за украсяването на тези предмети са абсолютно същите, като при останалите, с които ви запознахме.

Изберете моливник, декорация от хартия, кожа или плат, ножици, четка и лепило за декупаж. Декорирайте по свой вкус. Оставете да изсъхне и пожелание добавете допълнителни елементи - брокат, панделки, дантела.

По този начин може да изработите и оригинални дицайни на декоративни купи и вази. Тъй като лепилото за декупаж е приложимо върху всякакви материали,  може да го използвате върху стъклени, метални, пластмасови и керамични купи.

Доста оригинална идея е да облепите вазата с кожени апликации, например. Така ще постигнете много интересен и стилен вид н апредмета.

 

Цени

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

Категория Декупажно лепило предлага:

●      Лепило-лак за декупаж CADENCE DECOUPAGE PLUS 150 мл.

●      Декупажно лепило за салфетки CADENCE 250 мл.

●      Еднокомпонентно лепило ЛОРКА на водна основа за декупаж прозрачно.

●      Еднокомпонентно лепило ЛОРКА на водна основа за декупаж прозрачно.

 

 

Стойността на продуктите в категорията зависи от вида, размерите и тяхното количество.

 

Защо ЕМ АРТ?

ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество:

●      всякакви видове инструменти за работа

●      всякакви видове мъниста

●      различни видове хартия

●      картон

●      аксесоари за бижута

●      материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали.

Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент.

При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни.

При поръчки на стойност над 100 лв, доставката е напълно безплатна.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните идеи реалност!

'