Безплатна доставка за поръчки над 100лв   0884000332  0884000337

Тефтери и Бележници

Подредете мислите и ежедневието си, като използвате оригиналните, дизайнерски тефтери, които ви предлагаме. Те ще направят това ваше начинание лесно и приятно. Никога няма да сгрешите ако ги използвате за подарък. Някой от тях са подходящи за скрапбукинг. Те са семпли и очакват вашата декорация.

Виж повече
36 артикула | Стр. 1/2
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (5)
Вид (4)
Материал (3)
Стил (1)
Размер (21)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (3)
Цвят микс (1)
Марка (1)
Тефтерче с ластик 75x115x14 мм -80 листа

Код: 823517 Тегло 70 гр Брой: 1
3.20 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Тефтер АРТ 95x170x10 мм - 80 листа

Код: 823518 Тегло 112 гр Брой: 1
2.50 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Тефтер Eno астрология 90x178 мм -110 листа

Код: 823516 Тегло 240 гр Брой: 110
15.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Тефтер Eno с копче и връзка винтидж 105x184x18 мм -90 листа
Топ продукт

Код: 823515 Тегло 260 гр Брой: 1
6.00 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Тефтер ЕКО твърда корица с ЕКО химикал за декорация спирала 70 листа 14.4x17.6 см

Код: 823504 Тегло 174 гр Брой: 1
4.80 лв.
1-9 бр.
Отстъпки за количество
3.36 лв.
/ 10 бр. +
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Бележник 10x15.5 см с химикал

Код: 822383 Тегло 100 гр Брой: 1
2.40 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Тефтер Memories винтидж 16x11x1.6 см

Код: 821598 Тегло 200 гр Брой: 1
4.20 лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
qtty plus qtty minus бр.
Купи

Характеристика на тефтера

В света, в който живеем ние буквално сме засипани с толкова много страхотни дигитални инструменти, че писането на ръка и хартията започват да излизат от полезрението на хората. Сега всичко може да бъде записано или заснето с помощта на устройство можем дори да рисуваме дигитално, а цялата информация да бъде синхронизирана чрез компютри, телефони, таблети, та чак до електронни часовници.

Въпреки всичко това обаче писането все още не отстъпва напълно на електрониката. Всичко това се дължи на множеството от доказателства, които ни показват всички ползи от писането на ръка и воденето на дневник.

Тефтерът представлява книга или събрани заедно хартиени страници, които често биват използвани за записване на бележки или водене на дневник, за записки в училище, за списъци със задачи бележки за срещи, рисуване или скрапбукинг. С други думи тефтерът е едно от най-великите изобретения на всички времена. Това е продукт, който е допринесъл много затова, къде сме в света днес.

През 14ти и 15ти век, тефтерите се правели на ръка у дома. Страниците им били празни като всеки един трябвало да съдържа правилни линии. Правенето и воденето на дневници и тефтери се превърнало в толкова важна техника за управление на информацията, че дори децата започнали да се учат още в училище.

 

Защо тефтерите и тетрадките са с редове?

Това е така, за да се предостави на ръката определено място за писане, като често се нарича „управлявана” хартия. Всеки ред е като „владетел”, който поддържа изреченията, за да могат те да се четат директно от ляво надясно.

 

Приложения на тефтера

Приложенията на тефтерите са безкрайно много, те биха били отлични хранилища за:

  • записки свързани с месечния бюджет
  • списъка с необходимите хранителни продукти
  • списък с местата, които искате да посетите в бъдеще
  • записки с любими рецепти
  • тефтер органайзер или дневник, в който да записвате всичко, което ви вълнува, от това как е преминал денят ви и какво ви е направило впечатление до това за какво сте благодарни.

А дори не е необходимо да го използвате само за писане, тъй като той е и чудесно място за вашите скици, рисунки или диаграми.

Друг начин да използвате един тефтер е да следите определени неща във времето или навиците си като например как вървят тренировките ви, дали се храните според текущия ви режим и други. Също така можете да се упражнявате по калиграфия, преписване на различни любими цитати, мисли и стихове.

Винаги е полезно да носите със себе си тефтер, защото така ще имате възможност да запишете всяка една своя мисъл преди да сте я забравили.

Носенето на тефтер или тетрадка е неизменна част от творческия процес от цели векове. Големи имена като Лудвиг ван Бетховен, Бенджамин Франклин и дори Марк Твен, винаги са носели по един със себе си, където и да са ходели. Дори и днес съвременните автори  и композитори го правят, тъй като никога не се знае, кога ще ги връхлети вдъхновението.

Писането е процес много подобен на медитацията, позволяващ ни да релаксираме, тъй като се съсредоточаваме само в един нещо и не мислим за нищо друго. То не ни взема нищо, но ни дава толкова много. И именно едно от най-хубавите неща, които можете да направите е да си водите дневник, където да записвате всяко свое преживяване, чувства и всичко, което ви вълнува.

И накрая този навик, ако успеете да го превърнете в такъв ще ви донесе толкова много положителни неща като например, ще започнете по-лесно да се отърсвате от всяко неприятно чувство като просто го излеете върху хартията, а всяко красиво преживяване ще запечатвате като спомен завинаги.

Да си водите тефтер има хиляди приложения без ограничения. Тефтерите притежават красиви дизайни и са напълно компактни. Лесно биха могли да бъдат побрани в чанта и са нещо, което ще остане скъп спомен след години и вероятно ще е повод за много усмивки. Воденето на дневник или тефтер е нещо толкова очарователно, че просто няма как да не отделим поне няколко минути от забързаното си ежедневие и да ги посветим на това невероятно хоби.

Ето и още няколко причини, поради които е хубаво да си водим тефтер:

  • Паметта избледнява, но писането не често се случва всички ние да забравяме разни неща, забравяме нещо, което ни се е случило и дори важни уроци, които биха ни помогнали в живота. Забравяме успехите и провалите си. Затова ще бъде много полезно да записваме всичко, за да може от време на време да си припомняме някои важни моменти от живота.
  • Ще научите повече за себе си това е особено вярно, ако става въпрос за лични проблеми. Записвайки мислите си на хартия не само ще ви помогне да опознаете себе си по-добре, но и ще ви освободи от всички негативни мисли и чувства.
  • Отчитане на резултати независимо дали ще пишете за минали постижения или за бъдещи цели, воденето на тефтер ще бъде ваша отговорност. Описвайки всяка малка стъпка, която правите ще тласка да продължавате напред и ще ви приближи към постигането на целите ви.

 

Ценови диапазон

При нас ще откриете разнообразие от тефтери, органайзери и бележници на цени от 1.60лв. до 15.00лв.

 

Защо ЕМ АРТ?

Разполагаме с много и различни по вид и размери дневници, тефтери и органайзери. Изборът наистина е голям като има тефтери със спирала, такива които са като книга, винтидж тефтери, еко тефтери, някои от тях се закопчават посредством копче, а други с връзка.

А за да бъде още по-приятно писането и воденето, било то на тефтер органайзер, за рецепти или пътепис, по желание можете да го украсите с различни стикери или други материали за декорация, за да бъде всичко още по-прегледно и да ви носи удовлетвореност.

Ако пък сте решили да правите скрапбук тефтер или албум, тук на сайта ни ще откриете всевъзможни материали, хартия, комплекти за скрапбукинг, различни заготовки, лепила, бои и всичко, което ще ви бъде необходимо, за да започнете своя проект.

 

Доставка

За поръчки и доставка, желаем да ви уведомим, че при покупка от сайта, заплащането с наложен платеж може да се осъществи чрез  пощенски паричен превод или по банков път. Стараем се максимално да улесним вас, нашите клиенти, защото знаем колко ценно е времето ви.

Поръчки могат да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а доставките се извършват в рамките на 4 работни дни от момента, в който поръчката бъде потвърдена.

За въпроси можете да се свържете с нашите  консултанти в онлайн магазина emart.bg. Като тяхното работно време е от понеделник до събота – от 9:30 до 18:30 часа и в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

'