ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Черен камък естествени и полускъпоценни камъни

 Още от незапомнени времена произхода на черният камък е загадъчен и мистичен. Тайнството на живота е въплатено в красотата и чара на този неповторим по своята обаятелност материал. Ние Ви предлагаме различен прочит на черният камък. С него можете да изработите различни видове аксесоари и украси подходящи за Вашата същност.

Виж повече
3 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (1)
Тип на стоката (1)
Размер (2)
Размер дупка (2)
Цвят (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЧЕРЕН КАМЪК топче 4 мм дупка 0.8 мм ~95 броя
Топ продукт

Код: 142091 Брой: 109
Цена2.60лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи

Черният камък – Връзката с окултния свят

Наименованието Черен камък се свързва с изобилието на скъпоценни и полускъпоценни камъни със сатенен или умерен блясък, оцветени в мистичния тъмен цвят.

Някои от кристалите, които подлежат на обработка, също могат да бъдат оцветени в черно, за да бъде подсилен естественият им цвят.

Богатото разнообразие от черни камъни обуславя и разнообразието във  метафизичните им свойства.

Повечето хора свързват цвета с окултното, а някой дори изпитват страх заради суеверията, с които се свързва цвета.

 

Окултни вярвания

В света на окултното има вярване, според което, ако наричаш черен камък със зли помисли, то той дословно ще запамети „програмата” и ще има силата на зла магия. Камъкът присъства и в множество ритуали за свързване със света на мъртвите.

 

Разновидности и техните свойства

Черното е единствения цвят, който няма „съперник”, то е универсална багра, която се свързва с класически стил и елегантност. Ето затова, индустрията е поставила черните кристали на особена почит в изработката на бижута.

Има няколко основни разновидности полускъпоценни камъни, които се свързват с черна окраска:

 

Черен опал

Това е може би един от най-популярните камъни в тази категория. Той е рядък и много харесван скъпоценен камък. Въпреки, че не винаги неговият цвят е чисто черен, прието е да се смята, че това е типичен за него цвят. Стойността му понякога е спорна с тази на диамантите.

 

Черен ахат

Това може би е единственият камък, който се свързва с негативната енергия и дори се смята, че е предвестник на смъртта. Използва се предимно за гадаене и не се препоръчва да бъде носен като аксесоар от хора, които не са наясно с мощта на кристалите.

 

Черен сапфир

Това е камък с висока стойност. Характерно за неговия облик е непрозрачната и плътна обвивка, която е лишена от блясък, но за сметка на това има огледално отражение. Има разновидности от по-нисък клас, чиито физични свойства се различават и това го прави достъпен за масовия пазар.

 

Черен оникс

Камък, който носи мъдростта на вековете, Използван като лечебен камък, той е бил на особена почит в окултните среди. Тъмната му основа понякога е пречупена от бяла ивица халцедон. Истинският оникс искри и притежава стъкловиден блясък. Най-богати находища на кристала са открити в Индия, Китай, Австралия и Германия.

 

Черна перла

Няма как да не сте чували за това бижу на океаните. Могат да бъдат срещнати и с наименованието Таитянски перли.Те са едни от най-редките и екзотични скъпоценни камъни. Това обуславя и изключително високата им цена. Разпознават се по преливащия се блясък и богатата палитра от нюанси на черното. Работата с тях е изключително прецизна, тъй като се нуждаят от специални условия и методи за обработка заради своята мекота. Те се образуват в един специален сорт стриди, наречен Pinctadamargaritfera.

 

Обсидиан

Роден от дебрите на вулканите, този полускъпоценен камък е естествено вулканично стъкло с голяма твърдост и кристална структура. Обсидианите са били използвани в древността за направа на стрели, огледала и разбира се – бижута.

 

Черен циркон

Той представлява естествен скъпоценен камък, който често заменя диамантите в бижутерийната индустрия. Черният му цвят се дължи на железния оксид в състава му, който е много рядко срещан, което прави камъка също толкова ценен. 

 

Черен турмалин

Този полускъпоценен камък е познат в духовния свят от векове. Има различни свойства, които го правят подходящ за лечение, гадаене и направа на бижута. Той е често срещан в големи парчета, което прави обработката му лесна.

 

Свойства и приложение

Кристалотерапевтите са наясно със силата, която черните камъни притежават и я прилагат в различни терапии. Лечебните им свойства са пряко свързани с това дали камъкът е естествено черен или допълнително обработен.

Смята се, че засилват духовните ценности в човек и абсорбират тъмната енергия.

Мънистата, изработени от черни камъни са допълнение към класическа и изчистена визия, която е на почит сред елитните среди.

Сходното между различните разновидности освен характерния цвят е и начина на съхранение. Заради различния енергиен заряд, който носят, черните камъни е препоръчително да се съхраняват отделно от останалите ви бижута. Най-добрият вариант за това е в кадифена торбичка.

Черните камъни се свързват с влиянието им върху първата чакра и усещането за заземяване, което носят при връзката си със Земята чрез кореновата чакра.

 

Знаете ли, че?

Ако поставите на няколко места в дома черен камък, потопен в съд с вода, той ще абсорбира отрицателната енергия на обитателите и гостите на къщата. Важно е водата да бъде подменяна ежедневно, за да може камъкът да върши своята работа с пълна сила. Към течността можете да добавите благоухания, сред които да присъства и ким. Така освен талисман за дома ще имате и красив аксесоар, който да разпръсква аромат в помещението.

 

Цена

Добрата новина е, че черният камък е подходящ за всеки бюджет. Стойността му варира в зависимост от неговия цвят и прозрачност.

Обикновено, най-евтини са кристалите, които са преминали обработка. Колкото по-интензивен става цветът му и колкото по-натурален е камъкът,  толкова е по-висока и неговата стойност. Някой разновидности достигат до 2 000 долара.

Обработените парчета от камъка могат да бъдат намерени на символични цени, които да се вместят перфектно в стойността на вашите проекти.

 

Защо да изберем ЕМ АРТ?

При нас в ЕМ АРТ ще откриете богато разнообразие на нанизи мъниста от различни разновидности черни камъни. Независимо дали ще изберете опал, ахат, обсидиан или турмалин, цената на нанизите варира от 3 до 30 лева. А качеството винаги е приоритет за нас.

Опитни консултанти ще ви помогнат при избора на най-подходящия за вас камък, независимо дали ще изберете някой от 14-те търговски обекта или ще пазарувате онлайн.

 

Доставка

Тъй като ценим вашето време, можете да направите своята заявка 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

След приемане на поръчката, очакваната доставка ще бъде при вас в рамките на четири работни дни. За да ви улесним максимално сме ви подготвили два начина за плащане – по банков път или чрез пощенски превод посредством наложен платеж.

'