ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Черен камък естествени и полускъпоценни камъни

 Още от незапомнени времена произхода на черният камък е загадъчен и мистичен. Тайнството на живота е въплатено в красотата и чара на този неповторим по своята обаятелност материал. Ние Ви предлагаме различен прочит на черният камък. С него можете да изработите различни видове аксесоари и украси подходящи за Вашата същност.

Виж повече
1 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (1)
Тип на стоката (1)
Размер (1)
Размер дупка (1)
Цвят (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)

Черният камък – Връзката с окултния свят

Наименованието Черен камък се свързва с изобилието на скъпоценни и полускъпоценни камъни със сатенен или умерен блясък, оцветени в мистичния тъмен цвят.

Някои от кристалите, които подлежат на обработка, също могат да бъдат оцветени в черно, за да бъде подсилен естественият им цвят.

Богатото разнообразие от черни камъни обуславя и разнообразието във  метафизичните им свойства.

Повечето хора свързват цвета с окултното, а някой дори изпитват страх заради суеверията, с които се свързва цвета.

 

Окултни вярвания

В света на окултното има вярване, според което, ако наричаш черен камък със зли помисли, то той дословно ще запамети „програмата” и ще има силата на зла магия. Камъкът присъства и в множество ритуали за свързване със света на мъртвите.

 

Разновидности и техните свойства

Черното е единствения цвят, който няма „съперник”, то е универсална багра, която се свързва с класически стил и елегантност. Ето затова, индустрията е поставила черните кристали на особена почит в изработката на бижута.

Има няколко основни разновидности полускъпоценни камъни, които се свързват с черна окраска:

 

Черен опал

Това е може би един от най-популярните камъни в тази категория. Той е рядък и много харесван скъпоценен камък. Въпреки, че не винаги неговият цвят е чисто черен, прието е да се смята, че това е типичен за него цвят. Стойността му понякога е спорна с тази на диамантите.

 

Черен ахат

Това може би е единственият камък, който се свързва с негативната енергия и дори се смята, че е предвестник на смъртта. Използва се предимно за гадаене и не се препоръчва да бъде носен като аксесоар от хора, които не са наясно с мощта на кристалите.

 

Черен сапфир

Това е камък с висока стойност. Характерно за неговия облик е непрозрачната и плътна обвивка, която е лишена от блясък, но за сметка на това има огледално отражение. Има разновидности от по-нисък клас, чиито физични свойства се различават и това го прави достъпен за масовия пазар.

 

Черен оникс

Камък, който носи мъдростта на вековете, Използван като лечебен камък, той е бил на особена почит в окултните среди. Тъмната му основа понякога е пречупена от бяла ивица халцедон. Истинският оникс искри и притежава стъкловиден блясък. Най-богати находища на кристала са открити в Индия, Китай, Австралия и Германия.

 

Черна перла

Няма как да не сте чували за това бижу на океаните. Могат да бъдат срещнати и с наименованието Таитянски перли.Те са едни от най-редките и екзотични скъпоценни камъни. Това обуславя и изключително високата им цена. Разпознават се по преливащия се блясък и богатата палитра от нюанси на черното. Работата с тях е изключително прецизна, тъй като се нуждаят от специални условия и методи за обработка заради своята мекота. Те се образуват в един специален сорт стриди, наречен Pinctadamargaritfera.

 

Обсидиан

Роден от дебрите на вулканите, този полускъпоценен камък е естествено вулканично стъкло с голяма твърдост и кристална структура. Обсидианите са били използвани в древността за направа на стрели, огледала и разбира се – бижута.

 

Черен циркон

Той представлява естествен скъпоценен камък, който често заменя диамантите в бижутерийната индустрия. Черният му цвят се дължи на железния оксид в състава му, който е много рядко срещан, което прави камъка също толкова ценен. 

 

Черен турмалин

Този полускъпоценен камък е познат в духовния свят от векове. Има различни свойства, които го правят подходящ за лечение, гадаене и направа на бижута. Той е често срещан в големи парчета, което прави обработката му лесна.

 

Свойства и приложение

Кристалотерапевтите са наясно със силата, която черните камъни притежават и я прилагат в различни терапии. Лечебните им свойства са пряко свързани с това дали камъкът е естествено черен или допълнително обработен.

Смята се, че засилват духовните ценности в човек и абсорбират тъмната енергия.

Мънистата, изработени от черни камъни са допълнение към класическа и изчистена визия, която е на почит сред елитните среди.

Сходното между различните разновидности освен характерния цвят е и начина на съхранение. Заради различния енергиен заряд, който носят, черните камъни е препоръчително да се съхраняват отделно от останалите ви бижута. Най-добрият вариант за това е в кадифена торбичка.

Черните камъни се свързват с влиянието им върху първата чакра и усещането за заземяване, което носят при връзката си със Земята чрез кореновата чакра.

 

Знаете ли, че?

Ако поставите на няколко места в дома черен камък, потопен в съд с вода, той ще абсорбира отрицателната енергия на обитателите и гостите на къщата. Важно е водата да бъде подменяна ежедневно, за да може камъкът да върши своята работа с пълна сила. Към течността можете да добавите благоухания, сред които да присъства и ким. Така освен талисман за дома ще имате и красив аксесоар, който да разпръсква аромат в помещението.

 

Цена

Добрата новина е, че черният камък е подходящ за всеки бюджет. Стойността му варира в зависимост от неговия цвят и прозрачност.

Обикновено, най-евтини са кристалите, които са преминали обработка. Колкото по-интензивен става цветът му и колкото по-натурален е камъкът,  толкова е по-висока и неговата стойност. Някой разновидности достигат до колосални цифри.

Обработените парчета от камъка могат да бъдат намерени на символични цени, които да се вместят перфектно в стойността на вашите проекти.

 

Защо да изберем ЕМ АРТ?

При нас в ЕМ АРТ ще откриете богато разнообразие на нанизи мъниста от различни разновидности черни камъни. Независимо дали ще изберете опал, ахат, обсидиан или турмалин, цената на нанизите варира в зависимост от големината му. А качеството винаги е приоритет за нас.

Опитни консултанти ще ви помогнат при избора на най-подходящия за вас камък, независимо дали ще изберете някой от 14-те търговски обекта или ще пазарувате онлайн.

 

Доставка

Тъй като ценим вашето време, можете да направите своята заявка 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

След приемане на поръчката, очакваната доставка ще бъде при вас в рамките на няколко работни дни. За да ви улесним максимално сме ви подготвили два начина за плащане – по банков път или чрез пощенски превод посредством наложен платеж.

'