ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Флуорит естествени и полускъпоценни камъни

Флуоритът е нежен кристал, който някога е бил наричан "Дом на дъгата", тъй като цветовете му често се преливат. При него се наблюдава флуоресценция - излъчване във видимия спектър на светлината. Не подминавайте тези привлекателни мънистата от флуорит, които ви предлагаме. Бижутата от този минерал пречистват аурата, хармонизират ума и активират финните нерви, чрез които комуникираме с други светове. 

Виж повече
8 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (2)
Тип на стоката (1)
Размер (5)
Цвят (1)
Цвят микс (1)
Качество (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 4 мм ~90 броя
Нов

Код: 141951
Цена10.20 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 6 мм ~62 броя
Нов

Код: 141952
Цена11.20 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 10~10.5 мм 36~40 броя
Топ продукт

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141954 Тегло 45 гр Брой: 40
Цена20.50 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 8 мм ~46 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141953 Брой: 46
Цена14.50 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ клас А топче 8 мм ~46 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141933 Брой: 46
Цена17.50 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ клас А топче 6 мм ~68 броя
Топ продукт

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141932 Брой: 68
Цена12.20 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ клас А топче 4 мм ~87 броя
Топ продукт

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141931 Брой: 87
Цена11.20 лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи

Флуорит

 

Любимец на колекционерите и минералозите, флуроитът е един от най-търсените и харесвани минерали в света. Вълшебното творение на природата съчетава в себе си прозрачността и чистотата на стъклото. Името му се свързва с характерната за него флуоресцентна светлина, която се появява при излагането му на слънце, пречупвайки  UV лъчите в цветен танц.

Познат още като „Камък на студентите” или „Камък на гениите”, Флуоритът се свързва с умствените постижения и стимулирането на процесите в мозъка, които са отговорни за ясното фокусиране над дадена цел.

Добивът на флуорит е типичен за страни като Великобритания, Германия и Норвегия. Находища на флуорит в България се намират в Родопите, в близост до реките Въча и Струма.

 

Произход на Камъка на гениите

Той е познат на човечеството още от древни времена. Доказателства за това са открити при артефакти, в които камъкът е бил използван за направа на съдове за знатните римляни. Твърди се, че стойността му е била по-голяма от тази на златото.

В далечна Индия флуоритът е бил предмет на поклонение и е почитан като свещен. Хората смятали, че той спомага комуникацията с боговете

 

Видове флуорит и тяхното значение

Въпреки, че прозрачността е типична за този вид полускъпоценни камъни, има няколко вида, които трансформират светлината, за да я превърнат в цвят.

Ето и някои от тях:

 

Зелен Флуорит

Нежно – зелените нюанси на този вид напомнят за спокойствието, което природата носи в разцвета на лятото. Познат е със свойството си да вдъхновява, да пречиства негативните енергии от тялото и да насърчава оригиналното мислене.

Верен приятел на студенти, иноватори и работещи в областта на науката. Той дава възможност да се освободим от неприятното усещане за преживяна емоционална травма и да трансформираме мислите в действия.  

 

Син Флуорит

Тази разновидност носи енергията на спокойствието и рационалността. Има способността да внася ред в хаотични мисли и да подобрява речевите способности. Ако имате нужда от духовно пробуждане и ново начало, това е вашият правилен избор за талисман.

 

Прозрачен Флуорит

Подобно на своята кристално прозрачна същност, предназначението на прозрачния Флуорит е свързано с умствената яснота и хармонизацията на ума и тялото. Този кристал ще ви помогне да погледнете на ситуациите в перспектива, за да разграничите разликата между същественото и несъщественото. Облекчава емоционални сътресения, чувство за вина, срам и натиск от околните.

 

Лилав Флуорит

Тази разновидност носи цвета на мира и излъчва топла енергия, която да внесе логика в мислите ви. Изключително е подходящ за медитация, тъй като с негова помощ се повишават интуитивните способности на медитиращия.

 

Дъгови Флуорит

Тази разновидност е наричана още „Многоцветен Флуроит”, тъй като в нея се преплитат различните багри на дъгата в интересни ивици. Често се използва за пречистване на аурата, както и за енергизиране и активиране на всички чакри. Ако имате нужда да се освободите от хаотични мисли, този камък е подходящ за вас. Смята се че помага на така наречените „Деца Индиго”.

 

Жълт Флуорит

Той е символ на единството и креативността. Ако сте творческа натура и имате нужда от неизчерпаем източник на вдъхновение, този камък е вашият талисман. Той увеличава находчивостта, засилва въображението и подпомага реализацията на идеите. Носи енергията на сътрудничеството и е чудесен при неразбирателство с колеги.

 

Лечебни и мистични свойства

Флуоритът във всичките му разновидности носи енергията на спокойствието и баланса. Камъкът насърчава интелекта и емоционалното благополучие.

  • В нетрадиционната медицина се използва като съпътстващо терапечтично средство за лечение на стомаха, чревния тракт и хранителните разстройства
  • Полезен е още и за кожни заболявания и болести на дихателната система бронхити, суха кашлица, синузит и други инфекции
  • Смята се за имуностимулатор и антивирусен камък

При лечение на психологически проблеми, флуоритът има по-голямо действие, ако се носи за по-продължителен период от време. Известен е със своя:

  • стабилизиращ ефект върху емоционални разстройства
  • натрапчиви чувства
  • колебание
  • страх от бъдещето

Ако често изпитвате продължително колебание при взимане на важни решения, флуоритът ще ви помогне да сте по-решителни.

 

Зодии

Смята се, че зодиите Скорпион, Риби и Водолей се повлияват най-благоприятно от множеството благоприятни действия на камъка.

 

Приложение

Благодарение на находищата на флуорит в България, камъкът се намира сравнително лесно в търговската мрежа и има широко приложение в бижутерийната индустрия. Направата на различни бижута от кристала е възможна благодарение на меката му структура, която позволява различни видове обработка. Често се използва за гривни, обеци и талисмани.

 

На каква цена можем да го намерим?

В зависимост от броя и размера на топчетата, ние ви предлагаме богат избор от нанизи от флуорит  на добри цени. За вашите творчески проекти сме събрали и богата селекция от естествен камък в различни цветове.

 

Доставка

Камъкът е наличен както в нашите 14 търговски обекта, така и в галерията на онлайн магазина ни. Поръчка можете да направите по всяко едно време на денонощието – 7 дни в седмицата. Нашите консултанти ще обработят запитването ви в кратки срокове, а пратката ще бъде налична до посочен от вас адрес в рамките на няколко работни дни от приемането на поръчката.

За ваше удобство ви предлагаме два варианта за плащане на направената поръчка – чрез онлайн банков превод или чрез пощенски паричен превод посредством наложен платеж.

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. ЕМ АРТ  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'