ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Флуорит естествени и полускъпоценни камъни

Флуоритът е нежен кристал, който някога е бил наричан "Дом на дъгата", тъй като цветовете му често се преливат. При него се наблюдава флуоресценция - излъчване във видимия спектър на светлината. Не подминавайте тези привлекателни мънистата от флуорит, които ви предлагаме. Бижутата от този минерал пречистват аурата, хармонизират ума и активират финните нерви, чрез които комуникираме с други светове. 

Виж повече
6 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (2)
Тип на стоката (1)
Размер (6)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (2)
Цвят микс (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 10 мм ~38 броя
Топ продукт

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141954 Брой: 38
Цена18.70лв.
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ 5~12x6~7 мм ~50 броя

Код: 181294 Тегло 47 гр Брой: 40
Цена8.50лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 8 мм ~50 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141933 Брой: 50
Цена9.00лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 6 мм ±64 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141932 Брой: 64
Цена8.80лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ФЛУОРИТ топче 4 мм ±95 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ФЛУОРИТ във формата на топче
Код: 141931 Брой: 95
Цена5.80лв.
Добави в любими

Флуорит

 

Любимец на колекционерите и минералозите, флуроитът е един от най-търсените и харесвани минерали в света. Вълшебното творение на природата съчетава в себе си прозрачността и чистотата на стъклото. Името му се свързва с характерната за него флуоресцентна светлина, която се появява при излагането му на слънце, пречупвайки  UV лъчите в цветен танц.

Познат още като „Камък на студентите” или „Камък на гениите”, Флуоритът се свързва с умствените постижения и стимулирането на процесите в мозъка, които са отговорни за ясното фокусиране над дадена цел.

Добивът на флуорит е типичен за страни като Великобритания, Германия и Норвегия. Находища на флуорит в България се намират в Родопите, в близост до реките Въча и Струма.

 

Произход на Камъка на гениите

Той е познат на човечеството още от древни времена. Доказателства за това са открити при артефакти, в които камъкът е бил използван за направа на съдове за знатните римляни. Твърди се, че стойността му е била по-голяма от тази на златото.

В далечна Индия флуоритът е бил предмет на поклонение и е почитан като свещен. Хората смятали, че той спомага комуникацията с боговете

 

Видове флуорит и тяхното значение

Въпреки, че прозрачността е типична за този вид полускъпоценни камъни, има няколко вида, които трансформират светлината, за да я превърнат в цвят.

Ето и някои от тях:

 

Зелен Флуорит

Нежно – зелените нюанси на този вид напомнят за спокойствието, което природата носи в разцвета на лятото. Познат е със свойството си да вдъхновява, да пречиства негативните енергии от тялото и да насърчава оригиналното мислене.

Верен приятел на студенти, иноватори и работещи в областта на науката. Той дава възможност да се освободим от неприятното усещане за преживяна емоционална травма и да трансформираме мислите в действия.  

 

Син Флуорит

Тази разновидност носи енергията на спокойствието и рационалността. Има способността да внася ред в хаотични мисли и да подобрява речевите способности. Ако имате нужда от духовно пробуждане и ново начало, това е вашият правилен избор за талисман.

 

Прозрачен Флуорит

Подобно на своята кристално прозрачна същност, предназначението на прозрачния Флуорит е свързано с умствената яснота и хармонизацията на ума и тялото. Този кристал ще ви помогне да погледнете на ситуациите в перспектива, за да разграничите разликата между същественото и несъщественото. Облекчава емоционални сътресения, чувство за вина, срам и натиск от околните.

 

Лилав Флуорит

Тази разновидност носи цвета на мира и излъчва топла енергия, която да внесе логика в мислите ви. Изключително е подходящ за медитация, тъй като с негова помощ се повишават интуитивните способности на медитиращия.

 

Дъгови Флуорит

Тази разновидност е наричана още „Многоцветен Флуроит”, тъй като в нея се преплитат различните багри на дъгата в интересни ивици. Често се използва за пречистване на аурата, както и за енергизиране и активиране на всички чакри. Ако имате нужда да се освободите от хаотични мисли, този камък е подходящ за вас. Смята се че помага на така наречените „Деца Индиго”.

 

Жълт Флуорит

Той е символ на единството и креативността. Ако сте творческа натура и имате нужда от неизчерпаем източник на вдъхновение, този камък е вашият талисман. Той увеличава находчивостта, засилва въображението и подпомага реализацията на идеите. Носи енергията на сътрудничеството и е чудесен при неразбирателство с колеги.

 

Лечебни и мистични свойства

Флуоритът във всичките му разновидности носи енергията на спокойствието и баланса. Камъкът насърчава интелекта и емоционалното благополучие.

  • В нетрадиционната медицина се използва като съпътстващо терапечтично средство за лечение на стомаха, чревния тракт и хранителните разстройства
  • Полезен е още и за кожни заболявания и болести на дихателната система бронхити, суха кашлица, синузит и други инфекции
  • Смята се за имуностимулатор и антивирусен камък

При лечение на психологически проблеми, флуоритът има по-голямо действие, ако се носи за по-продължителен период от време. Известен е със своя:

  • стабилизиращ ефект върху емоционални разстройства
  • натрапчиви чувства
  • колебание
  • страх от бъдещето

Ако често изпитвате продължително колебание при взимане на важни решения, флуоритът ще ви помогне да сте по-решителни.

 

Зодии

Смята се, че зодиите Скорпион, Риби и Водолей се повлияват най-благоприятно от множеството благоприятни действия на камъка.

 

Приложение

Благодарение на находищата на флуорит в България, камъкът се намира сравнително лесно в търговската мрежа и има широко приложение в бижутерийната индустрия. Направата на различни бижута от кристала е възможна благодарение на меката му структура, която позволява различни видове обработка. Често се използва за гривни, обеци и талисмани.

 

На каква цена можем да го намерим?

В зависимост от броя и размера на топчетата, ние ви предлагаме богат избор на нанизи от флуорит  на цени от 5  до 10 лева. За вашите творчески проекти сме събрали и богата селекция от естествен камък в различни цветове.

 

Доставка

Камъкът е наличен както в нашите 14 търговски обекта, така и в галерията на онлайн магазина ни. Поръчка можете да направите по всяко едно време на денонощието – 7 дни в седмицата. Нашите консултанти ще обработят запитването ви в кратки срокове, а пратката ще бъде налична до посочен от вас адрес в рамките на четири работни дни от приемането на поръчката.

За ваше удобство ви предлагаме два варианта за плащане на направената поръчка – чрез онлайн банков превод или чрез пощенски паричен превод посредством наложен платеж.

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. Ем Арт  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'