ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Лазурит Лапис естествени и полускъпоценни камъни

Лазурит Лапис, този поетичена камък, който е инициирал епитети като "лазурно небе" или "царско синьо", сега е достъпен за вас, благодарение на нашите непрестанни усилия да ви предоставим най-широка гама от мъниста на най-изгодна цена.

Виж повече
8 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (3)
Материал (1)
Форма (2)
Тип на стоката (1)
Размер (6)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (2)
Цвят ефект (2)
Фасетирани (1)
Връзка чиле (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЛАПИС ЛАЗУЛИ овал 6x5 мм ~44 броя

Код: 141506 Тегло 22 гр Брой: 44
Цена7.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЛАПИС ЛАЗУЛИ топче матирано 8 мм ±48 броя

Наниз от оцветени, матирани мъниста от полускъпоценен камък ЛАЗУРИТ ЛАПИС във формата на топче
Код: 141539 Брой: 48
Цена14.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЛАЗУРИТ топче 8 мм ~50 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък СИНТЕТИЧЕН ЛАЗУРИТ ЛАПИС във формата на топче
Код: 141503 Тегло 40 гр Брой: 50
Цена9.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЛАЗУРИТ ЛАПИС топче 6 мм ±65 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък ЛАЗУРИТ ЛАПИС във формата на топче
Код: 141502 Брой: 65
Цена6.60 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък ЛАЗУРИТ топче 10 мм ~40 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък СИНТЕТИЧЕН ЛАЗУРИТ ЛАПИС във формата на топче
Код: 141504 Тегло 54 гр Брой: 40
Цена10.80 лв.
Добави в любими

Лазурит Лапис  - камъкът на истината

 

Звучният кристал крие в себе си история на над 6 000 хиляди години. Името му произхожда от латинската дума за камък – „lapis” и арабската дума за синьо  „aula”.

Въпреки, че в много култури е носил различни имена, почти навсякъде той е бил високо ценен и използван, за да краси статуите на древните божества. Според артефакти, свещеният камък е бил на особена почит в древен Египет.

 

Знаете ли, че?

 

През 19-ти век, художниците са рисували безкрая на морето и небето със синия пигмент, който е извличан от камъка. Няма как да не сте чували за „Звездната нощ” на Ван Гог, именно тя е рисувана с помощта на багрило, извлечено от Лазурит.

Подобно на нея, приказното синьо е запечатано и в забрадката на  „Момичето с перлената обица”  на Вермер.

Освен наситен пигмент, стритият на прах Лазурит Лапис се използва и в козметиката, както от древните народи, така и в съвременната индустрия.

В библейски времена, думата „сапфир” често се е употребявала като название за синята скала. Именно заради това, много учени смятат, че използването на думата „сапфир” в Библията е препратка към Лазурит Лапис.

Най-популярни са наситено сините нюанси на Лаписа, но често срещани са и лилавите му разновидности.

 

Приложение в ежедневието и нетрадиционната медицина

 

 

В бижутерията

Лазурит Лапис има широко приложение в направата на обеци, украшения за коса, брошки или висулки. Причината е, че тези места на употреба не са изложени на непрестанно триене, което да доведе до абразия на камъка. Той не е особено издръжлив, затова е най-добре  тези бижута да бъдат съхранявани в отделни кутии, за да не се търкат и нараняват от другите камъни или предмети.

 

Лечебна свойства

Твърди се, че синият камък има способността да лекува гърлото, болести на гласните струни,  ларинкса и щитовидната жлеза. Облекчава безсънието и понижава кръвното налягане.

Ако имате синина и искате тя да мине по-бързо, нагрейте парче от камъка на слънчева светлина и го наложете на удареното място. Същото важи и за кожен проблем или ухапване от насекоми.

Лазурит Лапис облекчава спазмите, причинени от менструални болки.

Твърди се, че синият кристал символизира истината във всичките й аспекти и я насърчава. Спомага за отключване на стари емоционални рани, които сте постискали с времето, като помага те да бъдат облекчени и приети. Той насърчава достойнството и правдата, давайки мотивация и вяра за една по-ясна перспектива.

Тъмно сините нюанси на Лазурита се използват за повишаване на уважението и състраданието към нас самите и ни учат на човечност и чест. Наочват ни към благотворителност и грижа за околните.

 

В медитацията

В никакъв случай не бива да подценяваме силата му в медитацията. Той е камък, който насърчава визуализацията и енергията на образите. Това му свойство може да ни помогне да се върнем към образа на минали животи и древни цивилизации с помощта на медитацията. Той дава възможност да се възстановят спомени от преражданията, които да ни послужат за пътеводна светлина.

 

Зодиите и Лазурит Лапис

 

Като символ на истината, той покровителства над така нареченото Трето око, което е отговорно за прозряването и осъзнаването на света. С умението си да балансира между важното и маловажното около нас, Лазуритът командва енергийния поток в тялото. Синята му кристална енергия ще балансира гърлената ви чакра.

Въпреки, че не е традиционен рожден камък на определена зодия Лазуритът се смята за духовен наставник на родените между 19 февруари и 19 март.

Някои го свързват с планетите Нептун и Венера. Действа магнетично на зодия Стрелец.

 

На каква цена можем да открием кралско синия камък?

 

При нас в Ем Арт можете да откриете богата палитра от мъниста от Лазурит. Независимо дали ще сте запленени от кралското синьо, тъмно виолетово или по-светли нюанси, ние ви предлагаме достъпни цени от 6 до 30 лева за наниз.

Цената е в зависимост от броя и размера на мънистата, но винаги е придружена с професионалното обслужване което ще получите, независимо дали пазарувате в някой от нашите магазини или направите своята поръчка онлайн. Направете своите бижута, аксесоари или талисмани незабравими.

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. Ем Арт  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'