ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Темперни бои

Темперни бои в богата цветова гама и широк спектър на приложение ви предлага ЕМ АРТ. Темперните бои са водоразтворим материал за рисуване изсъхват бързо, имат добра поркивност и наситени цветове. С тях можете да рисувате освен върху хартия, а и да декорирате различни предмети, картички и покани или всичко за което се сетите.

Виж повече
4 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (2)
Вид (1)
Тип на стоката (2)
Цвят микс (1)
Марка (3)
Комплект гваш бои Mont Marte Gouache 18 цвята x 12 мл
Топ продукт

Поръчайте онлайн всичко необходимо, за да нарисувате феноменални картини. ЕМ АРТ е вашето място.
Код: 844575 Тегло 390 гр Брой: 18
Цена18.90 лв.
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus пак.
Купи
Темперна боя / гваш СОНЕТ НЕВСКАЯ ПАЛИТРА 6 цвята x 20 мл

Код: 828732 Тегло 250 гр
Цена6.00 лв.
Добави в любими
Комплект гваш бои Mont Marte 12 цвята x 12 мл
Топ продукт

Код: 844501 Тегло 255 гр Брой: 1
Цена14.20 лв.
Добави в любими
Комплект гваш / gouache бои 12 цвята x 12 мл

Код: 842327 Тегло 301 гр Брой: 12
Цена11.90 лв.
Добави в любими

Описание на темперните бои

 

Темперните бои представляват пигментиран, водоразтворим материал за рисуване.  Характерно за тях е, че изсъхват много бързо и за разлика от акварелните например, имат наситени цветове и доста голяма покривност. Те са значително по-лесни за употреба от маслените.

 Подходящи са за нанасяне върху големи повърхности и различни материали  - хартия, картон, пластмаса, стиропор, мукава, камък, стъкло, дърво и керамика. С темпера може да се рисуват пейзажи, натюрморти и портрети, както и да се декорират сувенири, картички и покани.

 Темперните бои са подобни на акварелните. С тях се работи лесно, нямат мирис и са абсолютно безвредни. Разликата между тях и водните бои е, че са по плътни и покривни и могат да се наслагват една върху друга. Нанасят се с плоска четка или с помощта на шпакла.

 Добре е да знаете, че за разлика от маслените например, темперните бои изсъхват много бързо и не са подходящи за проекти, които искате да рисувате за дълъг период във времето.

 Могат да се комбинират и с други цветни материали - акрил, акварел, моливи, контури, маслени бои, пастели, бои за свещи, за стъкло, за текстил.

 

 Видове

 В онлайн магазин ЕМ АРТ ще намерите:

 

  • Темперни бои - комплект от 6 цвята в удобни бурканчета по 16 мл.

Подходящи за рисуване върху различни повърхности, бързо съхнещи, с наситени и ярки нюанси.

  • Темперни бои - Комплект gouache бои 12 цвята, в тубички по 12 мл Подходящи за рисуване върху картон, дърво, стирофом, камък и т.н.

 

Приложение

 Темперните бои намират широко приложение при:

 

 Рисуването на картини

 

С темперните бои може да рисувате пейзажи, натюрморти и портрети. Благодарение на наситените цветове картините ще добият ярък и чист вид.
Боите изсъхват бързо, за това трябва да имате ясна представа, какво точно искате да нарисувате.

 При работата с водоразтворими материали е важното да сменяте водата, с която разреждате цветовете по-често, за да се запазят нюансите чисти и за да се избегне калният вид, който може да се получи в следствие на замърсената вода.

 

Изработването на картички и покани 

 Изработването на картички и покани изисква доста голямо въображение, естетически усет и доста старание от страна на твореца. За направата на тези красиви творения на изкуството се използват най-различни картони, цветни материали и допълнителни декорации - брокат, камъчета, пайети, ленти и панделки, дантела.

 Температа е един от най-предпочитаните материали при декорирането на картички, тъй като се отличава с високата плътност и наситеност на цветовете. Бързото й изсъхване също е сред причините, този вид боя да бъде сред най-използваните, при изработването на картички.

 С помощта на подходящи четки може да рисувате различни фигури и елементи - цветя, животни, сърца, птици, дървета или да изписвате надписи.

 

Изработване на пана

 Температа може да се използва и за изработването на различни арт пана. За целта може да използвате четки или шпакли, с които лесно да нанасяте цветовете върху избраната повърхност. Боите позволяват да бъдат нанасяни върху най-различни материали - картон, хартия, пластмаса, бетон, дърво, керамика, стъкло и т.н.

 

Декориране на предмети 

 Темперните бои могат да преобразят всеки предмет и да го превърнат в оригинална декорация. С тях може да оцветите чаши, бутилки, нощни лампи, дървени пана, сувенири в различни форми, кухненски плотове и т.н. Предметите, върху които нанесете боята, ще придобият изцяло нов облик

 

Скрапбукинг

 Скрапбукингът е техника за ръчно изработване на тефтери, албуми, книги и органайзери във винтидж стил. Тя се отличава с богато орнаментираните страници и корици в топли цветови комбинации. За постигането на този ефект се използват най-различни пънчове за изрязване, къдрави и бордюрни ножици, картони и листове в различни цветове, панделки, дантели, брокат и т.н.

 Темперната боя е сред най-използваните материали за правене на скрапбукинг. С него може да украсите кориците на всеки винтидж тефтер, както и неговите страници. Така ще постигнете именно този старинен вид на скрапбука.

 

Медия микс

Микс медията е вид арт концепция, развита през 20- ти век. Тя се получава, когато артистите от постмодернизма започват да обвързват традиционните изкуства - скулптура и живопис.

Медия микс се открива във всеки творчески продукт, за чието изработване са използвани повече от един или два вида материали.

Днес този вид изкуство се използва от професионални творци и от хоби майстори. С него се създават най-различни картички, сувенири, колажи, картини, пана и декупаж.

Характерно за микс медията е, че се използват абсолютно всякакви материали, не само класическите бои, картон и моливи.

За изработването на различни арт предмети, при тази техника се включват различни видове бои, плат, кожа, картони, мъниста, камъни,  копчета, монети, прибори за хранене, сухи листа, болтчета, винтчета, разнообразни малки метални, пластмасови и дървени елементи и много други.

Използването на пънчове, шаблони и бордюрни ножици е силно характерно, за да се постихне допълнително орнаментиране на отделни части от микс продукта.

Медия микс е наистина много богато и интересно творчество. Получените арт творения са наистина уникални и изключително красиви.

Темперните бои намират приложение в медия микса, при рисуването на различни фигури и форми. Те могат да се използват върху всякакви повърхности. Ефектът, който ще постигнете с тях е уникален.

 

Отпечатване на шаблони

 Шаблоните за отпечатване се използват при създаването на различни арт проекти. Посредством отпечатъци може да декорирате покани, картички, ръчно изработени тефтери, албуми, празнична украса, салфетки, пана и сувенири.

 Темперните бои са изключително подходящи за тази цел. С тях ще направите уникална декорация на всяко свое произведение.

 С помощта на шаблони и темперна боя, отпечатвате всякакви изображениея върху различни повърхности.  Може да използвате готови шаблони или сами да си направите такива, като принтирате желаното изображение на лист хартия и го изрежете с помощта на макетно ножче или ножица.

 За допълнителни декорации използвайте щанци за изрязване и пънчове. Фиксирайте шаблона върху мястото, където искате да отпечатате картинката и с плоска четка нанесете от боята на празните пространства. Направете това бързо, защото температа изсъхва за много кратко време и има опасност изображението да се получи с неравномерен цвят.

 Този метод е един много добър вариант за хората, които не могат да рисуват или за тези, които искат да отпечатат  една и съща картина върху голям брой предмети. Употребата на шаблони улеснява работния процес.

 

 Тази техника може да се използва и от деца, защото е лесна и много забавна. С нея ще събудите интереса на детето към изкуството.

 Изберете интересни картинки, подгответе ги под формата на шаблони, изберете повърхност, върху която ще отпечатвате, темперни бои в няколко цвята и четки.

 На първо време може да използвате лист хартия, за да разбере детето начинът на работа.

 Поставете шаблона, нанесете от боята и отделете внимателно. За да постигнете по-интересна картина, използвайте няколко нюанса от материала.

 Следващото отпечатване може да оставите да направи малчуганът, за да упражни движенията си. Техниката на отпечатване е лесна и ще бъде усвоена много бързо.

 Рисуването е един много добър начин да запълните свободното време на децата си. Освен това ще развиете тяхното въображение, фина моторика, прецизност, вкуса към красивото и любовта към изкуството.

 

 Рисуване върху дърво

 Този вид бои може да се използва за рисуване върху дърво. С него може да украсите различни пана, мебели и всякакви различни предмети изработени то дървен материал.

 Темперната боя изсъхва бързо, а благодарение на плътните цветове е идеална за работа върху дърво.

 

Рисуване върху камъни

 С този цветен материал може да рисувате и върху камъни. Така ще направите интересни декорации от различни камъчета.

 Може да рисувате всякакви изображения - животни, насекоми, листенца и т.н. Готовите камъчета може използвайте като декорация за дома или за празници или подарете на любим човек.

 

За рисуване върху мукава

 Мукавата представлява твърд картон, най-често в сив цвят. Използва се за изработване на макети и кутии, като основа за рисуване, за гръм на рамки за снимки и картини. Този твърд картон е подходящ за създаването на различни арт идеи.

 Върху него лесно се рисува с темпера. Предварително може да грундирате повърхността, за да може боите да се задържат дълго и да не попият в повърхността.

 Така може да декорирате гърба на някоя рамка за снимка, може лесно да направите кутия за бижута и аксесоари, която да декорирате с темперните боички. Ако все още не сте използвали темперни бои, чувствате неуверени и не знаете как точно се работи с тях, не пропускайте възможността да изпробвате невероятния ефект на този материал.

 Потърсете наръчници и видео материали, в които други творци споделят опита и знанията си. Сами ще се убедите колко лесно се работи с тях.

 

Цени 

В онлайн магазин ЕМ АРТ се стараем да поддържаме ниски и достъпни цени за своите клиенти. Много често правим намаления от редовните цени на артикулите.

. Стойността на продуктите в категорията зависи от вида, размерите и тяхното количество.

 

Защо ЕМ АРТ

 ЕМ АРТ е най-богато зареденият онлайн магазин за хоби материали. При нас ще намерите всичко необходимо за вашето творчество – всякакви видове инструменти за работа, всякакви видове мъниста, различни видове хартия, картон, аксесоари за бижута, материали за декорация и подаръчни опаковки, на достъпни цени.

 Всички артикули са изработени от висококачествени и безопасни материали.

Често правим намаления на различни артикули, от които може да се възползва всеки наш клиент. При нас може да пазарувате на едро и на дребно. За търговците на едро, имаме преференциални цени.

 

Доставка

След като сте избрали нужните хоби материали, трябва да въведете личните си данни – три имена, телефон за контакт и адрес, на който искате да получите своята пратка.

Очаквайте вашата поръчка ще пристигне в рамките на няколко работни дни.

При поръчки на стойност над 100 лв, доставката е напълно безплатна.

 

Ако имате въпроси, може да се свържете с нашите онлайн консултанти, които са на ваше разположение всеки ден от понеделник до събота от  9:30 до 18:30 часа.

Отдайте се на вдъхновението и направете най-уникалните идеи реалност!

'