Безплатна доставка за поръчки над 100лв   0884000332  0884000337

Керамични предмети за декориране

За всички, които обичат сами да създават декорациите за дома си или обичат да радват близките си с ръчно изработени подаръци, сме подбрали разнообразие от керамични предмети, които можете да декорирате както си поискате с техники като: рисуване, декупаж, залепяне на декоративни ленти, брокат и други. 

Виж повече
5 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (3)
Вид (2)
Материал (1)
Форма (3)
Стил (1)
Размер (5)
Цвят (3)
Тема (1)
Марка (1)
Саксия керамика 90x80 мм кафява -1 брой
Нов
Топ продукт

Код: 840265 Тегло 176 гр Брой: 1
Цена2.60лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Саксия керамика 50x42 мм кафява -1 брой
Нов
Топ продукт

Код: 840266 Тегло 34 гр Брой: 1
Цена1.00лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Саксия керамика 34x31 мм кафява -1 брой
Нов
Топ продукт

Код: 840267 Тегло 18 гр Брой: 1
Цена0.90лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Яйце керамика бяла 48x60 мм с една дупка 6 мм

Код: 840251 Брой: 1
Цена1.80лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Ваза керамика 75x63 мм за декорация бяла -1 брой

Код: 840257 Брой: 1
Цена2.40лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи

Същност на керамиката като материал

 

Керамика е названието на всички предмети изработени от глина и смеси с минерални добавки. Изделията направени от нея, се използват в домакинството под формата на съдове за +4 готвене и хранене и украса.

Този материал се използва и в строителството, архитектурата и медицината. Терминът се използва от 19-ти век, като с него се назовават всички грънчарски изделия.

Производството на предмети от керамика, е първото химично производство овладяно от човека.

Работата с керамика е древен занаят, но и съвременна индустрия в днешно време. Керамичните предмети са неизменна част от нашето ежедневие. Продуктите на керамичната индустрия намират приложение в бита и ежедневието и в промишлената индустрия.

Керамиката се използва за направата на тухли, керемиди, теракота, грънци, фаянс, чаши, чинии, вази, саксии и т.н.

 

Видове

Глината е основният материал, от който се изработват керамичните предмети. Тя е неорганична пластична материя, която съдържа силициев диоксид, диалуминиев триоксид и вода.

 

1.    Майолика

Майоликата е вид глина, която се използва при изработването на декоративни керамични изделия. Преди да се изпече на 900-1000 градуса, се покрива с калаена глазура. След като бъде декорирана се пече на температура от 600-700 градуса.

 

2.    Порцелан

Порцеланът е непорьозен и непроницаем за вода и газове керамичен материал. Характерното при него е, че първо се пече на по-ниски градуси – 920-950. При второто печене на по-високи – около 1400 градуса. За първи път се разработва през 7-ми век в Китай.

Той има много широко разпространение. Използва се за изработването на домакински прибори – чаши, чинии, кани, както и на полилеи, сувенири, статуетки. От своя страна, в зависимост от температурата на изпичане, порцеланът се разделя на два вида - мек и твърд.

 

Приложение на керамиката

Керамиката е идеалния материал за хората, които обичат да създават сами декорация за дома си или да радват  близките си с ръчно направени подаръци.

Къде намира приложение материалът?:

 

1.    В бижутерството

В арт изкуството керамиката намира много широко приложение. Тя е един от най-предпочитаните материали за изработването на различни видове бижута.

От нея се правят колиета, обеци, гривни, шноли за коса. Освен основни елементи в украшенията, с помощта на керамиката, се правят мъниста и синци в различни форми и размери, които също обогатяват аксесоарите.

Много бижутери предпочитат да работят с нея, защото след изпичане, тя става изключително здрава. Обработва се лесно, може да бъде оцветявана в различни нюанси, като цветовете не избледняват, а запазват яркостта и наситеността си.

 

2.    В индустрията

Както вече споменахме, от керамика се произвеждат суровини, които са от първа необходимост в нашето ежедневие – тухли, керемиди, теракота и фаянс, сервизи за хранене, плафони за лампи др.

 

3.    В грънчарството

Грънчарството е технология, при която от глина се създават съдове – вази, гърнета, купи, панички, чаши и т.н. То е един от най-старите занаяти, практикувани по нашите земи.

Глината е полезен елемент за изработка на съдове за хранене и съхранение на продукти. Глината е природен материал. Тя е вид кал, почва, която не съдържа неблагоприятни за човека елементи и организми.

В глинени съдове хората са съхранявали храна и вино. В тях те са готвели, тъй като керамиката позволява нагряване на високи градуси и не отделя вредни частици. Керамиката се нагрява бавно, позволява на продуктите поставени в съда да отделят своите аромати, по време на готвенето и съхранява топлината много дълго време.

 

4.    За изработването на карнавални маски

От керамика се правят карнавални маски. Това е един от материалите, които използват някои народи, за изработването на уникални карнавални маски.

 

5.    При изработването на сувенири

Материалът е силно предпочитан при производството на сувенири. Тъй като глината в естествено състояние, примесена с вода, става мека като пластилин, е най-подходящия елемент за изработване на всякакви сувенири.

Керамиката позволява дълга обработка, дори след като се втвърди. Може да промените формата на изделието, да добавите допълнителни елементи, допълнителни форми и релефи, както и да оцветите в различни цветове.

След като бъдат изпечени, керамичните фигурки стават твърди и здрави. Цветовете са наситени и устойчиви на времето – не избледняват.

 

6.    За производството на фигури за оцветяване

Едно от най-интересните занимания за децата е оцветяването. За това някои производители са помислили именно за малчуганите, като за тази произвеждат фигурки от керамика.

Те са в суров вид, което позволява пълното разгръщане на детската фантазия. Те могат да ги оцветяват в нюанси по избор, да добавят брокат и декоративни ленти.

Има голямо разнообразие от фигурки за оцветяване – животни, птици, насекоми и др. Оцветяването на керамични форми е абсолютно безвредно за децата. То може да се прави в групи и самостоятелно.

 

Цени

Всички артикули в нашия онлайн магазин са на ниски цени. Стараем се всички творчески материали да бъдат достъпни за всеки клиент.  Стойността на артикулите във всяка категория варира според вида, количеството и размера на продукта.

В категория Керамични предмети за декориране, ще намерите всички керамични фигурки на конкурентни цени.

 

Защо ЕМ АРТ?

При нас ще намерите най-голямото разнообразие от хоби материали за всяко творчество. Може да избирате от богатия асортимент от материали за мартеници, мъниста, аксесоари за бижута, арт материали, хоби и крафт материали, всички видове инструменти, естествени камъни, аксесоари за бижута и низане, материали за декорация, бижута и опаковки.

Продаваме на дребно и на едро. За търговците на едро имаме преференциални цени.

 

Доставка

Когато изберете нужните продукти и ги добавите във виртуалната кошница, трябва да завършите своята поръчка. За тази цел е нужно да въведете три имена за контакт, адрес, на който искате да получите своята пратка и три имена за връзка.

След като финализирате поръчката, очаквайте тя да пристигне при вас в срок от 4 работни дни.

'