Скрий
ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Унакит естествени и полускъпоценни камъни

Унакитът е форма на гранит, която включва парчета зелен епидот, розов фелдшпат и сиво-бял кварц. Той е евтин и лесно достъпен камък с нарастваща популярност. Причината за това е не само в мекият му приятен вид, но и в свойството му да подхранва емоционалното здраве.  Купете си мъниста от унакит, които ще придадът нежност и оживление на вашите изделия.

Виж повече
8 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (1)
Материал (1)
Форма (2)
Тип на стоката (1)
Размер (5)
Цвят (2)
Цвят микс (1)
Цвят ефект (1)
Връзка чиле (1)
Естествени (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ листо 16x28x8 мм ~12 броя

Пъстри, мъниста от натурален унакит във формата на калия със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 141927 Брой: 12
Цена22.20 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ топче матирано 8 мм ±48 броя

Мъниста от натурален унакит във формата на пъстри, матирани топчета със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 181203 Тегло 37 гр Брой: 48
Цена5.20 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ топче матирано 10 мм ±38 броя

Мъниста от натурален унакит във формата на пъстри, матирани топчета със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 181204 Тегло 60 гр Брой: 38
Цена5.80 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ НАТУРАЛЕН топче 6 мм ~65 броя

Мъниста от натурален унакит във формата на пъстри топчета със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 142612 Тегло 23 гр Брой: 65
Цена6.20 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ НАТУРАЛЕН топче 14 мм ±28 броя

Мъниста от натурален унакит във формата на пъстри топчета със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 142628 Брой: 28
Цена8.40 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък УНАКИТ НАТУРАЛЕН топче 8 мм ~46 броя

Мъниста от натурален унакит във формата на пъстри топчета със зелено розови нюанси, които резонират с честотата на любовта.
Код: 141923 Брой: 51
Цена6.20 лв.
Добави в любими

Унакит – Покровителят на семейството

 

Унакитът дължи своята уникална красота съвкупността от зелен епидот, розов фелдшпат и сиво-бял кварц, от които е съставен. Елементите на минералите се съчетават нежно, за да резонират с честотата на любовта и състраданието, която е присъща за камъка.

Името му произлиза от гръцката дума epidosis”, което в превод означава „сраснат”. Причината е не само съвкупността от компоненти, които го изграждат, но и свойството да обединява и сплотява.

Унакитът представлява разновидност на гранита, състояща се от 3 известни полускъпоценни камъка:

  • зелен епидот
  • розов фелдшпат
  • сиво-бял кварц

Името си унакитът е получил от планината Унака, Окръг Уникои  - Тенеси, където е идентифициран за първи път. Корените на наименованието са в езика на местното индианско племе Чероки.

Наименованието на унакита се свързва още с планината Унака в САЩ, където са открити големи находища на минерала. Цветът на минерала е свързван с кръвта на Исус Христос, затова е наричан още „Исусов камък”.

 

Знаете ли, че?

Съществува поверие, според което, ако поръсите камъка със сушена билка равнец и го сложите в торбичка, направеният талисман ще действа като закрилник над брачното ложе. Именно заради това, този подарък е много подходящ за годишнини и сватби. Той трябва да бъде подменян всяка година с нов, а старият амулет се изхвърля в течаща вода, за да отнесе със себе си несгодите, които е абсорбирал през годината.

Твърди се още, че този амулет подпомага зачеването, ако се държи под възглавницата на двойката, като помага на родителите да създадат духовна връзка с нероденото си дете. Постоянно губите разни предмети? Носете бижу или талисман с този кристал, който ще ви избави от досадното търсене с часове.

 

Мистични и магични свойства

Има вярвания, според които унакитът може да насърчи растежа и регенерацията на тъканите. В нетрадиционната медицина се използва и при лечение на сърцето, белите дробове и кръвообращението.

Както вече споменахме, кристалът е смятан за чудодеен при лечение на репродуктивната система, насърчавайки здравословна бременност и гладкото й протичане. Земната енергия, която канализира спомага лечението при продължителна хоспитализация и декубитални рани.

В духовен аспект унакитът осигурява плавното придвижване на положителната енергия на своя притежател, което го прави изключително подходящ за борбата с вредни навици като:

  • тютюнопушене
  • прекомерно хранене или зависимост от наркотични и упойващи средства.

Унакитът е чудесен материал за изработка на сувенира за дома, с помощта на които ще премахнете електромагнитните замърсявания, причинени от електротехниката.

Кристалът се свързва със сърдечната чакра и регулирането на взаимодействието между външния свят и духовното ни Аз. Той редуцира силните емоции и реакции, които често не успяваме да овладеем сами.

Насърчава толерантността и нежността в отношенията.

 

Видове унакит

Съвкупността от елементи в състава му определя различните цветове на камъка. Той може да бъде открит в цветове от нежно прасковено оранжево, през тревисто зелено, до сивкаво.

 

За кои зодии е подходящ?

Унакитът се свързва с вярването, че е подходящ камък за родените през месец март. Покровителства над представителите на зодия Овен и Скорпион. Свойствата му да носи търпение и състрадание са особено подходящи за зодиите Рак и Козирог.

 

На каква цена можем да го намерим?

Добрата новина е, че цената на този прелестен камък съвсем не е висока, заради широкото му разпространение. Дали ще изберете, гривна, броеница или друго украшение, цената му в Ем Арт варира в зависимост от размера и броя на камъчетата – между 3 и 20 лева.

Достъпността му го прави подходящ при изработката на гривнички, в които да заема главна роля или като акцент в направата на огърлици. Необходими са ви само няколко камъчета, прозрачна корда и въображение, за да създадете сами своя талисман.

 

Защо да се доврите на ЕМ АРТ?

Ние разполагаме с 14 физически магазина в градовете София, Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Хасково, Шумен и Ямбол, а годините на изградено доверие с клиентите ни правят разпознаваем бранд в търговията с хоби и крафт материали. За потребителите ни от други населени места предлагаме богат каталог в онлайн магазина, в който опитни консултанти ще ви насочат при избора на най-подходящия за вас продукт.

 

Доставка

Доставката се извършва посредством куриерски фирми, а заплащането е чрез наложен платеж, с пощенски паричен превод или по банков път. Така можете да получите продуктите ни в удобен за вас куриерски офис, а защо не и до вашата врата.

Тъй като знаем, че очаквате пратките си с нетърпение, ние ви предлагаме доставка до 4 работни дни след потвърждаване на заявката в сайта.

 

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. Ем Арт  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'