ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Къдрави ножици

 Тук ще откриете ножици в различни форми и разнообразни дизайни на линията - вълни, зиг-заг и др. Използвайки ножиците за декоративно рязане, лесно може да предадете оригинален вид на материалите, които изрязвате.

Виж повече
3 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (1)
Вид (1)
Материал (2)
Тип на стоката (1)
Размер (1)
Марка (1)

Къдрави ножици

 

Ножиците са добре познат ръчен инструмент за изрязване на различни материали. Интересен факт е, че първите ножици са се появили преди 3000-4000 хиляди години в Месопотамия. В съвременния си вид, тези инструменти за изрязване, са изработени около 1500 г. пр.н.е. в древен Египет. И до днес се превръщат в нещо, без което не можем в домакинството.

Ножиците са най-важния и верен помощник, при изработването на всякакви картички и всичко, за което се изисква изрязване.

 

Видове ножици

 

Съществуват най-различни видове ножици, с които може да предадете различна форма на материалите, с които изработвате своите картички. Тези ножици се наричат декориращи - къдрави ножици. Това е така, заради линиите, които оформят при изрязване на материалите.

В нашия онлайн магазин, ще откриете ножици в различни форми и разнообразни дизайни на линията - вълни, зиг-заг и много други. С помощта на ножиците за декоративно рязане, лесно може да предадете оригинален вид на материалите, които изрязвате.

Освен единични ножици, предлагаме и комплекти, които включват ножици и четири броя пънчове за изрязване на фигури.

Пънчовете в комплектите, обхващат различни дебелини картон, за това, преди да изберете някой от комплектите, съобразете дебелината на материала, който ще изрязвате с тях.

 

Материал на изработка

 

Ножиците за декориране са изработени от висококачествени материали. Всяка ножица е с различен релеф и ще остави различна орнаментика по краищата, които изрязвате. Инструментите за изрязване, които ще видите в страницата ни, са допълнително обезопасени с помощта на пластмасово покритие върху режещите повърхности. Това ги прави безопасни при работа.

Декориращите ножици са изключително леки и удобни. И като допълнение към вашето настроение и вдъхновение, са измислени в ярки цветове.

Приложение и предназначение на къдравите ножици

 

Къдравите ножици намират приложение при изработването на различни празнични картички - за рождени дни, за Свети Валентин, за имени дни, кръщенета, сватби, за покани. Използват при скрапбукинга – за орнаментирането на тефтери, албуми, семейни книги, книги с пожелания. С къдравите ножици, може да орнаментирате и своите снимки, преди да ги залепите в ръчно направеното си албумче.

Този вид ножици се използват при декорирането на картички, покани за сватби, покани за рожден ден, при украсяването на албуми, рамки за снимки, за декорация на цветя. При правенето на скрапбукинг къдравите ножици са един от основните инструменти за накъдряне на всяка страничка, както и на орнаментите по корицата на ръчно изработените тефтери, албуми, книги за спомени и т.н.

С тях може да изрязвате:

 • картон за картички и покани
 • крафт и бирен картон за корици и страници
 • креп хартия за цветя и декораации
 • креп хартия за цветя и декорации
 • при декорирането на квилинг ленти
 • хартия за декупаж
 • при работата с дизайнерска хартия

Също така с декориращите ножици може да украсявате:

 • филц
 • микропореста гума
 • ленти от плат за изработка на всякакви аксесоари
 • ленти за цветя и опаковки
 • органза

Идеята на къдравите ножици е, при изрязване с тях, да се получи накъдрена периферия, в зависимост от вида на разреза. Тази периферия може да бъде зигзагообразна или с друга форма. Съществуват най-различни релефи, които могат да разкрасят вида на хартията за картички.

Може да ги използвате при изработката на подаръчни пликове за пари. Като с тях ще направите най-красивият и оригинален плик за пари. Вместо да купувате готов, може сами да направите плик, който със сигурност ще впечатли получателят си.

Декориращите ножици се използват в киригами. Това е техника, в която се създават къдрави елементи от хартия. При нея се използват диаграми с различни мотиви, по които се работи. Изработват се фигурки от хартия, като с къдравите ножици се прави украса на елементите от фигурата.

Киригами е интересно занимание за деца. То е лесно и интересно и работейки с него, децата могат да развият въображението си, сръчността си и да развият асоциативно мислене.

За да изпробвате тази техника ще са ви необходими предварително подготвени диаграми, които може да намерите в интернет, канцеларски нож, къдрави ножици, цветна хартия или картон, лепило, хартиени щипки, гумена постелка и линия.

Ако все още не сте използвали къдрави ножици, а искате да ги включите в разкрасяването на своите картички и покани, може да потърсите наръчници с указания и идеи, как да работите с тях. В онлайн пространството има много видео материали, които нагледно показват, как се използват декориращите ножици.

Производители на картички, показват на потребителите, които искат да получат информация за техниките на работа с някои инструменти, как точно се работи с тях. Във видеата творците  споделят и някои интересни идеи и техники, на които може да се научите много бързо и лесно.

С помощта на различните видове ножици, ще предадете уникален и неповторим дизайн на своите произведения. Декорацията направена с къдрави ножици е уникална, оригинална и придава на хартията много красив и разчупен дизайн.

Както споменахме в онлайн магазин ЕМ АРТ, предлагаме и комплекти от къдрави ножици и пънчове,  с които да украсявате картички, покани, тефтери, албуми, книги, както и пънчове, с които ще можете да добавяте допълнителни елементи към своите произведения, в зависимост от шаблона на пънчовете, които са в комплекта.

Ако все още не сте използвали декориращи ножици, не се колебайте да ги включите в сътворяването на уникалните си идеи. Благодарение на тях ще направите картичките си несравнимо красиви и невероятно орнаментирани.

 

На какви цени ще намерите декориращите ножици в онлайн магазин ЕМ АРТ?

 

Цените на декориращите ножици, които ще намерите в сайта на ЕМ АРТ, са подходящи за всеки.

Остава само да изберете дизайна ножици или комплекти за изрязване, които са ви необходими и да орнаментирате своите идеи по най-оригиналните начини.

 

Защо да изберете онлайн магазин ЕМ АРТ?

 

В онлайн магазин ЕМ АРТ може да избирате между огромния асортимент от продукти за творци. Погрижили сме се цените да бъдат достъпни за всеки наш клиент.

ЕМ АРТ предлага всичко необходимо за вашето хоби:

 • материали за производство на мартенички
 • хоби и крафт материали
 • елементи и аксесоари за бижута
 • мъниста
 • естествени камъни
 • подаръчни опаковки и много други.

Изпълнение и доставка на вашата поръчка

 

При приключване на вашата поръчка, тя ще бъде изпълнена в срок от няколко работни дни и ще пристигне на избран от вас адрес за доставка.

ЕМ АРТ работи бързо и сигурно. Избирайки нашия онлайн магазин, вие получавате качествено и бързо обслужване.

Всяко време е идеално да осъществите своите идеи, щом разполагате с нужните материали!

'