ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Материали за декорация

Открий огромно разноoбразие над 4000 продукта. Аксесоари, декоративни ленти, материали за декорация, филц, изкуствени цветя и много други.

Виж повече

ДЕКОРИРАЙТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ СЪС СТИЛ И КЛАСА

 

През по-голямата част от ранно модерния период текстилът, особено живописните гоблени, са най-ценните предмети на интериорната декорация.

 

Изработени от:

 • вълна
 • коприна
 • памук
 • лен
 • шарени плоски тъкани
 • кадифета
 • брокати
 • дамаски

 

Те са използвани за покриване на стени, подове и мебели, докато от други тъкани се прави облекло.

 

Поради износването и крехкия им характер обаче оцелява несъразмерно малък брой исторически текстилни изделия, което е довело до относителното им слабо представяне в историческите изследвания на изкуството.

 

Свързана с текстила, историята на костюмите изследва развитието на формите и техниките на облеклото и орнамента, които от самото начало, но особено от осемнадесети век, се фокусират все повече върху женските рокли.

 

Успешните творци имат едно общо нещо: те винаги гледат свежи материали, за да вдъхновят работата си. Колкото и да ви се иска да седнете и да изтеглите от неограничен кладенец дизайнерски идеи, няма такова нещо като вдъхновение в изолация.

 

Радикално новаторската работа изисква също толкова изобретателни източници. Не се чувствайте виновни, че държите очите и ушите си отворени за това, което правят другите рекламни послания, особено ако това е работата, с която те се гордеят най-много: тези произведения имат потенциала да отнесат вашата работа на места, където никога преди не са били!

 

Първи стъпки с декоративни панделки

 

Лентите и лъковете се използват по множество творчески и декоративни начини.

 

Някои от многото приложения на панделките са:

 • опаковане на подаръци
 • поздравителни картички
 • закачане на етикети и покани

 

Те също се използват за плетене на коса и аксесоари.

 

Те са основен престой за:

 • занаяти
 • галантерия
 • мода
 • бижута
 • украса на торти
 • много проекти за „направи си сам“

 

Флористичната индустрия не би била същата без панделки за опаковане на букети от цветя. Не можем да забравим, че всички ленти се използват за сватби и рождени дни и много специални тържества. Накратко, панделките се използват почти навсякъде за украса.

 

Декоративните ленти съществуват от Средновековието, когато търговци обикаляли цяла Европа, разнасяйки екстравагантни панделки от Изтока, някои преплетени със злато и сребро, докато някои са изработени от коприна и други изящни материали. В хода на историята панделките се разглеждат като символ на благородството и се носят изключително от висшата класа. До седемнадесети век панделките са проникнали в модната индустрия и мъжките и дамските дрехи са били украсени с панделки в различни форми.

 

Днес лентовата индустрия се е разширила отвъд тъканите и обхваща разнообразие от материали, вариращи от синтетични и естествени влакна, за да задоволи множество приложения.

 

Има няколко основни общоприети категории лентови материали, които включват:

 

 • прозрачни органии / органзи
 • найлонови или полиестерни сатени
 • дантели, памучни или полиестерни
 • памук, както и естествени влакна от хесенски лен или юта
 • отворена мрежа
 • тъкани метални влакна

 

Всъщност всеки материал може да бъде изрязан и оформен в лента.

 

Друг ключов елемент за разграничаване на лентата са видовете издатини или ръбове, които лентата може да има.

 

Три ключови типа са:

 • режещи ленти
 • тъкани ръбове
 • ленти с телени ръбове.

 

В зависимост от типа и текстурата на лентата някои ще бъдат по-подходящи за определени цели. По-долу изброяваме някои от популярните текстури и типове ленти с няколко предложени употреби.

 

Последният ключов елемент, който трябва да знаете, когато избирате ленти, е ширината на лентата. Лентите имат множество ширини от 2 мм до 200 мм.

 

Панделките Organdy / Organza са:

 • тънки
 • прозрачни
 • леки
 • свежи

 

Първоначално са изработени от памук с отворено, обикновено тъкане и много фини, плътно усукани единични прежди. Сега тези панделки са предимно от полиестер или найлон. Тази деликатно изглеждаща панделка следователно е идеална за опаковане на бонбониери или любими партита и има силно присъствие на сватби и събития.

 

Тези видове панделки придават завършек на:

 • поздравителните картички
 • хартиени покани
 • цветни букети
 • калъфи за столове

 

Сатенените панделки, изработени от полиестер или найлон, са едни от най-гъвкавите панделки. Това е по-евтината алтернатива на копринените панделки и изглежда почти идентично. Този тип лента може да се намери като сатен с едно лице (гладък и блестящ само от едната страна) и сатен с двойно лице (гладък и лъскав от двете страни).

 

С изрязан ръб лентата се движи по хоризонталната страна на лентата, а с изтъкан ръб лентата се движи в краищата, но не и отстрани. Прерязването на лентата под ъгъл ще предотврати изтъркване в краищата.

 

Сатенените панделки са много популярни като аксесоари за коса и опаковане на подаръци. Класически се използва за всички форми на сватбена декорация. Двулицевите или двустранни сатенени панделки (сатенено усещане от двете страни) са идеалното украшение за сватбени автомобили. Сатенената панделка е перфектно приспособима и идеална за печат на лога или текст, произвеждащи най-ясния печат.

 

В света на филца

 

Какво е сплъстяване? Една от най-старите форми на текстилно изкуство, сплъстяването включва матиране, кондензиране и притискане на вълнени влакна. Докато закупените в магазина листове от филцова тъкан се правят с помощта на гореща вода, сплъстяването с игла имитира същия процес, но вместо това се извършва с помощта на игла за сплъстяване.

 

Техниката включва преместване на филцовите влакна напред-назад с помощта на многобройните остри бодли на иглата, изтегляне на влакната и фиксиране на място. Почти всяка форма може да се оформи от филц - единствената граница е вашето въображение!

 

От какво се прави филц?

 

Филцът обикновено се състои от вълна или други естествени суровини, които обикновено произвеждат най-висококачествената, но най-мека тъкан. Вълната също се матира много лесно, което я прави идеална за тази размита тъкан. Въпреки това, добавянето на синтетични влакна в сместа (като полиестер или акрил) може да подобри продукта в зависимост от предназначението му.

 

Добавянето на процент синтетични влакна може да увеличи трайността на филцовете за определени занаяти или промишлена употреба, а също така може да увеличи гъвкавостта. Често добавено влакно към вълната е изкуствената коприна, която при добавянето премахва бодливото усещане, че чистата вълна често може да има върху кожата. Това означава, че синтетичният микс е най-доброто от двата свята!

 

Как се прави филц?

 

Както споменахме, процесът на създаване на филц може да бъде доста трудоемък, включващ различни стъпки на смесване на влакната, матиране на материала, свиване и пресоване с пара. Най-ясният метод обаче е просто да се прилага топлина и влага, което кара сместа от влакна да се слеят и смесят заедно.

 

Можете дори да направите това сами у дома на всякакви вълнени или плетени изделия - поставете го в пералнята за процес, известен като „сплъстяване“ или „пълнене“ - същото нещо, което се случва, когато случайно свиете този вълнен джъмпер!

 

Ако искате да придадете на дома си повече контраст и визуална дълбочина, препоръчваме наслояване в някои естествени материали. Те са тайната съставка, от която всяка стая се нуждае, за да създаде динамично пространство, което да не пада. (Буквално и преносно)

 

Декорирайте с естествени материали!

 

Естествените материали добавят красива текстура към вашето пространство. Но това не е единствената причина да обичате природните елементи. Те също са супер универсални, съчетавайки се също толкова добре с модерни и големи пространства, колкото с интериорния дизайн от средата на века.

 

Това е тенденция, която е в домове от всякакъв стил! Всъщност тенденцията към естествените материали е била една от любимите тенденции през 2019 г. - и продължи да е далеч до 2021 г.! Но естественият декор на дома, макар и да има модерен момент, всъщност е доста вечен. Така че, дори когато естествените материали вече не са топ тенденция, те все пак ще придадат на вашия дом вечен и актуален вид. Вие обичате ли материали, с вечна сила?

 

Декориране с природата и това, което вече имате

Всяко пространство се подобрява, когато включите елементи, които ви говорят на лично ниво.

 

Ние от ЕМ АРТ имаме изискана колекция от:

 • венци от клонки
 • скандинавски полярен мъх
 • декоративни кратунки
 • ратанови топки
 • шишарки за декорация и много други елементи, които ще седят на Вашата камина целогодишно заедно с красиви клони, покрити с мъх.

Много видове мъх за декорация и топки за декорация в стъклена купа през всички месеци.

 

Да надникнем в света на цветята за декорация!

 

Цветята са взискателни. Твърде много слънце - те увяхват, твърде много вода - те се давят. Поддържането на перфектните ви флорални аранжировки лесно може да се превърне в работа на пълен работен ден, но не е задължително да е така.

 

За щастие съществуват изкуствени цветя и те изглеждат все по-реални. Отминаха дните на изминаване на всяка пътека в опитите Ви да намерите изкуствено цвете, което да не прилича просто на пластмаса. От отделни стъбла до пълни, достойни за центъра аранжименти, има безброй предложения на хиперреалистични изкуствени цветя, които са на разположение в света на ЕМ АРТ, за да украсят дома ви.

 

Защото кой има време да изчисли точния размер кубче лед, с което да напоите вашата орхидея, за да сте сигурни, че няма да умре, докато сте на работа?

 

Независимо дали става въпрос за рожден ден, празник или изобщо без причина, нашите предложения могат да бъдат прекрасен символ на вашата любов и признателност към някого.

 

Без значение дали работите върху ръчно изработена картичка или закупена готова, има много начини да я подправите преди да я поднесете. Независимо дали става дума за рисунка, стикери или нещо още по-лудо, добавянето на уникален щрих към вашата картичка ще я направи толкова по-сладка и сърдечна.

 

 

Добавете камъни с лепило или брокат към картичката, за да направите Вашето творение малко по-празнична, добавете низ или панделка. Можете да направите това, като залепите или залепите краищата надолу, завържете лентата или конец около картичката или като пробиете малка дупка в нея, за да преминете низа или лентата. Материалите за декорация от ЕМ АРТ ще накарат една картичка да се чувства по-оригинална и ръчно изработена.

 

Добавете цветя към картичката. Цветя или цветни листенца могат да изведат вашата картичка на следващото ниво. За да направите нещо щастливо или празнично, залепете плосък слънчоглед върху една от страниците. За да направите нещо романтично, поставете ароматни листенца в картичката, така че когато се отворят, те да оставят приятен аромат. Използвайте изкуствени цветя вместо истински, по този начин те ще се запазят с времето.

 

Декорация с пера - съвършена визия и резултат

 

Перата са фантастичен начин да добавите цвят и текстура към декора си. Има нещо особено завладяващо в перата. Те се предлагат в толкова много форми и размери със спиращи дъха модели, които често са трудни за пресъздаване.

 

Много различни пера се превърнаха в популярни компоненти при проектирането на декор за събития и букети. Всеки от тях носи свой уникален профил и прекрасна текстура, която възбужда сетивата и подобрява цялостната презентация. Перата могат да се превърнат в основната фокусна точка във всяка стая. Независимо дали търсите нещо естествено или скандално, нашите магазини могат да ви насочат към висококачествени декоративни пера за всеки повод.

 

Ако търсите повече разнообразие, тогава нашите пера предлагат най-добрите опции. Всяко перо, което предлагаме за Вас се отличава с фини детайли и очарователен стил, който е още по-привлекателен от огромния ни избор от цветове. Закупете обичайни цветове, като бяло, сиво, черно или кафяво или потърсете нещо по-диво като пурпурно, оранжево, вар или кралско синьо. Ние дори предлагаме марабу - шал от пера, които ще засияят във всеки повод.

 

Няма нищо, което нашите щраусови пера не могат да направят, когато става въпрос за декориране на вашето място или изработване на носещи аксесоари за булчинското парти.

'