ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332 и 088 400 0337  

Малахит естествени и полускъпоценни камъни

Малахитът има различни цветове, но всички в зелената гама. Най-популярният и днес малахит е с наситено зелен цвят. Блясъкът на този минерал е стъкловиден. Малахит означава мека трева. Повърхността на камъка е много крехка. Като цяло малахитът е чуплив и податлив на одрасквания. И днес за ценителите на такива природни богатства, малахитът е изключително скъп. В миналото в Египед малахитът е използван дори като грим, който си слагали само фараоните и някои влиятелни особи. В по-късен етап от времето малахитът се използвал и се окачал на амулети, като се вярвало, че предпазва от опасности.  ЕМ АРТ подбра за Вас широка гама от естествени и синтетични нанизи Малахит.

Виж повече
16 артикула | Стр. 1/1
filterФилтри
filter
filterФилтри

Наличности (4)
Вид (1)
Материал (2)
Форма (4)
Тип на стоката (1)
Размер (9)
+ Виж повече - Виж по-малко
Цвят (5)
Цвят микс (1)
Връзка чиле (1)
Естествени (1)
Марка (1)
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ натурален оцветен топче 8 мм ~45 броя
Нов
Топ продукт

Код: 181733 Тегло 36 гр Брой: 45
Цена10.60 лв.
1-4 вр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
8.48 лв.
/ 5 вр. +
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ натурален оцветен топче 12 мм ~33 броя
Нов
Топ продукт

Код: 181735 Брой: 33
Цена18.90 лв.
1-4 вр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
15.12 лв.
/ 5 вр. +
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus вр.
Купи
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 10 мм ±40 броя

Код: 141577 Тегло 39 гр Брой: 40
Цена13.40 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 18 мм ±22 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък СИНТЕТИЧЕН МАЛАХИТ във формата на топче
Код: 141598 Брой: 22
Цена18.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 6 мм ~64 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък МАЛАХИТ с допълнително третиране на цвета, във формата на топче
Код: 141592 Тегло 17 гр Брой: 64
Цена4.20 лв.
1-4 вр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
2.94 лв.
/ 5 вр. +
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 8 мм ~48 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък МАЛАХИТ с допълнително третиране на цвета, във формата на топче
Код: 141593 Тегло 30 гр Брой: 48
Цена5.00 лв.
1-4 вр.
Отстъпки за количество
Цена на едро
3.50 лв.
/ 5 вр. +
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 4 мм ~92 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък МАЛАХИТ с допълнително третиране на цвета, във формата на топче
Код: 141591 Тегло 8 гр Брой: 100
Цена4.00 лв.
Добави в любими
Наниз мъниста полускъпоценен камък МАЛАХИТ СИНТЕТИЧЕН топче 10 мм ~38 броя

Наниз от мъниста от полускъпоценен камък МАЛАХИТ с допълнително третиране на цвета, във формата на топче
Код: 141594 Тегло 40 гр Брой: 38
Цена6.90 лв.
Добави в любими

БЛОГ

Малахитът - камък за пари

Според различни древни легенди малахитът има способността да лекува като това е и основната причина, хората които го добивали в миналото да са боледували изключително рядко.
Много често малахитът се носи под формата на амулет, защото се смята, че предпазва от злото, както и има свойството да пречиства. Едно от най-големите му качества е да отблъсква негативната енергия и да предпазва притежателя си от зли очи.

Малахит – Огледалото на душата

 

Няма как да погледнете този прелестен камък и да не си помислите за спокойствие, благоденствие и удовлетворение. Това  е благодарение на нежните зелени нюанси на малахита, които преливат от тревисто зелено, през маслено до тъмно зелено.  Името малахит идва от гръцката дума „malakos”- „мек” .

Това е камък, който е задължителен аксесоар за забързаното градско ежедневие, обвито в рутина и смог. Освен, че ще ви напомня за разцъфваща пролет, това природно бижу работи върху пречистването на околната среда и добавя усещане за връзка с природата.

Според древни артефакти, малахитът е познат на човечеството от 4000 г.пр.н.е. Той е бил добиван в мините на цар Соломон, които били под покровителството на богинята на красотата, любовта и майчинството – Хатор.

В древен Египет е използван като мощно средство, с чиято помощ  знатните египтяни са взимали мъдри решения. Жените пък са използвали пигмент, извлечен от праха му, за да гримират клепачите си.

Както вече се досещате, малахитът носи вибрациите на изобилието и личностното развитие, както и на духовното богатство, което носим в себе си.

 

Свойства и приложение

Ако по някакъв начин се чувствате привлечени от този прелестен камък, то това е сигурен знак, че за вас е дошло време за промяна.

 

Медитация

Каквото и да търсите – пари, власт, обич – малахитът ще ви помогне да определите разликата между изобилието на духа и паричното богатство.

Известен още като „Камъкът на трансформацията”, малахитът е камък, използван като мощно средство, с чиято помощ да се съсредоточим към нови висоти и същевременно да счупим оковите на предразсъдъците, които ни спират. Това е една от причините той да бъде използван често в медитацията. Поставен в областта на сърдечната чакра, той излъчва свой енергиен модел, който да отвори сърцето за нова любов.

 

Лечебни свойства

В кристалния лечебен свят, малахитът е известен като страж на сърцето. Независимо дали то се съвзема от жестока рана или се лута, търсейки правилния път, камъкът му придава усещане за жизненост и духовно облекчение.

Той е изключително полезен за хора, които имат проблем с рязка промяна в настроенията. Лековитата му енергия ще послужи като трансформатор.

В нетрадиционната медицина се използва за лечение на сърдечни болки, както и за лека бременност. Твърди се, че има способността да пречиства черния дроб от токсини.

Ако страдате от световъртеж или се страхувате да летите, не забравяйте да сложите парче от камъка в джоба си.

 

Поверия

Съществува поверие, според което малахитът може да ви предпази от инцидент или злополука. Това е благодарение на силата му да предсказва бъдещи събития, засилвайки сетивата ви.

 

Бижута

Яркият му зелен цвят и ослепителния блясък го правят изключително привлекателен за направата на бижута. Много често малахитът се полира допълнително с восък, който да запълни естествените му пукнатини и да придобие по-голяма бляскавост.

 

Малахит и зодиите

Уникалното при този камък е, че е един от малкото, който действа благоприятно на всички чакри. Разбира се, най-благоприятно влияе на сърдечната.

Свързва се с планетата Венера и зодиите Козирог и Дева.

 

Каква е цената на камъка?

Широкото разпространение на малахита допринася за достъпната му цена. При нас в Ем Арт можете да откриете богато разнообразие на ниски цени. Независимо дали ще изберете любимото маслено зелено, оранжево или синьо-зелено, ние сме ви подготвили огромен избор от топчета, събрани в нанизи с различен размер.

Цените на артикулите варират в зависимост от вида на продукта. Опитните ни консултанти ще ви помогнат с избора както в нашите 14 магазина, така и ако направите своята поръчка онлайн на сайта ни.

Приемаме вашите поръчки 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

 

*Забележка

Посочените лечебни свойства не заместват прегледа при лекар и не гарантират ефективно лечение, ако такова е необходимо от специалист в дадена област. Методите се прилагат като спомагащо средство в облекчаването на изброените заболявания. Ем Арт  не носи отговорност за ефикасността на алтернативното лечение.

'