Блог ЕМ АРТ

Малахитът - камък за пари

Малахитът - камък за пари

Характеристика на малахита


Минералът е познат на човечеството от древността, като още тогава е бил използван за добив на мед, а така също и като скъпоценен камък за изработка на различни украшения и накити. Малахитът се отличава от другите минерали със своята яркост и наситеност, както и с преобладаващите зелени слоеве.

Произхода на самото име малахит има няколко версии, най-популярната, от които е, че произхожда от гръцката дума “малакос”, което означава „мек“ и отразява относителната мекота на минерала. Друга версия е, че името се свързва с цвета на листата на определен вид “трева”, отново от гръцки.

Малахитът в природата може да бъде открит под формата на гроздовидни образувания, закръглени буци, конуси или сталактити. Понякога се среща заедно с минерала азурит, с който са много близки по химичен състав.

По цвета си прилича малко на авантюрин, но е съвсем различен по състав. Скъпоценният камък малахит се управлява от планетата Венера и е най-подходящ за представителите на зодия Козирог, но се препоръчва и за Водолеите и Скорпионите.

 

За какво помага малахитът?

 

Според различни древни легенди малахитът има способността да лекува като това е и основната причина, хората които го добивали в миналото да са боледували изключително рядко.

Много често малахитът се носи под формата на амулет, защото се смята, че предпазва от злото, както и има свойството да пречиства. Едно от най-големите му качества е да отблъсква негативната енергия и да предпазва притежателя си от зли очи.

Нещо повече малахитът, има силна защитна енергия, която подпомага изобретателността и интуицията, успява да създаде енергийна защита около вас и вашия дом, както и да активира и прочисти чакрата на сърцето и на гърлото, помагайки ви да усетите енергията на любовта.

Според вярванията, може да помогне за освобождаването от вредните навици или прекратяването на отношенията с вредни хора, помага за усвояването и преработването на информация, което го прави подходящ за хора, които трудно учат или такива, които имат дислексия.

 

Мит ли е, че малахитът носи късмет в бизнеса и работата?

 

Малахитът се нарича още и камък на късмета, тъй като наистина носи късмет в бизнеса и работата. Предпазва от нещастие и от нежелани бизнес асоциации. Ако желаете да постигате успехи в бизнеса, винаги носете малахит със себе си, най-вече по време на бизнес срещи.

Притежателите на този камък ще привличат всичко добро, когато става въпрос за пари, богатство и възможности. Той е символ на изобилието, разширяването на светогледа и новите начала.

Наричан е още камък на растежа, развитието и обновяването.  Всеки, който има този безценен минерал, може да притежава всички неща - пари, богатство и възможности. 

С помощта на малахита ще откриете нови парични потоци и благодарение на интуицията си ще се радвате на нови възможности за подобряване на живота си. Малахитът е талисман за нови бизнес начинания - насърчава практичността и лоялността в бизнес партньорствата.

Носете малахит, за да привлечете богатството към себе си. Той ще ви донесе и щастие по време на финансова нестабилност.

 

Любов и връзки

 

По отношение на любовта и връзките, малахитът действа като защитен камък, който успява да абсорбира всички отрицателни енергии.  Ще ви помогне да се освободите от всички нежелани чувства, които биха навредили на вас и на връзката ви.

Ще имате по-добро разбиране за това, как да се справите с емоциите си, когато става въпрос за този човек, когото обичате, връзката ви с него и посоката, в която се движи тя.

Ще приемате по-добре промените с отворено сърце и ще имате по-положителна перспектива.

Малахитът е мед, която насърчава промяната. Ако сте готови да оставите миналото зад себе си и да продължите напред към нещо по-добро, този камък ще ви даде смелост и сила да го направите.

Ще ви даде емоционалното изцеление, от което се нуждаете, за да се освободите окончателно от травмите и негативните преживявания от миналото. Ще отвори очите Ви, за това, което ви пречи да постигнете емоционален или духовен растеж.

Ако винаги сте се страхували или сте били предпазливи по отношение на любовта, той ще ви насърчи да бъдете по-смели и да поемате риск. Ще ви даде смелост да скъсате нежелани или нездравословни връзки.

 

Още полезни свойства на малахита

 

Едно от многото предания за малахита гласи, че той е камък на просперитета и щастието, а също така и на изобилието. Подпомага продуктивността в работата и кариерата, което от своя страна може да повдигне самочувствието и самооценката на неговия собственик.

Малахитът е и камък, който предпазва, особено за обща защита от злини и нещастие, помага и за защита по време на бременност и раждане. Предпазва и по време на полети и пътувания.

Този минерал може да ви помогне да се справите по-лесно със саморазрушителните емоции при любовни раздели, както и да ви помогне да намерите истинската любов.

 Малахитът има способността да изчисти и активира всички чакри и да ги балансира. Според древните легенди малахитовата вода дарява духовни и физически сили. Може да се приема от една глътка  до чаша на ден.

Малахитът носи щастие на зодиите Водолей и Козирог. Находища на този минерал могат да бъдат открити и по нашите земи, като едни от тях са медните рудници в Панагюрище и оловно-цинковите в Родопите. По света се среща в Русия, Австралия, Заир, Конго, Намибия, Мексико, Израел, град Лион – Франция, а също така и в щата Аризона в САЩ.

 

Малахитът можете да намерите в търговската мрежа необработен и полиран под формата на топче мънисто или бижу. Важно е, обаче много да се внимава, тъй като той е един от най-фалшифицираните камъни и често бива заместван от изкуствените си аналози.

 

Как да различим истинския камък от фалшивия?

 

Разбира се, както всички знаем най-достоверният начин да се направи разлика между естествен и изкуствен малахит става в специализирана лаборатория. Друг начин, по който може да се случи това е като се обърне внимание на окраската му.

 

Естественият камък притежава красиви концентрични кръгове, което оначава, че ивиците и кръговете в него са правилно подредени. Докато във фалшивия камък ясно си личи, че ивиците са прекъснати.

 

Любопитен факт, свързан с малахита е, че той  е един от малкото скъпоценни камъни, които обикновено не се фасетират, тъй като при тази обработка би се загубила доста от красотата на естествените фигури.

 

Трябва да имате предвид и, че почистването на пара, с ултразвук,  киселини или с други химикали са абсолютно недопустими при бижутата с малахит.

 

Тигрово око

В настоящата статия ще поговорим малко и за камъка тигрово око. Тигровото око е красив камък и може да бъде особено полезен за вземането на правилни решения, стимулира разбирането на нещата от живота в истинската им същност, подобрява взаимоотношенията с околните и подобрява настроението.

 

Камъкът тигрово око е един от най-старите талисмани. Той е загадъчен, могъщ и почитан. Смята се, че дава на носителя си възможност да наблюдава всичко, дори и при затворени врати.

 

Използвал се е от египтяните като очи в божествените статуи, които да изразяват божественото видение и се е смятало, че осигурява защита на Слънцето и земята, на бога на Слънцето - Ра и Геб - бог на развиващата се земя.

 

Свързва се и с магическия тигър - царят на зверовете в източната митология. Тигровото око е символ на куража, целомъдрието и правилното използване на властта. Римските войници са го носели, за да се държат смело в битка.

 

В историята си той се възприема като камък на просперитет и щастие, за предпазване от злонамереност от други хора.

 

 

Метафизични свойства на тигровото око

 

 

Известно е, че тигровото око има способността да хармонизира първите три чакри си се предполага, че има и следните положителни ефекти:

 

  • Камъкът предпазва собственика си от отрицателни енергии;
  • Подпомага вземането на правилното решение в трудни ситуации;
  • Привлича положителната енергия и събития в живота;
  • Предпазва от уроки;
  • Повишава концентрацията на вниманието;
  • Стимулира освобождаването на неизползваната ни енергия;
  • Стимулира творческия потенциал;
  • Оказва помощ при преминаване през трудни моменти в живота и дава сили в борбата за постигането на определена цел като възпрепятства отказването от нея, въпреки неуспехите по пътя на постигането й;

 

Тигровото око е и камък за професионален и финансов успех. Той е известен и като камък на парите, защото дава мотивация за работа. Дръжте един такъв камък на работното си място и го използвайте за вдъхновение, когато попаднете в негативен модел на мислене.

 

Камъкът се използва и за „заземяване“, като по този начин жизнената енергия на човека се свързва със земната, развива се интуицията, помага за разрешаването на психични конфликти, укрепва аурата, увеличава ефективността на медитацията.

 

Слънчев камък

Cмята се, чe тoзи ĸaмъĸ идвa oт cлънцeтo, откъдето и идва имeтo му -  Cлънчeв ĸaмъĸ. Дpeвнитe мaгьocници ca гo изпoлзвaли зa пpивличaнe нa cлънчeвaтa eнepгия, както и в мaгии зa yвeличaвaнe нa бoгaтcтвoтo и влacттa. Toй чecтo ce acoцииpa c Фeниĸca, ĸoйтo ce пoявявa пpи изгpeвa.

 

Cлънчeвият ĸaмъĸ e oлигoĸлaз, ĸoйтo e вид плaгиoĸлaз фeлдшпaт изпoлзвaн в бижyтepиятa. Toй e cвeтъл и вдъxнoвявaщ ĸaмъĸ, ĸoйтo ни нocи чyвcтвo нa жизнepaдocт и зacилвa нaшaтa дoбpoнaмepeнocт и интyиция.

 

В днешно време ce cpeщaт двa видa cлънчeви ĸaмъни. Eдните са ecтecтвeни фeлдшпaти, ĸoито са червено opaнжeви нa цвят и ce cpeщaт в Индия, a дpyгите са фopмa нa aндecин фeлдшпaт c мeдeн цвят и ce нapичaт Opeгoн cлънчeви ĸaмъни. Имeтo мy идвa oт aмepиĸaнcĸия щaт Opeгoн и в последните години e нaй-чecтo cpeщaнaтa фopмa нa cлънчeв ĸaмъĸ нa пaзapa.

 

Метафизични свойства на слънчевия камък

Cлънчeвият ĸaмъĸ имa cилeн пoлoжитeлeн eфeĸт въpxy пcиxиĸaтa и нacъpчaвa дoбpoтo нacтpoeниe, бoдpocт и дoбpия нpaв. Toй ocигypявa нeoбxoдимaтa издpъжливocт и eнepгия c ĸoятo дa ce cпpaвитe cъc зaдaчи, ĸoитo бeз yпoтpeбaтa нa ĸaмъĸa биxa ви ce cтopили oбeзcъpчитeлни.

Този камък носи късмет и щастие в моментите, в които имате най-много нужда от тях.

 

Toй пoвдигa caмoчyвcтвиeтo и пoмaгa нa пpитeжaтeля cи дa oтĸpиe coбcтвeнaтa cи пpиpoдa и дa живee cъoбpaзнo нeя. Щe ви пoмoгнe дa изгpaдитe пoлoжитeлнo oтнoшeниe ĸъм coбcтвeния cи живoт и щe изĸapa cлънчeвaтa cтpaнa нa личнocттa ви нa пpeдeн плaн.

 

Hoceтe cлънчeв ĸaмъĸ ĸoгaтo имaтe зaтpyднeния дa ĸaжeтe „нe” нa дpyгитe и пocтoяннo пpaвитe жepтви зapaди тяx. Toй щe пoвиши caмoчyвcтвиeтo ви и щe ви зapeди c дoвepиe, oптимизъм и eнтycиaзъм. Дopи нaй-нeпoпpaвимия пecимиcт щe пoглeднe c дpyги oчи нa cвeтa, cлeд ĸaтo зaпoчнe дa нocи cлънчeв ĸaмъĸ.

 

Невероятните свойства на цитрина

Той се смята за ценен и в изцелението на духовния Аз, поради това, че е мощен очиствател и регенератор. Той пренася добродетелите на самолечението, вдъхновението и самоусъвършенстването на човек.

  • Извлича стреса и негативноста от тялото и носейки мир. -  Енергията и цветът на Цитрина водят до асоциацията на камъка със слънцето. Вярва се, че той прогонва тъмнината в човешката душа и нощните страхове, както и че помага за предпазване от негативните хора.

 

  • Усилва интуицията. - Дарява човек, измъчван от постоянно безпокойство и притеснение, да придобие осъзнатоста да различи вътрешния си глас.

 

 

  • Това е кристал, за който се вярва, че не поглъща никаква негативност за разлика от много други.- Поради това, Цитрина е един от малкото кристали които не изискват моментално пречистване след като е работено с него, а може да се използва за дълги периоди от време преди да е необходимо да се презареди. Разбира се, всичко е до личното усещане.

 

  • Камък за проявяване на желанията. -  Цитрина помага да се проявят целите ни и ни поддържа весели и „кани“ радостта в живота ни. Привлича изобилие и лична власт. Стимулира собствените лечебни енергии на тялото. Добър е за повишаване на самочувствието и центриране на душата. Може да подобри паметта и да помогне за решаването на проблеми. Дарява с увереност и самодисциплина.

 

През новата година, а и не само, носете малък камък цитрин, за да се радвате на лечебните свойства на Слънцето, оптимизъм и весело настроение.

И накрая, помнете, че който и камък да изберете от гореописани гарантирано няма да сгрешите. Всеки от тях ще ви донесе положителни емоции, благополучие и пари през новата година.

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията 4.00/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да си направим Коледна елха от стиропор? Вижте как можете сами да изработите красиви DIY бижута от епоксидна смола с естествени цветя и листа! Пречистване и зареждане на Авантюрин - Съвети за начинаещи


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.