Блог ЕМ АРТ

DIY Висулки за Бижута от Отлята Епоксидна Смола с Красотата на Природните Елементи

Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола

 

Ръководство Стъпка по Стъпка за Изработване на Бижута от Епоксидна Смола с Палитрата на Природата: Цветя, Листа, Венчелистчета и още!

 

     Вижте как да капсулираме живите цветя на природата, сътворявайки изящни бижута! Тук ще разгледаме стъпка по стъпка процеса на изработване на спиращи дъха висулки за разнообразие от бижута с помощта на епоксидна смола и включване на деликатни природни елементи.

 

      Художници и дизайнери - бижутери от цял свят се увличат по тази вълшебна техника, която им дава възможност да внесат терапевтична красота в своите произведения. Уникати, които свързват наблюдателя с значими за душата моменти, прекарани сред природата.

     Като материал, епоксидната смола притежава изключителна гама от креативни възможности. Може да се прояви както с видима, така и с почти невидима и прозрачна плътност. Без усилия, тя може да придобие всяка форма и цвят. се адаптира към различни форми и цветове. Именно поради тези забележителни характеристики на епоксидната смола, тя може да капсулира трайно и да запечата за винаги в себе си и мимолетната красота на преходните цветя от природата в прозрачните си дълбини, създавайки завладяващ и траен ефект.

     Смолата е подходящ медиум както за професионалисти, така и за аматьори. Вдъхновяващо занимание за опитния, както и за начинаещия творец. Разбира се тя е капризен материал, но ако се следват внимателно техническите инструкции, няма да са необходими много опити за да се постигане желания успех!

 

 

1. Избор на Природни Елементи за DIY Бижута от Смола

 

     За да изберете подходящи и красиви природни елементи за бижутерските си творения с епоксидна смола, защо да не започнете с разходка сред природата?

      Разходете се в някой парк по време на залез или по друго време, когато красотата на природата е в своя пик, а нашепването ѝ не може да бъде пренебрегнато. Тя сама ще ви подскаже цветовете и фрагментите, малките детайли, под формата на цветчета и листенца, мъхове и причудливи клонки, мидени черупки и всичко останало, което заговори на сърцето ви.

     Преди да използвате избраните природни материали за какъвто и да е крафт проект със смола, е важно те да бъдат добре почистите и внимателно изсушени!

 

 2. Нужни Материали за DIY Бижута от Смола, Вдъхновени от Природата

      Следващата стъпка е набавянето на необходимите материали. Когато става въпрос за изработка на бижута с хербаризирани природни елементи, предпочитаният избор често е двукомпонентна епоксидна смола, затова в тази статия ще се фокусираме върху нея.

      Ето необходимите материали за създаване на висулки за бижута от епоксидна смола с естествени елементи:

 

     НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ

 

 

*Съвет: Много от тези артикули са включени в една от нашите специални оферти: Комплект за изработка на бижута с епоксидна смола - специално подбран, за да ви осигури всички основни инструменти и силиконови форми за отливане, необходими за създаване на ваши собствени бижута от смола: висулки за гердани, гривни, обеци и др.

 

 3. Инструкции стъпка по стъпка: Отливане на висулки за бижута от епоксидна смола с естествени елементи

 

     Готови ли сте да създадете първите си уникални висулки от смола? Събрахте ли всички необходими материали и избраните от вас цветя, листа или други завладяващи природни елементи? Е, ако отговорът ви е „Да“, сложете предпазните си ръкавици, и нека заедно се потопим в създаването на тези магически висулки!

 

Стъпка 1: Подгответе силиконовите молдове

Уверете се, че естествените природни елементи, които искате да използвате, пасват на съответните форми на калъпите.

 

Стъпка 2: Прочетете и следвайте инструкциите

Запознайте се с начините за използване на двукомпонентната смола и ги спазвайте стриктно.

Имайте предвид, че двата компонента за този тип смола може да се смесват в различни съотношения, според конкретния избран от вас продукт.

 

Стъпка 3: Смесете епоксидната смолата

В мерителна чаша смесете необходимите количества на двата компонента.

Разбърквайте сместа непрекъснато в продължение на 2 минути с бамбукова клечка или пластмасова бъркалка, обирайки количеството по стените на съда, за да осигурите пълно смесване.

 

Стъпка 4: Изсипете смолата в избраните калъпи

Прехвърлете разбърканата смес в друга чаша.

Продължете да разбърквате още една минута, като обирайки страните, за да запазите консистенцията.

Внимателно изсипете по малко количество от смесената епоксидна смола във всяка избрана от вас силиконова форма.

 

Стъпка 5: Аранжирайте природните елементи

Подредете избраните от вас природни елементи в излятата смола, като внимавате да не се получи задържането на въздушни мехурчета.

Ако все пак мехурчета се появят, можете да ги премахнете  с помощта на клечка за зъби.

 

Стъпка 6: Предпазете молда от нежелани добавки

Покрийте запълнените форми, за да избегнете попадането на прашинки.

След около 25 минути, ако има изплували мехурчета, може да ги премахнете, духайки внимателно през сламката. Ако е необходимо повторете действието след още 15 минути.

 

Стъпка 7: Оставете време за изсъхване

Покрийте отново формите и оставете смолата да изсъхне за една нощ.

 

Стъпка 8: Извадете от формите и прикрепете накрайниците

Внимателно извадете от калъпа вече готовите висулки.

Поставете накрайник на всяка от тях, за да са напълно готови за закачане към разнообразие от бижута!

 

     Ако следвате тези инструкции стъпка по стъпка, ще отключите вратата към създаването на зашеметяващи бижутерски произведения на изкуството, капсулирали пищната красота ба природата с помощта на епоксидна смола!

 

 4. Отключване на потенциала: Превърнете своите висулки от смола в разнообразие от бижута с подходящите материали


      Позволете на творческото си вдъхновение да се развихри и разгледайте огромния набор от опции за бижута, включително декоративни висулки, пръстени, гривни, колиета, обеци и много други! Със смолата като ваш артистичен спътник няма ограничения за това, което можете да постигнете! След като усвоите основите на леенето със смола, ви очаква свят от безкрайни възможности!

     Ако изработката на бижута ви звучи като прекрасна идея, разгледайте нашата пълна гама от консумативи за изработка на бижута. От мъниста, закопчалки и основи за пръстени до синджири, метални шапки и бижутерски инструменти, ние предлагаме богат избор, който да подхранва вашата креативност, за да оживеят изработените ви бижута с важите неподправен личен стил. Открийте нови възможности и издигнете своите бижута от епоксидна смола до нови висоти!

 

      Докато нанасяте финалните щрихи върху вашия вдъхновен от природата шедьовър на бижута от епоксидна смола, каним ви да споделите своите забележителни постижения и артистични идеи в коментарите по-долу. Нека създадем процъфтяваща общност, където можем взаимно да празнуваме артистичните триумфи и да вдъхновяваме нови възможности! Нека заедно да продължим да изработваме зашеметяващи бижута, които улавят същността на красотата на природата!

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 4.17/5 от 6 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ХАУЛИТ Друзи Ахат ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ - ЕДНА ВЕЧНА ТЕНДЕНЦИЯ ЗА ВАШИЯ ДОМ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.