Блог ЕМ АРТ

КАПСУЛИРАНЕ НА ПРИРОДАТА В БИЖУ

КАПСУЛИРАНЕ НА ПРИРОДАТА В БИЖУ

      Художници и дизайнери - бижутери от цял свят се увличат по тази вълшебна техника, която им дава възможност да внесат терапевтична красота в своите произведения. Уникати, които свързват наблюдателя с значими за душата моменти, прекарани сред природата.

     Като материал смолата предлага неизброими, креативни възможности. Тя може да бъде видима или невидима, да придобие всяка форма и цвят, да запечата за винаги в себе си мимолетната красота на преходните неща. Да направи неосъществимата визия осъществима.

     Смолата е подходящ медиум както за професионалисти, така и за аматьори. Вдъхновяващо занимание за опитния, както и за начинаещия творец. Разбира се тя е капризен материал, но ако се следват внимателно техническите инструкции, няма да са необходими много опити за да се постигане желания успех.

     КАК ДА ЗАПОЧНЕМ?.....

     Защо да не започнете с разходка сред природата по залез или в някакъв друг момент, когато красотата и е в своя пик, а нашепването и не може да бъде пренебрегнато. Тя сама ще ви подскаже цветовете и фрагментите, малките детайли, под формата на цветчета и листенца, мъхове и причудливи клонки, мидени черупки и всичко останало, което заговори на сърцето ви.

     Преди да ги използвате ще трябва да ги почистите и изсушите.

     Следващата стъпка е набавянето на необходимите материали. Най-често за създаването на бижута с хербаризирани природни елементи се използва двукомпонентна епоксидна смола, затова в тази статия ше се фокусираме върху нея.

     НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ......

 1. Двукомпонентна епоксидна смола
 2. Мерителни чашки
 3. Калъпи за бижута
 4. Избраните от вас хербаризирани, растителбни елементи или други фрагменти от природата  - Ние можем да ви предложим сухи цветя, скелетни листа, раковини и мидени черупки
 5. Капкомери, спринцовка, пластмасови лъжички и бъркалки - Всички те се съдържат в специалното ни предложение, което представлява цялостен комплект за изработка на бижута от смола
 6. Найлонови ръкавици
 7. Бамбукови пръчки и клечки за зъби
 8. Сламка
 9. Инструмент за пробиване на дупки
 10. Накрайници за висулки

     ОТЛИВАНЕ НА ВИСУЛКА ОТ СМОЛА С ПРИРОДНИ ЕЛЕМЕНТИ СТЪПКА ПО СТЪПКА......

 • Уверете се, че елементите, които искате да използвате се побират в съответния калъп.
 • Прочетете инструкциите за употреба на двукомпонентната смола и ги спазвайте точно.
 • Смесете равни количества смола и втвърдител в една мерителна чашка. Разбърквайте непрекъснато в продължение на 2 минути с бамбукова клечка или пластмасова бъркалка, обирайки количеството по стените на контейнера.
 • Изсипете сместа в друга чашка и продължете да бъркате, обирайки стените, в продължение на още една минута.
 • Внимателно изсипете по малко количество от сместа в калъпите.
 • Аранжирайте природните елементи в изсипаното количество, като внимавате да не се получат мехурчета. Ако все пак мехурчета се появят, ще трябва да ги премехнете с помощта на клечка за зъби.
 • Покрийте с нещо за да избегнете попадането на прашинки. След около 25 минути, ако има изплували мегурчета, може да ги премахнете, духайки внимателно през сламката. Ако е необходимо повторете действието след още 15 минути.
 • Покрийте отново и оставете да съхне за една нощ.
 • Извадете от калъпа и поставете накрайник на всяка от висулките.

     Веднъж след като усвоите основите за отливане на смола, ви остава само да изберете какъв вид бижута искате да създавате. Най-хубавото е, че възможностите са толкова многобройни и разнообразни. Смолата е невероятно гъвкав материал, който ще ви помогне да направите декоративни висулки, пръстени, гривни, ключодържатели и много други неща.

    

    

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 4.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 КоментариДискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Мистичното притегляне на авантюрина в света на зодиакалните знаци Ръчно изработена мартеница за дома и офиса DIY оригинално ръчно изработено сърце за Свети Валентин


 

Последни публикации


ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ
СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ
Ръчно изработена Коледна картичка
Бъдете организирани с планирането на празника на вашето дете
РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
В СВЕТА НА ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ
КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ?


 

Последни коментари


Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Ръчно изработена картичка за осми март


 

Тагове


Архив

© 2004 - 2023 ЕМ АРТ Всички права запазени.