Блог ЕМ АРТ

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ И ИМИТАЦИЯ

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ И ИМИТАЦИЯ

Каква е разликата между естествени и имитация камъни?

 

В ЕМ АРТ ще намерите всякакъв вид бижута от естествени камъни и имитация!

Естествените камъни имат два произхода: минерален (намира се в скали, камъчета и чакъл) и органичен (намира се в животни и растения), като и двата позволяват естествено развитие на самия камък.

Имитация на камъни се образуват в лаборатории и са създадени от човека, докато естествените камъни се доставят от цялата планета - мини, морско дъно и други подобни. Тяхната структура обаче е подобна на тази на естествения им аналог.

Имитационните камъни изглеждат подобно на естествените или полускъпоценните камъни, но са направени от по-евтини материали (например стъкло, паста). Техните физически свойства също са различни от камъните, които те се опитват да имитират.

Имитационните камъни обикновено са по-лесни за разграничаване от естествените, отколкото синтетичните камъни. Такива камъни като кубичен цирконий, скален кристал, безцветен топаз и моисанит например имитират диаманти.

Основна разлика между тях е цената - като цяло естественият сорт е по-скъп (въпреки че култивираните перли са по-скъпи от сладководните). Познаването и идентифицирането на разликата между тези категории е от съществено значение.

 

Нашата гама от бижута от естествени камъни можете да намерите в физическите магазини на ЕМ АРТ, както и онлайн.

 

Според Гемологичния институт на Америка всеки естествен камък, независимо дали е създаден в природата или в лаборатория, може да бъде класифициран като „истински“, ако съдържа идентичен минерален грим. Това означава, че синтетичните скъпоценни камъни могат да бъдат класифицирани и продавани като „истински“, но не и като „естествени“.

За да бъде означен като естествен, камъкът трябва да бъде произведен от природата. Научете разликите между създадената в лаборатория и естествените камъни, за да вземете по-добри решения за покупка, дори когато продавачите могат да се опитат да ви спънат, като етикетират и двата типа като „реални“.

 

Какво прави един камък истински?

Въпреки блестящите си изяви бижутата могат да заблудят; за много хора е доста трудно да разберат дали гледат на естествен, създаден в лаборатория или симулиран камък. Всъщност мнозина дори не знаят, че има разлика в тези разграничения. Обърнете внимание на различните видове обозначения, които описват произхода на естествен камък.

 

Естествено

Когато камъните се създават в природата, те съдържат специфични видове минерален грим, което им придава цвета, яснотата и външния вид. Тези естествени камъни винаги се класифицират като „истински“ скъпоценни камъни - няма спор относно техния произход или минералния им състав.

Освен това, обичайната практика за топлинна обработка на естествени камъни за подобряване на цвета им не променя естествената им разлика.

 

Създадена / синтетична лаборатория

Някои камъни могат да бъдат създадени в лаборатория, за да имат идентичен минерален грим като тези, намиращи се в природата. Тези „създадени в лаборатория“ или „синтетични“камъни могат да се нарекат истински, ако минералният им състав е идентичен с този в природата.

 

Плюсове и минуси на камъни имитация

С почти идентичен минерален грим повечето имитации и естествени камъни са доста неразличими с просто око.

Имитации или естествени камъни? Този въпрос подскача около бижутерската индустрия от доста време; в края на краищата синтетичните камъни имат съмнителна репутация поради произхода си.

Но много хора всъщност не разбират какво всъщност са синтетичните камъни; прочетете, за да научите повече за тях и как всъщност се сравняват с естествените камъни.

 

Какво представляват имитации на камъни?

Когато хората чуят думите „синтетичен“ и „създаден от човека“, автоматичното предположение е, че камъкът е „фалшив“. С други думи, много хора вярват, че камъните имитация са направени от стъкло или пластмаса. Това е най-често срещаното и вредно заблуждение, което хората имат по отношение на този вид камъни.

Камъни имитация, макар и създадени в лаборатория, имат абсолютно същия химичен състав като естествения. Например диамантът е направен от въглерод. Единствената разлика между естествения диамант и създадения в лаборатория диамант е как този въглерод е бил компресиран в скъпоценен камък, както от природата, така и от технологията.

Изкуственият камък просто няма същото „усещане“ като естествения скъпоценен камък; подобно на закупуването на облекло от масово производство вместо костюм по поръчка. Въпреки това, синтетиката всъщност има своите предимства - и с нарастваща група клиенти, които имат специфични навици и ценности за купуване, те стават все по-популярни.

 

Камъни имитации: плюсовете

Отлично качество: Този вид камъни, поради начина, по който са създадени, се произвеждат почти безупречно по отношение на цвета и яснотата.

 

Камъни имитации: минусите

Ниска стойност на препродажба: Въпреки че имитация камъните са чудесно евтини, това също намалява стойността на препродажба, ако искате да продадете някои от тези парчета по-късно. В сравнение с естествените камъни, те просто не са толкова ценни, защото се предлагат лесно.

 

Прекалено безупречен външен вид: Някои хора предпочитат външния вид на естествените камъни поради несъвършенствата

 

Някои от метафизичните характеристики на естествените камъни могат да бъдат обобщени като:

 

  • Успокояване, помага за изграждане на доверие с комуникация.

 

  • Полезно за освобождаване на отрицателни енергии.

 

 

  • Насърчава честността, яснотата, помага за развитието на най-високия потенциал за постижение на индивида.

 

  • Освобождава безпокойството, насърчава състраданието, разсейва гнева.

 

  • Увеличава духовната, както и физическата енергия.

 

  • Преодоляване на безпокойството, засилва радостта и благодарността.

 

  • Подобрява възпитанието и любовта, успокоява и балансира емоциите на телата.

 

  • Помага за улесняване на умствената яснота по време на медитация и пробуждане на духовни преживявания.

 

Често хората избират естествени камъни пред имитацията именно поради тази причина - те искат нещо, създадено органично и случайно. Въпреки това, камъните имитация са значително по-евтини и могат да покажат много по-фина яснота и цветове, поради контролираната им лабораторна среда.

 

Защо да изберем естествен камък пред имитация?

 

Всеки естествен камък е уникален!

Всеки естествен камък е различен един от друг, защото се формира спонтанно в природата. По принцип можем да кажем, че всяка плочка от естествен камък е уникална. В същото време естествените камъни в различни цветове и форми влияят на техните характери.

Поради различните шарки върху него, всеки естествен камък има характер и прави вашия проект по-персонализиран по този начин. За да видите за какво говорим, можете да посетите нашите уникални магазини и да разгледате секция бижута с естествени камъни.

 

Естественият камък е издръжлив!

Естествените камъни са продукти, доказали своята дълготрайност. Топлоустойчивостта и устойчивостта на корозия на естествените камъни го правят идеален материал за бижута

Трябва обаче да сте сигурни, че сте избрали правилния камък в зависимост от енергия, зодия и т.н. и за какво точно ще го използвате. Свържете се с екипа от експерти на ЕМ АРТ и ние ще се радваме да ви консултираме относно избора на най-добрия продукт от естествен камък.

 

Естественият камък има широка гама от продукти!

В природата има много и различни видове естествени камъни. Всеки различен модел от естествен камък има своите особености и характеристики. Моделите от естествен камък се различават по много предмети като цвят, плътност и порьозност. Много е важно да използвате правилния вид камък в правилния момент.

Някои от най-известните естествени камъни са гранат, волканичен лава, аквамарин, жадеит, корал, кварц, оникс, тюркоаз, тигрово око и много други и можете да достигнете до всички тези продукти на нашия уебсайт, като посетите секциите естествени камъни.

 

Естественият камък добавя стойност към вашето бижу!

Естественият камък се адаптира към модните тенденции във всеки период със своята уникална характеристика. С течение на годините той не губи стойността си и също така добавя стойност към бижуто към което е приложен. Можете да посетите нашата страница на ЕМ АРТ за уникални колекции и серии, чудесни за модата на всеки сезон.

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Коледна рамка за снимки Тикса и декоративни, самозалепващи ленти КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКИ ЯСПИС?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.