Блог ЕМ АРТ

Малахитът и душевното спокойствие

Малахитът и душевното спокойствие

История на малахита

Maлaxитът е камък с дългa иcтopия, ĸoятo се cвъpзва c eгипeтcĸaтa ĸyлтypa oщe през 4000 г. пp. Xp. Дpeвнитe eгиптяни ca дoбивaли мaлaxит oт Cинaйcĸия пoлyocтpoв и ca гo изпoлзвaли зa пpoизвoдcтвoтo нa aмyлeти и cтaтyeтĸи.

 Toзи ĸaмъĸ e бил шиpoĸo използван oт пo-зaмoжнитe и влиятeлни eгиптяни. Фapaoнитe от своя страна са гo изпoлзвaли, ĸaтo гo нocили близo дo глaвaтa cи, зa дa издигнe тexнитe вибрации и дa им пoмoгнe във взeмaнeтo нa мъдpи peшeния.

Дpyгa yниĸaлнa yпoтpeбa нa тoзи ĸaмъĸ e ĸaтo ĸoзмeтиĸa зa лицe. Eгиптянитe ca cтpивaли ĸaмъĸa нa фин пpax, c ĸoйтo жeнитe ca yĸpacявaли cвoитe oчи, ĸлeпaчи и мигли.

Maлaxитът чecтo ce нарича и  „ĸaмъĸ нa пayнa”. Счита се зa cвeщeн ĸaмъĸ нa бoгинятa Юнoнa, чиятo cвeщeнa птицa e пayнът и не на последно място пoдoбнитe нa oчи шapĸи нa ĸaмъĸa мнoгo нaпoдoбявaт нa шapĸитe пo пayнoвитe пepa.

Камъкът е бил високо ценен от гърците и римляните, които изработвали от него талисмани. Колоните в Храма на Диана в Ефес били облицовани с малахит.

В Алпите и до днес малахитът се смята за камък на бременните и раждащите жени. А в една стара руска легенда се казва, че който пие от малахитова чаша, ще придобие способността да разбира езика на всички животни.

През 17-ти век действието на малахитовите талисмани било да защитава от злото, както и да лекува  всички физически болести. Пиело се е на стрит прах, разбъркан с мляко срещу херния, за намаляване на болката при сърдечен пристъп и за облекчаване на колики.

 С помощта на малахита да се спирали кръвотечения, като за целта са го размесвали с мед и го мажели върху раните. Майките носели малахитови амулети, за да растат зъбките на децата и като предпазно средство срещу гърчове.

Вярвало се е, че минералът предпазва от мълнии и заразни болести, както и че привлича истинска любов и късмет. Но най-важното му качество било да пази от всякакво зло и магия.

В по-нови времена малахитът се използва предимно за архитектурна декорация – в големите сгради на царска Русия или колоните на храма “Св. София” в Истанбул.

 

Лечебни свойства на малахита

Малахитът има свойството да укрепва сърцето и кръвоносната система, както и епифизата и хипофизата. Да обновява тялото и ума и да помага за по-бързото зарастване на тъканите. Смята се, че пречиства кръвта и духа. Използвал се е като лек при холера, колики, ревматизъм, нередовен цикъл, слабо зрение и депресия.

Този минерал пречиства черния дроб и жлъчката на физическо и емоционално ниво от всички отрови, изважда ядовете и трупаните вътре неща. Той има прекрасни лечебни свойства.

Интересен е фактът, че поради голямото съдържание на мед, малахитът има стабилно пулсиращо електромагнитно поле. Поради тази причина успява да поеме цялата негативна енергия на аурата и да я почисти, като по този начин балансира собственика си и го пази от последствията на негативните енергии.

Малахитът може и да противодейства здравословните и саморазрушителни романтични отношения и да отвори път към чистата любов. Помага също и за емоционалната стабилност и баланса.

Лечителите на традиционната медицина смятат, и че малахитът има положителен ефект върху кожата и нейното състояние, а също и връща младостта и еластичността на кожата.

Ако една жена често носи бижута с малахит алергичните обриви и други петна по кожата скоро ще изчезнат. Смята се също и, че този камък има благоприятен ефект върху косата, като допринася за по-бързия й растеж.

Литотерапевтите от своя страна са сигурни, че малахитът има благотворен ефект върху тялото, лекува заболявания на очите и подобрява зрението като цяло. Също така камъкът е способен да спре пристъпите на бронхиална астма, да облекчи и напълно да премахне болестта.

 В случай на някво заболяване е напълно  достатъчно минералът да бъде поставен на възпаленото място и не след дълго човекът ще забележи, че болестта си отива, без да оставя следа зад себе си. Малахитът има специално влияние върху чакрата на челото, работата на сърцето и гръбначния стълб.

 

Магически свойства на малахита

Смята се, че малахитът е камък, изпълняващ желания. Често бива носен като амулет от малките деца, за да ги пази от болести и опасности.

Според индийски текстове на Аюрведа, малахитът помага за активиране и балансиране на чакрите и премахване на енергийните блокажи по меридианите. 


        Известен е и като камък на трансформацията. Съзерцаването на красивите очертания на малахита повдига доброто настроение и действа успокояващо. 


       Малахитът е подходящ и като подарък, защото носи послание за приятелство. Вярва се още, че този камък е символ на щастието и носи хармония в живота на хората, помага за постигането на емоционална стабилност и баланс.

 

Видове въздействие, които прилага над душата

 

Малахитът се използва от много хилядолетия за прогонване на зли духове, черна магия, демонични създания и злополуки. Нарича се още “камък на сънищата”, защото има сънотворно действие.

  • Малахитът има способността да балансира на всички нива;
  • Изважда на повърхността и отстранява подсъзнателни блокажи;
  • Помага на човека да проявява толерантност и гъвкавост в живота си;
  • Улеснява общуването между хората;
  • Успява да стабилизира енергията и да я направи по-устойчива, както и да  балансира и лекува всички чакри;
  • Силно се препоръчва на хора, които се чувстват “на ръба”. Трябва, обаче да наблюдавате настроенията си, докато го носите, защото той увеличава енергията, която излъчвате;
  • Малахитът ще ви помогне да се измъкнете от неприятна ситуация, защото засилва интуицията и осъзнаването;
  • Повишава вибрациите, така че човек става възприемчив към гласа на духа и е прекрасен помощник по време на визуализация;

 

Сложете парче малахит в портфейла или джоба си, за да привличаме пари, или го вземайте със себе си на продажби или бизнес срещи.

 

 За кого е подходящ малахита и за кого не?

 

Постоянното носене на бижута с малахит ще засили контакта с вашия ангел-пазител, което ще придаде вътрешни сили и ще изостри интуицията ви.

 Този камък предпазва от лоши магии и уроки, подобрява съня и избавя от нощни кошмари. Често се използва като амулет за бебета. Поставен върху работната маса на хората на бизнеса ще им донесе множество успехи в кариерата.

 

Най-подходящ е за носене от творческите натури, защото привлича вниманието към собственика си. Тази му способност може да се използва от самотни хора, за да намерят своята семейна половинка. 

 

Жените стават по-желани и привлекателни в очите на мъжете, ако носят пръстени или колиета от малахит.

 

Телецът, Лъвът и Везните са зодиакални знаци известни с твърдостта в характерите си. Малахитът, обаче ще изглади тези им качества и ще гинаправи по-сърдечни.

 

Украшенията от малахит ще помогнат на хората в знака на Телец да реализират своите желания, да бъдат по-меки и душевни. Лъвовете ще направят правилния избор в полза на семейното огнище, когато се колебаят между семейството и кариерата.

 

Минералът проявява най-пълноценно своите добри качества при хората, родени под зодиакалния знак Везни, ще им донесе душевно спокойствие, ще укрепи здравето им и ще гинаправи по-уверени.

Представителите на зодия Овен ще станат по-балансирани и не толкова упорити. Стрелците ще се превърнат в надеждни приятели и лесно ще споделят опита си с другите.

Козирозите ще бъдат по-разумни и емоционално балансирани. Водолеите няма да се страхуват от новото, което им предстои, а Рибите ще успеят да се съсредоточат само върху важните неща и да гледат по-трезво на ситуациите, в които се намират.

 

Въпреки това, обаче Скорпионите, Раците и Девите трябва да избягват контактите с малахит, тъй като им носи негативна енергия. Характерите на зодиакални им знаци са силно несъвемстими с природата на камъка.

 

 

Имена, за които е подходящ малахита

 

Доста интересно нетипично, но този камък е изключително подходящ за хората, носещи имената Анастасия или Денис.

 

  • Анастасия – носейки този минерал,ще подобрят творческото си мислене, ще намалят пречките в живота си и ще привлекат любовта на тяхна страна.
  • Денис – ще ги предпази от неприятни ситуации, ще ги направи по-привлекателни и ще нали страховете и притесненията им.

 

 

 

 

 

 

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията 4.33/5 от 3 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

РЪЧНО ИЗРАБОТЕНАТА ГРИВНА Е ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК ЗА ПРИЯТЕЛ Как да си изработим цвете от филц Блестящи идеи за Хелоуински грим за момичета и дами


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.