Блог ЕМ АРТ

Малахитът и душевното спокойствие

Малахитът и душевното спокойствие

История на малахита

Maлaxитът е камък с дългa иcтopия, ĸoятo се cвъpзва c eгипeтcĸaтa ĸyлтypa oщe през 4000 г. пp. Xp. Дpeвнитe eгиптяни ca дoбивaли мaлaxит oт Cинaйcĸия пoлyocтpoв и ca гo изпoлзвaли зa пpoизвoдcтвoтo нa aмyлeти и cтaтyeтĸи.

 Toзи ĸaмъĸ e бил шиpoĸo използван oт пo-зaмoжнитe и влиятeлни eгиптяни. Фapaoнитe от своя страна са гo изпoлзвaли, ĸaтo гo нocили близo дo глaвaтa cи, зa дa издигнe тexнитe вибрации и дa им пoмoгнe във взeмaнeтo нa мъдpи peшeния.

Дpyгa yниĸaлнa yпoтpeбa нa тoзи ĸaмъĸ e ĸaтo ĸoзмeтиĸa зa лицe. Eгиптянитe ca cтpивaли ĸaмъĸa нa фин пpax, c ĸoйтo жeнитe ca yĸpacявaли cвoитe oчи, ĸлeпaчи и мигли.

Maлaxитът чecтo ce нарича и  „ĸaмъĸ нa пayнa”. Счита се зa cвeщeн ĸaмъĸ нa бoгинятa Юнoнa, чиятo cвeщeнa птицa e пayнът и не на последно място пoдoбнитe нa oчи шapĸи нa ĸaмъĸa мнoгo нaпoдoбявaт нa шapĸитe пo пayнoвитe пepa.

Камъкът е бил високо ценен от гърците и римляните, които изработвали от него талисмани. Колоните в Храма на Диана в Ефес били облицовани с малахит.

В Алпите и до днес малахитът се смята за камък на бременните и раждащите жени. А в една стара руска легенда се казва, че който пие от малахитова чаша, ще придобие способността да разбира езика на всички животни.

През 17-ти век действието на малахитовите талисмани било да защитава от злото, както и да лекува  всички физически болести. Пиело се е на стрит прах, разбъркан с мляко срещу херния, за намаляване на болката при сърдечен пристъп и за облекчаване на колики.

 С помощта на малахита да се спирали кръвотечения, като за целта са го размесвали с мед и го мажели върху раните. Майките носели малахитови амулети, за да растат зъбките на децата и като предпазно средство срещу гърчове.

Вярвало се е, че минералът предпазва от мълнии и заразни болести, както и че привлича истинска любов и късмет. Но най-важното му качество било да пази от всякакво зло и магия.

В по-нови времена малахитът се използва предимно за архитектурна декорация – в големите сгради на царска Русия или колоните на храма “Св. София” в Истанбул.

 

Лечебни свойства на малахита

Малахитът има свойството да укрепва сърцето и кръвоносната система, както и епифизата и хипофизата. Да обновява тялото и ума и да помага за по-бързото зарастване на тъканите. Смята се, че пречиства кръвта и духа. Използвал се е като лек при холера, колики, ревматизъм, нередовен цикъл, слабо зрение и депресия.

Този минерал пречиства черния дроб и жлъчката на физическо и емоционално ниво от всички отрови, изважда ядовете и трупаните вътре неща. Той има прекрасни лечебни свойства.

Интересен е фактът, че поради голямото съдържание на мед, малахитът има стабилно пулсиращо електромагнитно поле. Поради тази причина успява да поеме цялата негативна енергия на аурата и да я почисти, като по този начин балансира собственика си и го пази от последствията на негативните енергии.

Малахитът може и да противодейства здравословните и саморазрушителни романтични отношения и да отвори път към чистата любов. Помага също и за емоционалната стабилност и баланса.

Лечителите на традиционната медицина смятат, и че малахитът има положителен ефект върху кожата и нейното състояние, а също и връща младостта и еластичността на кожата.

Ако една жена често носи бижута с малахит алергичните обриви и други петна по кожата скоро ще изчезнат. Смята се също и, че този камък има благоприятен ефект върху косата, като допринася за по-бързия й растеж.

Литотерапевтите от своя страна са сигурни, че малахитът има благотворен ефект върху тялото, лекува заболявания на очите и подобрява зрението като цяло. Също така камъкът е способен да спре пристъпите на бронхиална астма, да облекчи и напълно да премахне болестта.

 В случай на някво заболяване е напълно  достатъчно минералът да бъде поставен на възпаленото място и не след дълго човекът ще забележи, че болестта си отива, без да оставя следа зад себе си. Малахитът има специално влияние върху чакрата на челото, работата на сърцето и гръбначния стълб.

 

Магически свойства на малахита

Смята се, че малахитът е камък, изпълняващ желания. Често бива носен като амулет от малките деца, за да ги пази от болести и опасности.

Според индийски текстове на Аюрведа, малахитът помага за активиране и балансиране на чакрите и премахване на енергийните блокажи по меридианите. 


        Известен е и като камък на трансформацията. Съзерцаването на красивите очертания на малахита повдига доброто настроение и действа успокояващо. 


       Малахитът е подходящ и като подарък, защото носи послание за приятелство. Вярва се още, че този камък е символ на щастието и носи хармония в живота на хората, помага за постигането на емоционална стабилност и баланс.

 

Видове въздействие, които прилага над душата

 

Малахитът се използва от много хилядолетия за прогонване на зли духове, черна магия, демонични създания и злополуки. Нарича се още “камък на сънищата”, защото има сънотворно действие.

  • Малахитът има способността да балансира на всички нива;
  • Изважда на повърхността и отстранява подсъзнателни блокажи;
  • Помага на човека да проявява толерантност и гъвкавост в живота си;
  • Улеснява общуването между хората;
  • Успява да стабилизира енергията и да я направи по-устойчива, както и да  балансира и лекува всички чакри;
  • Силно се препоръчва на хора, които се чувстват “на ръба”. Трябва, обаче да наблюдавате настроенията си, докато го носите, защото той увеличава енергията, която излъчвате;
  • Малахитът ще ви помогне да се измъкнете от неприятна ситуация, защото засилва интуицията и осъзнаването;
  • Повишава вибрациите, така че човек става възприемчив към гласа на духа и е прекрасен помощник по време на визуализация;

 

Сложете парче малахит в портфейла или джоба си, за да привличаме пари, или го вземайте със себе си на продажби или бизнес срещи.

 

 За кого е подходящ малахита и за кого не?

 

Постоянното носене на бижута с малахит ще засили контакта с вашия ангел-пазител, което ще придаде вътрешни сили и ще изостри интуицията ви.

 Този камък предпазва от лоши магии и уроки, подобрява съня и избавя от нощни кошмари. Често се използва като амулет за бебета. Поставен върху работната маса на хората на бизнеса ще им донесе множество успехи в кариерата.

 

Най-подходящ е за носене от творческите натури, защото привлича вниманието към собственика си. Тази му способност може да се използва от самотни хора, за да намерят своята семейна половинка. 

 

Жените стават по-желани и привлекателни в очите на мъжете, ако носят пръстени или колиета от малахит.

 

Телецът, Лъвът и Везните са зодиакални знаци известни с твърдостта в характерите си. Малахитът, обаче ще изглади тези им качества и ще гинаправи по-сърдечни.

 

Украшенията от малахит ще помогнат на хората в знака на Телец да реализират своите желания, да бъдат по-меки и душевни. Лъвовете ще направят правилния избор в полза на семейното огнище, когато се колебаят между семейството и кариерата.

 

Минералът проявява най-пълноценно своите добри качества при хората, родени под зодиакалния знак Везни, ще им донесе душевно спокойствие, ще укрепи здравето им и ще гинаправи по-уверени.

Представителите на зодия Овен ще станат по-балансирани и не толкова упорити. Стрелците ще се превърнат в надеждни приятели и лесно ще споделят опита си с другите.

Козирозите ще бъдат по-разумни и емоционално балансирани. Водолеите няма да се страхуват от новото, което им предстои, а Рибите ще успеят да се съсредоточат само върху важните неща и да гледат по-трезво на ситуациите, в които се намират.

 

Въпреки това, обаче Скорпионите, Раците и Девите трябва да избягват контактите с малахит, тъй като им носи негативна енергия. Характерите на зодиакални им знаци са силно несъвемстими с природата на камъка.

 

 

Имена, за които е подходящ малахита

 

Доста интересно нетипично, но този камък е изключително подходящ за хората, носещи имената Анастасия или Денис.

 

  • Анастасия – носейки този минерал,ще подобрят творческото си мислене, ще намалят пречките в живота си и ще привлекат любовта на тяхна страна.
  • Денис – ще ги предпази от неприятни ситуации, ще ги направи по-привлекателни и ще нали страховете и притесненията им.

 

 

 

 

 

 

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията 4.33/5 от 3 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 КоментариДискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

МИСТЕРИОЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИСУЛКА АХАТ Малахитът - камък за пари ТЮРКОАЗ И НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА


 

Последни публикации


ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ
СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ
Ръчно изработена Коледна картичка
Бъдете организирани с планирането на празника на вашето дете
РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
В СВЕТА НА ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ
КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ?


 

Последни коментари


Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Ръчно изработена картичка за осми март


 

Тагове


Архив

© 2004 - 2023 ЕМ АРТ Всички права запазени.