Блог ЕМ АРТ

В СВЕТА НА ФАНТАСТИЧНИЯТ ЯСПИС

В СВЕТА НА ФАНТАСТИЧНИЯТ ЯСПИС

Какво е Яспис? Как се формира Яспис? Някога питали ли сте се какво точно е ясписът? Чудите се как се оформя? Често се питате и отговорът е прост и сложен.

 

Простият отговор: Ясписът е непрозрачен материал на основата на силициев диоксид с конхоидна или "подобна на черупка" фрактура (например как стъклото се счупва) и твърдост 7, която не може да бъде надраскана със стоманен джобен нож, точно като кварц, защо?

 

Има високо съдържание на кварц, кристалите в материала са крипто или микрокристален кварц, така че не можете да ги видите, но те са там и това придава на ясписа силата му.

 

Сложният отговор: ясписът НЕ е научен термин. Когато етикетират подходящи яспири, учените ще етикетират екземпляра „криптокристален кварц или микрокристален кварц: сорт яспис“.

 

Това, което наричаме „яспис“ като рокхаунди и лапидаристи, най -често е камък, наречен „джаспероид“, просто се наричат така от хората, които продаваме. Обикновено това е търговско наименование или регионален термин за камък.

 

Пчелен яспис „от Индонезия е отличен пример за нещо, което не е яспис, наречен яспис“. Bumblebee Jasper "е травертин или камък на основата на калцит, образуван върху фланговете на вулкан, в активна фумерола.

 

Калцитът не е толкова твърд, колкото кварца, което прави" Bumblebee Jasper "деликатен камък, който лесно се надрасква. В други страни като Индонезия, често всеки непрозрачен камък е яспис за тях!

 

И така, какво е Яспис?

 

Според гигантската научна книга, това е камък, който поема свободен силициев диоксид от системите на подпочвените води, променяйки състава на камъка от първоначалния му състав като пепел или варовиково находище до яспероид. Не всички jasperoids обаче са jaspers, така че каква е разликата? Насищане със силициев диоксид.

 

Значения, свойства и различни видове камъни от яспис

 

Яспис е един от онези скъпоценни камъни, за които всеки трябва да знае. Като се има предвид това, камъните от яспис се предлагат в голямо разнообразие от цветове и сложни шарки, което означава, че дори може да сте попаднали на такъв, без дори да го осъзнавате!

 

Не само, че е красив за гледане, но и може да бъде мощна помощ в моменти на стрес. Ние подчертахме някои от свойствата на яспис, така че следващия път ще можете да го разпознаете, когато го видите.

 

Червен полускъпоценен естествен камък от яспис - камъкът от яспис е разновидност на халцедон, който е криптокристална форма на силициев диоксид.

 

Как изглежда камъкът от яспис?

 

Ясписът е гладък, непрозрачен и нечист скъпоценен камък. Въпреки че най -често се свързва с червения цвят, той се предлага в различни цветове. По -безопасен залог за това как да го идентифицирате е да потърсите камък с лъскава повърхност и петнист модел отдолу.

 

Какъв цвят е камъкът от Яспис?

 

Ясписът почти винаги е многоцветен, с уникален и последователен модел на навик. Цветовата палитра обикновено е в цветовия спектър на земята, като общите цветове са червено, кафяво, жълто или зелено. По странен повод ще намерите син камък от яспис, който е истинско удоволствие. Името му идва от латинските и старофренските думи за петнист или пъстър камък.

 

От къде идва Яспис?

 

Ясписът се среща най -често в Индия, Русия, Египет, Мадагаскар, Австралия, както и в много страни в Южна и Северна Америка, но сега може да се намери по целия свят.

 

За какво се използва камъкът от Яспис?

 

Ясписът е полускъпоценен камък, който най -често се използва в бижутерията. Нарязва се на мъниста и висулки и се използва и за издълбаване на камеи. Ясписът има мощни духовни приложения и хората често носят специфични видове яспис въз основа на това, през което преминават в определен момент от живота си.

 

 

 

Какво е духовното значение на Яспис?

 

От всички скъпоценни камъни, ясписът е най -добрият за стрес. Известен е като „върховен хранител“ и се казва, че помага за постигане на състояние на спокойствие и дзен. Той защитава енергията ви, като поглъща всички негативи, така че е чудесно да имате под ръка, когато преживявате трудни времена.

 

Казват, че Яспис извлича истината отвътре и ви помага да виждате нещата ясно и да бъдете честни със себе си.

 

Цветове и видове

 

Червен яспис

Червеният яспис е с дълбок цвят и има силна връзка със земята. Това е много заземен камък и символизира сила и издръжливост, както емоционално, така и физически. Това е чудесен камък, който трябва да имате, когато се налага да се справяте с предизвикателства за вашето здраве и благополучие.

 

Зелен яспис

Както споменахме по -рано, ясписът е носител на спокойствие, а по -специално зеленият яспис е идеален за всеки, който изпитва високи нива на тревожност. Зеленият яспис абсорбира цялата негативна енергия и е добър за всеки, който има проблеми с кошмарите. Поставете скъпоценен камък от яспис до леглото си за облекчение от параноя и ужаси.

 

Жълт яспис

Жълт яспис може да варира от ярко жълт до тъмен цвят на горчица и е един от най -центриращите различни варианти. Той представлява чакрата на слънчевия сплит, която е центърът на тялото. Известен е с подкрепата си за интелектуална яснота и е любим на поети, писатели и големи мислители през вековете.

 

Син яспис

Ако искате да се възползвате от нова възможност и се нуждаете от малко увереност, син яспис е този за вас.

 

Той помага да се мотивира и изгради сила във вашите убеждения, така че наличието на кристал от яспис от този вид, когато започвате нова работа или се премествате в нов град, наистина може да ви даде силата, от която се нуждаете, за да излезете и да се върнете обратно .

 

Брекиран яспис

Brecciated Jasper е един от най -драматично изглеждащите камъни на яспис. Това е смес от кремаво червено и кафяво и също е най -непрозрачната разновидност на този камък.

 

Често е с вени с наситено сив модел, който може да има наистина поразителен ефект, когато погледнете отблизо. Този вид яспис се използва за фокусиране на разпръснати мисли и за осмисляне на сложна ситуация.

 

Зебра яспис

Наречена със своите черно -бели ивици, скалата от зебра яспис е ослепителна в своя контраст. Разглеждайки значението на яспис от зебра, откриваме, че той представлява баланса между мъжко и женско.

 

Ако искате да възстановите някакъв баланс в живота си, под каквато и форма да е, дръжте камъка от яспис от зебра в джоба си, докато вършите ежедневието си.

 

 

 

Пикасо яспис

Въз основа на изразителното му име, сигурен съм, че можете да познаете как би могъл да изглежда Пикасо Джаспър. Тъмните линии и лъскавата сива повърхност наистина приличат на шедьовър от световна класа.

 

Въпреки че все още има някои външни характеристики на яспис, Picasso Jasper всъщност е погрешно наименование, тъй като изобщо не е яспис. Всъщност това е метаморфен варовик с облицовани шарки, които се образуват от железен оксид.

 

Пикасо яспис е много социален камък, така че ако имате проблеми с приятелството или искате малко допълнителна помощ, за да внесете положително влияние в живота си, това е чудесен залог.

 

Фантастичен яспис

Фантастичният яспис е като приказната кръстница на групата яспис. Той подобрява настроението и увеличава чувството на радост, като поглъща разочарованието, гнева и вината. Те обикновено присъстват в зелени, червени и кафяви и защитната им природа го прави лесен избор за преходни периоди.

 

Леопард яспис

Леопардовият яспис, известен понякога като камък от ягуар, е кръстен със своите отличителни петна със зашеметяващ цвят. Няма два еднакви камъка и всеки разказва уникална история. Този кристал от яспис е обичан заради детоксикиращите си свойства и е любим за започване на нова година.

 

Защо трябва да имаме бижута с яспис?

 

Независимо дали търсите нещо красиво, което да виси около врата ви, или няма да имате нищо против малко помощ в отдела за заземяване, скъпоценният камък от яспис е красиво и мощно допълнение към всяка кутия за бижута.

 

Скъпоценните камъни от яспис могат да се използват в различни видове бижута, независимо дали са шик и класика или бохо и хипи. Тъй като повечето яспис съдържа шарки и петна, бижутата от яспис често са уникални, като не са две еднакви.

 

Ясписът е издръжлив скъпоценен камък, класиран на 7 по скалата на Моос. Като такъв, той прави сравнително добър годежен пръстен за тези, които желаят нещо различно. Въпреки това, камъкът все още изисква разумни грижи и поддръжка, за да се гарантира, че той остава без фрактури и драскотини.

 

Ясписът също е отличен скъпоценен камък за инкрустация, както е представено в тези сватбени ленти от мъжки и женски яспис.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да си изработим цвете от филц Ръчно изработена картичка за осми март Как да си направим сами красива Коледна елха?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.