Блог ЕМ АРТ

10 ПОДХОДЯЩИ ЗА МЪЖЕТЕ КРИСТАЛА

10 ПОДХОДЯЩИ ЗА МЪЖЕТЕ КРИСТАЛА

    Невъзможно е да сложим всички мъже под общ знаменател. При човека, както при всичко останало, природното разнообразие е проявено в различни форми, размери и характери. Докато повечето кристали могат да помогнат почти на всеки, някои определено са по-добри за едни хора, отколкото за други. Въпреки това, съществуват кристали, които са важни, полезни и изцелителни за всички мъже. Те облекчават стреса, увеличават щастието, подобряват жизнеността и укрепват мотивацията.

  •  1. ЧЕРВЕН ЯСПИС  - Исторически, червеният яспис е бил известен като камък на жизненост и издръжливост, талисман на воини, символ на защита и справедливост. През съвременния поглед той е нежен, но енергичен стимулатор на Чи, или Жизнена Сила. Носител е на физическа енергия, издръжливост, фокус и решителност. Неговата постоянна честота успокоява емоционалното тяло, създавайки траен и стабилен енергиен поток за подобряване на здравето или преодоляване на болести, за поставяне на цели и осъществяването им. Червеният яспис е чудесен за мъже, нуждаещи се от повече смелост, сила и мотивация без страничния ефект от възможна агресия. Той нежно стимулира мъжката енергия и е прекрасен личен талисман, за постигане и надминаване на целите

                   

  •  2. ЧЕРЕН ОНИКС  - Черният оникс е най-древният камък, познат и използван от ранните цивилизации заради мощната си енергия и мрачна красота. През вековете специалистите в областта на метафизиката са започнали да оценяват противоречивите сили на Оникса и са се научили да използват дори отрицателните му черти за постигане на положителни резултати. Той интегрира двойствеността в личността и е най-добрият талисман за Сила и Самоусъвършенстване на планетата. Ониксът оказва стабилизиращо и заземяващо въздействие върху емоционалното тяло. Неговата сила е необходима при трудни или объркващи обстоятелства, както и във време на огромен психически или физически стрес. Той облекчава притеснението, тревогата и страха и възстановява рационалното мислене и самоконтрола. Излъчва енергия на самообладание, увеченост, авторитет, фокус, непринуденост и способност за вземане на мъдри решения. Съдейства за правилно използване на властта и фокусиране на енергията и волята в положителна посока. Погрижете се да имате оникс под ръка, за да отклонява от вас негативните енергии.

                          

  •  3. ГРАНАТ  - Гранатът е разпространен по цялата земя. Мощните му лечебни свойства и защитни енергии го правят безценен. Известен е и като канализатор на творческата енергия. Той заземява духа и помага на любовта да бъде проявена на физически план чрез най-различни дейности. И все пак гранатът е чувствен камък. Представлява първичен огън, създаването на света от хаос, пречистване и любов. Той е камък на силни, интензивни чувства. Гранатът балансира енергийната система, стимулира амбицията и позитивизма. Предотвращава страховете от загуба на пари. Той е щастлив камък за късмет в любовта и постигането на личните цели. Използвайте го, за да увеличите популярността си и повишите личното си самочувствие. Носете го за успех в бизнеса и бизнес отношенията. Гранатът изостря проницателността по отношение на самите вас и другите хора. Той разтваря вкоренените модели на поведение, които вече не ви служат и ви помага да се освободите от остарели идеи. Това може да бъде особено полезно за упоритите мъже, които намират за трудно да се откажат от старомодните си разбирания.

                  

  •  4. ПИРИТ  - Пиритът носи в себе си скрит огън, който може да бъде съживен, като се удари в метал или дург камък. Макар че отговаря на елемента Земя, той резонира и с енергията на Огъня, носеща топлината и трайното присъствие на слънцето. Символизира способността да се генерира богатство със собствени сили. Той е мъжествен камък на действие, жизненост и воля. Нагаждайки се към способностите и потенциала на човека, той стимулира поток от идеи. Носи увереност и упоритост да се изпълняват нещата до край. Помага за преодоляване на интелектуалната умора, като стимулира притока на кръв към мозъка. Увеличава умствената яснота, фокуса и паметта. Също така е защитен камък и отличен амулет за отклоняване на вреда или опасност. Това е особено полезно, когато човек е далеч от дома или изпълнява рискована задача. Енергията на Пирита засилва духа, насърчавайки човек да преодолее страховете и да предприеме действие. Той изважда човека от черупката му и го прави по-динамичен и самоуверен. Пиритът усилва защитната и асертивна мъжка енергия, както и ентусиазираното изразяване на мъжката еротика.

                    

  •  5. АМАЗОНИТ  - Наречен камък на смелостта и камък на истината, амазонитът дава възможност на човек да изследва себе си и да открие собствените си истини и почтеност. А също и да премине отвъд страха от осъдителна преценка или конфронтация с другите, за да живее в съответствие със своите вярвания и ценности. Той осигурява свободата за себеизразяване и за поставяне на силни и ясни граници, както вътрешно като самодисциплина, така и външно, определяйки лично пространство. Влиянието на амазонита кара човека да изразява истинските си мисли и чувства без прекомерна емоционалност. Да види чуждата гледна точка в името на мира или да разреши обективно собствените си вътрешни конфликти. Въздействието му върху гърлената чакра води до по-ефективна комуникация и до осъзнаване на факта, че думите формират реалността и че промяната на речника, може да отрази една по-висша и по-синхронизирана с личностните нужди реалност. Амазонитът помага за преодоляване на самотата и допринася за семейното щастие. Полезен е и при лечение на сексуални разстройства. Амазонитът повишава самочувствието и намалява склонността към занемяряване. Той може да бъде от полза на мъже, които искат да подобрят съществуващо взаимоотношение или да създадат ново, по-здравословно.

               

  •  6. ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН  - Зеленият турмалин, известен също като верделит, е може би най-добрият лечебен кристал за физическото сърце, който насочва своите електрически енергии към центъра на съществото и създава поток от благотворна енергия за всички части на тялото и психиката. Това е мъжкият или ЯНГ еквивалент на женската сърдечна енергия излъчваща се от розовия турмалин. Той повишава смелостта и силата, издръжливостта и жизнеността. Неговите духовни вибрации са в хармония с енергиите на Земята, те отварят сърдечната чакра и създават силен резонанс с Божествената любов.  Зеленият турмалин привлича късмет, успех, изобилие и просперитет. Той вдъхновява творчеството и може да се използва за постигане на целите. Може да увеличи възможностите на човек за допълнителен доход, превъръщайки интереса или хобито си в бизнес. Като енергетизиращ камък зеленият турмалин е отличен за спортисти и атлети, както и за всички, чиито професии изискват интензивна, физическа активност. Зеленият турмалин води до засилен растеж и разширяване на емоционалното тяло, позволявайки по-голяма изразителност и намалявайки страха от промяна. Той вдъхва състрадание, нежност, търпение и подхранва чувството за принадлежност. Може да помогне на мъжете, които трудно изказват чувствата си, да се отворят и да изразят своите нужди.

           

  •  7. МАЛАХИТ  - Малахитът е камък на трансформацията, който подпомага човека в променящите се ситуации и осигурява духовен растеж. Той лекува на физическо и емоционално ниво, извлича замърсяванията и стимулира жизнената сила в аурата и тялото. Подкрепя борбата с депресия и тревожност, оказва съпротива на емоционалния тормоз и лекува емоционални травми, особено от детска възраст. Стимулира здравословните взаимоотношения, основани на любов. Малахитът насърчава промяната и поемането на емоционален риск. Разкрива и извлича дълбоките чувства и психосоматични причини, които блокират духовния растеж и съдейства за прекъсване на нежеланите връзки и изтъркани модели. Подпомага изразяването на чувствата, облекчава срамежливостта и вдъхва отговорност за собствените мисли и действия. Поддържа приятелството и съпричастността към други хора. Малахитът е прекрасен личен камък за мъжете и мощен съюзник за онези, които искат да променят реалността. Той ни напомня, че сме дошли тук, за да участваме в творческия процес на Вселената и ни помага да идентифицираме стъпките, необходими за превръщане на мечтите, представите и желанията във физическа реалност.

                   

  •  8. ЛАПИС ЛАЗУЛИ  - Дълбокото, небесно синьо на този царствен, полускъпоженен камък е символ на чест и кралско достойнство, на божественост и сила, на визия и дух. Той е универсален камък на мъдростта и истината. Мощен кристал за активиране на висшия ум и засилване на интелектуалните способности. Стимулира желанието за знание и дълбоко разбиране на истината, подпомага процеса на учене и подобрява паметта. Лапис лазули насърчава достойнството в социалните контакти. Стимулира качествата на честност, състрадание и коректност при работа с другите. Осигурява осъзнаване на мотивацията и вътрешните убеждения, давайки по-ясна перспектива на целия живот. Той разкрива не само ограниченията, но и възможностите за растеж и помага за пълноценното използване на дарбите и способностите на човека. Лапис лазули е от най-добрите камъни за освобождаване от стрес. Подходящ е за мъже, на които им липсва състрадателност и честност. Полезен е за всеки, който преследва някакъв вид знание, било то академично, духовно или самопознание. Лапис лазули увеличава бдителността и настройва ума на вълните на интуицията. Може да предизвика пророчески сънища и да засили стремежа на човека към просветление.

             

  •  9. НЕФРИТ ( ЖАДЕИТ )  - Казва се, че нефритът благославя всичко, до което се докосне, служейки на човечеството по целия свят в продължение на близо 6000 години. В древните култури е почитан като ритуален камък, който дава достъп до духовния свят и окултните знания. И днес той е наричан върховният "Камък на мечтите", тъй като е известен със способността си да насърчава творчеството и да осъшествява мечтите. Носи се като защитен талисман, осигуряващ дълъг живот и спокойна смърт, и се счита за мощен лечебен камък. Жадеитът е камък на спокойствие всред буря. Неговото действие балансира нервите и успокоява сърдечния ритъм. Висулка от жадеит, която се полюшва, потупвайки от време на време сърдечния център, зарежда с енергия и по традиция предпазва от болести. Жадеитът е и кристал на любовта. Той подкрепя новата любов, увеличавайки доверието и верността, но вдъхновява и любовта на по-късен етап в живота. Нефритовите висулки и огърлици предпазват от измами и злоупотреби с финансов или сексуален мотив. Смята се също, че лекува репродуктивни разстройства, особено при мъжете. Жадеитът осигурява самоувереност, самостоятелност и самодостатъчност. Той носи много физически и емоционални ползи на мъжете, помагайки им да изградят един по-балансиран и успешен живот.

               

  •  10. ТИГРОВО ОКО  - Тигровото око е най-древният талисман, загадъчен и силен, почитан и плашещ, наричан още - "всевиждащо, всезнаещо око", което предоставя на носителя възможността да наблюдава всичко, дори и при затворени врати. Той е камък на смелост, почтеност и правилно използване на властта. Римските войници го носели, за да отклоняват оръжията и да бъдат смели в битка. Възприема се още и като камък на просперитет и щастие, който защитава ресурсите на човека и отразява обратно злобата или заплахите от недоброжелатели. Носете тигровото око, за да привлечете постоянен паричен поток. То е идеален талисман за предприемачи и за тези, които започват работа за първи път. Полезно е и за хората, които изграждат умения и знания за промени в кариерата. Носете го и за увеличаване на проницателността и възприятието на непознати места или при несвойствени обстоятелства, както и за защита от лоши намерения. Тигровото око изостря сетивата, като помага на човек да обърне внимание на детайлите и да се подготви за положителни действия. Подтиква към бързо мислене и вземане на решения, правилно оразмеряване на характерите и осмисляне на последиците от собствените действия. Тигровото око укрепва кръвта, увеличава жизнеността и силата и възстановява баланса на тялото на всички нива. Смята се, че енергетизира ендокринната система, нормализирайки хормоните и биохимията, стимулира плодовитостта и разрешава проблеми, свързани със стари травми. Тигровото око е изключително полезно за разрешаване на дилеми и вътрешни битки, особено тези, предизвикани от ревност, гордост и непокорство. То учи на почтеност и правилно използване на властта, като допринася за осъзнаването на собствените нужди за разлика от„исканията“, както и за разбирането на нуждите на другите.

                 

     Надяваме се изформацията, предоставена в тази статия да ви е била полезна и да ви помогне да направите своя избор, независимо дали изработвате бижу за себе си, за подарък или за клиент. На страниците на www.emart.bg ще намерите много от гореспоменатите камъни под формата на мъниста, висулки и бижута. Ние поддържаме максимално ниски цени. Имайте в предвид, че в категорията  естествени камъни  има различен клас полускъпоценни камъни. Някой от тях са напълно натурални с много високо качество, други са реконструирани, синтетични или имитации, но това става ясно от наименованието на продукта.

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ? Ръчно изработена декоративна метличка за Баба Марта ПЪТЯТ КЪМ РАЗПОЗНАВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.