Блог ЕМ АРТ

МИСТЕРИОЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИСУЛКА АХАТ

МИСТЕРИОЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИСУЛКА АХАТ

Ахатът е името, дадено на многобройни разновидности лентови халцедон, минерал от семейство Кварцови. Името му идва от река Ахет в Сицилия, където за първи път са открити ахати.

 

Обикновено ивици в слоеве или ивици, някои сортове имат маркировки за очи или цветни петна, някои имат вкаменени включвания, а други са твърди. Наричани земна дъга, концентричните ленти от ахат се образуват в почти всеки цвят, който земята може да произведе, включително безцветна форма.

 

В исторически план Ахат е открит с артефактите на неолитни хора и е бил използван като лечебни амулети и орнаменти, датиращи от Вавилон. Лечебните му приложения продължават през древната гръцка и египетска цивилизация и се разпространяват в цяла Африка и Близкия изток в Русия.

 

Ахатът породи световноизвестна индустрия за каменоделство и полиране в Германия, която процъфтява от 15 до 19 век и съществува и днес. Метафизично Ахатът има по-ниска интензивност и вибрира с по-бавна честота от другите камъни, но е високо оценен като стабилизиращо и укрепващо влияние.

 

Слоестите ленти от микроскопичен кварц в Ахат може да изглеждат деликатни, всъщност са много силни. Ахатът е отличен за балансиране на емоционална, физическа и интелектуална енергия и при хармонизиране на ин и ян, положителните и отрицателните сили на Вселената

 

Видове ахати

 

Светът на ахатите е завладяващо и постоянно развиващо се място. Има стотици, ако не и хиляди видове ахати. Срещат се по целия свят. Те носят чудо и магия на планетата с техните вихри от цветни ленти. Уловихме метафизичните свойства на няколко от най-популярните на отделни страници.

 

 

Син дантелен ахат - Blue Lace Agate

Има мека, успокояваща елегантност, като небесносини води, освободени от хватката на зимата. Грациозният му кръгов дизайн има стимулиращ, положителен ефект върху емоциите и отношението. Това не е камък на защита, а по-скоро на насърчение и подкрепа. Неговата кръгова течаща енергия успокоява, повдига и издига.

 

 

Лудият дантелен ахат

Нарича се Камъкът на смеха или „Щастлива дантела“. Той е свързан със слънчеви мексикански фиести и танци и носи радост на тези, които го носят.

 

Това не е камък на защита, а на подкрепа и насърчение, издигане на мисли и насърчаване на оптимизма. Неговият грациозен дизайн, в произволни дантелени модели, създава кръгов поток от енергия, стимулиращ за ума и отношението.

 

Дендритният ахат

Известен е като камъкът на изобилието. Той носи изобилие и пълнота във всички сфери на живота, от бизнеса до селскостопанските начинания. Той е бил свързан с древногръцките сухословия, горски и дървесни спиртни напитки и е бил погребан на нивите по време на сеитбата, за да осигури добра реколта.

 

Пожарен ахат

Огненият ахат, известен като духовният пламък на абсолютното съвършенство, носи велика мистерия, заключена вътре в своя тъмнокафяв кристал.

 

Трябва само да докоснете камъка и огнената жарава ще се запали. Надникнете в дълбините му и ще видите как пламъците скачат в камерите му. Проучете го отблизо и той почти ще ви покаже неговите тайни. Почти.

 

Лагуна ахат

Laguna Agate е най-високо оцененият лентов ахат в света. Известен е със своите изключително плътни ленти и живи нюанси на червено и алено. Laguna Agate се намира в район, покриващ около четири квадратни мили в отдалечена планинска верига в щата Чихуахуа, Мексико.

 

Мох ахат

През цялата история и всички култури Мох Ахат е известен като кристал на градинарите и земеделието. Смятало се е за чудодеен лечебен камък за племенните жреци от миналото, давайки им сила да взаимодействат с нашата човешка органична система и е бил използван като талисман, за да направи войните силни и победители.

 

Използване и цели на ахата

 

Ахатът насърчава вътрешната стабилност, хладнокръвие и зрялост. Неговите топли, защитни свойства насърчават сигурността и самочувствието. Това е чудесен кристал за използване по време на бременност. Ахат също помага на новите майки да избягват „бебешкия блус“, понякога преживян след раждането, а бижуто от ахат, носено между гърдите, насърчава лактацията.

 

Ахат спира горещите желания за неща, от които не се нуждаем, и подпомага тези жонглиращи ангажименти или множество работни места. Той помага на писателите да изразяват идеи в продаваема форма и помага на малките деца да се научат да ходят и да не падат, когато остареят. Ахат също насърчава брачната вярност.

 

Ахатът е полезен като защитен амулет при пътуване и е особено ефективен срещу пътнотранспортни произшествия.

 

 

Като професионален опорен камък, Agate предоставя следните плюсове :

  • стабилизира въображението и вдъхновението на художниците
  • осигурява лична сигурност за полицията, телефонните работници, готвачите, и пекарите.
  • защитава от падащи предмети строителите и строителните работници.
  • осигурява физическа сила и издръжливост за танцьори, зъболекари и природозащитници
  • придава емоционална издръжливост за преподаватели и развлекателни работници.

 

 

4-те най-добри комбинации от кристали за Fire Agate и техните предимства

 

Предимства на комбинацията от ларимар и ахат

Ако чувствате, че се клатите точно над превъзходството, че сте прекалено безотговорни, но имате нужда от някои от мощните енергии на огнения ахат във вашия живот, тогава можете да го комбинирате с ларимар. Този камък се предлага с успокояващ ефект, който със сигурност ще ви е от полза.

 

Когато се комбинират, ларимар и ахат ще успокоят вашата възбудена енергия. В допълнение към това, тази най-добрата кристална комбинация за ахат ще гарантира, че вземате решение, което е в съответствие с най-доброто космическо благо.

 

Не на последно място, тази кристална комбинация ще има успокояващи ефекти върху вашата личност. Така че, ако имате парче ларимар и ахат, не забравяйте да ги комбинирате, вместо да използвате камъните отделно.

 

Предимства на комбинацията от аметист и ахат

Друга най-добра комбинация от кристали, която не бива да пропускате, е аметист и ахат. Ако сте склонни да бързате с определено решение, без да го обмисляте докрай, те могат да смекчат тази възможност. Когато се сдвои с кристал от ахат, аметистът ще ви предпази както с интелектуална, така и с мозъчна сила.

 

 

Тази кристална комбинация ще ви помогне да вземете по-доброто и правилно решение. Нещо повече, това ще ви помогне да запазите спокойствие, докато мислите за нещо важно.

 

Ползи от комбинация от розов кварц и ахат

Притеснявате ли се от ролята, която сексът играе в сегашната ви връзка? Или сексуалното ви желание не е съобразено с партньора ви? Ако отговорът ви е да, можете да комбинирате своя ахат с розов кварц. В интерес на истината последният кристал ще управлява отношенията и в същото време вашите емоции.

 

Предимства на комбинацията черен обсидиан и ахат

Черният обсидиан е кристал, който почиства психическия смог, направен във вашата аура. Всъщност това е и мощна психическа защита. Когато се комбинира с ахат, метафизичните свойства на черния обсидиан ще ви помогнат да се предпазите от лоши енергии и негативи.

 

Какъв тип верижка да изберем за висулка ахат?

 

Дължината! Ако мислите, че дължината на верижката не е толкова важен критерий, много бъркате. Точно дължината на верижката ще помогне да разпределите всички необходими акценти на външния си вид.

 

Неправилно подбраната по дължина верижка веднага ще се превърне във Ваш „враг“ и ще стои дълго време в кутията Ви за бижута. До голяма степен този избор е важен, ако избирате верижка за висулка ахат.

 

Дългата верижката ще подчертае гърдите и умело ще концентрира погледите точно върху тази част на тялото, средно дългата верижка – ще привлече вниманието върху зоната на деколтето, а късата ще акцентира върху красивата шия.

 

Когато избирате колко дълга да е верижката, не забравяйте, че тя може да подчертае както плюсовете Ви, така и недостатъците Ви.

 

Кожата в зоната на деколтето и шията е много нежна и по нея бързо се появяват първите бръчици, затова не забравяйте, че верижката може да акцентира предателски върху това и изберете тази дължина, която ще отведе очите от тези малки минуси.

 

По критерия за плътност верижките биват плътни и кухи, при това всеки вид си има предимства и недостатъци. Кухите верижки са по-обемни и при това са сравнително леки. Тези бижута ще изглеждат масивно и обемно, но няма да тежат.

 

Предимството на кухите верижки е в това, че когато си купите бижу на относително евтина цена (тъй като е леко), получавате масивен екземпляр, който прилича на колие. Но заедно с предимствата, тези бижута си имат и недостатъци – те могат да се деформират по-лесно и често не подлежат на поправка.

 

Заради кухата си структура тези верижки са по-чупливи и най-вече, не издържат на процеса на запояване при поправката. Препоръчваме Ви винаги да сваляте кухата си верижка преди лягане.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Ръчна Хартия от Индия и Непал - Приложения в Арт и Крафт творения ВЪЛШЕБСТВОТО НА КРЕАТИВНИТЕ КОМПЛЕКТИ СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.