Блог ЕМ АРТ

В СВЕТА НА КВИЛИНГ ТЕХНИКАТА

В СВЕТА НА КВИЛИНГ ТЕХНИКАТА

Хартиеният квилинг е любимо занимание, но в никакъв случай не е ново. Това хартиено изкуство съществува от изобретението на хартията. Хартиеното квилинг е изкуството да нарязвате хартия на дълги тънки ивици, да търкаляте и прищипвате парчетата в различни форми и след това да лепите фигурите, за да оформите декоративно изкуство.

 

Проектите за квилинг на хартия могат да се използват за украса на картички, кутии, торбички за подаръци, рамки за картини или дори да бъдат направени в 3D самостоятелни произведения на изкуството.

 

Въображението ви само ограничава възможностите. Декоративните парчета могат да бъдат прости или сложни, но едно е сигурно, хартиеният квилинг може да бъде овладян за час-два.

 

Квилингът е идеалният занаятчийски проект за начинаещи. Лесно е създателят на новинарски хартии да постигне добри резултати, а друг плюс е фактът, че този занаят струва почти нищо, за да се направи.

 

Произходът на това произведение на изкуството не е известен. Някои хора вярват, че квилингът е започнал в Китай след изобретяването на хартия, а други смятат, че занаятът е произлязъл през 13 век.

 

Монахините са имитирали желязната украса, която се използва като украса в декора на дома. Те търкаляли ленти от позлатена хартия, изрязани от книги. След това хартиените филигранни дизайни са били използвани за украса на книги и религиозни предмети.

 

Тогава хартиеният квилинг възражда популярността си през 18 век като „подходящо“ занимание за жените от аристокрацията. Изкуството на квилинг се разпространява от Европа в Америка и е предпочитано от американските колонисти като декоративен метод. Квилингът възражда популярността си и днес е издигнат до форма на изкуство.

 

Инструменти, необходими за квилинг на хартия

 

 

 

Началното квилинг може да се извърши само с помощта на ленти хартия, клечка за зъби, игла за плетене или подобен предмет и малко лепило. Ако бъдете ухапани от бъга за квилинг, можете да инвестирате в подходящи инструменти за квилинг, за да улесните работата си много по-лесно.

 

Ленти за квилинг на хартия: Готовата хартия, създадена специално за квилинг, може да бъде закупена онлайн или в физическите магазини на ЕМ АРТ. Предимството на използването на предварително нарязана хартия е, че вашите хартиени ленти винаги ще бъдат с еднаква ширина и, разбира се, ще спестите време и при използването на този тип хартия.

 

Инструмент с прорези: Този инструмент е дръжка с удобен захват, който има шлицово метално парче отгоре, за да вмъкнете вашите хартиени ленти и след това ги завърта в кръгли форми. Този инструмент улеснява контрола и навиването на хартиените ленти.

 

Пинсети: Пинсетите са удобни за задържане на вашите оформени форми, докато нанасяте лепило.

 

Инструмент за игла: Инструментът за игла е дръжка с удобен захват, който има игла в единия край. Този инструмент е полезен за нанасяне на лепило върху краищата на вашите хартиени ленти.

 

Линия с размер на кръг: Този удобен инструмент е линийка, която има отвори с различни размери в средата. Поставете вашата навита хартиена намотка в дупка и вземете точно измерване.

 

Използвайте предварително изрязани хартиени ленти за квилинг за първите си проекти. Първоначалните ви опити ще имат по-добри резултати, ако използвате прецизно машинно изрязани хартии. След като се запознаете с основните техники за квилинг на хартия, можете да изрежете хартиените си ленти и да изследвате креативността си, като експериментирате с по-усъвършенствани методи.

 

Започнете първо с по-малки проекти. Можете бързо да останете съкрушени, когато се опитвате да се справите със занаятчийски проект, който е твърде сложен или твърде голям.

 

Малките проекти могат да насърчат чувството за успех и постижения и могат да бъдат градивните елементи, които ще ви помогнат да овладеете уменията си стъпка по стъпка. След като усвоите основите, можете да опитате сложни проекти с лекота.

 

Важно е да изберете инструментите за квилинг внимателно. Не е необходимо първоначално да купувате скъпи инструменти за създаване на хартиено филигранно изкуство - клечка за зъби или бамбуков шиш ще навива адекватно хартиени ленти. Ако сте ухапани от бъга за квилинг на хартия и искате да продължите, трябва да закупите инструмент за квилинг с прорези и иглени инструменти.

 

Можете да поставите лентата хартия в горния слот на инструмента с прорези, което ви дава повече контрол при навиването на хартиените ленти. Устройство за игла е значителна конусна игла с дълга дървена дръжка.

 

Помага ви да поддържате стабилна ръка, когато разточвате ленти хартия в различни форми. И двата инструмента са много полезни, когато работите по големи, сложни проекти за квилинг на хартия.

 

Нека знаем за нещата, които трябва да започнем:

 

  • Хартия за квилинг

 

  • Инструмент за игла за квилинг

 

  • Чифт ножици

 

  • Лепило

 

  • Линийка с кръгови оразмери

 

  • Блясък (За да го направите по-красив!)

 

  • Квилинг гребен (можете да използвате всеки гребен за коса)

 

Така че сега сте готови да започнете !!!!

Нека започнем с направата на намотка. Първо вземете лента от хартия за квилинг и инструмента за игла за квилинг. Поставете хартията в иглата, след което започнете да навивате.

 

След това направете плътна намотка и я сложете върху кръглата владетел, за да се развие за известно време. След това имате разхлабена намотка. Поставете края с малко лепило и намотката е готова сега можете да направите всякаква форма с нея.

 

Само с помощта на гребен инструмент за квилинг можете да направите много неща без помощта на игления инструмент. Нека започнем с инструмента гребен.

 

Вземете ивица хартия за квилинг и направете малка бримка в нея и я залепете с лепило. След това го сложете на гребена и направете бримки. След като направите около пет бримки от двете страни, поставете края с лепило и го извадете от гребена.

 

Сгънете го наполовина като картината и направете форма като сълза и използвайте лентата за разгъване, за да я фиксирате на място с лепило. Сега направете още две сълзи като тази. Още една лента хартия и направете тесен кръг, след това ги съберете и вашето красиво цвете е готово. Използвайте малко блясък, за да придадете красив вид.

 

Какво да изработим с квилинг техника?

 

Квилинг колиета и обеци

Освен че използвате квилинг на картички, можете да направите и някои фантастични бижута с квилинг. Започнете с изрязване на фигура в карта, след което увийте лента от хартия за квилинг няколко пъти около външната страна.

 

Направете разнообразие от малки, свободни кръгове в различни цветове, за да се поберат във формата, след това добавете 3D гланц отгоре, за да го запечатате.

 

 

Позволете на въображението си да лети с квалирани птици

Използвайте фигури, за да натрупате знаци на картите си, като птици или друга дива природа. Едно поразително фламинго е направено от поредица от свободни кръгове и сълзи в различни размери, както и ленти от хартия за квилинг, сгънати на дължина за врата и краката.

 

Как да оправяте вашите квилинг букви ?

След като сте усвоили няколко квилинг форми, защо да не ги комбинирате, за да създадете декоративен дизайн в рамка? От абстрактни модели до сложни диви животни и приказни дизайни, оставете въображението си да се развихри.

 

Начертайте избраната от вас буква и внимателно залепете ръба на лентите за квилинг около нея. Заобиколете буквата с вашия избор от фигури, за да създадете една цветна декорация.

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ВИДОВЕ МЪНИСТА, КОИТО ДА ПРИЛОЖИМ В РАЗЛИЧНИ ТВОРЧЕСТВА Взаимодействието между Цветовете, Чакрите и Кристалите МАГИЯТА НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ ПОДАРЪЦИ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.