Блог ЕМ АРТ

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКИ ЯСПИС?

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКИ ЯСПИС?

Какво е яспис?

Яспис е разновидност на Халцедон, който е микрокристален сорт Кварц. Често яспис се използва за релаксация, доволство, състрадание, подхранване, утеха, спокойствие и изцеление.

Яспис е известен като „върховният възпитател“. Поддържа и подкрепя през времена на стрес и носи спокойствие и цялост. Ясписът осигурява защита и абсорбира отрицателната енергия. Той балансира ин и ян, изчиства електромагнитното и замърсяването на околната среда, включително радиацията.

Насърчава честността към себе си. Осигурява смелост за асертивно справяне с проблемите. Подпомага бързото мислене и насърчава организационните способности. Яспис стимулира въображението и трансформира идеите в действие. Подпомага по време на продължително заболяване и ре-енергизира тялото.

 

Цветове и видове яспис

В допълнение към родовите лечебни свойства на Jasper, специфичните цветове и форми имат допълнителни атрибути.

 

Черен яспис

Черният яспис е известен още като "Blackstone". Черният яспис е силно защитен камък, който е отличен за заземяване на енергиите на човек, който може да изпитва простор.

Той може да помогне при свързването на висшите вибрации със земята. Черен яспис е полезен за облекчаване на болката и помага за стомашни заболявания и проблеми с краката.

 

Черен жилен яспис

Типични цветове - сиво до бяло с черни жилки.

Ясписът с черен венис е известен също като "Яспис на паяжината" и понякога се нарича "камък от зебра", поради своите подобни на мрежа или райета маркировки. Това е заземяващ и стабилизиращ камък.

 

Брециран яспис

Брециран яспис е форма на яспис, която също съдържа хематит. Червеният брециран яспис често се нарича "маков яспис".

Tой е особено добър заземяващ камък, който може да помогне на тези, които се чувстват съкрушени. Той може да подобри организационните способности, като същевременно помага в развитието на креативността.

Този вид насърчава съпричастността и комуникацията с животните и може да помогне при алергии към животни и като цяло. Той абсорбира отрицателната енергия и насърчава здравето, оздравяването и възстановяването от болести.

 

 

Далмация яспис

Далмация яспис, известен също като "Далмационен камък", е заземяващ камък, по отношение на Земята и в действителност. Той премахва разочарованието, помагайки на човек да види по-ясно техните силни и слаби страни.

Далмация носи усещане за забавление в живота на някого и спомага за повишаване на лоялността във връзките. Пречиства кръвта и повишава имунната система.

 

Фантастичен яспис

Типични цветове - вариации от кафяво, червено, оранжево, жълто, зелено, бяло и люляк.

Фантастичният яспис засилва и олекотява чувството за благополучие, като помага на човек да се олекоти и да се наслаждава повече, но по фин начин.

Може да облекчи страха, разочарованието и вината, изграждайки вътрешна сила и увереност. Това е особено добър камък за внасяне на енергии на цялост и изцеление в околна среда или ситуация.

 

Зелен яспис

Зеленият яспис е камък на баланса, който лекува и освобождава от болести и мания. Той повишава имунната система и детоксикира всички системи на тялото. Предпазва от замърсяване. Зеленият яспис лекува кожни заболявания и разсейва подуването на корема. Той лекува заболявания на горната част на торса, храносмилателния тракт и пречистващите органи.

 

 

Камбаба яспис

Типични цветове - тъмно зелено с шарки с черни вихри.

Камбаба яспис е ново име за вкаменени строматолитни водорасли и понякога е известно и като крокодилски яспис.

Успокоява ума и насърчава чувствата на мир. Камбаба яспис намалява страха и увеличава самочувствието ви, носейки вдъхновение и смелост. Той носи мъдрост и способността да се разбирате с другите.

 

Това е камък, който е изключително добър за гледане и интерпретиране на аурите и помага при достъпа до акашовите записи. Ясписът Камбаба помага за усвояването на витамини и минерали и за прочистване на организма от токсини. Той повишава имунната система.

 

Океански яспис

Типични цветове - кафяво, червено, оранжево, жълто, зелено.

Океански яспис, помага за поемането на отговорност и внушава търпение. Улеснява приемствеността при кръгово дишане. Подобрява храносмилателния процес и елиминира токсините, които причиняват телесна миризма и болести.

 

Червен яспис

Червеният яспис е нежно стимулиращ и освен това изключително защитен камък. Той може да неутрализира радиацията и други форми на замърсяване на околната среда и електромагнитното поле. Червеният яспис поправя несправедливи ситуации и основава енергия.

Извежда проблемите на светло и дава представа за трудни ситуации. Отличен „мъниста за притеснение“, Red Jasper успокоява емоциите. Помощ при припомняне на сънища. Почиства и стабилизира аурата. Камък на здравето, червен яспис укрепва и детоксикира кръвоносната система, кръвта и черния дроб.

 

 

Жълт яспис

Друг изключително защитен камък, Жълтият яспис също има способността да неутрализира радиацията и други форми на околната среда и електромагнитното замърсяване. Това е подхранващ камък, помагащ за успокояване на нервите и емоциите.

 

Жълтият яспис подпомага разстройствата на стомаха и храносмилателната система, помага за облекчаване на подуването на корема и е ефективен за насърчаване на регенерацията на тъканите.

 

 

Зебра яспис

Това е камък, който носи задоволство. Помага ви да имате състрадание и разбиране към другите. Тя ви осигурява смелост и мотивация, помага ви да се справите с предизвикателствата и да решите проблемите, които може да имате в живота.

 

С какво да комбинираме висулка яспис?

 

Предимства на комбинацията от аметист и червен яспис

Друг кристал, който можете да сдвоите с червен яспис, е аметистът. Заедно тези два кристала ще предложат свят на лечебни възможности.

 

Стимулирайки все още заземяването, тази е една от най-добрите комбинации от кристали за червен яспис има способността да внася светлина при всеки проблем. Тази комбинация ще ви предложи по-добра информация, за да намерите възможно най-доброто решение.

 

Червеният яспис е идеален за хора, които търсят по-голяма енергия, както и активиране и баланс на долната чакра, за да се докоснат до енергията на Кундалини.

 

Аметистът, от друга страна, ще активира както коронната чакра, така и 3-та чакра, за да помогне на хората, търсещи по-стабилна енергия, по-голямо припомняне на сънища и достъп до висшите светове в медитация.

 

Комбинирани предимства на опушен кварц и яспис

Комбинацията от опушен кварц и червен яспис ще балансира живота ви, ободрява тялото, ума и духа ви и ще насърчи артистичната ви страна. Често ефектите на яспис се оприличават на кофеина.

 

Всъщност това го прави подходящ за хора в движение в търсене на по-голяма концентрация и цялостно ободряване в долната чакра. Освен това силните вибрации на земята и огъня на яспис ще ви помогнат да останете центрирани, заземени и изпълнени с по-добра проницателност и умствена яснота.

 

Комбинация от черен турмалин и яспис

Тази страхотна кристална комбинация от яспис ще донесе спокойствие и стабилност. Той също така ще ви центрира и заземи в позитивност. Освен това червеният яспис е превъзходен кристал за хора, които отлагат неприятни работи и осигуряват креативност и енергия, необходими за превръщането на страховитите задачи в приятни.

 

Черният турмалин, от друга страна, ще разсее негативните енергии и ще ви помогне да контролирате стабилно живота си. Тази кристална комбинация е идеална за хора, които искат да завържат и да започнат годината организирани, подготвени и оптимисти.

 

Зеленият авантюрин, аметист, опушен кварц и черен турмалин са най-добрите кристали, които можете да комбинирате с яспис.

 

Като съвет горещо препоръчваме да не сдвоявате редовно червения яспис с кристали, които са по-емоционални. Ако направите това, в крайна сметка ще нараните не само себе си, но и тези, които ви заобикалят. Още нещо, ако не сте закалили внимателно червения си яспис с женски енергии, това може да доведе до дисбаланс.

 

Какъв тип верижка да изберем за висулка яспис?

 

Нашите верижки улесняват бързото създаване на бижута. Разполагаме с всичко - от стандартни стилове до изискани модни верижки. Ако търсите перфектната верижка за вашата висулка, имате много възможности за избор!

 

Сферичната верига се нарича още верижка с топчета. Това е поредица от мъниста, които създават верига, като са свързани заедно. На някои вериги всяка мъниста е близо една до друга, но на други те имат известно пространство помежду си.

 

Змийската верига има уникален дизайн и получава името си от гъвкавия начин на движение на веригата. Той получава името си, защото веригата имитира движението на змия. Тази верига има голям брой малки пръстени, плочи или ленти, които са толкова тясно свързани - простото око не може да ги види.

 

Тази плътна връзка придава на веригата елегантен вид. В тази верига няма текстура. Изглежда и се чувства напълно гладко. Плътната връзка на веригата я прави изключително здрава и е по-малко вероятно да се счупи. Змийска верига може да се носи сама или с висулка яспис и да изглежда също толкова зашеметяващо.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Пътешествието на Аквамарина през вековете За какво се носи Лунен камък? Диамантени гоблени


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.