Блог ЕМ АРТ

БИЖУТА С ПЕРЛИ И СЕДЕФ ЗА ОСЛЕПИТЕЛНА ВИЗИЯ

БИЖУТА С ПЕРЛИ И СЕДЕФ ЗА ОСЛЕПИТЕЛНА ВИЗИЯ

 

Седефът е преливащото се вещество, което се образува в черупката на много мекотели (пример миди и перлени стриди). Като защитен механизъм, мекотелите отделят седеф срещу дразнители и ожулвания, които проникват в черупката.

 

След това по повърхността на черупката се образува седеф, което води до лъскавото, преливащо се покритие, известно като седеф. Това е органично-неорганичен композитен материал, изработен от арагонит, вид калциев карбонат, от който също са направени перли, и по този начин е силен, еластичен и преливащ се.

 

Няма две парчета седеф, които са идентични, така че се използва за направата на уникални, единствени по рода си парчета. Най -често ще го намерите като декоративна инкрустация на циферблат за часовници или на бижу, и е достатъчно мек, за да бъде издълбан и гравиран, като допълнително подобрява неговата уникалност.

 

Бижута с перли и седеф за класическа, но ослепителна визия

 

Въпреки че има времена за бижута, винаги трябва да има момент в живота на всяка жена за фини качествени перли, изработени от благородни метали. Красотата на перлата е, че предлага безкрайни възможности за създаване на впечатляващо женствено и изискано усещане, което надхвърля всякакви фасетирани скъпоценни камъни, добивани от земята.

 

Бижутата от фини перли могат да издържат цял живот и през поколения. Перлите са единствените скъпоценни камъни, които попадат в категорията фини бижута, която включва също диамант, изумруд, рубин и сапфир. Скъпоценните камъни като аметист, опал и топаз са полускъпоценни и нямат висока вътрешна стойност.

 

Елегантни, светещи и вълшебни, перлите са въплъщение на женствеността и безвремието. От романтичните легенди до световноизвестната перла La Peregrina, те са най -добрият символ на власт, сила и богатство.

 

Висококачествените перли са много издръжливи поради дебелия си седеф и отличното качество на повърхността. Камъкът и качеството на повърхността са особено важни при избора на перли Акоя, Южно море и Таитян. Тъй като всички те са заровени в мъниста, дебелината на седефа им определя колко издръжливи са перлите.

 

Например, когато вземете нискокачествена нишка Акоя, тя може да се почувства много лека. В някои случаи може дори да не се усеща като истински перли. Това е така, защото перлата е много тънка. По -голямата част от теглото, което чувствате, идва от самите мъниста. При подходяща грижа висококачествените перли могат да издържат поколения.

 

Перлите винаги са подходящи и никога не излизат от мода

 

Има толкова много различни начини за носене на бижута от перли. Например, кичур от блестящи сладководни перли може незабавно да добави нотка елегантност към вашето облекло. Наслояването и изграждането на дълбочина и блясък може да бъде забавно и въздействащо. Считано за най -носимото парче, чифт перлени обеци са идеални за всеки повод.

 

За вечери с черни вратовръзки, сватби и годишнини екзотичните бижута от перли създават дълбочина и драматизъм, превръщайки го в най-доброто шоу за отбелязване на случая.

 

Кой и кога е подходящо носенето на бижута с перли и седеф?

 

Етикетът при носенето на перлена огърлица през деня традиционно е да носите единична перлена стойка с блуза. През годините, както при толкова много неща, правилата излязоха през прозореца и перлите не са изключение!

 

Радостта от притежаването на перлени огърлици е, че те наистина се справят с всичко, при всеки повод. Никога не можете да сбъркате с класическите бижута от перли.

 

По -младите момичета са склонни да предпочитат и да костюмират по -малки и по -деликатни перлени огърлици като тези около 3 -милиметровата гама или малки огърлици от оризова перла.

 

Те правят чудесни подаръци за дъщери, шаферки или всяко по -младо момиче, тъй като могат да се носят през целия й живот и винаги изглеждат подходящи. Едно фино и дискретно перлено колие винаги ще изглежда красиво.

 

Перлените колиета правят перфектните „излизащи“ подаръци на 16, 18 и 21. Традиционно те били дадени на дъщеря от баща й, за да отбележат специалния рожден ден, но днес виждаме, че тези огърлици се дават от родители, баби и дядовци и майки като специални подаръци.

 

Перлите могат да се носят вечер или по време на официални поводи, където по -големите перли или перли и обеци са с норма. По -големите перли в по -драматична обстановка ще направят перфектния аксесоар към коктейлна рокля или малък официален тоалет.

 

Защо перлите и седефа често са свързани с сватбени тържества?

 

Перлите са сред най -старите скъпоценни камъни, датиращи от хиляди години. Всъщност най -старата перла, намерена в Обединените арабски емирства, е на възраст над 7500 години.

 

Те са ценени от древни времена, заради красивия си цвят и уникален блясък, за разлика от всичко друго на земята. С течение на времето перлите започват да символизират богатство, престиж и романтика.

 

За древните римляни перлите са били символ на власт и статут. Само тези, които „заслужиха“ това, имаха право да носят перли. За древните китайци перлите са били носени от благородството и кралските особи в знак на техния авторитет и власт. Често са били подарени на крале и кралици.

 

За древните гърци перлите са били свързани със страстта, любовта и брака, вярвайки, че те ще заздравят брачните връзки, ще предотвратят булките да проливат сълзи и ще подобрят отношенията.

 

На Запад перлите са носени като амулети, тъй като са били разглеждани като магически камъни, които могат да отблъснат злото. Тези различни асоциации поставят перлите в специална лига, като перфектния скъпоценен камък за булчинско облекло. През Викторианската епоха перлите като булчински бижута се превръщат в нещо, което продължава и до днес.

 

С какъв вид облекло да съчетаем бижута от перли и седеф?

 

Перлите вече не са запазени за официални поводи. Те изглеждат също толкова уверено красиви, украсяващи любимите ви дънки и тениски, както и на събитие с черна вратовръзка.

 

И въпреки че може да са блестящи - особено ако се комбинират с диаманти или други скъпоценни камъни - те също могат да бъдат прости и елегантни. Ако обожавате перлите като нас и искате да започнете да ги носите по - често, нашите съвети ще ви помогнат да ги превърнете в основен стил.

 

Разберете как можете да интегрирате перлите в ежедневния си гардероб по начин, който ви подхожда.

 

Перлената обеца - вечна класика

 

Няма нищо по -елегантно от перлени обеци. От шипове до капки има много опции, от които можете да избирате. Ако искате да отидете на нещо по -занижено, перлените шипове винаги са победители и те отиват с всяко облекло.

 

За страхотна корпоративна визия можете да изберете дизайнерски комплект с малки диаманти или с подложка от жълто злато. Ако обядвате с момичетата и искате да подобрите играта си, защо не отидете на перлена капка като тези, носени редовно от Кейт Мидълтън?

 

Това е прост начин да повишите модните залози и да изглеждате по кралски шик едновременно. Това, на което също можете да обърнете внимание, са обеци, които комбинират перли и други метали.

 

Тази визия работи добре с стил нагоре или ако косата ви е много къса, тъй като ще демонстрирате обеците с пълния им ефект.

 

Завършете с перлено колие

 

Диамантите вече не са най -добрият приятел на момичето - перлите са! Има толкова много начини, по които можете да ги носите - от чокера, известен с Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“, до по - дългите колиета, предпочитани от героя на Сара Джесика Паркър, Кари Брадшоу в „Сексът и градът“.

 

За ежедневно носене избягвайте огърлица, която е твърде близо до врата ви и има множество нишки, като чокер. Това е вид, по -подходящ за официален повод.

 

Ако обаче предпочитате по -къси колиета, изберете една нишка и не изберете накрайник, който има други украшения като диаманти и жълто злато - това ще направи огърлицата по - официална.

 

Ако по -дългите колиета са вашето нещо, защо не отидете на една нишка перли, която достига точно под ребрата ви? Не препоръчваме да отидете за нещо по -дълго, тъй като може случайно да ги счупите.

 

Оживете външния си вид с перлена гривна

 

Може би не толкова популярна, колкото обеци, колиета и пръстени, но все пак толкова красива, перлена гривна със сигурност ще добави малко радост към ежедневието ви.

 

Голяма тенденция в днешно време е да се комбинират перли с други метали като сребро, бяло или розово злато. Това осигурява много носима алтернатива на традиционния стил на едноверижна гривна.

 

Като алтернатива, ако търсите функционален обрат на традиционната гривна, защо да не изберете перлен часовник? Има някои елегантни ръчни часовници, които със сигурност ще направят изявление. Някои часовници имат перли на каишката, докато други внасят перления елемент на лицето по наистина вечен начин.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да разпознаем истинският оникс? Какво символизира тюркоазената висулка и как да я комбинираме Друзи Ахат


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.