Блог ЕМ АРТ

Оникс камъкът с магически свойства

Оникс камъкът с магически свойства

Основни приложения на оникса

 

Историята на много народи се свързва с този скъпоценен камък. Използвал се е като довършителен строителен материал при изграждането на царските покои и гробници, като украса на дрехи, корони, рокли на свещеници и много други.

В съвременните времена от него се правят атрактивни накити под формата на свещници, фигурки на животни, пепелници, подставки за подаръчни комплекти за канцеларски принадлежности и чаши. Поради голямото разнообразие от малки предмети на изкуството, ониксът се счита от мнозина за камък от средния клас, а не толкова за скъпоценен.

Въпреки това , обаче  не губи от стойността си през годините. От една страна, ониксът се използва като материал за малките занаяти, а от друга, за създаването на скъпи интериорни предмети - абажури, лампи, камини, плотове, стенни пана и мозайки, стъклописи, саксии, чаши.

От гледна точка на бижутата, ониксът се равнява на яспис и обсидиан, които попълват втория клас цветни декоративни камъни. От него се правят пръстени, гривни, брошки, фиби за коса, ръкавели и колиета.

В момента ониксът се добива в Турция, Мексико, Иран, Афганистан, Египет и Пакистан.

 

Мистични свойства на оникса

 

Поради множеството си форми на ивиците, се смята, че всеки оникс разказва някаква история. Той има способността да запазва спомените за физически явления и атмосфера, които някога са обграждали човека.

Ониксът е камък, който дава сила и поради това е подходящ за спортисти и хора, които работят в екстремни условия и емоционални натоварвания. Носи чувство за баланс на ума и тялото, а също и силата на духа.

Препоръчва се този камък да се носи в съчетаниe с перли или диаманти, тъй като по този начин се увеличават метафизичните му качества.

 

Лечебни свойства на оникса

 

Най-добре е ониксът да се носи директно върху тялото и то за дълъг период от време, поради това, че неговата сила се развива доста бавно. Той е много полезен при кожни заболявания, за лечение на инфектирани рани, а също така и при гъбични инфекции и слънчеви изгаряния.

Поради това, че ониксът има нужда от повече време, за да успее да разгърне пълната си сила, той трябва да бъде „разреждан“ поне веднъж седмично под течаща вода. Ако бъде използван за дълъг период от време е необходимо поне веднъж месечно да се заземява, като бъде оставен да престои върху или в земята за една нощ. Този ритуал ще помогне за регенерацията на неговите свойства и ще поддържа силите му на оптимално ниво.

Едно от лечебните свойства на оникса е, че има способността да подобрява функциите и ефективността на  черния дроб и бъбреците, ако бъде носен под формата на различни накити.

Нещо повече:

  • Той подобрява слуха и укрепва гръбначния стълб.
  • Той помага при лечението на различни ревматични заболявания.
  • Той връща изгубения апетит.

Пръстен с оникс, привлича късмета в живота на собственика си и предпазва от мрачни мисли, стрес и депресия, както и предпазва от кошмарите.

 

Скъпоценният камък е известен със своите лечебни свойства от древни времена. Хората прилагали минерален прах върху мокри рани, като по този начин ускорявали лечебния процес. Водата, напоена със смачкания скъпоценен камък, помага на хората, страдащи от затлъстяване.

 

Съвременната наука и медицна не отричат лечебните свойства на този невероятен минерал. Известно е, че естествения оникс успява да:

  • нормализира червата и храносмилателната система;
  • възстановява психиката;
  • облекчава депресията и безсънието;

 

Магически свойства на оникса

 

От много далечни времена се е считало, че ониксът има не малко магически свойства. В Древен Рим този камък е бил смятан за един от най-силните и мощни амулети. Бил е наричан още камък на ораторите, които го слагали под езика си по време на съдебни съвети, за да имат по-поразителни и силни речи.

Според различни ясновидци и магьосници този камък наистина има магически сили, но само ако бъде използван за добри цели и с чисти намерения.

Ониксът, обаче не е така ценен от всички народи по света. В Китай този камък се смята за символ на лошото и злото, носещ със себе си само отрицателна енергия. В превод от арабски оникс, означава скръб.

 

 

За кои зодии е подходящ оникса?

 

Този магически камък е подходящ за хората, които притежават желязна дисциплина. Именно на тези хора, той ще помогне при осъществяване на  намеренията им и ще им помага да продължават да вървят напред. Нарича се още камък на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.

 

Енергийната аура на всеки човек може да открие най-полезните свойства в камъка. Ониксът е най-подходящ за представителите на зодия Овен, тъй като енергията на този знак в много случаи губи своята инерция и не достига до целта си. Ониксът им помага да насочат енергията си в правилната посока, а не да губят силите си по пътя към успеха.

Топлите и ярки нюанси на оникса са подходящи и за представителите от зодия Близнаци. Те са вятърничеви и противоречиви по природа и ще успеят да разберат ясния фокус на своите действия. Минералът ще им помогне да открият себе си и ще го използват по предназначение.

Черният оникс е подходящ за Лъвовете, тъй като той е камък за истински лидери. Камъкът е подходящ и за зодия Скорпион, тъй като стабилизира нестабилните емоции на родените под този знак. Този камък ще помогне и на Козирозите, които понякога са твърде големи индивидуалисти и ще ги направи повече екипни играчи.

Зеленият Оникс е идеален за тези, които са родени под зодиакалните знаци на Близнаци и Дева.

 

Оникс и чакри

 

Oниĸca ce cвъpзвa пpeдимнo c първата или така наречента бaзoвa чaĸpa. Toй пoмaгa при справянето c пpeдизвиĸaтeлcтвaтa нa живoтa, ocoбeнo тeзи, които са пpeдизвиĸaни oт изтoчвaнeтo нa eнepгия. Πpeдoтвpaтявa изтичaнeтo нa личнa енергия и ce изпoлзвa ĸaтo зaщитa oт пoдoбни нeща.

Чepният и чepвeният oниĸc ce cвъpзвaт c ĸopоннaтa чaĸpa, а бeлият oниĸc cвързва бaзoвaтa чaĸpa cъc седмата ĸopoннa чaĸpa, зa дa се радваме на  бaлaнcиpaнa eнepгия пpeз цялaтa cиcтeмa oт чaĸpи. Oтличeн e зa цeнтpиpaнe и изpaвнявaнe нa цялoтo  cъщecтвo c виcшите cили.

 

Оникс и бижута

Ако решите да носите камъка като бижу, трябва да имате предвид и да внимавате за това, как се чувствате. В случай, че почувствате положителни промени, не махайте бижутата, но ако почувствате безпокойство или дискомфорт най-добре е да преустановите употребата на този камък поне за известно време. Това може да е знак, че все още не сте напълно готови да приемете всички възможности, които този камък ви предлага.

Енергията на оникса е достатъчно силна, че успява да премахва различни проклятия, клевети и да избавя от зли очи. Хората, които носят бижута от оникс като талисмани, са по-малко податливи на черна магияМинералът създава нещо като защитна обвивка, която е мощна пречка за негативните явления.

Ониксът е истински магически камък, който помага на своя притежател, но само и единствено, ако той има добри намерения. Той е и талисман срещу смърт и злополуки. Поради това се препоръчва да се носи от хора с опасни професии като: каскадьори, миньори, пожарникари, спасители и други.

Скъпоценният камък помага на хората, които желаят да постигнат определени цели. Допринася за появата на вдъхновение и придобиването на вяра в техните сили и възможности. Камъкът носи късмет и успех на амбициозните индивиди.

Предметите в интериора, изработени от оникс, ще помогнат за защитата на къщата от пожар, наводнение, разрушения и нападения от крадци.

Качества на оникса

 

Ониксът е камък, управляван от Земята и Сатурн. Той ще ви помогне да балансирате емоциите си и да придобиете умение за самоконтрол. Също така има и способността да уравновесява мъжката и женската полярност у всеки човек.

Поради това, че е сатурнов камък, той носи духовно вдъхновение, разрешава проблеми от минали животи и помага да приемете трансформиращите предизвикателства в живота ви. Предпазва от черна магия и зли духове. Помага за припомняне на физически събития от настоящия или от минал живот.

Ониксът ще ви помогне да се почувствате в безопасност и да не се безпокоите твърде много.

 

 

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията 4.19/5 от 21 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Малахитът и душевното спокойствие Ръчно изработена мартеница за дома и офиса ИДЕИ ЗА КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ СЪС САНТИМЕНТАЛНА СТОЙНОСТ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.