Блог ЕМ АРТ

ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ

ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ

Известен като стабилизатор, кристалът ахат е камъкът, към който да се обърнете за подкрепа, когато имате нужда от стабилност и заземяване в живота си.

 

Заедно с поддържащата си енергия, камъкът Ахат отдавна се възхищава заради невероятната си красота. Ахат има мечтателно качество с подписващи ленти, съставени от минерални отлагания, наслоени в идеално кръгла симетрия около обиколката му.

 

Комбинация от магмени скали със силициеви отлагания, открити в подпочвените води, отвъдните ленти придават на този камък външния му вид. Това, което придава на ахат кристални лечебни свойства невероятно мощни способности за заземяване, е наличието му в различни цветове, включително палитра от бяло, лилаво, черно, сиво, жълто, розово, червено и кафяво.

 

Кристалните свойства на ахата действат, като ви свързват с нежните вибрации на Земята, превръщайки я в нежен камък с лека, дифузна енергия. С меки вибрации и стабилен ритъм, ахат може да ви донесе усещане за мир и подкрепа, когато се чувствате разпръснати или съкрушени от съвременния живот.

 

Символика и история на ахат

 

През последните 6000 години Ахат се използва от различни цивилизации. В древна Месопотамия Агат означава сила и е изсечен в цилиндрични печати, използвани за официални документи при бизнес сделки. Поради силата на Ахат, много от тези печати са оцелели невредими и продължават да дават на историците по-задълбочено разбиране за онази епоха.

 

В Древен Китай се смятало, че носенето на ахат пречиства ума и енергизирането на човек. През средновековието Ахат е бил вързан за рогата на воловете, за да насърчи добрата реколта. В някои легенди се смята, че Ахат успокоява гръмотевиците и мълниите.

 

Успокояващите и облекчаващи свойства на ахата ви помагат да се свържете с енергията на Земята, като внасяте хармония във вашия ум, тяло и дух. Когато се чувствате небалансиран, значението на кристала Ахат има меки вибрации, които могат да ви калибрират и пренастроят.

 

Като ви закрепи към Земята, значението на кристала Ахат може да ви помогне да засилите чувството си за баланс и равновесие. Ахатът ви помага да дишате малко по-дълбоко и да намерите своя център, за да можете да се движите през живота с повече грация и лекота.

 

За какво Ви помага ахат?

 

Ако страдате от безпокойство или стрес, ахат е един от най-добрите кристали, с които да работите, за да постигнете по-спокойно и балансирано състояние. Успокояващата, заземяваща енергия на този кристал ви извежда от състояние на паника или съкрушение и ви помага да се прецентрирате.

 

Докато общите вибрации на семейство Ахат са силно заземени и успокояващи, всеки уникален вид Ахат притежава определена енергия. Един уникален сорт от семейството на халцедоните, свойствата на Flower Agate са известни с това, че привличат енергията на новото начало.

 

Изглежда, че в тези кристали растат дървета от черешови цветове, което предизвиква усещане за растеж и трансформация вътре. Кристалите Flower Agate имат нежна, насърчителна енергия, която ви подтиква да оправдаете пълния си потенциал. Има много други видове ахат, а цветовете и енергиите ще варират в зависимост от вида.

 

Балансирайте живота си с ахат!

 

Ако мислите за енергията си като за батерия, имате само толкова енергия, преди да се изтощите и да се почувствате празни. Ето защо начинът, по който избирате да изразходвате енергията си, е толкова важен и много от нас се борят да намерят перфектния баланс между всички конкурентни приоритети в живота си.

 

Между професионалния и личния живот и любовния живот и семейния живот има тънка граница между това да правите всичко и да правите твърде много. Ако откриете, че харчите твърде много енергия в една област и недостатъчно в други, свързването с кристал Ахат може да ви помогне да прецените къде да фокусирате най-добре времето си.

 

Различни видове ахат са следните :

 

  • Ониксов ахат
  • Пожарен ахат
  • Мъхов ахат
  • Луд дантелен ахат
  • Син дантелен ахат
  • Син ахат
  • Ирис Ахат
  • Захарен ахат

 

Оникс ахат се отнася до подтип ахат, който има извити ленти. Не-ониксовият ахат има успоредни цветни ивици, докато ониксът има извити и концентрични ивици, които преминават по какъвто начин му харесва, когато разрязвате скъпоценния камък от оникс на две.

 

Оникс ахатът не е само черно-бял, концентричните, но извити ленти в скъпоценния камък могат да бъдат съставени от други цветове като кафяво или розово. Диференциаторът винаги е как се формират групите. Както ахатът, така и ониксният ахат са минерализация на халцедон.

 

Пожарният ахат е специфичен вид ахат, който досега е бил открит само в Мексико, по -специално в южните и северните райони на добива и в избрани райони в САЩ (по -специално, Аризона, Калифорния и Ню Мексико).

 

 

Рядкостта на пожарния ахат е повишила стойността му, сравнително казано. Казано е, че голяма част от открития в момента пожарен ахат се е образувал преди милиони години от огромна и бурна вулканична дейност.

 

Мъховият ахат е вид халцедон, който се отличава с предимно зелени цветове. Зеленото оцветяване присъства в нишковидни образувания, а полето се състои или от млечни, или от бистри композиции от кварц, които компенсират зеления цвят.

 

Лудият дантелен ахат е така наречен заради сложните му лентовидни шарки, открити във всяка проба. Известен още като мексикански ахат. Обикновено ахатните ленти са прости и произлизат от една точка. Той може да има множество „центрове“, откъдето лентовите модели могат да произхождат.

 

Синият дантелен ахат е популярен със своите светлосини успокояващи цветове и нежен шаркиращ модел, който обикновено преминава отгоре надолу. Синият дантелен ахат е добит за първи път и е признат в древна Италия.

 

Синият ахат е астрологично свързан със зодия Близнаци, но не е официален роден камък за нито един месец. Това означава, че можете да се свържете с него, ако искате - никой не ви спира!

 

Синият ахат е пигментиран вид ахат. Лабораториите използват специално багрило, направено от желязо, за да създадат устойчиво синьо оцветяване в целия ахатов камък.

 

Ирисовият ахат е вид халцедон с най -ярък ивичен модел. Определен дифракционен модел става очевиден, когато интензивна, естествена светлина удря ахата на ириса.

 

Множество ленти от всеки възможен цвят, включително червени и жълти, се дифракват с „решетъчен ефект“, сякаш допълнителна минерализация пречи на светлината да премине през нея. Ирисовият ахат е уникален, защото други ахати няма да покажат този точен ефект.

 

Сахарният ахат е комбинация от образуващи ленти от оникс и сарда. Някои проби от сардоникс се появяват с ярко оранжеви цветове, но в по-голямата си част ще видите бели, кафяви и черни в ахат от сардоникс.

 

Депозити от този тип халцедон могат да бъдат намерени в страни като Бразилия, Мадагаскар, САЩ и Уругвай. Идеалният сардоникс се намира в Индия, а пробите вземат тук представени живи и поразителни цветове, както и остри лентови шарки.

 

Знаете ли, че...?

 

Ахатът е един от най-благородните и уважавани полускъпоценни камъни още от древността. Вярвало се е че е камък и на плодородието и то толкова, че смесвали прах от ахат с почвата. Това е един от основните кристали, които са абсолютно необходими и приложими в много области от ежедневния живот.

 

Образува се от микроскопични кварцови кристали на ивици, което го прави много стабилен кристал. Ахатите са заземяващи камъни, които носят емоционален, физически и интелектуален баланс. Те помагат на физическата енергия да се центрира и стабилизира.

 

Ахатът има способността да хармонизира Ин и Ян, положителните и отрицателните сили, които поддържат вселената. Успокояващ камък, ахатът работи бавно, но носи стабилност. Неговата многопластова структура може да разкрие много скрита информация.

 

В психологичен план ахатът нежно подпомага човек да приеме себе си такъв, какъвто е и да стане по-самоуверен. Той подпомага самоаналитичността и разбирането на скрития смисъл на нещата, като открива за човека всички блокажи и дисбаланси, които му пречат да бъде самия себе си.

 

Ахатът подпомага умствената дейност, като подобрява концентрацията, разбирането и аналитичните способности, които водят до практически решения. Любовта на ахата към честността помага на човек да изказва своята истина. Ахатите с чиста кристална структура могат да стимулират паметта.

 

Ползи от ахат

 

В емоционален план този кристал помага на сърцето да преодолее негативните и горчиви чувства и емоции. Лекува вътрешния гняв и подпомага любовта и смелостта да се проявят отново. Той е подходящ за всякакъв вид емоционална травма. Създава чувство за сигурност и безопасност, като премахва вътрешното напрежение.

 

В духовен план ахатът издига съзнанието и ни свързва с колективното съзнание и усещането за единството на живота. Подпомага медитацията и осъзнаването на жизнения опит, което води до духовно израстване и вътрешна стабилност.

 

Ахатът се използва много често за лечение. Важно е да сме грамотни по отношение комбиниране на правилните храни, които да използваме като лек, да поддържаме чистота и лекота в клетките си, но с помощта на ахата можем да постигнем пълен кръг, завършен цикъл, който да балансира и насочва енергията ви.

 

Ахатът стабилизира аурата, премахва и трансформира негативните енергии. Пречистващите му способности са много силни на физическо и емоционално ниво. Поставен на сърцето, подходящият амулет върху ахат ще излекува емоционалните рани и блокажи, които ни пречат да приемем любовта.

 

Поставен на корема или приеман като елексир, ахатът стимулира храносмилането и успокоява гастрита. Лекува очите, стомаха и матката. Пречиства лимфната система и панкреаса. Заздравява кръвоносните съдове и лекува кожни проблеми.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Друзи Ахат КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ? СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.