Блог ЕМ АРТ

ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ

ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ

Известен като стабилизатор, кристалът ахат е камъкът, към който да се обърнете за подкрепа, когато имате нужда от стабилност и заземяване в живота си.

 

Заедно с поддържащата си енергия, камъкът Ахат отдавна се възхищава заради невероятната си красота. Ахат има мечтателно качество с подписващи ленти, съставени от минерални отлагания, наслоени в идеално кръгла симетрия около обиколката му.

 

Комбинация от магмени скали със силициеви отлагания, открити в подпочвените води, отвъдните ленти придават на този камък външния му вид. Това, което придава на ахат кристални лечебни свойства невероятно мощни способности за заземяване, е наличието му в различни цветове, включително палитра от бяло, лилаво, черно, сиво, жълто, розово, червено и кафяво.

 

Кристалните свойства на ахата действат, като ви свързват с нежните вибрации на Земята, превръщайки я в нежен камък с лека, дифузна енергия. С меки вибрации и стабилен ритъм, ахат може да ви донесе усещане за мир и подкрепа, когато се чувствате разпръснати или съкрушени от съвременния живот.

 

Символика и история на ахат

 

През последните 6000 години Ахат се използва от различни цивилизации. В древна Месопотамия Агат означава сила и е изсечен в цилиндрични печати, използвани за официални документи при бизнес сделки. Поради силата на Ахат, много от тези печати са оцелели невредими и продължават да дават на историците по-задълбочено разбиране за онази епоха.

 

В Древен Китай се смятало, че носенето на ахат пречиства ума и енергизирането на човек. През средновековието Ахат е бил вързан за рогата на воловете, за да насърчи добрата реколта. В някои легенди се смята, че Ахат успокоява гръмотевиците и мълниите.

 

Успокояващите и облекчаващи свойства на ахата ви помагат да се свържете с енергията на Земята, като внасяте хармония във вашия ум, тяло и дух. Когато се чувствате небалансиран, значението на кристала Ахат има меки вибрации, които могат да ви калибрират и пренастроят.

 

Като ви закрепи към Земята, значението на кристала Ахат може да ви помогне да засилите чувството си за баланс и равновесие. Ахатът ви помага да дишате малко по-дълбоко и да намерите своя център, за да можете да се движите през живота с повече грация и лекота.

 

За какво Ви помага ахат?

 

Ако страдате от безпокойство или стрес, ахат е един от най-добрите кристали, с които да работите, за да постигнете по-спокойно и балансирано състояние. Успокояващата, заземяваща енергия на този кристал ви извежда от състояние на паника или съкрушение и ви помага да се прецентрирате.

 

Докато общите вибрации на семейство Ахат са силно заземени и успокояващи, всеки уникален вид Ахат притежава определена енергия. Един уникален сорт от семейството на халцедоните, свойствата на Flower Agate са известни с това, че привличат енергията на новото начало.

 

Изглежда, че в тези кристали растат дървета от черешови цветове, което предизвиква усещане за растеж и трансформация вътре. Кристалите Flower Agate имат нежна, насърчителна енергия, която ви подтиква да оправдаете пълния си потенциал. Има много други видове ахат, а цветовете и енергиите ще варират в зависимост от вида.

 

Балансирайте живота си с ахат!

 

Ако мислите за енергията си като за батерия, имате само толкова енергия, преди да се изтощите и да се почувствате празни. Ето защо начинът, по който избирате да изразходвате енергията си, е толкова важен и много от нас се борят да намерят перфектния баланс между всички конкурентни приоритети в живота си.

 

Между професионалния и личния живот и любовния живот и семейния живот има тънка граница между това да правите всичко и да правите твърде много. Ако откриете, че харчите твърде много енергия в една област и недостатъчно в други, свързването с кристал Ахат може да ви помогне да прецените къде да фокусирате най-добре времето си.

 

Различни видове ахат са следните :

 

  • Ониксов ахат
  • Пожарен ахат
  • Мъхов ахат
  • Луд дантелен ахат
  • Син дантелен ахат
  • Син ахат
  • Ирис Ахат
  • Захарен ахат

 

Оникс ахат се отнася до подтип ахат, който има извити ленти. Не-ониксовият ахат има успоредни цветни ивици, докато ониксът има извити и концентрични ивици, които преминават по какъвто начин му харесва, когато разрязвате скъпоценния камък от оникс на две.

 

Оникс ахатът не е само черно-бял, концентричните, но извити ленти в скъпоценния камък могат да бъдат съставени от други цветове като кафяво или розово. Диференциаторът винаги е как се формират групите. Както ахатът, така и ониксният ахат са минерализация на халцедон.

 

Пожарният ахат е специфичен вид ахат, който досега е бил открит само в Мексико, по -специално в южните и северните райони на добива и в избрани райони в САЩ (по -специално, Аризона, Калифорния и Ню Мексико).

 

 

Рядкостта на пожарния ахат е повишила стойността му, сравнително казано. Казано е, че голяма част от открития в момента пожарен ахат се е образувал преди милиони години от огромна и бурна вулканична дейност.

 

Мъховият ахат е вид халцедон, който се отличава с предимно зелени цветове. Зеленото оцветяване присъства в нишковидни образувания, а полето се състои или от млечни, или от бистри композиции от кварц, които компенсират зеления цвят.

 

Лудият дантелен ахат е така наречен заради сложните му лентовидни шарки, открити във всяка проба. Известен още като мексикански ахат. Обикновено ахатните ленти са прости и произлизат от една точка. Той може да има множество „центрове“, откъдето лентовите модели могат да произхождат.

 

Синият дантелен ахат е популярен със своите светлосини успокояващи цветове и нежен шаркиращ модел, който обикновено преминава отгоре надолу. Синият дантелен ахат е добит за първи път и е признат в древна Италия.

 

Синият ахат е астрологично свързан със зодия Близнаци, но не е официален роден камък за нито един месец. Това означава, че можете да се свържете с него, ако искате - никой не ви спира!

 

Синият ахат е пигментиран вид ахат. Лабораториите използват специално багрило, направено от желязо, за да създадат устойчиво синьо оцветяване в целия ахатов камък.

 

Ирисовият ахат е вид халцедон с най -ярък ивичен модел. Определен дифракционен модел става очевиден, когато интензивна, естествена светлина удря ахата на ириса.

 

Множество ленти от всеки възможен цвят, включително червени и жълти, се дифракват с „решетъчен ефект“, сякаш допълнителна минерализация пречи на светлината да премине през нея. Ирисовият ахат е уникален, защото други ахати няма да покажат този точен ефект.

 

Сахарният ахат е комбинация от образуващи ленти от оникс и сарда. Някои проби от сардоникс се появяват с ярко оранжеви цветове, но в по-голямата си част ще видите бели, кафяви и черни в ахат от сардоникс.

 

Депозити от този тип халцедон могат да бъдат намерени в страни като Бразилия, Мадагаскар, САЩ и Уругвай. Идеалният сардоникс се намира в Индия, а пробите вземат тук представени живи и поразителни цветове, както и остри лентови шарки.

 

Знаете ли, че...?

 

Ахатът е един от най-благородните и уважавани полускъпоценни камъни още от древността. Вярвало се е че е камък и на плодородието и то толкова, че смесвали прах от ахат с почвата. Това е един от основните кристали, които са абсолютно необходими и приложими в много области от ежедневния живот.

 

Образува се от микроскопични кварцови кристали на ивици, което го прави много стабилен кристал. Ахатите са заземяващи камъни, които носят емоционален, физически и интелектуален баланс. Те помагат на физическата енергия да се центрира и стабилизира.

 

Ахатът има способността да хармонизира Ин и Ян, положителните и отрицателните сили, които поддържат вселената. Успокояващ камък, ахатът работи бавно, но носи стабилност. Неговата многопластова структура може да разкрие много скрита информация.

 

В психологичен план ахатът нежно подпомага човек да приеме себе си такъв, какъвто е и да стане по-самоуверен. Той подпомага самоаналитичността и разбирането на скрития смисъл на нещата, като открива за човека всички блокажи и дисбаланси, които му пречат да бъде самия себе си.

 

Ахатът подпомага умствената дейност, като подобрява концентрацията, разбирането и аналитичните способности, които водят до практически решения. Любовта на ахата към честността помага на човек да изказва своята истина. Ахатите с чиста кристална структура могат да стимулират паметта.

 

Ползи от ахат

 

В емоционален план този кристал помага на сърцето да преодолее негативните и горчиви чувства и емоции. Лекува вътрешния гняв и подпомага любовта и смелостта да се проявят отново. Той е подходящ за всякакъв вид емоционална травма. Създава чувство за сигурност и безопасност, като премахва вътрешното напрежение.

 

В духовен план ахатът издига съзнанието и ни свързва с колективното съзнание и усещането за единството на живота. Подпомага медитацията и осъзнаването на жизнения опит, което води до духовно израстване и вътрешна стабилност.

 

Ахатът се използва много често за лечение. Важно е да сме грамотни по отношение комбиниране на правилните храни, които да използваме като лек, да поддържаме чистота и лекота в клетките си, но с помощта на ахата можем да постигнем пълен кръг, завършен цикъл, който да балансира и насочва енергията ви.

 

Ахатът стабилизира аурата, премахва и трансформира негативните енергии. Пречистващите му способности са много силни на физическо и емоционално ниво. Поставен на сърцето, подходящият амулет върху ахат ще излекува емоционалните рани и блокажи, които ни пречат да приемем любовта.

 

Поставен на корема или приеман като елексир, ахатът стимулира храносмилането и успокоява гастрита. Лекува очите, стомаха и матката. Пречиства лимфната система и панкреаса. Заздравява кръвоносните съдове и лекува кожни проблеми.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 КоментариДискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Друзи Ахат ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА АМАЗОНИТА Коледна украса върху дъска


 

Последни публикации


ЧУДОТО НА АХАТ И ЕНЕРГИЯТА, КОЯТО ВИ НОСИ
СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ
Ръчно изработена Коледна картичка
Бъдете организирани с планирането на празника на вашето дете
РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
В СВЕТА НА ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ
КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ?


 

Последни коментари


Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Rosenka за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Как да си изработим бижу от епоксидна смола
Тина Иванова за Ръчно изработена картичка за осми март


 

Тагове


Архив

© 2004 - 2023 ЕМ АРТ Всички права запазени.