Блог ЕМ АРТ

ИДЕИ ЗА КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ СЪС САНТИМЕНТАЛНА СТОЙНОСТ

ИДЕИ ЗА КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ СЪС САНТИМЕНТАЛНА СТОЙНОСТ

Изборът на подаръци често се оказва голямо предизвикателство – къде заради изчерпаните идеи, къде заради ограничения бюджет... С идеите от ЕМ АРТ, обаче, мисията изглежда напълно възможна.

 

Ако нищо по магазините ни грабва погледът, никога не е късно да пробвате да направите нещо сами. И никак не е нужно да сте велик творец, декоратор, художник или скулптор. Просто трябва да имате голямо желание, малко свободно време и фантазия. А, ако последната ви липсва, ние идваме на помощ.

 

Има толкова много различни подходи, които можете да предприемете, докато намирате перфектния коледен подарък за семейството и приятелите. Докато някои хора в живота ви оценяват подарък, който се вписва в тяхната забавна страна, други може да предпочетат нещо по - практично, което могат да използват в градината, кухнята или офиса.

 

Сантименталните подаръци - знаете ли, тези, които подтикват щастливите сълзи - винаги са приятни на тълпата, независимо дали пазарувате за най -добрия си приятел, майка, татко, значим друг, брат или сестра.

 

Избрали сме за Вас 3 идеи за Коледни подаръци с които ще зарадвате всеки близък човек и ще направите празниците още по - приятни. Тези идеи не само са със сантиментална стойност, но и са лесни за изработка.

 

Всички си спомняме от детските години онези магически топки, които при разтръскване обгръщаха в снежинки фигурките в стъклената сфера.

 

В момента на пазара можете да намерите разнообразие от снежни глобуси, (т. нар. преспапие) но предлагаме да си направят такъв сами, избирайки собствен дизайн и размери. Ето и инструкции за това как да направите този толкова красив зимен аксесоар.

 

Топ 3 подаръци за коледа

1. Коледно преспапие

 

Дори дете може да направи такъв сувенир и изглежда много достойно и символично. Такъв подарък може да бъде поднесен на човек на всяка възраст.. Вместо фигурки, можете да потопите ламинирана снимка или друг малък значим предмет в буркана за персонализиране на подаръка.

 

КАК ДА СИ НАПРАВИМ КОЛЕДНО СНЕЖНО КЪЛБО?

 

За да го създадем, се нуждаем от:

 

  • Хубав малък буркан с плътно затварящ се капак

 

  • Елементи, които искате да заредите в буркана

 

  • Изкуствен сняг

 

  • Бяла парафинова свещ

 

  • Водоустойчиво или силиконово лепило

 

  • Дестилирана или преварена вода

 

  • Глицерол

 

Първо, подготвяме сцена, която ще бъде вътре в буркана. За да направите това, поставяме и залепваме всички предмети от вътрешната страна на капака със силиконово лепило. Ако фигурите трябва да се потопят в снежни преспи, нанесете лепило върху капака и поръсете с изкуствен сняг. Можете да го замените с бяла парафинова свещ.

 

За да направите това, охладете свещта в хладилника и я разтрийте на ситно ренде, след което я поръсете с дебел слой върху лепилото и я притиснете добре.

 

По този начин можете да направите необходимия брой слоеве и да получите желания резултат. И ако парафинът се нагрява до меко състояние, тогава можете незабавно да оформите необходимите дрейфове, да ги охладите и да ги залепите от вътрешната страна на капака заедно с останалите предмети.

 

Докато съставът ни изсъхва, подготвяме буркан за снежно кълбо... Избърсваме го със спирт. Това се прави, за да не се замъгли водата с течение на времето, а да остане прозрачна. След това разреждаме топла вода и глицерин в отделен съд.

 

Колкото повече глицерин, толкова по -дебел ще бъде разтворът и толкова по -бавно ще падат снежинките. Ако искате снежинките да падат много бавно, използвайте глицерин без вода.

 

Получената смес изсипете в буркан, но не до ръба. Трябва да се има предвид, че съставите на капака също ще се нуждаят от място в буркана и излишната течност ще потече по краищата.

 

След като сместа се излее в буркана, изсипете изкуствен сняг и брокат в него. Опитайте първо да хвърлите снежинки и да ги гледате да потъват на дъното. Ако се спускат твърде бавно, добавете малко вода. Ако е твърде бързо, добавете глицерин.

 

Изкуственият сняг за снежно кълбо може да бъде заменен с бял пясък или фино настърган парафин. Пайетите също създават приказен блясък.

 

Когато в буркана се добавят пайети и изкуствен сняг, идва най -важният момент. Необходимо е да се провери дали всички фигури са добре залепени към капака и едва след това да се потопят в разтвора. Излишната течност ще започне да се разлива по краищата, затова ви съветваме да сложите чинийка.

 

Ако след като спуснете капака с фигурите в разтвора, все още има свободно място в буркана, добавете още разтвор. Сега, когато всичко е готово, внимателно избършете излишната течност от края на буркана и нанесете лепило върху него. След това плътно затягаме капака. Не обръщайте незабавно контейнера. Изчакайте лепилото да изсъхне под капака.

 

Когато всичко изсъхне, можете да видите какво се е случило. Ако в буркана останат въздушни мехурчета, опитайте да ги отстраните със спринцовка. Можете също да добавите течност със спринцовка, ако няма достатъчно течност.

 

Вашият снежна топка е почти готова, остава само да украсите красиво капака. За да направите това, можете да използвате многоцветно фолио, ажурни панделки или мъниста. Можете също така да залепите капака с полимерна глина и да рисувате с акрилни бои. Това ще бъде последната част от работата.

 

 

2. Свещи „Направи си сам“.

 

Ето какво ще ви трябва:

 

  • Чист празен буркан

 

  • 1 парче хартия за тъмни цветове

 

  • Шаблони

 

  • Други консумативи: хартия, молив, линийка, занаятчийски нож (или скалпел)

 

  • Дядо Коледа

 

  • Epsom Соли и прозрачно лепило

 

  • 1 x източник на светлина - свещ за чай, свещ с батерии или феерични светлини с батерии

 

 

Инструкции:

 

  1. Започнете с измерване на обиколката на буркана. Приблизително 30 см, което е ширината на парче хартия за лепенки.

 

  1. Определете колко високо искате да се разшири вашия стикер. Най -високата точка може да е висока 9 см.

 

  1. Пример нарисувайте град на хартия, създавайки силует от няколко различни къщи и дървета.

 

  1. Изрежете силуета с остър занаятчийски нож. Оставете допълнителен сантиметър в единия край да се използва като фиксатор за залепване на двата края. Оставете изреза настрана, докато приготвите буркана.

 

  1. Напръскайте горната трета от външната страна на буркана с лека мъгла на Дядо Коледа. Когато изсъхна, нанесете мъниста с прозрачно лепило около горната част на буркана и поръсете със соли. Това ще създаде леден ефект на вашия проект.

 

  1. Поставете запалена свещ в основата на буркана и след това напълнете останалата част от основата около свещта.

 

  1. Увийте вашия градски силует около външната страна на буркана и залепете двата края заедно.

 

 

3. Красиви картички

В физическите и онлайн магазини на ЕМ АРТ има най-разнообразни цветни листи, с различна дебелина и краска, както и много миниатюрни детайли за декорация.

 

Можете да направите уникални картички в различни размери и цветове, празнично украсени с канелени пурички, малки висящи шишарки, сухи ароматни цветя, а ако щете и натрошени стари коледни топки.

 

Импровизирайте и развихрете свободно въображението си. Ако не разполагате с нужното време да изработите такива, ние имаме и колекция от готови картички, които ще паснат на всеки вкус.

 

Опаковайте собственоръчно подаръка за вашите близки

 

Какво ще ви трябва?

 

За да добавите някаква индивидуалност към вашия пакет, предлагаме да бъдете креативни с избора на лента. Можете дори да навиете традиционна панделка, за да направите външния вид малко по - забавен.

 

Основното правило за избор на опаковъчна хартия? Колкото по - дебелa, толкова по - добре. За да улесните процеса на подрязване, потърсете ролка с решетъчен модел на гърба.

 

Острата ножица с удобна дръжка е ключова, когато имате купчина подаръци, с които да се захванете. Така, че се снабдете с удобни за работа материали.

 

Стъпка 1: Изрежете опаковъчна хартия

Поставете кутията с лицето надолу върху опаковката на подаръка, оставяйки хартията прикрепена да се навива. Използвайте ножици, за да изрежете хартия от едната страна, като направите достатъчно широк лист, който да покрива двете страни на кутията.

 

 

Стъпка 2: Сгънете

Докато стоите от същата страна на масата като ролката, дръпнете хартията стегнато нагоре и през далечния край на кутията. Залепете с двустранна лента и сгънете хартия по ръба на кутията с палец и показалец.

 

Стъпка 3: Присъединете се към края

Развийте хартия и я донесете, за да срещнете вече опакования край. Изрежете хартия от ролка, оставяйки сантиметър. Придържайте се с помощта на двустранна лента.

 

Стъпка 4: Затворете

Сега е време да се заемем с един от отворените краища на кутията. Избутайте страните на хартията навътре, създавайки четири клапи под 45-градусов ъгъл, след това ги сгънете по протежение на клапите.

 

Стъпка 5: Отървете се от излишната хартия

Сгънете под всяка излишна хартия на долния капак, така че да се подравнява перфектно с горната част на кутията. Нанесете двустранна лента върху долния капак, след това го сгънете върху горния капак и залепете.

 

Стъпка 6: Затворете друга страна

Повторете стъпки от четири до шест на останалия отворен край на кутията. Завършете всички страни, като прокарате притиснатия палец и показалец по краищата, за да създадете остри линии.

 

 

Стъпка 7: Добавете лента

Поставете опакованата кутия с лицето надолу върху лента (около пет пъти по -дълга от кутията). Издърпайте краищата на лентата нагоре и преместете десния край над левия. Издърпайте по ширина, така че да се пресичат.

 

Стъпка 8: Вдигнете лента

Обърнете кутията. Трябва да имате два края на лентата с еднаква дължина. Вкарайте всеки край под лентата вече на мястото.

 

Стъпка 9: Направете двоен възел

Двойно завържете лентата, след това я завържете в обикновен лък. Използвайте пръстите си, за да оформите бримките.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ДА СИ НАПРАВИМ ОРНАМЕНТИ ЗА ЕЛХА ОТ ДЪРВЕНИ ВИСУЛКИ Картини за рисуване по номера 3 ТОП ИДЕИ ЗА ВРЕМЕННА УКРАСА НА СТЕНА НА ИЗГОДНА ЦЕНА


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.